Scolari Argentínának drukkol?

Események

Vágólapra másolva!
Az Udinese csapatkapitánya, Antonio Di Natale szerint Francesco Guidolin lehetne az ideális olasz szövetségi kapitány. Nyomoznak az illegális jegyértékesítési ügyben, megvan a holland-argentin meccs bírója, argentin zászlóval fotózták Scolarit és Silvát, Besic közel a Swansea-hez. Keddi vb-hírek.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül60 bejegyzés
10:27
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Mit nézzünk a tévében?

Bemelegítésnek egy U20-as magyar válogatott meccset, aztán rágyúrhatunk a német-brazil világbajnoki elődöntőre. A részletes tv-programot itt olvashatja!

10:27
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Ray Whelant lekapcsolták

Őrizetbe vették hétfőn Rio de Janeiróban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egyik alvállalkozó cégcsoportjának igazgatóját egy illegális jegyértékesítési ügyben indított nyomozás keretében. A részletekről itt olvashat.

10:27
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Fütyül a török

A szerdai, Hollandi-Argentína világbajnoki elődöntő futballmérkőzést a török Cüneyt Cakir vezeti majd, döntött a nemzetközi szövetség illetékes bizottsága. A szakember a vébén eddig két meccsen fújta a sípot, mindkettő döntetlenre végződött (Brazília-Mexikó 0-0, Algéria-Oroszország 1-1), és összesen négy sárgát osztott ki.

10:28
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Guidolin jó megoldás lenne?

Az Udinese csapatkapitánya, Antonio Di Natale úgy véli, a klub éléről négy év után távozó Francesco Guidolin ideális olasz szövetségi kapitány lenne. Cesare Prandelli a világbajnoki kiesés után távozott a válogatott éléről, és lett a Galatasaray edzője.

"Harmincéves edzői pályafutás után Guidolin megfelelő kapitány lehetne. Felkészült, minőségi edző, megérdemelné a lehetőséget. Készen áll a munkára, én pedig nagyon boldog lennék, ha a szövetség őt választaná" - nyilatkozta Di Natale.

10:50
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Már kapható Suárez Barca meze

Pedig még mindig csak pletykaszinten hallani, hogy a Chiellini megharapása miatt 4 hónapra eliltott uruguayi csatárt vinné a Barcelona. A kép persze önmagában még nem jelent semmit, de a Liverpool-szurkolók nem lesznek nyugodtabbak tőle, az biztos.

11:23
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Besicért 4 millió fontot fizetnének

A Daily Mail szerint a Premier League előző idényében 12. helyen záró Swansea 4 millió fontot adna a Ferencváros bosnyák válogatott középpályásáért, Muhamed Besicért. Besic a bosnyákok mindhárom vb-meccsét végigjátszotta, és remek statisztikai mutatókkal bírt, a Whoscored.com szerint ő volt a torna egyik alulértékelt csillaga.

A 21 éves játékos, aki hátvédként és védekező középpályásként is bevethető, több klub érdeklődését is felkeltette, hallani lehetett a spanyol Celta Vigo és Sevilla, valamint a PL-ben szereplő Everton, Sunderland és Swansea érdeklődéséről is. Utóbbi a Daily Mail szerint 4 millió fontot fizetne érte.

11:31
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Bár még csak kedd van

De azért máris hangolódhatunk a szerdai holland-argentin elődöntőre. A két válogatott eddig nyolcszor találkozott egymással, a hollandok négyszer, az argentinok pedig egyszer győztek, háromszor döntetlen született. Az európai csapat 13-szor, míg a dél-amerikai hatszor volt eredményes.

Világbajnokságokon négyszer csapott össze a két válogatott: a legemlékezetesebb az 1978-as döntő, amelyet hosszabbítás után 3-1-re nyertek a házigazda argentinok. Négy évvel korábban, Németországban a második csoportkörben 4-0-s, 1998-ban Franciaországban a negyeddöntőben pedig 2-1-es holland siker született, míg 2006-ban Németországban szintén a csoportküzdelmek során gól nélküli döntetlennel zártak a felek.

11:54
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Nem áll le a MU

Angol lapértesülések szerint tovább erősítené keretét a Manchester United labdarúgócsapata, az angol együttes Luke Shaw és Ander Herrera után a német Mats Hummelst és a chilei Arturo Vidalt is szerződtetné. A Daily Star úgy tudja, a dortmundi védőért 20 millió angol fontot kínál az együttes, míg a Daily Mail szerint a Juventus 40 millió fontért adná el Vidalt, de lehet, beéri 30 millióval, plusz a portugál Nanival.

12:00
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Nem nagyon variálnak a németek

Az elődöntőbe jutott csapatok - Argentína, Hollandia, Brazília, Németország - közül a németek vetették be eddig a legkevesebb játékost. Joachim Löw a huszonhármas keretből eddig tizenhét játékosának szavazott bizalmat.

12:14
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

24 éve ezen a napon

Nyerte Németország utolsó világbajnoki címét, amikor Andreas Brehme büntetőjével 1-0-ra győzött Argentína ellen. Azóta egy vb-ezüst (2002) és két vb-bronz (2006., 2010) jött össze a németeknek.

A döntő legfontosabb jelenetei:

12:38
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

De Jong lehet a holland csodafegyver

Valamit nagyon tudnak a csapatorvosok, mert hihetetlen gyorsasággal épülnek fel a sérültek ezen a vébén. Az argentin Sergio Agüero combsérülését nagyon gyorsan sikerült rendbehozni, így a támadó ott lehet a szerdai, hollandok elleni elődöntőben, de az Oranjénak is van egy váratlan visszatérője.

Nigel de Jong a Mexikó elleni nyolcaddöntő legelején bicegett le, mint kiderült, a lágyéka sérült meg. A holland orvosok azonban remekül végezték munkájukat, és a De Telegraaf nevű újság szerint a kőkemény védekező középpályás is pályára léphet az elődöntőben. Ami nem igazán jó hír Messinek és a többi argentinnak.

13:06
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Féltik a közellenséget

A kolumbiai külügyminisztérium arra kérte az olasz hatóságokat, hogy gondoskodjanak a Neymarnak súlyos sérülést okozó Juan Zuniga és családja biztonságáról. Erről bővebben itt olvashat.

13:11
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A németeknek mindig lőnek

A brazil válogatott a németek elleni legutóbbi tíz meccsén mindig szerzett gólt, ráadásul nem is egyet, hanem átlagban 2,2-t. Kérdés, ma este, Neymar nélkül mire megy a selecao.

13:12
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Egymással csak egyszer

A brazil és a német válogatott játszotta eddig a legtöbb világbajnoki mérkőzést (102 és 104 összecsapást), de egymással csupán egyszer találkoztak: a 2002-es döntőt Brazília 2-0-ra megnyerte.

13:32
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

1956-ra is kihatott a berni kudarc

Kiállítás nyílt az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjének 60. évfordulója alkalmából a berlini magyar nagykövetségen. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) keddi közleménye szerint a "Vesztesek és győztesek" című, fotókból és dokumentumokból álló tárlat a történelmi jelentőségű finálét dolgozza fel, amelyben Németország 3-2-re nyert a korszak - még a németek által is - legjobbjának tartott magyar válogatott ellen.

Szabó Lajos sporttörténész, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója, a tárlat kurátora kiemelte, hogy az 1954-es vb-döntő mindkét országban komoly társadalmi folyamatokat indított el. "Németországban sokan úgy tartják, hogy hárman tettek a legtöbbet a második világháború után a német újjászületésért: Konrad Adenauer politikailag, Ludwig Erhard gazdaságilag, a győztes gól szerzője, Fritz Walter pedig mentálisan" - mondta Szabó, s hozzátette, Magyarországon viszont az elveszített finálé után utcai megmozdulásokra került sor, s ezek tulajdonképpen 1956 eseményeit készítették elő.

13:35
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Keszei: A németek az esélyesek

"A németeket leszámítva valamennyi válogatott bír egy kiemelkedő egyéniséggel, s ugyan a braziloknál Neymar kiesett, de Robben és Messi ott van a hollandoknál, valamint az argentinoknál. Ez bizonyítéka annak, hogy az egyéniségképzést igenis támogatni kell. A németek pedig, akik meglátásom szerint így is az első számú esélyesei a brazíliai tornának, sok jó labdarúgóval bírnak"” - idézte a Zalai Hírlap Keszei Ferenc pro-licences nagykanizsai edzőt.

A szakember elmondta, a pro-licences képzés során találkozott a Hitzfeld-féle tízparancsolattal, amelynek egyik pontja, hogy az eredményt a labdaszerzésből indított gyors támadások hatékonysága határozza meg a futballban. "Ezt egy ideig a Barcelona játéka a labdatartásra épülő filozófiájával ugyan cáfolta, de láthatjuk a világbajnokságon is, hogy inkább az előző felfogásmód a gyümölcsöző. Az ötvédős rendszerek esetében amúgy is még kisebb terület áll a támadó csapatok rendelkezésére, amivel pedig kiemelt szerep jut a pontrúgásoknak is."

13:39
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Brazília az elődöntő-specialista

A brazilok hétszer játszottak elődöntőt világbajnokságon, ezek közül csak egyet buktak el, az 1938-asat, amikor a később győztes olaszok verték őket. A maradék hatból ötöt megnyertek, és csak egy végződött döntetlennel, az 1998-as, ahol büntetőkkel verték végül a hollandokat.

13:53
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Kapust igazolt a Manchester City

Az angol bajnok Manchester City leigazolta a Málaga 32 éves kapusát, Willy Caballerót. Az argentin kapus hazájában, a Boca Juniorsban kezdte a pályafutását, majd 2004-ben érkezett Európába, ahol az Elchében és a Málagában védett. Utóbbinál klubrekordot állított fel, amikor 480 percen keresztül nem kapott gólt. Caballero a City harmadik nyári szerzeménye a Portótól megszerzett Fernando és az Arsenaltól érkezett Bacary Sagna után.

14:16
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Lavezzi a kapitánnyal trollkodott

Az argentin-belga negyeddöntőről nem sok jelenet maradhatott meg a szurkolók emlékezetében, az viszont igen, amikor a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella majdnem hanyattvágódott Gonzalo Higuaín kapufával végződő szólója után. Az esetből persze rengeteg mém született, az argentinok csatára, Ezequiel Lavezzi pedig az edzésen utánozta Sabellát, mintha hiányolta volna, hogy a kapitány a beszéde végén nem mutatta be a hanyattesős figurát.

14:26
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A statisztika nem jelent semmit

A 2002-es brazil-német vb-döntőben a Nationalelf többet lőtt kapura, többet is birtokolta a labdát, mégis kikapott 2-0-ra Brazíliától, amely ezzel ötödször lett világbajnok. Így nézett akkor a meccs statisztikája:

14:51
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Sárgát kapott a gól utáni szelfiért

Dom Dwyer, az MLS-ben szereplő Kansas City csatára a Chicago Fire védőjének ügyetlenkedését kihasználva a kapuig gyalogolt a labdával, gólja után pedig egyik társával kiszaladt a nézőtérhez, ahol egy fotóstól átvett egy telefont, s már kattintott is. A játékvezető nem díjazta a szelfit, és sárga lappal büntett a gólszerzőt. A meccs egyébként 1-1-re végződött.

14:56
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Messi > Maradona

Diego Maradona 91-szer szerepelt pályafutása során az argentin válogatottban, Lionel Messi most tart 91-nél, úgyhogy ezen a téren biztos lekörözi majd a nagy elődöt. Messi a gólok és a győzelmek terén is jobban áll, mint az 1986-os világbajnok csapat klasszisa, aki viszont több vb-meccsen szerepelt.

15:27
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Máshol a sztárok, a németeknél az egység

A 98-szoros német válogatott Michael Ballack szerint a brazilok elleni ma esti elődöntőre készülő honfitársai elsősorban a csapategységnek köszönhetően esélyesei a vébének. "Az összes többi elődöntős együttes a nagy egyéniségeire hagyatkozott eddig, gondolok itt Neymarra, Lionel Messire és Arjen Robbenre, a németek azonban igazi csapatot alkotnak" - írta a Nationalelf korábbi csapatkapitánya a Times című angol napilap keddi számában.

