Ropogós házi perec

perec
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: fél óra/1 óra

Alapanyagok:

  • fél kg liszt
  • 10 gramm friss élesztő
  • kb. 3 dl langyos víz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • egy kiskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • víz

A vízben feloldott élesztőből, a lisztből, sóból, olajból tésztát gyúrok, a tésztából vékony hurkákat sodrok, melyekből aztán karikákat formázok. A sütőt a maximumra melegítem elő, kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütöm a pereceket.

A felnőttek számára készülő adagra a lisztből, sóból és vízből nyúlós masszát keverek, a perecekre csepegtetem és a lekapcsolt, de még forró sütőben szárítom ki pár perc alatt.