Még Klose sem érti, mi történt

Németország-Brazília, foci-vb, vébé, Brazília 2014
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Miroslav Klose of Germany celebrates scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Joachim Löw együttérez a brazilokkal, és elismeri, hogy olyan eredményre, mint amivel a brazilok elleni elődöntő véget ért, álmában sem gondolt. Miroslav Klose fel sem tudja fogni, mi történt, de a góljának, amellyel vb-rekorder lett, azért örül.
Vágólapra másolva!

"2006-ban mi szenvedtünk vereséget hazai pályán a vb-elődöntőben Olaszország ellen, így pontosan átérezzük, min mehetnek most keresztül a játékosok és a a brazil emberek. Úgyhogy jobb, ha szerények és alázatosak maradunk, és a következő feladatra koncentrálunk" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

"Megbirkóztunk a ránk nehezedő nyomással, mert tudtuk, hogy ha a képességeinknek megfelelően futballozunk, akkor reális esélyünk van a győzelemre. Ilyen sikerre persze álmunkban sem gondoltunk. Jól használtuk ki a helyzeteinket, az ellenfél pedig fokozatosan összezuhant" - fejtegette Löw.

Azt is mondta, hogy Argentínának és Hollandiának is nagyszerű csapata van, ezért mindenképp nehéz dolguk lesz a döntőben. "Mindannyiunk számára sokat jelent, hogy ezen az estén Miroslav Klose lett a világbajnokságok történetének legeredményesebb gólszerzője. Őt is és a csapatot is feldobja az új rekord. Az ilyen címeket nem adják ingyen, ki kell érdemelni, Klose pedig megtette. Bebizonyította, hogy még mindig a legmagasabb szinten tud futballozni" - dicsérte a rekordert a kapitány.

"Fel sem tudom fogni, ami történt. Nem tudom, mit mondjak. Remekül kezdtünk, és nagyon jól, összeszokottan játszottunk, minden úgy csináltunk, ahogy az edzéseken kipróbáltuk. Örülök, hogy sikerült gólt szereznem" - Klosénak csak ennyi hozzáfűznivalója volt a történtekhez.

Miroslav Klose Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone