Fényes jövő előtt a gólbíró

Események

Vágólapra másolva!
Vizsgálat indul az elmaradt himnusz miatt, a horvát válogatott bojkottálja a sajtótájékoztatókat, német-portugál derbivel folytatódik a vb. A bosnyák kapitány szerint Messit nem lehet követő emberfogással fogni, Del Bosque nullszögből akart gólt lőni, David Luiz elől a kapu a fedezék. Diego Costa közelít a Chelsea-hez, amerikai bíró az első duplázó, Eto'o megsérült. Hétfői vb-hírek.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül44 bejegyzés
11:08
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Újabb vb-derbi a képernyőn

Német-portugál mecsel folytatódik a vb, a hétfői élő sportközvetítésekről cikkünkben olvashat. 

11:14
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

A horvát válogatott bojkottálja a sajtótájékoztatókat

A horvát válogatott játékosai meztelenül fürödtek a csapat szállodájának medencéjében, ám két lesifotós csőre töltött kamerával figyelt a bokrok közül, és nyilvánosságra is hozta a képeket. A horvátok berágtak, nem beszélnek a média képviselőivel. További részletekről cikkünkben olvashat

11:27
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Messit nem lehet megfogni

"Szinte lehetetlen Messi ellen védekezni. Először azt gondoltam, hogy követő emberforgással vesszük majd fel a harcot ellene, de aztán rájöttem, erre senki sem képes. Nem lett volna értelme, hogy az ellene védekező játékosunk sorozatban kapja a lapokat" - mondta az argentinok elleni meccset követően Safet Susic, a bosnyák válogatott szövetési kapitánya. 

 

11:31
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Vizsgálat az elmaradt himnuszok miatt

Vizsgálat indult annak kiderítésére, miért nem sikerült lejátszani a himnuszokat a vasárnapi Franciaország-Honduras mérkőzés előtt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

A csapatok a szokásoknak megfelelően felsorakoztak, de végül a himnuszuk nélkül kezdték el a találkozót, amely a franciák 3-0-s sikerével ért véget. "A himnusz nagyon fontos, a vb-n játszunk, az országunkat képviseljük. Nagy kár, hogy nem hallgathattuk meg" - mondta a történtekről a kapus Hugo Lloris, a franciák csapatkapitánya. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közölte: nagyon sajnálják, hogy a Beira-Rio Stadion audioberendezése nem működött, megvizsgálják az esetet, és mindent elkövetnek azért, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.

11:36
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Török bíró a brazilok meccsén

A FIFA a török Cüneyt Cakirt delegálja a Brazília–Mexikó csoportmérkőzésre a világbajnokságon. A Belgium–Algéria összecsapást a mexikói Marco Rodríguez, az Oroszország–Dél-Korea meccset pedig az argentin Néstor Pitana vezeti.

11:38
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Na ki lett a meccs embere?

Lionel Messit választották az Argentína - Bosznia-Hercegovina meccs legjobbjának. Az első félidőben kifejezetten gyengén játszott, a szünet után viszont feljavult, és gólt is lőtt.

12:10
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Az okostojás nem tud hullámozni

Ez derül ki a Google Doodle mai változatából. 

12:15
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Freddel feltörölték a padlót

Egyelőre nem az ellenfél védői, csak csapattársai, Neymar és Marcelo szórakoztak vele edzésen.

12:17
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Del Bosque nullszögből akart gólt lőni

Egyre jobb a hangulat a spanyoloknál. A Chile ellen készülő címvédő válogatott  kapitánya, Vicente del Bosque Csikar-szögből csavargatott kapura, Jordi Alba és César Azpilicueta pedig egymásnak lövöldözött 11-eseket. A videót ide kattintva lehet megnézni.

12:19
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

David Luiz elől a kapu a fedezék

Szabadrúgásokat gyakoroltak a brazilok edzésen, de David Luiz inkább a technikai személyztet füstölte ki.

12:21
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Messi nem kezelt le egy kisfiúval

A Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzés előtt az öltözőfolyosón Lionel Messi vélhetően nem látta azt a kisfiút, aki a kezét nyújtotta felé, ezért nem kezelt le vele. A videót itt nézheti meg.

