Cikkünk folyamatosan frissül
Robben a síró kisfiát vigasztalta a vb-elődöntő után, Vatikán megosztott lett a vb-finálé előtt, Messi ünneplés helyett a doppingvizsgálaton dekkolt, EL-meccset játszik a Fradi és a Diósgyőr. Íme, a csütörtöki sporthírek egy helyen.
10:40
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Robben fiánál eltört a mécses

A holland szélső a meccs után rögtön a lelátón síró gyerekét próbálta vigasztalni.

11:25
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Autóbalesetben meghalt egy újságíró

Messi is megemlékezett az argentin szakíróról.

11:50
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Pápák derbije

Ferenc az argentinoknak, XVI. Benedek a németeknek drukkol.

12:00
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Messi nem így szerette volna

A helyett, hogy az öltözőben ünnepelt volna, doppingvizsgálatra kellett mennie. Posztolt is egy képet onnan.

12:10
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Löw két argentint emelt ki

Gyorsértékelést tartott Joachim Löw. A német szövetségi kapitány agyondicsérte az argentin válogatottat.
Alighogy véget ért az argentin-holland vb-elődöntő, Joachim Löw máris előrukkolt egy szakmai elismeréssel. A német kapitány kiválóra vizsgázott sportszerűségből. "Argentína védekezésben erős, kompakt, jól szervezett csapat. Vannak kiváló játékosai támadásban, mint például Messi és Higuain. Fel fogunk készülni ellenük, én már várom a riói döntőt" - mondta Joachim Löw a Bildnek.

A német és az argentin válogatott eddig kétszer találkozott világbajnoki döntőben. 1986-ban Argentína győzött 3-2-re, négy évvel később Németország nyert 1-0-ra. 2014. július 13-án lesz a harmadik német-argentin csata a vébédöntők történetében.

12:25
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Elrajtolt a Kékszalag

Jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor Balatonfüredről a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenynek. Tizenkét többtestű vitorlás található a mezőnyben, ezek számítanak esélyesnek. Közöttük van az Evopro Katamadár, a címvédő, tizenegyszeres győztes Litkey Farkas hajója, amely az 1988-as Amerika Kupára épült. Egyik nagy riválisuk a 2012 óta 10:34 órás idővel abszolút rekorder, Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nevű kétárbocos katamarán lesz. Ha a mostani szél kitart a verseny folyamán, már a délutáni órákban várható, hogy visszaérkezik Balatonfüredre a leggyorsabb hajó.

12:41
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Így kell legyőzni a németeket?

"Alázat, kemény munka, 100 százalék!" Ezt főzte ki Alejandro Sabella argentin szövetségi kapitány a németek ellen. A Marcának mondott kulcsszavak mellett várhatóan lesz egy komolyabb taktikai elképzelés is.

12:48
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Llorist magához láncolta a Spurs

A francia válogatott kapusa, Hugo Lloris ötéves szerződést kötött a Tottenham Hotspursszel. A 27 éves futballista két éve érkezett a Lyontól, a teljesítménye meggyőzte a londoni klub vezetőit, akik hosszú távon gondolkodnak a francia kapusban.

12:53
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Plazmatévé bánta a brazil kiesést

Egy feldühödött, vélhetően ittas brazil drukker a németek elleni elődöntő után a saját tévéjén vezette le a feszültséget.

12:58
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Kiesett a 11-szeres győztes

A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kiállt a versenyből a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen. A hajó lehúzott vitorlákkal a part felé vette az irányt. A versenyben nagy fölénnyel vezet a 2012 óta 10:34 órás idővel abszolút rekorder, Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty nevű kétárbocos katamarán, amely már elérte a kenesei bóját.

13:05
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Elképesztő ünneplés Buenos Airesben

Több ezer argentin szurkoló gyűlt össze Buenos Airesben a mérkőzés után, hogy megünnepelje a Hollandia felett aratott győzelmet.

