Elkészült a Windows új médialejátszója

Vágólapra másolva!
Vistához illő külső, gyors kereső és beépített zenebolt: elkészült a Windows Media Player 11. A magyar nyelvű változatra még várni kell, de az angolt már ki lehet próbálni.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Windows Media Player 11-es változata, amely eddig csak béta verzióban volt elérhető a Microsoft weboldalán. A lejátszó leglátványosabb újítása, hogy a Windows Vistához illő fekete dizájnt kapott, és a beépítették a Microsoft online zeneboltjának, az Urge-nek a támogatását is.

Gyors kereső

A Microsoft által megadott rendszerkövetelmények szerint legalább 64 megabájt memória, ugyanennyi memóriával ellátott DirectX 9.0b kompatibilis videokártya, és 200 (!) megabájt szabad lemezterület kell neki - bár a telepített szoftver csupán valamivel több, mint 20 megabájt méretű. A program ugyan szabadon letölthető, de használatba venni csak a Windows eredetiségvizsgálata után lehet.

A lejátszó új felülete egyszerűbb, szellősebb, így talán könnyebben átlátható, mint az előző változaté. Első próbánk alapján a szoftver, bár meglehetősen lassan települ, gyorsan működik, és a Vistához hasonlóan gyors keresője is elnyerte tetszésünket.

Nekünk még béta

A programmal, mint az megszokott, a zenehallgatás, filmnézés mellett lehet CD-t digitalizálni és írni, és a szoftver támogatja a 7.1-es hangrendszereket is. Ami a zeneboltot illeti: a jelenleg letölthető angol nyelvű változatban az Onlie Stores fülre kattintva egyelőre csupán a Microsoft (majdani?) előfizetéses prémiumszolgáltatásairól kapunk egy rövid tájékoztatót.

Mivel a szoftverből magyar nyelvű még nincs, Magyarországról a Microsoft weboldalán keresztül is csak a béta változatot lehet letölteni, a Szoftverbázison azonban elhelyeztük a kész angol nyelvű változatot. A redmondi szoftvercég a 11-es Media Player XP-s változata mellett megjelentette a maces verziót is, régi elmaradását pótolva ezzel.