Ezzel a praktikával tökéletes lesz a krumplifőzelékünk

krumplifőzelék
Vágólapra másolva!
Sok családban készül hétről hétre legalább egyszer gyermekkorunk egyik kedvelt fogása, a krumplifőzelék. Ahány ház, annyi szokás, mégis van egy íz, ami kiemeli a többi főzelék a többi közül, ez pedig úgy érhető el, ha a rántást egy kicsit felturbózzuk. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

Aki azt szeretné, hogy krumplifőzeléke igazán ízletes legyen, annak a rántást egy kicsit másképp kell készítenie, mint ahogy eddig tette.

A krumplifőzelék ugyanis akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk, és a krumpli főzőlevét használjuk hozzá.

Ha így készítjük az ételt, akkor a család mind a tíz ujját megnyalja utána:

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • hagyma

Elkészítése:

  1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és kevés reszelt hagymával. Kevés hideg vízzel vagy a krumpli főzőlevével simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.

Ha további praktikákra is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!