Vágólapra másolva!
Merész András szövetségi kapitány irányítása alatt már a hatodik elődöntőjét bukta el a női póló válogatott: a margitszigeti Eb-n a tavalyi vb és a 2012-es olimpia után ismét a spanyolok győztek, ezúttal 9-8-ra.

Eredmény, nők, elődöntő:
Spanyolország - Magyarország 9-8 (2-2, 3-3, 3-2, 1-1)
A magyarok összeállítása:
Bolonyai Flóra (Gangl Edina) - Czigány Dóra 1, Antal Dóra, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya 1, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita 4, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 2, Csabai Dóra, Illés Anna
A spanyol góldobók: Garcia 4, Pareja 2, Espar, Pena, Lopez 1-1

"Szedd alá" - kiált a sofőrjére az anyósülésen ülő férfi egy elektromos golfautóban, mire a Margitsziget bejáratánál szabálytalanul tolató jármű jól ráijeszt pár, a zebrán átkelni igyekvő emberre. A pörgés most is nagy, a pólóhangulat csekély a híd környékén, aztán öt perccel később már arról kérdeznek minket, hogy van-e eladó jegyünk. A férfi pólósok meccsei rendre népszerűbbek, mint a nőké, épp ezért jó hallani, hogy Bolonyai Flóráékat is sokan és szívesen megnéznék. "Szólj, ha tudsz valamit, ötezret is adnék egy jegyért" - súgja a fülünkbe a középkorú férfi, akiről azt is elhinnénk, hogy továbbértékesítés miatt keresi ilyen bőszen a belépőket.

Olimpiai bajnokok az uszoda előtt

A híres emberek innen sem hiányozhatnak, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus például a bejárat előtt vár valakire, hiába van napszemüvegben, előlünk nem tud elrejtőzni. "Budapesten edzőtáborozunk, és ma szünnapunk van, ezért döntöttem úgy, hogy kijövök akkor megnézni a lányokat. Nagy pólódrukker vagyok, egy-két olimpiai döntőt volt szerencsém a helyszínen megnézni" - mondja készségesen, majd jósol egyet.

A további képekért kattintson! Forrás: Origo

"Remélem, mindkét magyar csapat dobogóra fog állni, titkon az aranyéremben is reménykedem, de egy ilyen világversenyen bármilyen éremnek örülni kell" - teszi hozzá, majd finoman a hátára csap az, akire várt: Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok pólós. Mint kiderül, régóta jó barátok, most is együtt fogják nézni a nők elődöntőjét.

Az ellenfél Spanyolország, de vajon kinek drukkol a lelátón spanyol mezben sétálgató Szirányi Balázs? Túl messze van, hogy odaszaladjunk, de őt ismerve biztosak vagyunk benne, hogy inkább a szülőföldjének a csapatát látná szívesebben a döntőben.

Miért mindig bronzmeccs?

Ez viszont a közelmúltat tekintve óriási bravúr lenne, Merész Andrással ugyanis a legtöbb esetben négy közé jutó női csapat öt elődöntőjéből mind az ötöt elveszítette, a legnagyobb tornákat tekintve legutóbb a tavalyi vb-n 12-9-es magyar vezetésről 13-12-re fordítva nyert a későbbi aranyérmes, előtte pedig a londoni olimpián győzött a mumus 10-9-re.

A magyar lányok abban bíztak, hogy most nem fog esni az eső, és az álmuk valóra is vált: tűző napsütésben várhatták az első ráúszást. A közönség sem bánta a napsütést, csak pár tucatnyi szabad hely volt a nézőtéren.

Nem kezdődik jól a meccs, a harmadik percben két gólt is szereznek egymás után a spanyolok, egy perccel később aztán Keszthelyi parádés ejtésénél a közönség aztán úgy tapsol, mintha a szépségre dupla pontot adnának. A játékrész vége 2-2, a csapatkapitány Takács Orsolya emberelőnyben eredményes a hatodik percben. A végén azért még dob egy távoli kapufát Antal Dóra.

4-3-nál vezettük először - és utoljára

A folytatásban ismét a harmadik percben jön a legrosszabb periódusunk, egy közelről belőtt spanyol gól után ötméterest kap a világbajnok, de Bolonyai nagy bravúrral hárít.

Bolonyai jól védett, de ez is kevés volt - további képekért kattintson! Forrás: Origo

Keszthelyi egyenlítése után magyar emberelőny majd időkérés, és Merész Andrásnak sikerül kifőznie valamit, mert Bujka Barbara centergóljával először jut vezetéshez Magyarország (4-3). Óriási füttyszót kap a szerb bíró, Mihajlo Ciric, miután kettős kiállítással sújtja a magyarokat, viszont sikerült kivédekezni - bravúr. Az utolsó perc most is mozgalmas, Garcia két gólt szerez (a másodikat 13 másodperccel a vége előtt), közte szerencsére Keszthelyi is belövi a saját harmadikját, így 5-5-tel vonulnak nagyszünetre a csapatok.

Garcia a nagyszünet után is tarthatatlan, csavargóllal juttatja 6-5-ös előnyhöz a spanyolokat. A közönség végig kitart a magyarok mellett, óriásdobbal, "Hajrá, Magyarország!"-gal, biztató kiabálásokkal, éljenzésekkel próbálják a nézők győzelemre vezetni a magyar csapatot.

Valami történt ekkor a magyarokkal, mert 8-5-re elhúznak a spanyolok, de innen is sikerül még felkapaszkodni, Bujka a hatodik, Czigány a negyed utolsó percében talál be. A cserekapus, Gangl Edina egy kapufára tolt lövéssel igazolja beállítása jogosságát a vége előtt pár másodperccel.

Az esély megvolt, de elúszott

A ráúsztást negyedszer is a spanyolok nyerik, Csabai Dóra kipontozódik, Gangl pedig ismét véd egy nagyot, Lopez lövésénél azonban ő is tehetetlen. A remény megvolt, a küzdőszellem és a pontosság viszont nem volt az igazi, ráadásul a szerb bíró is erősen a magyarok ellen fújt, a mieinknek egészen a meccs utolsó percéig nem is sikerült gólt szerezniük.

Huszonkét másodperccel a vége előtt emberelőnyben gólt szerez Keszthelyi, de ez már csak ahhoz elég, hogy minimális különbségű, 9-8-as vereséget szenvedjen a csapat.

Sajnos most sem sikerült megtörni az elődöntős átkot, így a másik elődöntő vesztesével, azaz Olaszországgal meccselhet a női csapat szombaton. A hollandok döntetlen utáni ötméteresekkel győzték le Olaszországot, így a döntőben Hollandia-Spanyolország találkozó lesz.