Ezekre figyeljünk, ha serpenyőben sütjük a spárgát

sült spárga
Vágólapra másolva!
A spárga forró serpenyőben, kevés olajon megpárolva mély, fás ízű lesz, enyhén füstös mellékízzel. Ha szeretjük ezt az ízvilágot, itt az idő beszerezni egy öntöttvas serpenyőt – ebben lesz ugyanis igazán ütős a végeredmény – ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A neves gasztronómiai portál szerint ezekre kell különösen ügyelni ha spárgát sütünk:

  1. Nem kell sok olaj
    A karcsú spárgaszálak jól mutatnak a tányéron, így jobb, ha nem vágjuk fel. Ahhoz, hogy a spárga ne égjen meg, a sütés során folyamatosan mozgatni kell a szárakat: egy csipesz segítségével forgassuk úgy, hogy minden oldala érintkezzen a forró serpenyővel. Ha jól csináljuk, füstölni fog, de nem ég meg!
  2. Csökkentsünk a hőt, ha szükséges
    Előfordulhat, hogy párolás közben csökkentei kell a hőmérsékletet, különösen, ha a spárga szárai vastagabbak. Ilyenkor ugyanis a spárga külseje jól megbarnul, de a közepe még nyers marad.
  3. Nem egyszerre sülhetnek át a szárak
    Egyes szárak hamarabb átsülnek és lesznek ínycsiklandóan barnák, ezért egy csipesszel szedjük ki, amikor úgy látjuk, valamelyik spárga már tökéletes.
    A spárga forró serpenyőben, kevés olajon megpárolva mély, fás ízű lesz, enyhén füstös mellékízzel. Forrás: Shutterstock/P Kyriakos