Polipcarpaccio konfitált zuzával

polipcarpaccio konfitált zuzával
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó egy nap

Hozzávalók:

  • 1 kg polip
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagyma
  • babérlevél, egész bors

A zúza:

  • 1 kg liba/kacsazúza
  • 1 kg zsír
  • egész bors, só

Tálaláshoz:

  • aszalt paradicsom
  • apróra vágott petrezselyem
  • rukola
  • kapribogyó
  • olívaolaj
  • fehér balzsamecet

A polipot lassú tűzön egy órán keresztül főzi a fűszerekkel, hagymákkal. Kiveszi a léből és sonkaprésben, vagy bármilyen súly alatt egy napig préseli, másnap szeletelhető

A zúzát az olvasztott zsírral felöntve lassú tűzön 4-5 órát konfitálja, a zsírban hagyja kihülni.

A receptet az Almárium Bisztrótól kaptuk.