A németeknek csak egy gyenge pontja van

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A kajakos Kozák Danuta, és a Kárász Anna-Vad Ninetta duó egyenes ágon a vasárnapi döntőbe jutott 200 méteren a németországi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A jamaicai világbajnok sprinter, Yohan Blake kidőlt Glasgowban a Gyémánt Liga-sorozat versenyén, Nicola Rizzoli olasz bíró vezeti a vb-döntőt, a brazilok elszántak a bronzmeccs előtt. Szombati sporthírek percről percre. 
13:09
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Rizzoli vezeti a vb-döntőt

Massimo Busacca Forrás: Origo

Massimo Busacca, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bírói részlegének vezetője sajtótájékoztató keretében jelentette be Rio De Janeiróban, hogy Nicola Rizzoli olasz bíró vezeti majd a brazíliai labdarúgó-világbajnokság döntőjét, az Argentína-Németország összecsapást július 13-án.

13:11
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Blake kidőlt Glasgow-ban

A jamaicai világbajnok, Yohan Blake combsérülés miatt féltávnál feladta a férfi 100 métert az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat glasgow-i versenyének pénteki nyitónapján. A kétszeres olimpiai ezüstérmes kidőlése után honfitársa, Nickel Ashmeade győzött 9.97 másodperces idővel.

A múlt csütörtöki, lausanne-i állomáson aratott diadala után a mezőnyből a panamai Alonso Edward (200 m) és a Puerto Ricó-i Javier Culson (400 gát) is duplázott.

A Gyémánt Liga-sorozat egyetlen kétnapos viadala szombaton folytatódik Skóciában.
A pénteki győztesek:
férfiak:
100 m: Nickel Ashmeade (jamaicai) 9.97 mp
200 m: Alonso Edward (panamai) 20.25 mp
110 m gát: William Sharman (brit) 13.21 mp
400 m gát: Javier Culson (Puerto Ricó-i) 48.35 mp
5000 m: Hagos Gebrhiwet (etióp) 13:11.09 p
magasugrás: Wojciech Theiner (lengyel) 2.28 m
rúdugrás: Pawel Wojciechowski (lengyel) 5.67 m
súlylökés: Reese Hoffa (amerikai) 21.67 m

nők:
400 m: Francena McCorory (amerikai) 49.93 mp
400 m gát: Eilidh Child (brit) 54.39 mp
1500 m: Sifan Hassan (holland) 4:00.67 p
4x100-as váltó: Nagy-Britannia 42.74 mp
távolugrás: Tianna Bartoletta (amerikai) 6.98 m
diszkoszvetés: Gia Lewis-Smallwood (amerikai) 67.59 m

A legrangosabb egynapos versenyeket magában foglaló Gyémánt Liga 14 viadalból áll. Minden versenyen a GYL-számokban első helyen végző 10 ezer dollárt (2,2 millió forintot) kap, de még a nyolcadik is 1000 dollárral gazdagodik, pontot viszont csak az első három-három helyezett szerez. A szezon végén valamennyi versenyszám pontversenyének győztese 40 ezer dollárt, illetve egy gyémánt trófeát vehet majd át.

13:14
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Kozák, Kárász és Vad is döntős

A kajakos Kozák Danuta, és a Kárász Anna-Vad Ninetta duó egyenes ágon a vasárnapi döntőbe jutott 200 méteren a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon a szombat délelőtti előfutamokból. Három magyar férfi egység a középfutamba lépett tovább.

Elsőként Tótka Sándor, a Kőrös Kajak ifjúsági olimpiai bajnok kajakosa megnyerte futamát úgy, hogy többek között a világbajnok és címvédő svéd Petter Öströmöt is maga mögé utasította. Ez volt ugyanakkor az egyetlen szám délelőtt, amelyben még győzelemmel sem lehetett egyből a döntőbe kerülni, így Tótka vasárnap reggel újra vízre száll, és akkor már a legjobb kilenc közé jutás lesz a tét.
A többi egyes számban, valamint férfi K-2-ben az első helyezett egyből döntős lehetett. A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta élt is a lehetőséggel, a rajt után összeszedett hátrányát ledolgozva megnyerte előfutamát, és így már ebben a számban is készülhet a fináléra. A kenus Lantos Ádámnak és a Molnár Péter, Bán Kristóf kajakos duónak ugyanakkor nem sikerült az első helyen befutnia - előbbi negyedik, utóbbi harmadik lett -, így rájuk a középdöntő vár vasárnap reggel.
Női K-2-ben az első három helyezés ért finálét, de a Kárász, Vad kettős semmit nem bízott a véletlenre, szinte rajt-cél győzelmet aratva került egyből a legjobbak közé.

