Részegen még a vegák is esznek húst

Szerbia, Turia, Turija, 31. kolbászfesztivál, Guinness-rekord
Vágólapra másolva!
Egy brit kutatás szerint nagyon sok vegetáriánus személy eszik húst, ha berúg. A felmérésből az is kiderül, hogy ez milyen gyakran fordul elő, jellemzően mit esznek, és ha már egyszer vétkeznek, mennyit költenek rá.
Vágólapra másolva!

A részeg ember gyakran szegi meg morális és egyéb fogadalmait, és úgy tűnik, ezzel a vegetáriánusok sincsenek másképp. Egy brit kupongyűjtő honlap, a VoucherCodesPro fogyasztói magatartást vizsgáló kutatásából nagyon érdekes eredmények születtek. Tesztjüket 1789 brit vega állampolgár töltötte ki. Közülük 63 százalék állította magáról, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szegi meg étrendbeli fogadalmát.

Azt hinnénk, csak erről álmodik egy vegetáriánus Forrás: Thinkstock

A maradék 37 százalék azonban töredelmesen bevallotta, ha részeg, nem bírja megállni a húsfogyasztást. A vétkezők 34 százaléka mindig eszik húst, ha berúg; 26 százalék gyakran; 22 százalék ritkán; 18 százalék alkalomadtán.

A kísértés kebab képében érkezik Forrás: AFP/Johannes Eisele

A részeg vegetáriánus legkedveltebb étele a kebab. Ezt követi a marhahúsos hamburger, a sült szalonna, a grillcsirke és a kolbász. Egy alkoholmámoros húsevő ámokfutás általában kétezer forintnyi angol fontba kerül. Azonban 69 százalékuk soha nem vallaná be, hogy mit tett, kizárólag egy anonim kérdőívben, amilyen ez is volt.