Innovációs díj az Ericsson kutatójának<BR/>

Vágólapra másolva!
Az Ericsson Magyarország Kutatólaboratóriumának munkatársa, Dr. Valkó András a Magyar Innovációs Szövetség Különdíját nyerte az "Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója" pályázaton a Cellular IP megoldással.
Vágólapra másolva!

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett versenyen azok a 35 évnél fiatalabb kutatók indulhattak, akik valamely jelentős eredményükkel kivívták a szakma, illetve közvetlen környezetük elismerését.

A zsűri Dr. Valkó András Cellular IP nevű megoldását a leginnovatívabb pályázat készítőjének járó díjjal, a Magyar Innovációs Szövetség Különdíjával jutalmazta. A Cellular IP egy olyan, számítógépes hálózatok számára kifejlesztett protokoll, amely megfelelő hálózati berendezésekben alkalmazva biztosítja az internet helytől független, és helyváltoztatás közbeni elérését. Az erre a célra szolgáló egyéb megoldások között a Cellular IP-t egyedülállóvá teszi rendkívüli egyszerűsége és az a tulajdonsága, hogy kis és nagy hálózatokban egyaránt hatékonyan alkalmazható. A díjat a Magyar Sajtó Házában ünnepélyes keretek között a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Pakucs János adta át.

Dicséretben részesült Horváth Endre, a kutatólabor PhD hallgatója is, aki távközlési protokollok vizsgálatára szolgáló tesztsorozatok gyorsabb és olcsóbb előállításában ért el eredményeket.