12:22
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Eto'o sérülés miatt nem edzett

Kihagyta csapata legutóbbi két edzését Samuel Eto'o, a brazíliai világbajnokságon szereplő kameruni labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Eto'o ugyanazzal a térdsérüléssel küzd a jobb lábában, amely már a felkészülés során is hátráltatta, ezért nem gyakorolt társaival szombaton és vasárnap. Erről Volker Finke, Kamerun német szövetségi kapitánya számolt be vasárnapi sajtótájékoztatóján. A 33 éves támadó, aki 56 góllal vezeti a nemzeti örökrangsort, negyedik és vélhetően utolsó világbajnokságán szerepel. 


A "szelídíthetetlen oroszlánoknak" becézett együttes 1-0-s vereséget szenvedett Mexikótól a csoportkör első fordulójában. A folytatásban szerdán a horvát válogatottal találkozik, amely a házigazda Brazíliával szemben maradt alul 3-1-re a torna nyitómérkőzésén.

12:47
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Az angolok nem kapnak új gyúrót

Gary Lewin, az angol labdarúgó-válogatott fizikoterapeutája az Olaszország elleni mérkőzés alatt sérült meg gólöröme közben. Sérülése miatt el kell hagynia a válogatottat, ám a pótlására nem érkezik senki.

12:50
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Vermaelen a MU-ban folytathatja

A Manchester United mindenben megegyezett az Arsenal és a belga válogatott védőjével, Thomas Vermaelennel. Ha a két klub is meg tud állapodni a vételárban, akkor Vermaelen a következő szezont már Van Gaal keze alatt kezdi meg a Unitednél. 

13:16
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Győzelemre készülnek a belgák

Utolsóként a H csoport küzdelmei is megkezdődnek kedden a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a négyes favoritjának tartott belga válogatott Algéria ellen szeretné megtenni az első lépést a továbbjutás felé. Belgium 2002 óta nem szerepelt vb-n, a hosszú kihagyás ellenére azonban egyáltalán nem visszafogottak a várakozások Marc Wilmots nagyon fiatal csapatával szemben, amelyet többen a torna titkos esélyesei között tartanak számon.

"Három jó meccset akarunk játszani, és aztán meglátjuk, meddig jutunk. Azt hiszem, kiváló generáció a miénk, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell" - nyilatkozta Nacer Chadli, a belgák középpályása.
Az európai csapat felkészülését egyedül a középcsatár Christian Benteke sérülése és kiesése hátráltatta, ám posztján a 21 éves Romelu Lukaku megfelelő helyettesnek tűnik.

"Imádom a nyomást, ha félnék tőle, nem tudnék jól játszani" - válaszolta az elmúlt szezonban az Everton színeiben 16 gólt szerző Lukaku a rá nehezedő terhet firtató kérdésekre. - "Ugyanakkor nem az számít, hogy én gólt rúgjak, hanem, hogy a csapat nyerjen, ez a lényeg."

A Thibaut Courtois, Vincent Company, Marouane Fellaini, Eden Hazard fémjelezte válogatott egyértelmű esélyese az Algéria elleni meccsnek. Az afrikai együttes ugyanakkor elszántan érkezett Brazíliába, és nem titkolt célja, hogy története során először továbbjusson a csoportkörből.  

13:55
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Higuaín szívesen menne a Barcába

Nemcsak a válogatottban, klubszinten is szívesen játszana Messivel a Napoli középcsatára. Részleteket cikkünkben talál. 

14:15
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Schumi felébredt a kómából

Már nincs kómában és elhagyhatta a kórházat Michael Schumacher, hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző. További információkat cikkünkben talál. 

14:41
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Maradona odaszúrt egyet Rooneynak

Diego Maradonát nem nyűgözte le Wayne Rooney olaszok elleni játéka. A Times of India hasábjain írta Maradona: Rooney még mindig nem lőtt gólt világbajnokságon, nem tud úgy varázsolni, ahogy azt várták tőle. 

15:13
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

A bosnyákok elégedettek, Messi fejlődni akar

A három pontot fontosnak tartja, de a játékban fejlődést vár a brazíliai világbajnokságon szereplő argentin labdarúgó-válogatottól Lionel Messi, az együttes támadója, aki győztes gólt szerzett a Bosznia-Hercegovina elleni csoportmérkőzésen.

"Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk, s begyűjtsük a három pontot, de játékban még tovább kell fejlődnünk" - mondta a meccs legjobbjának választott, 26 éves, négyszeres aranylabdás, aki nyolc év után szerzett ismét gólt vb-n.

Elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről a vb-újonc bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Safet Susic:
"A célunk az volt, hogy a lehető legjobban játsszunk Argentína ellen, és ez sikerült" - mondta az 59 esztendős szakember. "A világbajnokság esélyesei közé tartoznak, mi pedig egy kiváló mérkőzést játszottunk ellenük" - tette hozzá.

A találkozón jó teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságot a tornán egyedüliként képviselő Muhamed Besic, a Ferencváros középpályása, akinek egyik fő feladata Messi semlegesítése volt. Besic több statisztikai mutatóban is a legjobbak között szerepel a fifa.com adatai szerint. Ő futotta a legtöbbet a mezőnyben (12,271 km), és a legtöbb sprint is az ő nevéhez fűződik (52). Csapata legjobbjának bizonyult a sikeres passzok arányát tekintve (92 százalék), és 31,21 km/órás leggyorsabb sebessége is első a bosnyák együttesben.

A csoport másik két csapata, Nigéria és Irán hétfő este kezdi meg szereplését a tornán.

15:36
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Podolski posztolt egyet Schuminak

Kiengedték a kórházból Michael Schumachert, egész Németország boldog, de van, aki még a Facebook-ra is kirakott egy miniposztot ennek örömére. "Micsoda jó hír! Gyógyulj meg hamar, Schumi! Nagyon boldog voltam, amikor meghallottam a hírt!" - írta az Arsenal támadója, aki ma este Portugália ellen játszik a vébén.

16:04
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Nem kell gólbíró, itt van Benzema

Karim Benzema, a brazíliai világbajnokságon szereplő francia labdarúgó-válogatott támadója azt mondta, szemmel láthatóan a vonal mögött volt a labda a Honduras elleni második, gólvonal-tehnológiával megítélt találatnál. A vasárnapi találkozó 48. percében Benzema lövése a kapufáról a hondurasi kapus, Noel Valladares kezére pattant, aki befelé sodorta a labdát. Sandro Ricci, a mérkőzés brazil játékvezetője a vb-n most debütáló új technológia segítségével adta meg a gólt.

"A kapufáról a kapusra pattant, utána pedig a vonal mögé, egyértelműen láttam" - mondta az esetről a 26 esztendős csatár. "Nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz-e ez az új technológia, a labdarúgás ilyen, hogy néha nem tudod biztosan eldönteni, bent volt-e a labda vagy sem. Most viszont ez már nem számít, a játékvezető megadta a gólt, és nyertünk".

A találatot végül Valladares öngóljaként könyvelték el, viszont Benzema így is duplázott a találkozón. A második fordulóban Svájc-Franciaország és Honduras-Ecuador találkozókra kerül sor pénteken.

16:57
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Özilék legcukibb drukkere

"Az unokahúgom, Mire is szurkolni fog nekünk a vébén" - ezt írta ki a Twitter-oldalára Mesut Özil, a német válogatott támadó középpályása.

16:57
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Reus a tengerpartról twittelt

A vébéről sérülés miatt lemaradó Marco Reus nem feledkezett el a mai német-portugál meccsről. A Twitter-oldalán kívánt sok sikert a Nationalelfnek!

17:40
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Kamerun nagy bajban

Nagy valószínűséggel nem léphet pályára Horvátország ellen Samuel Eto'o, a brazíliai világbajnokságon szereplő kameruni labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki kihagyta csapata legutóbbi két edzését. Eto'o ugyanazzal a térdsérüléssel küzd, amely már a felkészülésben is hátráltatta, ezért nem gyakorolt társaival szombaton és vasárnap.

A 33 éves támadó hétfőn osztotta meg Twitteren követőivel a rossz hírt: "Az orvosok megerősítették, a sérülés miatt, amely fájdalmat okoz a térdemben, feltehetően nem leszek megfelelő állapotban, hogy játsszak Horvátország ellen" - írta Eto'o, aki 56 góllal vezeti a nemzeti örökrangsort. Az angol Chelsea csatára negyedik, vélhetően utolsó világbajnokságán szerepel.