Férfi kenu kettesben és női kenu egyesben éppen egy döntőnyi egység nevezett a legrövidebb távon, így a Lantos, Nagy Péter duónak, valamint Lakatos Zsanettnek nem kellett vízre szállnia az előcsatározások során. Szombat délután már döntők következnek az Eb-n: a nyolc 1000 méteres számban és a női K-4 500 méteren. A finálék közül hétben lesz magyar hajó. Rajt 16.35-kor.

A további program:
vasárnap:
200 m-es középfutamok 9.00
200 m-es döntők 11.50
500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők 15.00
5000 m-es döntők 17.00

13:47
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

A németeknek csak egy gyengesége van

Diego Simeone, az Atlético Madridot BL-döntőbe vezető argentin edző szerint Németországnak csak egy gyenge pontja van, azt kell kihasználni, ha Argentínia világbajnok szeretne lenni. 

"Nagyon nehéz lesz legyőzni a németeket, de Sabella kapitány mindenkinél felkészültebben várja a csatát, az ellenfél legapróbb részleteit is kielemezte. Németország csapata nagyon erős és szervezett, ugyanakkor az egyetlen sebezhető pontja éppen az argentinok kezére játszhat. Joachim Löw csapata nagyon magasra tolt védelmi vonallal játszik, szinte a félpályáig nyomulnak fel, a mögöttük lévő üres területeket pedig Lionel Messi és Gonzalo Higuain gyorsaságával ki lehet használni. Ha a döntőr Di Maria és Agüero is felépülne, az lenne az igazi. Velük együtt biztosan sikerülni átjátszani a német lescsapdát" - írta a Goal.com-on vezetett blogjában Simeone. 

13:56
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Tyson megérti Suárezt

Mike Tyson megérti az Olaszország elleni döntő csoportmeccsen Giorgio Chiellinibe harapó Luis Suárezt.

"Megértem az uruguayi csatárt, a felfokozott idegállapotban előfordul ilyesmi. A győzelem érdekében néha az élsportolók kifordulnak magukból, és olyankor szinte nem tudják, mit cselekszenek" - mondta a korábbi profi ökölvívó-világbajnok az olasz Corriere dello Sportnak, aki 1197-ben maga is beleharapott ellenfelébe, Evander Holyfield fülébe a küzdelem hevében. 

14:04
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Pogba a Chelsea-ben? Kizárt!

Mino Raiola kijelentette, hogy semmi alapja nincs Paul Pogba klubváltásának. A játékos menedzsere szerint a Chelsea-kapcsolat csak a fantázia része, Pogba remekül érzi magát a Juventusban - írja a Tuttosport.

14:11
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Prandelli megijedt az ultráktól

Az újonnan kinevezett vezetőedző, Cesare Prandelli kérésére a Galatasaray lemondta az augusztus 19-re tervezett AS Roma elleni fekészülési mérkőzését. Olasz források szerint a világbajnokságon leszereplő olasz válogatott szövetségi kapitánya nem akar olasz közönség előtt futballozni a csapatával.

14:12
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

A brazilok döntőként kezelik a bronzmeccset

"Bármi is történt Németország ellen a vb-elődöntőben, a csapatunk továbbra is egységes. Megvolt a lehetőségünk, hogy hazai pályán legyünk világbajnokok, de ehhez nem voltunk elég erősek. Ettől függetlenül a bronzmeccshez úgy állunk hozzá, mintha a döntőben szerepelnénk. Persze a harmadik hely megszerzése csak tompítaná a fájdalmunk, de ettől függetlenül csak a győzelem lehet a célunk" - mondta Neymar a meccset megelőző sajtótájékoztatón.  

14:37
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Ennek sem örülnek Liverpoolban

A Southampton menedzsere, Ronald Koeman közölte a klubja vezetőivel, hogy Dejan Lovrent ne adják el a Liverpoolnak. A középső védő mindhárom horvát csoportmeccset végigjátszotta, Brazília ellen kapott egy sárga lapot - olvasható az ESPN honlapján. 