13:12
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Elnézést kérek, sok hibát követtem el

Egy héttel ezelőtti döntése ellenére mégis távozik posztjáról Hong Mjung Bo, a brazíliai világbajnokság csoportköre után búcsúzott dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya. "Elnézést kérek a szurkolóktól, mert csalódást okoztam, sok hibát követtem el" - közölte csütörtökön a 45 éves tréner, aki ugyan benyújtotta lemondását az utolsó csoportmeccs után, ám a szövetség elnöke, Csung Mong Gju egy hete meggyőzte arról, hogy folytassa a munkát. Az akkori bejelentés úgy hangzott, hogy a kapitány a jövő évi Ázsia-bajnokság végéig "biztosan marad a helyén".

A dél-koreai válogatott Brazíliában Belgium és Algéria legjobbjaitól is kikapott, míg Oroszország csapatával 1-1-es döntetlent játszott, így 1998 óta először nem jutott tovább csoportjából. A drukkerek a szöuli reptéren megdobálták a hazaérkező futballistákat, illetve a "dél-koreai labdarúgás meghalt" feliratú transzparensekkel várták a focistákat.

13:15
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Van Gaal ostorozza magát

Louis van Gaal szerint Tim Krult kellett volna beállítania a kapuba Argentína ellen a 11-esrúgások előtt, ahogy tette korábban Costa Rica ellen. A holland kapitány utólag szívesen lecserélte volna az addig egyébként jól teljesítő Cilessent.

13:33
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Ragaszkodnak a sikeredzőhöz

Meghosszabbította szerződését Gregg Popovich, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő San Antonio Spurs vezetőedzője. Az 1996-ban érkezett, 65 esztendős tréner további évekre kötelezte el magát a texasiakhoz, a megállapodás részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.
    A szerb-horvát származású "Pop" idén 62/20-as győzelmi mérleget ért el együttesével, amely ezzel megnyerte az alapszakaszt. Irányításával a Spurs 1996 óta 15-ször jutott el legalább 50 győzelemig egy szezonon belül. Az áprilisban az év edzőjévé választott sikerkovács - Don Nelson és Pat Riley után - a harmadik tréner az NBA történelmében, aki háromszor elnyerte az év legjobbja címet.
    A nagydöntőben aztán tanítványai 4-1-re verték a tavalyi bajnok Miami Heatet, és 1999, 2003, 2005 és 2007 után szerezték meg ismét a Larry O'Brien Kupát. Popovich lett Phil Jackson, Red Auerbach, John Kundla és Pat Riley után az ötödik edző, aki öt NBA-aranygyűrűvel büszkélkedhet.

13:35
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Mit mondott Mascherano az argentin kapusnak?

Az argentin-holland 11-esei előtt a kamera pár másodpercig azt mutatta, amint Javier Mascherano Sergio Romerónak magyaráz valamit közelről, nagy hittel. Az argentin Clarin című lap kiderítette, mit mondott Jefecito (Kisfőnök) Chiquitónak (azaz Kicsinek): "Ma hőssé leszel!" volt a szöveg. A középpályás, egyben a válogatott lelki vezetője meggyőző erővel érvelhetett, mert a kapus két büntetőt fogott az elődöntőben.

13:42
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Gera álompénzre mondott nemet

Egy indiai csapat gigafizetéssel csábította Gera Zoltánt, de a futballista nem preferálta a keleti kalandot. A csakfoci.hu információi szerint Gera a nagyobb pénz (kilenc számjegyű összeg, forintban) helyett a Ferencvárost választotta.

13:47
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Így drukkoltak az argentin futballistafeleségek

Az elődöntő előtt tette ki a Twitterre az alábbi fotót Gisela Dulko, Fernando Gago felesége. A képen látható még Antonella Roccuzzo, Messi neje, Evangelina Anderson, Demichelis párja, illetve Maxi Rodríguez felesége, Gabi Plano.

14:02
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Nem akarták megalázni a brazilokat

A német válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff az ARD Televíziónak elmondta, hogy a szünetben szándékosan fogták vissza a lendületet a Brazília elleni elődöntőben. 5-0-s vezetés után semmi szükség nem volt arra, hogy a második félidőben megalázzák a házigazda ország válogatottját. Ehhez képest Schürrle beállása után már 7-0-ra vezettek a németek, mikor jött a brazil szépségtapasz Oscar révén.