A 37 éves Ballack Joachim Löw szövetségi kapitány munkáját is dicsérte, kiemelve, hogy kiváló döntés volt Philipp Lahmot a védekező középpályás szerepkörből visszatenni a jobboldali védő posztjára. A 2012-ben visszavonult középpályás kitért a brazil válogatott szövetségi kapitányára, Luiz Felipe Scolarira is, aki a 2008/09-es szezon nagyobb részében az akkor Ballackot is foglalkoztató angol Chelsea vezetőedzője volt.

"Scolarinak és nekem voltak ellentéteink, de hozzá kell tennem, jó benyomást tett rám mindaz, amit ebből a mostani brazil csapatból kihozott, tekintettel arra, hogy a lehetőségei erősen behatároltak" - írta Ballack, aki tagja volt a 2002-es vb döntőjében éppen a Scolari vezette braziloktól vereséget szenvedett német együttesnek, bár a fináléban eltiltás miatt nem játszhatott.

16:07
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Tíz év, meccsnull

Az elmúlt tíz év legutóbbi három brazil-német mérkőzésének statisztikája egyenlő mérleget mutat. 2004-ben 1-1-es döntetlent játszottak a felek, a 2005-ös Konföderációs Kupa-elődöntőt Brazília 3-2-re nyert, míg egy 2011-es, stuttgarti barátságos meccsen a németek nyertek 3-2-re. Az esti elődöntő előzetesét itt olvashatja!

16:10
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Del Piero szívesen menne a Celticbe

A skót csapat már két éve is megkereste a Juve legendáját, aki akkor nemet mondott, és inkább Ausztráliába szerződött. Annak a kalandnak azonban már vége, és Del Piero most azt nyilatkozta a Sunnak, hogy nem lenne ellenére a dolog. Sőt még viccelődött is azzal, hogy odaadja az újságírónak a telefonszámát, ő pedig juttassa el a Celtichez.

16:24
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Higuaín visszanyerte erejét

Az argentin sajtó elsősorban Gonzalo Higuaínt kritizálta a csoportmeccseken mutatott formája miatt, de a Belgium elleni gól után a korábbi halovány játékot is megbocsátották neki. A Télam argentin hírügynökségnek elmondta, hogy Nápolyban nem zárta jól az idény végét, és nem volt fitt a vébé előtt sem. "Nem a legjobb fizikai állapotban érkeztem a világbajnokságra, úgyhogy most boldog vagyok, mert erősödtem, fejlődtem. Tudtam, hogy megtalálom majd a meccsek ritmusát, és már a második és harmadik meccsen éreztem a javulást."

Csak az ötödik meccsen talált be, ennek ellenére nem izgult. "Nyugodt voltam, nem estem kétségbe, de szerencsére sikerült gólt szerezni. Két meccsre vagyunk attól, hogy történelmet írjunk" - fűzte hozzá.

16:49
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Rojóra vágyik a Chelsea

A portugál O Jogo sportnapilap szerint a Chelsea labdarúgócsapata szeretné szerződtetni a Sporting argentin balhátvédjét Marcos Rojót. A 24 éves játékos ára a lap szerint 15 milli euró lehet, a Chelsea mellett szemet vetett már rá a Liverpool és a Barcelona is.

17:20
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A tragédia helyszínén jártunk

A leszakadt felüljáróért is a FIFA-t okolják a brazilok (részletek).

17:58
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Jó ez a vb, de hiányérzünk van

A brazilok kiteszik a szívüket, Messi a hátán viszi Argentínát, Németország menetel, mégis, valaki villanjon még egyet ezen a vb-n. Mert ez így kevés.

18:25
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Védeni kell a turistákat

Bohócok segítenek a helyieknél lassabb reflexű külföldieknek.

18:38
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Argentínának drukkol a brazil kapitány?

