Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott fikarcnyi esélyt sem adott az orosz csapatnak, amelyet a saját fegyverével, a lefordulásokkal vert meg a margitszigeti Európa-bajnokságon, és jutott be a legjobb négy közé. A fináléért a spanyolok következnek.

Eredmény, nők, keresztbejátszás az elődöntőért:
Magyarország - Oroszország 11-7 (2-1, 4-1, 3-3, 2-2)- élő közvetítés
A magyar csapat: Bolonyai Flóra (Gangl Edina) - Antal Dóra 3, Szücs Gabriella 2, Keszthelyi Rita 2, Bujka Barbara 2, Kisteleki Dóra 1, Takács Orsolya 1, Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Tóth Ildikó, Csabai Dóra, Illés Anna
Az orosz góldobók: Grinyeva 2, Boriszova, Jarondajkina, Prokofjeva, Ivanova, Karimova 1-1

"Az oroszok tízszer olyan gyorsak, mint a britek, és rendkívül agresszívek. Meg kell őket akadályozni a lefordulásban, a 6 a 6 elleni játékban elvileg jobbak vagyunk" - mondta Merész András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a britek elleni csoportmeccs után, amikor kiderült, hogy az elődöntőért velük játszik a magyar csapat. Ehhez képest pont a mi válogatottunk volt az, amely rendre megúszott, és lefordult az oroszokról, akik nem tudták tartani a tempót a bomba formában pólózó magyar lányokkal.

Az eső szakadt a Margitszigeten, ennek ellenére sok néző ment ki, hogy kiszurkolja az elődöntőt Keszthelyi Ritáéknak. Az első negyed után még csak 2-1-re vezettünk, a második játékrészben azonban folyamatosan szakította le Antal Dóra vezérletével a magyar csapat a fiatal orosz együttest, és a nagyszünetben már 6-2 volt ide az előny.

A szurkolók is jelesre vizsgáztak Forrás: Origo

Az oroszok megpróbáltak védekezést váltani, de ez sem jött be, nem lehetett kizökkenteni a magyar válogatott játékosait, akik fantasztikusan védekeztek, és végig tökéletesen koncentrálva, nagyon magabiztosan nyertek (11-7). A csütörtöki elődöntőben Spanyolország következik.

"Junior szinten rendszeresen megvert Mihail barátom (Mihail Nakoriakov, az oroszok szövetségi kapitánya - a szerk.), de már akkor is azt mondtam neki, hogy annyira tökéletesen játszanak, hogy nem tudom, felnőtt szinten hova tudnak még fejlődni. Most sikerült visszavágni, de azt azért elárulom, hogy két év múlva ez az orosz csapat nagyon veszélyes lesz. Most azonban ez volt a reális különbség a két együttes között" - fogalmazott a mérkőzést közvetítő M1-nek Merész András.

Az oroszok nem tudtak mit kezdeni a remekül védekező magyar csapattal Forrás: Origo

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hozzátette, hogy nem volt semmi tökéletes a magyar csapat játékában, szerinte mindenben fejlődniük kell a spanyolok elleni meccs előtt, mert lehet, hogy ellenük még ez sem lesz elég.

"Sajnálom, hogy a végén nem volt szép a játékunk, hogy nem mentünk rá arra, hogy szebbnél szebb gólokat lőjünk, de meg kellett tartani a vezetést, ezt is meg kell tanulni, mert lehet, hogy a következő meccseken szükségünk lesz rá" - fogalmazott Merész András.