14:06
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Kevés lapot osztottak a vb-n

Legutóbb az 1986-os mexikói világbajnokságon osztottak ki a játékvezetők olyan kevés sárga lapot, mint a jelenleg Brazíliában zajló vb-n. Az idei tornán tíz játékos kapott piros lapot, sárgát pedig 172 alkalommal mutattak fel a bírók. Négy éve, Dél-Afrikában 245, előzőleg Németországban pedig - rekordot jelentő - 307 sárga lapos figyelmeztetés történt.

 

14:17
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Benzema pótolja Suárezt?

50 millió eurót is hajlandó költeni a Liverpool Karim Benzemára. Az angol csapat a francia támadóval pótolná a Barcelonába tartó Luis Suárezt - írja a Mirror.

15:00
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Az argentinok a büntetőkre játszottak

Legalábbis ezt állítja Wesley Sneijder, a holland válogatott játákosa. Az alacsony irányító szerint a hollandok a támadófutballra szavaztak, az argentinok ezzel szemben kockáztattak, a 11-espárbaj alatt akarták eldönteni a továbbjutást. Érdekesség, hogy Vlaar mellett Sneijder hibázott 11-est a hollandok közül.

15:24
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Sneijder mehet a MU-ba

Wesley Sneijder követheti Louis van Gaalt, nyáron a Galatasaraytól a Manchester Unitedhez igazolhat. A törökök klubigazgatója szerint van az a pénz, amire nem tudnának nemet mondani. "Ha kapunk egy 20 millió eurós ajánlatot, nem tehetjük meg azt a luxust, hogy nemet mondjunk."

15:28
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Müller durván nyomta a parketten

A német gólfelelős, Thomas Müller táncmutatványa mellett Manuel Neuer visszafogottan lötyögött.

15:32
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Nézzen sérült, kékhajú argentint!

Pablo Zabaleta szelfizett! A vb-döntős argentin válogatott embere szép külsőt választott.

15:47
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Evra szólt, hogy lelépne

Patrice Evra megkérte a jelenlegi klubját, a Manchester Unitedet, hogy ha lehet, ne gördítsen akadályt a távozása elé. A családi okok miatt váltani készülő Evrát a Juventus szerződtetné - tudtuk meg az ESPN-től.

16:14
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

BL-győztest igazol a Juve

Már csak formalitások hiányoznak ahhoz, hogy Alvaro Morata, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid csatára az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatához igazoljon - jelentette csütörtökön egybehangzóan a spanyol és az olasz sajtó. A Tuttosport című torinói lap szerint a 21 éves támadó szerződtetését a következő napokban hivatalosan is bejelentik majd, a spanyol Marca és As pedig úgy tudja, a Juve 22 millió eurót (6,8 milliárd forint) fizet a futballistáért, akivel négy évre szóló megállapodást köt. A Real Madrid ugyanakkor fenntartja magának azt a jogot, hogy 30 millió euró (9,3 milliárd forint) ellenében visszavásárolja a játékost. A torinói klub a Hellas Verona argentin támadóját, Juan Iturbét is meg akarja szerezni.

16:24
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Eto'o Rómában?

Angol források szerint a Chelsea-től távozó kameruni támadó, Samuel Eto'o a Romában folytatja a pályafutását. A 33 éves csatár korábban a Barcelonával és az Interrel is nyert Bajnokok Ligáját.

16:25
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Megjelent Kiss Gergely könyve

Életem a játék címmel megjelent Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó önéletrajzi könyve, melyet a Nedbál Miklós, Dobos Sándor, Serényi Péter szerzőhármas jegyez. A három olimpiai aranyérem mellett világ- és kétszeres Európa-bajnok Kiss a mai sajtóbemutatón a szerzőkkel együtt beszélt a kötet megszületésének fontosabb állomásairól, és néhány, a könyvben olvasható emlékezetes történetet is felidézett. "A sportról, a vízilabdáról és a pályafutásomról szól ez a könyv. A háttérországot akartam bemutatni: a felkészülést, a rengeteg munkát és a fontos találkozók mögötti érzéseket, történeteket, eseményeket, amik a közönség számára nem láthatók" - mondta a 36 éves Kiss Gergely.

16:36
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Ki a legrosszabb brazil?