Az együttes 1-0-s vereséget szenvedett Mexikótól a csoportkör első fordulójában. A folytatásban szerdán a horvát válogatottal találkozik, amely a házigazda Brazíliával szemben maradt alul 3-1-re a torna nyitómérkőzésén.

17:49
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Duplázik az amerikai bíró

Az amerikai Mark Geiger lesz az első játékvezető, aki duplázhat a világbajnokságon. A Kolumbia-Görögország mérkőzésen jól bíráskodó Geiger megkapta a szerdai Spanyolország-Chile rangadót. A Hollandia-Ausztrália mérkőzést az algériai Djamel Haimoudi, míg a Kamerun-Horvátország meccset a portugál Pedro Proenca fújja.

18:33
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Kidőlt a spanyolok egyik kapusa

David de Gea, a brazíliai világbajnokságon szereplő címvédő spanyol labdarúgó-válogatott kapusa lábsérülés miatt kihagyta csapata vasárnapi edzését. Spanyol sajtóértesülések szerint a 23 éves kapus teljes felépülése tíz napig is eltarthat. A részletekről itt olvashat.

18:58
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

C. Ronaldo a kezdőcsapatban

A FIFAWorldCup Twitter-oldalon már megjelentek a kezdőcsapatok a német-portugál meccsre:

Németország: Neuer - Höwedes, Hummels, Khedira, Özil, Müller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Götze, Boateng
Portugália: Patricio - Alves, Pepe, Veloso, Coentrao, C. Ronaldo, Moutinho, Almeida, Meireles, Nani, Pereira

19:59
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

De Gea kihagyta a spanyolok edzését

David de Gea, a brazíliai világbajnokságon szereplő címvédő spanyol labdarúgó-válogatott kapusa lábsérülés miatt kihagyta csapata vasárnapi edzését. Spanyol sajtóértesülések szerint a 23 éves kapus teljes felépülése tíz napig is eltarthat, így valószínűleg akkor sem védhet szerdán a Chile, illetve jövő hétfőn az Ausztrália elleni csoportmérkőzéseken, ha Vicente del Bosque szövetségi kapitány esetleg kezdőcsapatba állítaná a hollandoktól elszenvedett súlyos, 5-1-es vereség alkalmával nagyot hibázó Iker Casillas helyett.

De Gea eddig egyszer lépett pályára a spanyol együttesben: június 7-én, közvetlenül a torna megkezdése előtt a Salvador elleni felkészülési találkozón debütált a válogatottban.

20:09
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Diego Costa közelít a Chelsea-hez

Diego Costa, a brazíliai világbajnokságon szereplő, címvédő spanyol labdarúgó-válogatott támadója egyre közelebb áll ahhoz, hogy az angol élvonalban szereplő Chelsea-be igazoljon.

A brazilnak született, de már öt spanyol válogatottsággal rendelkező Costa jelenleg még a spanyol bajnok, Bajnokok-ligája döntős Atlético Madrid játékosa, ám kiváló idényével több európai élklub érdeklődését is felkeltette. A The Guardian június elején számolt be róla, hogy a csatár a londoni klubnál átesett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálaton.

"Miért pont a Chelsea? Mert mindig is szerettem volna játszani a Premier League-ben - idézte hétfőn a goal.com internetes sportoldal a 25 esztendős támadót. "A Chelsea a legjobbak közé tartozik a világon, sok oka van, hogy így döntöttem. Minden bajnokság más, de keményen fogok dolgozni azért, hogy beilleszkedjek az angol stílusba. A folyamat jó irányba halad, ha így folytatódnak a dolgok, ebben a csapatban szerepelek a következő szezontól" - mondta Diego Costa, akinek a kivásárlási ára valamivel több, mint 40 millió euró (közel 12,3 milliárd forint). Ennyit kell kifizetnie a londoni együttesnek, hogy soraiban tudhassa a szezonban 27 bajnoki találatot jegyző Costát, aki ezzel a teljesítménnyel negyedik helyen zárt a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőért folytatott versenyfutásban.
 

