Steve Ballmer otthagyta a Microsoftot

Steve Ballmer a Microsoft távozó igazgatója, Windows 7 keynote a CES alatt, 2012
Vágólapra másolva!
A cég tavaly lemondott vezetője a cég igazgatótanácsából is kilépett.
Vágólapra másolva!

A Microsoft korábbi elnök-vezérigazgatója tavaly hatalmas show keretében, a Dirty Dancing főcímdalára karaokézva búcsúzott munkatársaitól, utódját néhány hónappal később találták meg. Steve Ballmer hétfőn Satya Nadellának, az új vezetőnek küldött levélben bejelentette, hogy a vállalat igazgatótanácsából is kilép.

Ballmer 2000-től 2014-ig vezette a vállalatot: vezetése alatt készült el a Windows XP, majd annak rosszul sikerült utódja, a Vista, valamint a siker arató Windows 7, illetve a vártnál gyengébben teljesítő Windows 8 is. A korábbi vezető alatt a cég nem tudott felzárkózni az okostelefonok és táblagépek piacán, amelyeken a Google és az Android lettek piacvezetők.

Steve Ballmer a Microsoft távozó igazgatója, Windows 7 keynote a CES alatt, 2012 Forrás: AFP/Robyn Beck



Steve Ballmer azzal indokolja távozását, hogy egyéb tevékenységei miatt nem jutna ideje a microsoftos tevékenységre: a korábbi cégvezető nemrég kétmilliárd dollárért megvásárolta a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapatot, emellett tanít és maga is képezi magát - áll a Satya Nadellának küldött, a cég honlapjára is felkerült levélben. Ballmer 34 év után távozik a Microsofttól. A Microsoft új vezetőjének fókuszában a felhőalapú és mobil eszközökről elérhető szolgáltatások szerepelnek.