A La Gazzetta dello Sport szavazást indított az internetes oldalán a legrosszabb brazil játékosokról. A választható opciók: Fabio Junior, Vampeta, Roque Junior, Felipe Melo és Fred, valamint a "Mondjon Ön egyet". Jelenleg az utóbbi opció vezet Fred előtt. Ezek szerint elég sok rossz brazil futballistát ismernek a gazzetta.it olvasói.

16:54
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Ennyi holland még sohasem nézett focimeccset

A négy évvel ezelőtti finálét túlszárnyalva rekordnézettséget hozott Hollandiában az Oranje argentinok elleni vesztes elődöntője. A 17 milliós országban 9,4 millióan nézték a televízióban, amint Arjen Robbenék büntetőpárbajban alulmaradnak a Lionel Messi fémjelezte dél-amerikai csapattal szemben. Az eddigi nézettségi rekordot a 2010-es spanyolok elleni - szintén vesztes - vb-döntő tartotta Hollandiában, melyet 8,5 millión követtek a képernyők előtt.

16:54
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Nézze meg a Bayern új igazolását!

A Valenciától érkezett 21 éves szélső, Juan Bernat négyéves szerződést kötött a Bayern Münchennel. Matthias Sammer sportigazgató szerint gyors és értelmes labdarúgóval bővült a Bayern kerete.

17:00
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Standing ovation a javából

Az amerikai válogatott csapatkapitánya, Clint Dempsey vendégeskedett a népszerű showman, David Letterman műsorában. A közönség felállva tapsolt miközben Dempsey a színpad felé sétált.

17:13
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Sanchez közel az Arsenalhoz

A Barca támadója, a chilei Alexis Sanchez Londonban az Arsenalnál van orvosi vizsgálaton, ha megfelel, az Ágyúsok focistája lesz.

17:16
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Klose és az argentinok

Miroslav Klose pontosan annyi vb-gólt szerzett, mint a jelenlegi argentin keret együttvéve.

17:27
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Maradona legújabb aranyköpése

A venezuelai Telesur televízió műsorában szólalt meg az 1986-os vb hőse. Diego Maradona szerint a németek túl magabiztosak lesznek a döntőben a brazilok elleni fölényes győzelmük után. És ebből profitálhat az argentin válogatott a július 13-i fináléban.   

18:09
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Suárez nem úszta meg

A FIFA Fellebviteli Bizottsága elutasította az Uruguayi Labdarúgó Szövetség és Luis Suárez fellebbezését, egyben megerősítette a június 25-én hozott döntést: az Olaszország elleni vb-csoportmérkőzésen Giorgio Chiellinit megharapó uruguayi csatárt négy hónapig minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, valamint kilenc válogatott mérkőzéstől eltiltotta.

19:08
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Óriáskerék a plázában

Brazíliaváros legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Del Reyben egyszerűen betettek egy óriáskereket középre. A brazilok nagyon bírhatják az efféle szerkezeteket, mert Brazíliavárosban, Belo Horizontéban es Sao Paulóban is van egy-egy óriáskerék nem messze a stadiontól - írja a helyszínen tartózkodó tudósítónk.

19:19
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Rendőrök védik Zunigát

A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség ígéretet tett Juan Zunigának, hogy megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket a válogatott játékos védelmében. A 28 éves jobbhátvéd a brazíliai világbajnokság negyeddöntőjében súlyos sérülést okozott a házigazdák sztárjának, Neymarnak, ezután számos fenyegetést kapott közösségi oldalakon, sőt a Twitteren a lakcímét is nyilvánosságra hozták. A főleg brazil szurkolóktól származó üzenetek miatt ígérte meg a kolumbiai szövetség, hogy hazájában és Olaszországban egyaránt gondoskodik a Napoli légiósának és hozzátartozóinak biztonságáról.

Zuniga mellett, aki az eset után bocsánatot kért, a Napoli is kiállt: "Nem érdemli meg a rosszindulatú kritikákat, amiket a szerencsétlen, de nem rosszindulatú mozdulatáért kapott" - állt a nápolyi klub közleményében. A védő a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában térdelt bele Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot. A FIFA hétfőn közölte, nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.

19:34
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Suárez a Barcelonáé!

