Chorizohús

chorizo
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítés: 10 perc, plusz sütési idő

Alapanyagok:

  • 1 kg dagadó (bárányból izgalmasabb)
  • két gerezd apróra vágott fokhagyma
  • két csapott teáskanál őrölt fahéj
  • két csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
  • két csapott teáskanál durvára őrölt feketebors
  • egy csapott evőkanál kiváló minőségű, édes fűszerpaprika
  • egy csapott teáskanál csípős fűszerpaprika (portugál piri-piri, ez volt itthon)
  • egy csapott evőkanál apróra vágott, friss oregánó
  • egy csapott teáskanál cukor
  • egy evőkanál ecet (balzsamot szoktam használni)
  • só ízlés szerint

Összedolgozom a hozzávalókat, maroknyi húspogácsákat formázok és serpenyőben vagy grillen mindkét oldalát megpirítom.

Kolbásznak a masszát vékonybélbe töltöm, a kolbászokat megszurkálom egy éles késsel és tepsiben 150 fokon 25 perc alatt készre sütöm.