Vágólapra másolva!
A Klein Dávid és Suhajda Szilárd vezette magyar trekkingcsapat a Mount Everest alaptáborába tartó túra negyedik napján Hrutka Jánossal együtt focizott Nepálban.

"Indulás előtt meglátogattuk az 1647 lelket számláló Namche Bazar egyetlen általános iskoláját, ahol éppen tanítási szünet van. Páran a csapatból ki is próbálták az üres focipályát" – áll a Magyar Everest Expedíciótól kapott helyszíni beszámolóban.

Forrás: Magyar Everest Expedíció 2017/Mohai Balázs

Ott volt Hrutka János egykori 24-szeres válogatott magyar labdarúgó is, aki ugyancsak az alaptáborba tart egy kis csoport tagjaként.

Hrutka János (jobbról az ötödik) is az alaptáborba tart Forrás: Magyar Everest Expedíció 2017/Mohai Balázs

Közben megérkezett az iskolaigazgató is, aki mesélt az iskola történetéről és helyzetéről, majd a néhány apró ajándék átadása után a csapat nekivágott a napi szakasznak. Beindult a főszezon az Everesten, tele van a völgy trekkerekkel, és a hegymászók is megkezdték a felvonulást.

A Himalája kamionjai, a jakok karavánokban szállítják az expedíciós felszerelést.

Nem félnek a hatalmas acélhuzalos függőhidaktól sem – igaz, kénytelenek rajta átkelni, mert a völgyben csak egyetlen ösvény vezet.

Forrás: Magyar Everest Expedíció 2017/Mohai Balázs

Illusztris mászóval is találkozott a magyar csapat. "Carlos Soria jött velünk szemben, ők lefelé tartottak. A 78 éves spanyol mászó eddig 12 nyolcezer méter feletti csúcsot ért el sikeresen, már csak kettő van neki hátra, hogy ő legyen mind a 14 nyolcezres legidősebb megmászója."

Klein Dávid és Suhajda Szilárd első agyarként oxigénpalack nélkül érhet fel a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre. Az Origo végigköveti a felkészüléstől kezdve a csúcsmászásig, a témában írt cikkeinket ide kattintva olvashatják.