A burgonyát a legtöbb diétázó már-már ellenségnek tekinti magas glikémiás indexe miatt, pedig rengeteg alapvető tápanyagot tartalmaz. Az egyik legjobb antioxidáns-forrásunk, hiszen például a C-vitamin-szükségletünk közel 30 százalékát fedezi már egy adag héjában sült burgonya. Ezenkívül megfelelő a rosttartalma, jó kálium-, vas-, magnézium- és B-vitamin-forrás.
A krumpli sokféleképpen elkészíthető, ezért a háziasszonyok kedvence. Az egyik örök sláger a püré, amiből ízletes és egészséges ebédet vagy vacsorát is készíthetünk. Ehhez nem kell mást tenni, mint a vajat extra szűz olívaolajra cserélni. Az olívaolaj a mediterrán étrend alapeleme, magas antioxidáns-tartalmú zsír, amely védi a szív- és érrendszer egészségét.
Hogy még tovább fokozzuk a krumplipüré egészségtámogató hatását, tegyünk bele egy kevés fokhagymát és adjunk hozzá metélőhagymát. Ezek szintén védik az érrendszert, gazdagok gyulladáscsökkentő vegyületekben.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha további egészséges receptekre is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!