A goal.com (tehát fenntartásokkal kezelendő a hír) úgy tudja, szerda este megköttetett az üzlet a Liverpool és a Barcelona között Luis Suárez játékjogának ügyében. Az uruguayi támadó a portál értesülései szerint 88 millió euróért vált klubot, a Barca a vételára durván felét Alexis Sánchez értékesítéséből teremti elő, aki 30 millió fontért az Arsenalhoz kerülhet. 

20:03
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Fotópályázat az Fradi-stadionról

Építészeti fotópályázatot írt ki Nagypálya címmel, az új Fradi-stadion bemutatására a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség, valamint a Magyar Művészeti Akadémia. A versenyre amatőr és profi fotósok egyaránt nevezhetnek. A pályázat résztvevőinek feladata, hogy minél eredetibb látásmóddal mutassa be az új ferencvárosi labdarúgó stadiont. Az első helyezett díja fél millió forintos, a másodiké háromszázezer, a harmadik helyezetté kétszázezer forintos vásárlási utalvány. A győztes műveket mások mellett a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke és a stadion építését irányító kormánybiztos, valamint kortárs fotográfusok alkotta bíráló bizottság fogja kiválasztani - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Az új stadiont környezettudatos szempontok figyelembevételével épült: külön gyűjtik az esővizet és a szürkevizet a WC-blokkok öblítésére és locsolásra, a tetőn napkollektorok működnek, hasznosítják a szennyvízhőt, valamint az építkezéskor a régi stadion bontásakor keletkezett törmeléket is hasznosították. A minimalista épület, amelynek külsejét meghatározza a 4-es metróból ismert, sima felületű látszóbeton és a lelátószerkezetre kívülről ráfeszülő áttört fémháló, nemzetközi mérkőzésekre rendezésére is alkalmas lesz, a nyitó meccset augusztus 10-én rendezik. A pályázat részletei a nagypalya.com weboldalon érhetők el.

20:05
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Tarolt a Kékszalagon a Fifty-Fifty

A Fifty-Fifty több mint három órával megjavítva saját rekordját nagy fölénnyel nyerte a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyt. A Józsa Márton kormányozta kétárbocos katamarán gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott és 7 óra 13 perc 57 másodperces idővel diadalmaskodott. A kormányos összességében ideálisnak nevezte a versenyt, de úgy vélekedett, hogy a most elért időnél is lehet jobbat vitorlázni. "A szigligeti öbölben kicsit erős volt a szél, ott kapaszkodnunk kellett és visszafelé eltört a bumunk vége. Ez kicsit aggasztó volt, de tudtuk kezelni a helyzetet. Taktikailag jól versenyeztünk, jó irányokba mentünk, jól dolgozott a csapat" - értékelt Józsa Márton, hozzátéve, hogy menet közben vitorlacserékre kényszerültek, amivel nagyjából egy órát veszítettek, a szélviszonyok miatt pedig nagyjából másfélszeres távot vitorláztak.

A Fifty-Fifty 2012-ben 10:34 órás idővel ért el új csúcsot, megdöntve akkor a Nemere II 1955 óta élő, 10 óra 40 perces rekordját. Az üldözők közül az osztrák Andreas Hagara vezette Naturaqua siklott célba másodikként, a Nagy R. Attila irányította Team Black Jack pedig harmadikként. Előbbi hátránya 24:08, utóbbié pedig 51:44 perc volt. A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kénytelen volt feladni a versenyt, mert az orrmerevítőnél elszakadt egy kötél, ennek következtében több alkatrész megsérült és a hibát nem lehetett a vízen kijavítani. A jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres távnak Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén.

20:06
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Mandzukic aláírt az Atléticóhoz

Aláírta szerződését az Atlético Madridnál Mario Madzukic, aki a Bayern Münchent hagyta el a spanyol futballklubért. A 28 éves Mandzukic négy évre kötelezte el magát a bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atléticóhoz, amelynek sajtóértesülések szerint 22 millió eurójába (mintegy 6,8 milliárd forintot) kerül az 52-szeres horvát válogatott csatár. "Győztes típus, aki tökéletesen alkalmas arra, hogy trófeákat nyerjen" - méltatta az új szerzeményt a klub honlapján José Luis Pérez Caminero, az Atlético sportigazgatója, aki kifejtette azt is, hogy a csatár pont olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre a csapatnak szüksége van.