14:57
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

A Gőzmozdony visszatért

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez bejelentette, hogy a klub korábbi ikonikus alakja,a háromszoros BL-győztes Fernando Hierro segíti a jövőben Carlo Ancelotti vezetőedző munkáját - írja a Marca.  

15:09
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Angolt akar a Real

Danny Welbecket szemelte ki a Real Madrid a Mirror szerint. Madridban úgy kalkulálnak, hogy Welbeck lesz a Juventushoz igazolt Álvaro Morata helyettese.

15:15
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Boldog születésnapot, James!

A vb felfedezettje és a góllövőlista jelenlegi vezetője, a kolumbiai James Rodríguez ma ünnepli a 23. születésnapját.További híres születésnaposok: Cristian Vieri (41), Antonio Cassano (32). 

15:24
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Mandzukic sokat adhat

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone méltatta a klub új szerzeményét. A Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyert horvát támadó idén nyáron váltott csapatot. Simeone reméli, hogy Mandzukic gyorsan be tud illeszkedni az "Atleti" játékrendszerébe, a személyiségével, karakterével tudja segíteni a csapatot a céljai elérésében - mondta Simeone a goal.com-nak.  

15:37
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Mázli kutya tudja, ki nyeri a kisdöntőt

A videót itt megnézheti.

15:43
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Phelps legyőzte Lochte-t

Az amerikaiak tizennyolcszoros olimpiai bajnoka másodszor győzött azóta, hogy áprilisban visszatért a medencébe. A Georgia Egyetem versenyén Phelps az ötszörös ötkarikás aranyérmes honfitárs, Ryan Lochte (53.08) előtt nyert, aki térdműtétje után csak most kezdte el a versenyzést. A szám világcsúcsát 49.82 másodperccel tartja Phelps, aki a 2012-es londoni olimpia után vonult vissza, most pedig már 2016-ra készül, a riói olimpiai indulással kacérkodik. A 28 éves amerikai három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, sokszoros világcsúcstartó, huszonhatszoros világbajnok, és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert. Az igazi értékmérő az amerikai úszók, így Phelps számára is az augusztusi irvine-i országos bajnokság lesz, amely válogatóverseny is a 2015-ös világbajnokságra.

16:23
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Isner kiesett, Hewitt döntős

Elbúcsúzott az elsőként rangsorolt amerikai John Isner az egyesült államokbeli Newportban zajló, 474 ezer dollár (108 millió forint) összdíjazású füves pályás férfi tenisztornától. Isner a négy közé jutásért vívott mérkőzésen két játszmában kapott ki honfitársától, a hetedik helyen kiemelt Jack Socktól. A másik pénteki negyeddöntőben az ausztrál Lleyton Hewitt két szettben győzte le az amerikai Steve Johnsont.

Eredmények:
negyeddöntő:
Sock (amerikai, 7.)-Isner (amerikai, 1.) 6:4, 7:6 (7-4)
Hewitt (ausztrál, 3.)-Johnson (amerikai, 6.) 6:4, 6:4

16:25
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Di María le, James be?

Az AS információi szerint a Real Madrid hajlando megválni Ángel Di Maríától és már az utódját is kiszemelte magának. A vb felfedezettje, James Rodríguez költözhet Madridba. Di Maríát Angliából keresik, a Manchester United a legkitartóbb kérő, de a Paris St. Germain is le tud tenni az asztalra egy 60 millió eurós vételi ajánlatot. A Real ugyanakkor még több pénzt, 70 millió eurót akar keresni Di María eladásával.

Az argentint egy kolumbiai válthatja a kiályi klubnál. A vb gólkirályjelöltje, James Rodríguez a kiszemelt Di María pótlására. A Monaco 80 millió euró alatt senkivel nem áll szóba James átigazolási ügyben.  

16:38
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Suárez rosszul döntött?

Korábbi csapattársa szerint igen. A Liverpoollal BL-győztes védő, Jamie Carragher a Daily Mailnek mondta el, hogy Suárez jobb, mint a posztján játszó madridi Benzema és a középcsatár posztján, ráadásul Ronaldóval egy csapatban jobban érvényesülne a tudása, mint Barcelonában.

16:58
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Fodrász járt a németeknél

Mario Götze és társai a külsőre is adnak. Vasárnap vb-döntő van, szépen kell kinézni a fináléra, fodrászt hívtak hát a germán legények.

