Fizetős zenék jönnek a YouTube-ra

Like gombok, facebook, google, youtube
Vágólapra másolva!
Ez lesz az első zeneszolgáltatás, amely videókat is kínál.
Vágólapra másolva!

Az Android Police értesülései szerint a Google hamarosan új zeneszolgáltatást indít. A cég jelenleg is kínál ilyet Zene Korlátlan Hozzáférés néven, a kiszivárgott pletykák szerint az új szolgáltatás a YouTube Music Key nevet viseli majd.

Nem csak zene, videó is

A Playen kínált szolgáltatással ellentétben a Music Key-re előfizetők nem csak zenét hallgathatnak, hanem legális videoklipeket is nézhetnek majd fix havidíj ellenében, reklámok nélkül. A szolgáltatás keretében húszmillió jó minőségű albumot lehet majd elérni, akár előadók teljes diszkográfiáit is.

Így néz ki a YouTube Music Key az Android Police információi szerint Forrás: Android Police

Az androidos blog szerint az új szolgáltatás is használható lesz zenemódban, amikor képet nem játszik le, illetve – a Play Zenéhez hasonlóan – offline módban is tud működni. Az Android Police már képernyőmentéseket is közölt az új szolgáltatásról.

Havi tíz dollárba kerülhet

A YouTube Music Key használatának havidíja tíz dollár, tehát nagyjából 2500 forint lesz, de ez kiegészül harmincnapos ingyenes próbalehetőséggel is. Ha a blog értesülései helyesek, ezért az árért nemcsak a youtube-os, hanem a Playen elérhető zeneszolgáltatás is használható lesz. Az már biztos, hogy a Google lefoglalta a YouTubeMusicKey.com domainnevet, hivatalosan azonban még semmit nem közölt a szolgáltatásról.

Az egyelőre nem világos, hogy mi lesz látható a videókon akkor, ha az adott zeneszámhoz nem készült videoklip, de koncertfelvételekkel, borítókkal vagy egyéb vizuális tartalmakkal is kiegészülhet a zenelejátszás. A Google eközben a tévéadókhoz hasonló, egyenként előfizethető YouTube-csatornák beindítását tervezi, amellyel a kábeltévéknek kínálhat alternatívát.