Érzéketlen kampánya miatt magyarázkodik az Adidas

Crowds Gather Along Route Of Boston Marathon To Cheer On Runners GettyImageRank2 Human Interest
FRAMINGHAM, MA - APRIL 17: Spectators give high fives to a disabled runner as he makes his way past the 6 mile mark of the Boston Marathon on April 17, 2017 in Framingham, Massachusetts. (Kayana Szymczak/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért az Adidas a finoman szólva érzéketlen gratuláló kör e-mailje miatt. 

A cég a 2017-es Boston Maraton főtámogatójaként valamennyi résztvevőnek elküldte elismerő levelét,

"Gratulálok, hogy túlélted a bostoni maratont!"

tárggyal. A sportruházati óriás elismerte, hogy a marketingkampányban tapintatlanul fogalmazott, és nyilvánosan elnézést kért mindenkitől, akit megbántott a levéllel – számolt be a BBC.

Hárman meghaltak, 260-an megsérültek a négy évvel ezelőtti merényletben Forrás: AFP/2013 Getty Images/Jim Rogash

A történtek azért érinthettek sokakat érzékenyen, mert 2013-ban merényletet követtek el a futóversenyen: három ember meghalt, 260-an megsérültek, amikor a célvonal közelében felrobbant két bomba. Úgy tudni, az akkori támadás két túlélője az idei maratonon is részt vett.

és gratulálni hozzá, hogy lefutották a 42 km-es távot. De ebben a formában ez valóban hiba volt" – írta közleményében a cég.

A 2013-as Boston Maraton befutójánál két bomba robbant Forrás: AFP/2013 Getty Images/Alex Trautwig

Az idei Boston Maraton előtt és alatt is nagyon szigorú biztonsági intézkedések voltak érvényben, bombakereső kutyák és fegyveresek vigyázták a futók épségét.

A négy évvel ezelőtti terrortámadást egy csecsen származású testvérpár tagjai hajtották végre. Egyikük rendőri lövöldözésben meghalt, a másikat elfogták és halálra ítélték.