Padlizsán dióbundában

rántott padlizsán
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz sütési idő

Alapanyagok:

  • 1 padlizsán
  • egy kettéválasztott tojás
  • egy evőkanál liszt
  • 1-2 dl sör
  • 20 dkg durvára tört dió
  • olaj
  • só, bors

A tojás fehérjét habbá verem, elkeverem a liszttel, a sárgájával, a sörrel lazítom. 1-2 deci sör elég hozzá, a cél, hogy sűrű masszát kapjunk, ami nem folyik le a padlizsánról.

A padlizsánt 1-2 mm vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom.

Beleforgatom a masszába, a megszórom a dióval és forró olajban kisütöm. A dió az olajban megpirul, a padlizsán krémesedik.