A paleósok már kormányrendeletekbe is beleszólnak

gluténmentes pizza paleo
Vágólapra másolva!
Eatwell plate a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a brit kormány azért indított, hogy ez emberek egészségesebben táplálkozzanak. A mozgalomnak máris éles kritikusai akadnak, akik szerint az étrend a napi ajánlott cukormennyiséget bőven meghaladja.
Vágólapra másolva!

Nagy Britannia vezető paleós oldala, a Paleo Britain nem száll le a brit kormány új népegészségügyi tervéről, amióta az napvilágot látott. A szervezet szerint az emberek egészségét a táplálkozás útján javítani óhajtó kormányzati projekt mindenre alkalmas, kivéve azt, amiért létrejött.

Forrás: VALEGIALLO/Valerio Bevilacqua

A Paleo Britain társalapítója, Chloe Archard hat fogást készített el azokból az alapanyagokból, melyek a kormány által ajánlott kategóriába esnek, és arra jutott, hogy ezek az ételek ugyanúgy tele vannak adalékanyagokkal és tartósítószerekkel, mint akármelyik átlagos család menüje, amelyik a kormányprogram figyelembevétele nélkül készíti a vacsorát.

Archard szerint nemcsak az adalékanyagok miatt egészségtelen a diéta, hanem azért is, mert az ajánlottnál jóval több cukrot tartalmaz, ami nem különösebb jófejség egy olyan ország kormányától, ahol a kettes típusú cukorbetegség és a gyerekkori kóros elhízás aggasztó mértéket öltött.