Tom Hanks appja a csúcsra tört

Tom Hanks appja egy írógépet szimulál
Vágólapra másolva!
Az írógépmániás színész applikációjával élethűen lehet gépelni iPaden.
Vágólapra másolva!

Az iTunes amerikai részlegének legnépszerűbb ingyenes alkalmazása lett a héten a Tom Hanks által kiadott Hanx Writer app. Az alkalmazással egy régi írógéphez hasonló módon lehet szöveget írni: nemcsak a virtuális gombok hasonlóak, a betűk is úgy rajzolódnak ki, mintha papírra nyomtatnák őket.

Tom Hanks bevallása szerint ugyanis valódi megszállottja az írógépeknek, amióta a hetvenes években vásárolt magának egy kompakt méretű, hordozható készüléket. Azóta számos különböző felépítésű típust vásárolt, mert elbűvöli őt, hogy mindegyik eszköznek mások a hangjai és a betűi.



Ennek megfelelően a Hanx Writer is többféle virtuális írógépet tartalmaz, bár ingyenesen csak egy érhető el, a másik kettőt két dollárért vehető meg. Az alapváltozat is alkalmas arra, hogy a vele írt szövegeket e-mailben továbbítsák, vagy más appokkal osszák meg, vagy elmentsék a készülékre.

Ahhoz azonban már az app fizetős kiadásra van szükség, hogy a virtuális papír kinézetét, a szöveg színét, illetve a margók elhelyezkedését is változtatni lehessen. A korhűség kedvéért az appban kikapcsolható a törlés gomb (ez ugyanis nem létezett egy írógépen, csak számítógépen), ki lehet kapcsolni a gombok hangját, illetve a kurzort is. Az appot nem maga a színész, hanem egy Hitcents nevű cég fejlesztette iOS 7-re, de állításuk szerint Tom Hanks közreműködött a virtuális írógépek minél élethűbbé tételében.

Tom Hanks appja egy írógépet szimulál Forrás: Apple