Kizárt, viszont az argentin El Diario de la República újságírójának sikerült rábeszélnie Scolarit és a brazilok védőjét, Thiago Silvát, hogy fogják meg egy pillanatra az argentin csapat zászlóját. A cikk szerzője szerint Scolari hasonlót tett a Chile elleni meccs előtt, és akkor ez szerencsét hozott neki. Egy dolgot nem értünk, hogy miért nem a németek zászlóját adták a kezébe, hiszen így sántít a párhuzam.

19:14
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A fradisták lefocizták a vb-elődöntőt

Két fradista labdarúgó, a brazil Somalia és a német Lauth lábtenisszel lejátszotta a ma esti első elődöntőt.

19:25
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Egyedi labdákkal fociznak

A csapatok neve mellett a dátum és a helyszín is szerepel majd azokon a labdákon, amelyeket a két elődöntőben használnak a négy közé jutott válogatottak. Alább a szerdai argentin-holland találkozó meccslabdája látható.

Forrás: Adidas

19:55
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Már gyülekeznek a brazilok

Helyszíni tudósítónk öt órával a brazil-német meccs előtt szétnézett a kamerájával a Belo Horizonte-i stadion környékén.

20:03
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Megvan Besic új csapata?

A klix.ba a Fradi-védő több közeli ismerősére hivatkozva azt írja, hogy Muhamed Besic megegyezett a Premier League-ben szereplő Swansea-vel, és ma három évre aláír a walesi klubhoz. A Fradi - a portál szerint - ötmillió eurót kap a focistáért. Korábban a spanyol Celta Vigo és Sevilla, illetve az Everton, a West Ham és a Cardiff City érdeklődéséről lehetett hallani - írja a bosnyák weboldal.

20:26
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A Galatáé az olasz exkapitány

Két évre szóló szerződést írt a török Galatasarayjal Cesare Prandelli, az olasz válogatott volt szövetségi kapitánya. Az isztambuli klub múlt csütörtökön jelentette be, hogy tárgyal az 56 éves szakemberrel, s már aznap megszületett az egyezség. Prandelli négy évig volt olasz szövetségi kapitány, a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert együttesével. Tisztségéről a múlt héten mondott le, mivel a válogatott meglepetésre nem jutott tovább a csoportkörből a brazíliai világbajnokságon. Prandelli honfitársának, Roberto Mancininek a helyét veszi át, ő a Galatasarayjal második lett a török bajnokságban, megnyerte a török kupát és nyolcaddöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

21:07
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Túl lehet-e élni Suárez távozását?

Titi Camara nem kevés öniróniával átitatott üzenettel jelentkezett a Twitteren. "Amikor elhagytam a Liverpoolt, nem sokan gondolták, hogy pótolni lehet engem. A Liverpool túl fogja élni Suárez távozását is."

A guineai csatár az 1999-2000-es szezonban 33 meccsen 9 gólt szerzett a Liverpoolban. Suárez 110 meccsén 69-szer volt eredményes.

21:16
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Beckham szomorú Neymar miatt

"Nagyon csalódott vagyok, hogy a vb-n már nem láthatjuk Neymar játékát. Hatalmas nyomás alatt futballozott, ennek ellenére elképesztő teljesítményt nyújtott. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, remélem, mér erősebben tér majd vissza. Mindent bele, Neymar!" - posztolta David Beckham saját Facebook-oldalán.

21:40
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A németeknek már megvan a vb-trófea

A szurkolóknak legalábbis. A focistáknak még két meccset meg kell nyerni hozzá.

Forrás: Origo

21:44
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Neymar itt van

Ezt mondta az alábbi két őrült szurkoló - írta helyszíni tudósítónk a brazil-német elődöntőnek otthont adó Belo Horizonte-i stadion mellől. Szerintük lélekben az első perctől kezdve ott lesz minden brazil focista fejében a sérült csatár. Ja, és "legalább két góllal" nyer a brazil válogatott.

Forrás: Origo

21:49
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Mick Jagger most a németeknek szurkol

Forrás: Origo

21:52
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Jó brazil csaj vagy?

Pózolj német focilabdával!

