Magyar bor a világ élmezőnyében

Aszúbor, aszúszőlő, Aszúszemeket szüretel egy mezőgazdasági munkás a Tokaj Kereskedőház Zrt. szőlőjében Tolcsván 2013. november 8-án
Vágólapra másolva!
A rangos Wine Spectator szaklap az idén is összeállította a 100 legjobb bor listáját, amin a magyar Dereszla 5 puttonoys aszúja a huszadik helyen végzett.
Vágólapra másolva!

"Érett, intenzív és dinamikus, lédús ananász, sárgabarack és mangópüré tónusokkal. Nagyívű, mégis feszes és célra tartó, a hosszú lecsengésben bőséges vanília, szerecsendió és más egzotikus fűszerek ízeivel. Mostantól 2027-ig fogyasztható" - áll a szaklap rövid ismertetőjében, melyet a száuas listához készítettek.

Aszúbor, aszúszőlő, Aszúszemeket szüretel egy mezőgazdasági munkás a Tokaj Kereskedőház Zrt. szőlőjében Tolcsván 2013. november 8-án Forrás: MTI/Balázs Attila

A nagyon szép eredménynek számító huszadik helyet elért Dereszla pincészetnek nem az első sikere: a 2005-ös 6 puttonyos aszújuk 94 pontos kapott a magazin tesztjén a lehetséges százból, hasonlóképpen a 2006-os 5 puttonyosuk.

A magazin listáját egy 2004-es évjáratú rioja nyerte, a Cune Rioja Imperial Gran Reserva. Ez jelenleg 63 dollárért kapható.