17:17
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Messi mindent odaadna

Az összes egyéni díja nem ér annyit, mint egy világbajnoki cím. A vb-arany a négy aranylabdánál is sokkal fontosabb. Messi megkérdezte barcelonai világbajnok csapattársait, milyen érzés felemelni a vb-trófeát. Xavi, Iniesta és Piqué is azt mondta, hoigy nehezen lehet szavakba önteni. Hát, többek között ezért akar világbajnok lenni Lionel Messi - olvasható a német Bildben.

17:30
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Marquez nyerte az időmérőt

MotoGP, német nagydíj, az időmérő végeredménye: 1. Marquez, 2. Pedrosa, 3. Bradl, 4. A. Espargaro, 5. Lorenzo, 6. Rossi, 7. Iannone, 8. P. Espargaro, 9. B. Smith, 10. Bautista.

17:30
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Mourinho nemet mondott

A Chelsea portugál mesterének esze ágában sincs brazil szövetségi kapitánynak lenni. José Mourinho előbb nyerne valamit a Chelsea-vel, aztán később esetleg elgondokodna egy kapitányi ajánlaton, de a 2018-as világbajnokságig biztosan klubedzőként szeretne dolgozni - írja a Marca.

18:00
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Mikor érkezik Kroos Madridba?

Két verzióról ír az AS. Ha a németek megnyerik a vébét, akkor Kroos a csapattársaival kedden Berlinben ünnepel a német közönség előtt és legkorábban szerdán érkezik a spanyol fővárosba, új csapatához, a Real Madridhoz. Ha a németek elbuknak a döntőben, akkor Kroos Frankfurt érintésével repül Münchenbe és onnan indul Madridba. Az AS szerint ez korábbi érkezést jelent.

18:15
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Muffat visszavonult

Bejelentette visszavonulását Camille Muffat, a 2012-es londoni olimpia 400 méteres női gyorsúszásának aranyérmese. "Úgy éreztem, 2016-ban olimpiát nyerni százszor nehezebb lenne" - indokolta döntését szombaton a francia L'Equipe francia sportnapilapnak a 24 éves úszónő, aki a két évvel ezelőtti ötkarikás játékokon 200 m gyorson második lett, a 4x200-as váltóval pedig bronzérmet szerzett.

"Lehet, hogy hibás döntés, de nem hiszem, hogy megbánnám" - mondta Muffat, leszögezve, hogy alaposan átgondolta a visszavonulást, bár teljesen nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer még versenyezni fog.

18:53
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Csipes-arany K-1 1000 méteren

Csipes Tamara aranyérmet szerzett K-1 1000 méteren szombaton a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

19:03
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Vajda Eb-ezüstérme

A német Sebastian Brendelt mögött Vajda Attila ezüstérmet szerzett C-1 1000 méteren a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

19:07
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Neymar ott lesz a kispadon

Beállni persze biztosan nem fog, de úgy érzi, ott van a helye a társai között a bronzmérkőzésen. 

19:11
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Cruyff nagy szavakat használ

A Barca holland legendája azt mondja, "A Neymar-Messi-Suárez hármas talán a futballtörténelem legjobb csatársora."

19:28
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Rosszul lovagoltunk

Három szám, a vívás, az úszás és a lovaglás után Kovács Sarolta a hetedik helyen áll a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság szombati női döntőjében. A fináléba jutott másik magyar versenyző, Alekszejev Tamara jelenleg a 24. A Bregyó sportközpontban Rubik kockával és a magyar öttusasport olimpiai bajnokainak fotóival ékesített akadályokkal tűzdelt pálya várta a lovaglás résztvevőit. Az első fordulóban a mezőny második felében állók kerültek sorra, a végén következtek a legjobbak. Alekszejev Tamara azzal a Henryvel lovagolt, amellyel Vörös Zsuzsanna, a magyar női öttusasport olimpiai bajnoka 2006-ban Budakalászon Európa-bajnoki aranyérmet nyert. Alekszejev két akadályt vert, és időtúllépés miatt is vesztett pontjaiból, így 279 ponttal zárta ezt a számot. Jelenleg a 24. helyen áll 734 ponttal.