Forrás: Origo

21:55
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A négyszeres világbajnok

Ezeknek a német szurkolóknak nem kérdés, hogy 1954, 1974 és 1990 után negyedszer is világbajnok lesz Németország:

22:00
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Így tódultak be a brazil drukkerek

Három órával a meccs előtt így engedték be a brazil szurkolókat a stadionba:

22:04
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Ana Luiza szakért

Ana Luiza után minden második férfi megfordul a stadion előtt. Ő azt mondta nekünk, elbírja a brazil válogatott Neymar és Thiago Silva hiányát is, és egy remek meccsen 3-2-re győz. Hosszabbítás után.

Forrás: Origo

22:21
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Hé, kilóg a zsebed!

Ettől még nagyon népszerűek ezek a német szurkolócsajok, sokan megállítják őket egy-egy fotóra.

Forrás: Origo

22:24
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A tökéletes barátnő

Ő az, itt balra. Imádja a focit. Sörözik. És még egy vb-trófeája is van.

Forrás: Origo

22:33
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Ő mi a fenét keres itt?

Egy olasz mezbe öltözött férfi, bolgár zászlóval, a brazil-német meccs előtt:

Forrás: Origo

22:45
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

A csapat közös képpel üzent Neymarnak

A brazil válogatott a Németország elleni vb-elődöntőre készülve is bizonyította, Neymar akkor is velük van, amikor nincs.

22:56
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Egy furcsa drukkerpáros

Tudósítónknak erről a videójáról nem is merünk írni semmit:

23:21
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Bernard pótolja Neymart

A 22 órakor kezdődő Brazília-Németország vb-elődöntő kezdőcsapatai:

Brazília: Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho, Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk – Fred

Németország: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Khedira, Schweinsteiger – Özil, Kroos, Müller – Klose 

A braziloknál Dante pótolja a csapatkapitány Thiago Silvát, aki sárga lapjai miatt nem játszhat, Neymar helyén a Sahtar Donyeck szélső támadója, Bernard lép pályára. 

A németeknél annyi meglepetés van, hogy a  középcsatár posztján Klose kezd, Lahm pedig ismét szélső védőként játszik majd. 

23:30
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Hulk hasonnmása 2-0-t tippelt.

Mármint a braziloknak, természetesen. És azt mondta tudósítónknak, hogy szétszedik a németeket.

Forrás: Origo

23:33
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Egy bíró is feltűnt a tömegben

Homlokára ragasztott sárga lappal:

Forrás: Origo

23:40
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Neymar-alteregó, barátnőstül

Egy Neymarnak kifestett szurkoló jelent meg a stadion mellett, kezében Bruna Marquezine fényképével.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

23:42
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Emelik a tétet a jelmezekkel

Forrás: Origo

23:44
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

És alighanem ők nyerték a hülyejelmez-versenyt

Forrás: Origo

23:48
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Így futottak ki a pályára

Negyven perccel a meccskezdés előtt jöttek ki a brazilok melegíteni, hatalmas taps fogadta őket. David Luiz futott ki először a pályára, mindkét kezét az ég felé tartva. Húsz percig melegített mindkét csapat.

23:50
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Van Persie nincs jól

Robin van Persie, a hollandok első számú góllövője kihagyhatja az argentinok elleni elődöntőt. Részletek itt.

23:54
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Milutinovic: Argentína nyeri a vb-t

Bora Milutinovic, a vb-kre öt különböző válogatottal (Mexikó, Costa RIca, Egyesült Államok, Nigéria, Kína) is kijutó 69 éves szerb szakember a helyszínen nézi meg a Brazília-Németország elődöntőt, tudósítónk ott futott össze vele.

Szerinte a brazilok nagyon nehezen, de legyűrik a németeket, a másik ágon Argentína jut be a fináléba a hollandokkal szemben, a dél-amerikai döntőt pedig Messiék nyerik.

Kérdeztük volna még a véleményét a vébéről, de udvariasan közölte, hogy szoros a programja, és elégedjünk meg ezzel a jóslatával. Egy fotót azért még megengedett.

Forrás: Origo

23:58
július 08, 2014
Vágólapra másolva!

Jöjjön a meccs!

Percről percre hírgyűjteményünket most lezárjuk, kövesse a brazil-német elődöntőt élő tudósításunkban!