Mandzukic átigazolása valószínűleg összefüggésben áll azzal, hogy a Bayern München leigazolta a Borussia Dortmundból Robert Lewandowskit, bár a horvát csatár korábban azzal indokolta távozási szándékát, hogy a csapat vezetőedzője, Josep Guardiola által bevezetett új játékrendszerben nem tud érvényesülni. A horvát játékos, aki két szezon alatt 54 bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett a bajoroknál, a Chelsea-be távozott Diego Costát fogja pótolni az Atlético Madridban.

20:06
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

A németek már tudják, hol fognak ünnepelni

Ha a német labdarúgó-válogatott a brazíliai világbajnokság vasárnapi fináléjában legyőzi az argentinokat, Berlinben a Brandenburgi kapunál ünnepel majd együtt szurkolókkal. A Német Labdarúgó Szövetség csütörtöki közleményéből kiderül, hogy a főváros mellett Frankfurt is jelentkezett a csapat keddi fogadására, végül a szervezet és a játékosok döntöttek előbbi helyszín mellett. Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere elmondta, a partit csak győzelem esetén rendezik meg.

20:17
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Újabb német siker a Touron

A mezőnyhajrá ismét német szakaszsikert hozott a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, de ezúttal nem a háromszor első Marcel Kittel, hanem Andre Greipel nyert. A Lotto versenyzője a sprintbefutóban a norvég Alexander Kristoffot és a francia Samuel Dumoulint megelőzve bizonyult a leggyorsabbnak a csütörtöki, hatodik szakaszon. Az összetett élcsoportjában nem történt változás: továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet a dán Jakob Fuglsang és a szlovák Peter Sagan előtt.

A Sky csapatát üldözi a balszerencse, ugyanis a címvédő brit Chris Froome kiszállása után a kapitánnyá előlépő ausztrál Richie Porte legfőbb segítője, a spanyol Xabier Zandio adta fel csütörtökön a viadalt, egy bukást követően nem tudta folytatni a versenyt. Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én, Párizsban záruló háromhetes körverseny hetedik napján, pénteken az Épernay és Nancy közötti 234,5 kilométer leküzdése vár a mezőnyre.

Eredmények:
6. szakasz, Arras-Reims, 194 km:
1. Andre Greipel (német, Lotto) 4:11:39 óra
2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) azonos idővel
3. Samuel Dumoulin (francia, AG2R) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 24:38:25 óra
2. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 2 mp hátrány
3. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 44 mp h.

20:20
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Nasri hosszabbított a Cityvel

Samir Nasri csütörtökön 2019 nyaráig meghosszabbította szerződését az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester Citynél. "Nagyon boldog vagyok, mert így a Cityvel közösen tervezhetem a jövőmet" - mondta Nasri. Hozzátette: a következő néhány év lehet pályafutásának legjobb időszaka. A 27 éves játékos a legutóbbi szezonban a City egyik kulcsembere volt, 11 gólt szerzett az idényben, igaz, ennek ellenére kimaradt a brazíliai világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzó francia válogatott keretéből. Nasri 2011-ben igazolt az Arsenalból a Manchester Citybe, három idény alatt két bajnoki címet és ligakupát nyert az együttessel.

20:25
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

A Barca kirúgta Cuencát

A játékos szabadon igazolható. 

20:30
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Fellaini levágatta a haját!

Post by NST.

20:56
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Két magyar döntős az öttusa Eb-n

A négy magyar induló közül kettő - Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara - jutott a szombati döntőbe a nők hagyományos versenyének csütörtöki selejtezőjéből a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. A 46 fős mezőny két csoportban küzdött, az első 12-12 közvetlenül került a fináléba, 12 további versenyző pedig pontszáma alapján. Az A csoportban Kovács Saroltának nem okozott gondot az első feladat megoldása. A székesfehérváriak világbajnoki ezüstérmese 12 győzelemmel és 10 vereséggel a 11. helyen végzett vívásban, úszásban pedig a harmadik legjobb időt érte el, így a lövészetekkel kombinált futás előtt a hatodik helyen állt, és ezt a pozícióját megőrizte. Ugyanitt versenyzett Réti Kamilla is, aki a páston 6 győzelemmel és 16 vereséggel zárt, ami a huszadik helyhez volt elég. Úszásban is a mezőny utolsó részében végzett, emiatt kevés esélye maradt továbbjutást érő helyre felzárkózni. A kombinált számban remekelt ugyan, a második legjobb idő volt az övé, de így is 20. lett és pontszáma nem volt elég a döntőhöz.

