Melyik a legjobb rockersör?

rocker sör
Vágólapra másolva!
Nekiküldtük a Tankcsapdát az AC/DC, Iron Maiden és Motörhead brandelt söröknek, és nagyon kellemes meglepetés ért minket.
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Tankcsapda Soproni

A portói születésének városi legendája jutott eszünkbe a Tankcsapda Soproniról. A történet, amely szerint egy melós belefulladt az érlelőhordóba, és az adott egy kis kívánatos extra bukét a terméknek. A Tankcsapda Soproni is ilyen a klasszikushoz képest, a fesztiválláger kategóriánál sokkal jobb sör: kicsit sötétebb, testesebb, markánsabb, mint közeli rokona – hibátlan alapsör.

Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Az feltétlenül kellemes meglepetés, hogy nem egy átcsomagolt Sopronit adnak el így, hanem egy másik sört. Mondjuk, ha lemegy a kampány, lehetne ez a Soproni.

A dizájn pedig kifejezetten ütős, egyértelműen az összehasonlítás legjobbja, még Eddie-t is leveri a kemény és durva, eszköztelen grafika.

AC/DC

A tökéletes fesztiválláger, hugyos és drága. Teljes érdektelenség, mondhatni csalódás, amin a nagyon gyenge szénsavasság se segít. Szinte teljesen ízetlen, áttetsző termék, igaz, az a kevés íz nem bántó, de ennél a karakternél még a legalsó polcos diszkontsörök szintjén is többet várunk. Ez a lágyság nem értelmezhető ezzel a dizájnnal, ebben a termékkategóriában, legfeljebb könnyű nyári popsörök között lenne elfogadható és értékelhető.

Nem is hallgatunk meg AC/DC-t.

Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

The Trooper

A legendás Iron Maiden-szám ihlette meg az 1838-ban alapított brit (nyilván) Robinsons sörfőzdét – pontosabban a rajongó tulajdonost, Olivier Robinsont – a Trooper kidolgozására, amelyben Bruce Dickinson is részt vett.

A végeredmény egy kellemesen citrusos, könnyű, aranylón vöröses ale lett, a felhozatal legizgalmasabb résztvevője, de ennél sokkal súlyosabbat, durvábbat vártunk a Trooper tematikája és a címkén fenyegetőző Eddie alapján. A sör ettől függetlenül nagyon jó és nagyon brit, így a harmónia végül is kialakul, már amennyiben valaki szerint ez a zene jó, de nem vagyunk egyformák.

Viszont a kabalaállatok örök népszerűségét mutatja, hogy ezt az üveget biztosan minden férfi elteszi magának...

Motörhead

A legönazonosabb és a zenekarral leginkább harmóniában lévő sör. Kifejezetten tűrhethő, enyhén cigarettahamus jegyeket viselő, savanykás láger, de legalább valamilyen, és összhatásában nem rossz.

A címkén fejrázáshoz ajánlják, és arra szerintünk is tökéletesen megfelel az elég egyszerű csomagolással is harmóniában lévő tartalom.