A nap első hibátlan teljesítménye is Henry nevéhez fűződött: a vele 30-ként pályára lovagló olimpiai ezüstérmes Samantha Murray jött le 300 pontos eredménnyel a pályáról. Harmincötödikként szólították Kovács Saroltát, akit a népes közönség vastapssal köszöntött. A fehérváriak reménysége hibátlanul lovagolt egészen a kilencedik akadályig. Amikor odaért, váratlanul felugatott a pálya mellett álló nézők egyikének a kutyája, a ló megijedt, kétszer ellenszegült, majd akadályt is vert. Kovács így 253 ponttal fejezte be ezt a számot, összetettben pedig 796 pontjával a másodikról a hetedik helyre csúszott vissza. A záró kombinált számot a francia Elodie Clouvel várja az élen 832 ponttal.

19:38
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Újabb ezüst a kajak-Eb-n

Újabb Eb-érem Brandenburgól: a második helyen végzett a Medveczky Erika, Sarudi Alíz összeállítású női kajak kettes 1000 méteren.

 

19:40
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Suárez családjától is búcsúznak

19:45
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Na még egy bronz

A Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid, Sarudi Pál összeállítású férfi kenu négyes bronzérmet szerzett 1000 méteren a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

19:50
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Új stadiont épít a Spurs

Az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur labdarúgóklubja új, 58 ezer férőhelyes stadiont épít, amely várhatóan 2017-ben készül el. A londoni együttes mostani stadionja a White Hart Lane, amely 1899 óta ad otthont a Tottenham hazai mérkőzéseinek. Ennek közelében kezdődik meg az új aréna építése, mivel az angol kormány jóváhagyta az utolsó terveket. A White Hart Lane-en feljegyzett legmagasabb nézőszám 75 038 volt 1938-ban, a stadion jelenlegi befogadóképessége 36 230 fő. A több férőhelytől nagyobb bevételeket várnak a klubnál.

19:52
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Danutáék megmutatták

Nem talált legyőzőre a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összeállítású magyar női kajak négyes, és magabiztos versenyzéssel Európa-bajnokság lett Brandenburgban.

 

20:00
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Bronzból ezüst

A második helyen végzett román egység kizárását követően a Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid, Sarudi Pál összeállítású férfi kenu négyes végül ezüstérmesként zárt 1000 méteren.

20:17
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Újabb arany álomhajrával

Óriási hajrával aranyérmet nyert a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus kettős  a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon 1000 méteren.

20:21
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Az eddigi eredmények

20:34
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Először nyert francia a Touron

Blel Kadri révén megszületett az első francia siker a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, amelyen az olasz Vincenzo Nibali továbbra is magabiztosan őrzi az összetettben élen állónak járó sárga trikót. A Tomblaine és Gérardmer La Mauselaine közötti 161 km-es nyolcadik etap során kellett először komolyabb szintkülönbséggel megbirkózniuk az indulóknak, ugyanis a táv végén három kisebb emelkedő nehezítette az útvonalat. Kadri egy hosszú szökés után egyedüliként bírta végig a tempót, így nemcsak a részsikernek örülhetett, hanem megszerezte a hegyipontversenyben élen állót megillető pöttyös trikót is.

Az összetett elsőségért küzdő favoritok végig egy csoportban tekertek és a kétszeres győztes Alberto Contador csapata diktálta a tempót. A spanyol kerekes az utolsó emelkedőn be is gyújtotta a rakétákat, de a korábbi Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nibali egyedüliként a nyomában maradt, csupán a célegyenesben engedte el riválisát, így vele szemben megtartotta több mint 2:30 perces előnyét. A mögötte második csapattársával, Jakob Fuglsanggal szemben viszont 2 másodpercről több mint másfél percre növelte a különbséget, ugyanis a dán kerekes leszakadt az utolsó, célba vezető kaptatón.

20:55
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Verdasco elvérzett

A harmadikként rangsorolt spanyol Fernando Verdasco számára a legjobb négy között véget ért a verseny a 426 ezer euró (132 millió forint) összdíjazású svédországi salakpályás férfi tenisztornán. A 30 éves Verdasco az uruguayi Pablo Cuevastól kapott ki két játszmában. A másik elődöntőben az ötödik kiemelt portugál Joao Sousa nagy csatában, három szettben győzte le a hetedikként rangsorolt argentin Carlos Berlocqot.

Eredmények, elődöntő:
Cuevas (uruguayi)-Verdasco (spanyol, 3.) 7:6 (8-6), 6:3
Sousa (portugál, 5.)-Berlocq (argentin, 7.) 3:6, 6:4, 6:4

21:06
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Pápa és isten

A pápa argentin, de az Isten brazil - a plakátot helyszíni tudósítónk fotózta le Rio de Janeiróban.

