Ezeket az ételeket karácsonykor se egye vacsorára

paradicsom sonka tészta olasz
Vágólapra másolva!
Késő este amúgy sem ajánlott megterhelő ételeket fogyasztani, de a könnyű vacsora sem mindegy, hogy miből is áll. A következő fogásokat jobb, ha kerüli - vagy legalább egy kicsit átalakítja - az esti órákban!
Vágólapra másolva!

A paradicsomszószos tészta nagyszerű vacsoraötletnek tűnhet, hiszen nem csak mennyei, de pillanatok alatt összedobható. Főleg akkor, ha előre elkészített, boltban vásárolt szósszal önti le a tésztát. Azonban az előre gyártott szószok általában meglepően sok cukrot tartalmaznak (adagonként akár 2 teáskanálnyi cukor is lehet bennük). Épp ezért érdemes mindig megnézni az összetevők listáját a címkén!

Ha olasz vacsit kíván este, válasszon teljes kiőrlésű tésztát - így kevesebb szénhidrátot visz be a szervezetbe - és dobjon össze hozzá egy ínycsiklandó, alacsony cukortartalmú házi mártást! A legjobb ha bőségesen tesz bele fehérjéket is, például pulyka húsgombócot, tonhalat vagy fehér babot.

A gabonapehely is örök kedvenc, de sajnos nem a legjobb választás. Az előre csomagolt gabonafélék legtöbbször magas cukortartalmúak, viszont fehérjében és rostokban nem bővelkednek. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a hasa össze-vissza zúg miatta az ágyban. Helyette válasszon inkább zabpelyhet, amit egy kevés mandulavajjal és friss gyümölccsel is felturbózhat.

A csípős ételek segítik az anyagcserét, elősegítik az egészséges vércukorszintet, sőt, még a szívbetegségektől is megvédhetnek. De talán bölcsebb döntés, ha a tüzes salsa szószt ebédre fogyasztjuk, nem pedig vacsorára. A csípős ételek ugyanis növelhetik a testhőmérsékletet, refluxot, vagy akár emésztési zavarokat okozhatnak, így lefekvés előtt nem javasolt a fogyasztásuk.

A legrosszabb ételek listájáért látogasson el a mindmegette.hu oldalára!