20:52
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Vajon kinek drukkolnak az Elvis-hasonmások?

Amerikai szurkolók leszállás után Natalban Forrás: Europress/FIFA via Getty Images/Alex Livesey

21:05
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Ibra pimaszkodott

Szegény átlagemberek egy buszmegállóban próbáltak beszélgetni Ibrahimoviccsal. Nem nagyon ment nekik, de annyit kihúztak belőle, hogy ki nyeri a vébét. "USA" - mondta flegmán a svéd-bosnyák. Ez egy vicc?, kérdezték az emberek. "Egy nagy vicc" - felelte még flegmábban Ibra.

21:09
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Baj van DDR fejével

Daniele De Rossi és Andrea Barzagli nem vett részt az olaszok hétfői edzésén. Előbbinek a nyakával van gondja, az utóbbi pedig különböző kisebb fájdalmak miatt egyéni gyakorlatokat végzett. Az olaszok első meccsén - melyet az angolok ellen 2-1-re megnyertek - sérülés miatt nem játszhatott Mattia De Sciglio és Gianluigi Buffon, a csapat első számú hálóőre.
A második körben az olasz válogatott az Uruguayt meglepetésre legyőző Costa Ricával mérkőzik pénteken.

21:19
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Meireles sem okosabb Pepénél

21:39
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Ronaldo nem érti

Hogy miért csak a németeknek jár 11-es?!

21:43
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Figo és Kobe

A Real Madrid és a Los Angeles Lakers legendája is szurkolt a meccsen.

21:48
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Breaking news

A köztévé megtudta: "Brazíliában megőrülnek a fociért". Sosem gondoltuk volna.

21:53
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Müller már nyolcgólos

Az előző vébén ötöt lőtt, most máris háromnál jár. Ráadásul összesen csak hárman jutottak el fiatalabban nyolc vb-gólig: Eusebio, Leonidas és Gerd Müller.

21:59
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Sturridge fütyül Suárezre

Daniel Sturridge javában hangol az angol-uruguayi meccsre, ahol találkozhat majd liverpoolos csapattársával, Luis Suárezzel. Mindkét csapat kikapott az első meccsén, ezért parázs kis derbi lesz. Sturridge kijelentette: nem érdekli, hogy Suárez felépül-e a rangadóra.

22:07
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Bayerische 49ers

Thomas Müller mesterhármasa volt a vébék történetének 49. triplája. A Bayern München büszkélkedik is a játékosával a közösségi oldalon.

22:22
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Müller a 49. triplázó

A labdarúgó-világbajnokságok történetében Thomas Müller portugálok elleni mesterhármasa a 49. tripla. A legelső vb-tripla az amerikai Bert Patenaude nevéhez fűződött Paraguay ellen 1930-ban, legutóbb négy éve az argentin Gonzalo Higuaín szerzett három gólt a Dél-Korea elleni 4-1-es meccsen.

A magyarok közül Kocsis Sándor az 1954-es világbajnokságon két csapatot, Dél-Koreát és NSZK-t is megszórt, Albert Flórián az 1962-es chilei vébén vágott hármat Bulgáriának, míg 1982-ben Kiss László - a vb-történelem első cserejátékosaként triplázva - Salvadornak okozott nehéz pillanatokat.

 

22:26
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Csak a kaput találd el, fiam!

Ez a mondás tökéletesen igaz Thomas Müllerre, aki az eddigi világbajnoki mérkőzéseken kilenc kapura irányuló lövést eresztett meg, és nyolc gólt szerzett. Unglaublich!

Müller első gólja Portugáliának Forrás: Getty Images/Stu Forster

22:55
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Elégedettek a gólbíróval

Dirk Broichhausen, a világbajnokság gólbíró-technológiájának (GoalControl) ügyvezető igazgató szerint a Franciaország-Honduras mérkőzésen jól vizsgázott a kamerarendszer, és fényes jövő előtt áll.

"Hisszük, hogy technika iránt megnő a kereslet ezek után, nemcsak az európai, de a világ többi ligájában is" - mondta Broichhausen.

 

22:55
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Ezért járt a piros Pepének

22:56
június 16, 2014
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyit mára a villámgyors vb-hírekből. Kedden folytatjuk.