Vágólapra másolva!
Rendkívül fordulatos meccsen Serena Williams jutott be elsőként a Szingapúrban zajló női tenisz-világbajnokság döntőjébe, ellenfele a román Simona Halep lesz.

A világelső amerikai játékos az első szettet pocsék játékkal 6:2-re elveszítette a dán Caroline Wozniackival szemben, 5:2-nél darabokra is törte az ütőjét.

A második szettet 6:3-mal behúzta Serena, a harmadikban pedig Wozniackinak már meccslabdája is volt, de az amerikai 6:6-ra egyenlített. A rövidítésben 4-0-re vezetett a dán, Serena azonban innen is fordítani tudott, és 8-6-tal behúzta a tie breaket.

Serena ütőtörése:

Simona Halep csatlakozott Serena Williamshez, így ők ketten játsszák a vasárnapi döntőt. A világranglistán negyedik helyezett román játékos - aki először szerepel vb-n - nagyszerűen mozgatta a lengyel Agnieszka Radwanskát, és rendkívül magabiztos győzelmet aratott a szombati második elődöntőben. A mérkőzés mindössze 68 percig percig tartott.

Halep a torna csoportkörében már találkozott Williamsszel: szerdán, a második fordulóban váratlanul fölényes 6:0, 6:2-es győzelmet aratott a 18-szoros Grand Slam-győztes amerikai ellenfele felett.

Eredmény, elődöntő:
Serena Williams (amerikai, 1.) - Caroline Wozniacki (dán, 8.) 2:6, 6:3, 7:6 (8-6)
Simona Halep (román, 4.) - Agnieszka Radwanska (lengyel, 6.) 6:2, 6:2

Utolsóként Roger Federer jutott be az elődöntőbe az 1,46 millió euró (447 millió forint) összdíjazású bázeli keménypályás férfi tornán. Az első helyen kiemelt svájci játékos - aki korábban már ötször nyerte meg ezt a viadalt - egy szoros és egy sima szettben múlta felül az ötödikként rangsorolt bolgár Grigor Dimitrovot a pénteki negyedik negyeddöntős mérkőzésen.

Eredmények, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Dimitrov (bolgár, 5.) 7:6 (7-4), 6:2

pénteki eredmények:
Coric (horvát) - Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 7:6 (7-4)
Goffin (belga, 7.) - Raonic (kanadai, 4.) 6:7 (3-7), 6:3, 6:4
Karlovic (horvát, 8.) - Becker (német) 6:4, 6:4