Így sütheti tökéletesre a lazacot!

Vágólapra másolva!
Sokan szeretik a halat, különösen a lazacot - legyen az salátán, krémben vagy sütve egy ízletes köret mellé. Azonban ezt is sokan rosszul készítik. Most megmutatjuk, hogyan lehet éttermi minőségben egyszerűen elkészíteni a konyhában.
Vágólapra másolva!

Mary Berry neve ismerősen csenghet - a világ egyik legnézettebb főzős műsorában tanít minket helyesen és ízletesen elkészíteni ételeinket. Most a lazac legjobb elkészítési módját árulta el, mellyel igazi gasztronómiai élményt adhatunk szeretteinknek - és persze önmagunknak.

A lazac az egyik legnehezebben elkészíthető étel - nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen száraz, ne maradjon nyers. Az egyik legközkedveltebb halfajta a britek körében, de nagyon sokan nem tudják hogyan kell előkészíteni. 

Magas protein-, omega 3- és alacsony kalóriatartalma miatt az egyik legjobb választás, ha diétára adjuk fejünket. Tökéletesen illeszkedik az ember étrendjébe.

Mary szerint minden az előkészítésen és a sütésen múlik. Nemcsak az a fontos, hogy szorosan egymás mellé tegyük a szeleteket a tepsin, hogy egymást is átjárják a halból felengedett szaftok, hanem a fűszerezés és zsiradék is fontos hozzávaló. 

salmon fillet, lazac, főzés
Fotó: kajakiki / Getty Images

Mindenek előtt távolítsuk el a hal bőrét, majd sózzuk és borsozzuk. Legjobb választás a citromlével összekevert petrezselyem, de tehetünk hozzá paprikát, fokhagymát és barna cukrot is, így különleges, füstösebb ízt érhetünk el.

A szakácsnő szerint az ideális hőfok 200 Celsius, de ha légkeveréses sütőben készítenénk, akkor elég a 180 Celsius is - mindkét esetben 15-18 perc elég a halszeletek számára. Halvány rózsaszín felszíne jelzi, ha átsült.

Tálalhatjuk rizzsel vagy isteni répa körettel, melynek receptjét ide kattintva nézheti meg.


Forrás: Mirror