A Görög Szörny Kareem Abdul-Jabbar nyomdokaiban

Milwaukee Bucks v Boston Celtics - Game Four GettyImageRank1 BASKETBALL bestof topix
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 06: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks dunks against the Boston Celtics during Game 4 of the Eastern Conference Semifinals during the 2019 NBA Playoffs at TD Garden on May 06, 2019 in Boston, Massachusetts. The Bucks defeat the Celtics 113-101. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks sorozatban harmadjára nyert a Boston Celtics ellen, amivel a párharc negyedik mérkőzését követően egy győzelemre került a keleti főcsoport döntőjébe kerüléstől az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A csapat vezére ezúttal is Giannis Antetokounmpo volt, aki a széria első gyengébb meccs után magasabb fokozatba kapcsolt. A negyedik mérkőzésen extra hatékonyan, 22 dobásból jutott el 39 pontig, emellett leszedett 16 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt is. Milwaukee-játékosként utoljára minden idők egyik legjobbja, Kareem Abdul-Jabbar ért el a rájátszásban legalább 35 pontot és 15 lepattanót.

A játéknap másik találkozóján a Houston Rockets megnyerte második otthoni meccsét is a Golden State ellen, így 2-2-re egyenlítette a párharcot a címvédő ellen. A hazaiak legeredményesebb játékosa most is James Harden volt 38 pontjával, a túloldalon Kevin Durant 34, Steph Curry pedig 30 pontig jutott, de most ez sem volt elég.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 101-113
Az állás: 3-1 a Milwaukee javára

Nyugati főcsoport:
Houston Rockets-Golden State Warriors 112-108
Az állás: 2-2
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.