A B csoportban Alekszejev Tamara a hetedik legjobb időt úszta a 200 méteres távon, vívásban is a középmezőnyben végzett 10 győzelemmel, illetve 12 vereséggel, így a tizedik helyről vághatott neki a lövészetes futásnak, ott egyet előrelépett. Slett Emese hasonlóan vívott, előzőleg azonban pár másodperccel lassabban úszott, emiatt ő tizenötödikként vághatott neki a 4x800 méteres, lövészetes futásnak. Ebben a számban többen megelőzték, így Réti Kamillához hasonlóan ő is lemaradt a fináléról. A magyar csapat tagjaként Kovács, Alekszejev és Réti versenyzett, utóbbi kiesésével nem lesz teljes létszámú a hazai válogatott a döntőben. Slett egyéni induló volt.

21:35
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Barka Emese aranyérmes

A 24 éves Barka Emese aranyérmes lett csütörtökön a Pécsen zajló egyetemi birkózó-világbajnokság 58 kilogrammos súlycsoportjában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a tavalyi vb-n bronzérmes versenyző mindhárom mérkőzését könnyedén nyerte meg: a negyeddöntőben ukrán riválisát 10-0-ra, az eldöntőben amerikai ellenfelét 9-0-s vezetésnél tussal győzte le, míg a fináléban az orosz Okszana Nagornihot 13-2-re verte.

A magyar versenyzők az előző két napon három bronzérmet gyűjtöttek a szabadfogású birkózók révén: a 70 kilós Gulyás Zsombor, a 97 kilós Szabó Mihály és a 125 kilós Csercsics Richárd egyaránt harmadikként zárt.

A pécsi vb-re 25 ország 280 versenyzője érkezett, Magyarországot 21 tagú csapat képviseli.

21:43
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Csúszik az új Liverpool-igazolás

A Liverpool és a Benfica elméletileg már megegyezett egymással, hogy 20 millió fontért cserébe Lazar Markovic Angliában folytatja a pályafutását. A legfrissebb hírek szerint "logisztikai okokból" elnapolták a játékos orvosi viszgálatát, így változatlanul nem hivatalos a transzfer.

21:44
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Elképesztő ünneplés Buenos Airesben

21:58
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Nincs gól a Diósgyőr meccsén

A Diósgyőr 2-1-es előnnyel utazott Máltára, a Birkirkara elleni visszavágóra. Lassan fél óra telik el a meccsből, az állás egyelőre 0-0.

22:10
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

A pápa nem imádkozik Argentínáért

A Vatikán szerint nem valószínű, hogy Ferenc pápa és XVI. Benedek nyugalmazott pápa vasárnap együtt nézné szülőföldje csapatának mérkőzését a világbajnoki döntőben. Vasárnap a brazíliai Rio de Janeiróban rendezik a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen Németország Argentína ellen lép a pályára.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a vb-döntő rendezésének ideje már késeinek számít Ferenc pápa napi munkamentében. A szóvivő, kisebb mosollyal az arcán, kijelentette, hogy XVI. Benedeket nem tartják a sportok mohó rajongójának. A szóvivő ugyanakkor nem zárta ki a lehetőséget, mondván, az "elkövetkező napokban majd meglátjuk".

Ferenc pápa mindenesetre már szavát adta, hogy nem fog pápai beavatkozáshoz folyamodni szülőföldje, Argentína érdekében, azt ígérte, nem imádkozik egyik csapatért sem. A Bajorországban született Benedekről köztudott, hogy inkább intellektuális beállítottságú, semmint a sport iránt érdeklődő személyiség lenne. Lombardi mindenesetre hozzátette: mindkét pápa, anélkül, hogy bármelyik csapat mellett elkötelezné magát, azt szeretné, hogy a "jobb csapat győzzön".

22:11
2014. július 10.
Vágólapra másolva!

Zárás

Lassan kezdődik a Ferencváros mérkőzése, mára zárjuk ezt a boltot, holnap is tartsanak velünk.