Vágólapra másolva!
A tavalyi ezüstérmes Szolnok 10-9-re legyőzte a címvédő Egert a vízilabda-bajnokság szerdai mérkőzésén. A bajnokit a szolnokiak hét végi BL-meccse miatt játszották szerdán.

Férfi ob I., 3. forduló:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 9-10 (0-3, 1-2, 3-2, 5-3)

Villámrajtot vett a vendégcsapat, egy perc elteltével a légiós Zivko Gocic, a szerb világbajnok jóvoltából már vezetett, újabb egy perc elteltével a csapatkapitány Varga Dániel emberelőnyös találatával megduplázta az előnyét. Madaras Norbert akciógóljával 3-0-ra húzott el a Szolnok.

A második negyedben sokáig nem esett gól, majd a nagyszünet előtt Kis Gábor centerezett hatásosan, igaz, az ő találatára már válasz is érkezett a hazaiak részéről a szerb Milos Cuk révén (1-4). Milan Aleksic, a Szolnok szintén Eb-aranyérmes szerbje azonban büntetőből 5-1-re módosította az állást.

A második félidőt Varga Dénes és a szintén ötméteresből eredményes Cuk gólváltása vezette fel (2-6), majd egy újabb szerb vendégmunkás, a balkezes Boris Vapenski hozta közelebb az Egert (3-6). Azután a túloldalon Stefan Mitrovic villant, amire a hazaiak ifjú vb-aranyérmes centere, Bedő Krisztián felelt (4-7).

A befejező negyed Vapenski akciógóljával indult (5-7), majd Varga Dániel és Cuk talált be büntetőből (6-8). Lőrincz Bálint emberelőnyös góljával 7-8-ra zárkózott fel az Eger, igaz, ekkor a Szolnok már a négyperces büntetést kapott Gocic és a cserével kiállított világbajnok kapus, Nagy Viktor nélkül játszott.

Az izgalmas hajrában a triplázó Vapenski révén 8-8-nál utolérte a vendégcsapatot az Eger, másfél perccel a vége előtt pedig Aleksic gólja után Szivós Márton módosított 9-9-re. Ám nem maradt döntetlen a honi pólós csúcsrangadó, 19 másodperccel a dudaszó előtt a duplázó Mitrovic emberelőnyből megszerezte a Szolnok győztes gólját (9-10).

További eredmény:
FTC - A Híd-OSC-Újbuda 7-13 (2-3, 3-1, 1-5, 1-4)