Forrás: Origo

21:08
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

A Vidi háromszor is vezetett a PSG ellen

Az Ausztriában edzőtáborozó Videoton 4-3-ra kikapott a több sztárját (Pastore, Lucas, Marquinhos) is csatasorba küldő PSG ellen. A fehérváriak 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re is vezettek.

21:21
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Kovács Sarolta csalódott

Kovács Sarolta 6., Alekszejev Tamara 25., míg a női csapat hetedik lett a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. "Nehéz bármit is mondanom. Nagyon jól indult a napom, míg a selejtezőben még görcsös voltam, ezúttal felszabadultan versenyeztem" - nyilatkozta Kovács Sarolta. "Nagyon örülök a jó vívásomnak. Ami a lovas pályán történt, olyat még nem tapasztaltam: egy kutya megzavarta a lovamat, kiestünk a ritmusból. Bár teljesítettem a pályát, utána lelkileg nagyon nehéz volt nekiállnom a zárószámnak. A hatodik hely nem rossz eredmény, különösen egy ilyen balszerencsés lovaglás után, ám hazai pályán jobb eredményt akartam elérni. Nem a kutyára haragudtam, nekem is van kutyám, hanem a gazdájára, aki ilyen felelőtlen volt" - fejezte ki csalódottságát Kovács, aki a legjobb magyar versenyzőnek járó különdíjat vette át Réczei Gézától, a Magyar Öttusa Szövetség elnökétől a verseny után.

22:05
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Lékó-döntetlen Dortmundban

Lékó Péter döntetlennel kezdett a dortmundi sakk szupertorna szombati nyitófordulójában. A magyar nagymester a világos bábukat vezetve a 43. lépést követően állapodott meg remiben ukrán riválisával, Ruszlan Ponomarjovval. A jövő hét vasárnapig tartó, hétfordulós tornán nyolcan küzdenek egymással.

22:44
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Újabb három magyar arany

Az eddigi hármat megduplázva a szombati zárónapon újabb három aranyérmet nyertek a magyar birkózók a Pécsen rendezett egyetemi világbajnokságon. A kötöttfogásúak között a 75 kilós Szabó László, 130 kilogrammos Lám Bálint és a 66 kilós Jäger Krisztián sem talált legyőzőre. A magyar csapat így hat arany- és négy bronzérmet szerzett az egyetemi világbajnokságon, amelyen 25 ország 280 versenyzője indult. Magyarországot 21 tagú csapat képviselte.

23:02
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Idén még senki nem volt ilyen gyors 800-on

Az olimpiai bajnok David Rudisha a világ idei legjobb eredményével nyert 800 méteren az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat glasgow-i versenyének szombati napján. Szintén az év legjobb teljesítményével diadalmaskodott a nőknél 3000 méter akadályon az etióp Hiwot Ayalew. A nők 200 méteres versenyében némi meglepetésre az olimpiai bajnoki címvédő amerikai Allyson Felix kikapott a 22 éves, a tavalyi moszkvai világbajnokságon még hétpróbában bronzérmes holland Dafne Schipperstől.

A szombat győztesek:
férfiak:
távolugrás: Jeff Henderson (amerikai) 821 cm
400 m: Isaac Makwala (botswanai) 44.71 mp
gerelyhajítás: Thomas Röhler (német) 86,99 m
hármasugrás: Christian Taylor (amerikai) 17,36 m
1500 m: Silas Kiplagat (kenyai) 3:32.84 p
800 m: David Rudisha (kenyai) 1:43.34 p

nők:
rúdugrás: Fabiana Murer (brazil) 465 cm
100 m: Michelle-Lee Ahye (trinidadi) 11.01 mp
magasugrás: Blanka Vlasic (horvát) 196 cm
3000 m akadály: Hiwot Ayalew (etióp) 9:10.64 p
100 m gát: Queen Harrison (amerikai) 12.58 mp
200 m: Dafne Schippers (holland) 22.34 mp
800 m: Ajee Wilson (amerikai) 1:59.68 p

23:07
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Pedig nem is játszik

De a cucc azért be van készítve

23:10
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

És íme a kezdők

23:27
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Ez van épp az öltözőben

23:34
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Kövesse velünk a meccset!

Ígérjük, remek lesz! Itt.

23:45
2014. július 12.
Vágólapra másolva!

Mára ennyi volt

Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk holnap is.