Elvennék Katartól a vébérendezést

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Varga Dániel és varga Dénes is a Szolnok pólócsapatába igazolt, amely gyakorlatilag egy világválogatottnak felel meg. A Bundesliga-játékosok több mint fele nem kér a katari vébéből. Nigériában több fociszurkoló meghalt, amikor bombát robbantottak a terroristák. Thomas Doll üzent a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, Kovács Ágnes bekerült a Halhatatlanok csarnokába az Egyesült Államokban, akárcsak Arturo Vidal a vébékeretbe. A hétfői sporthírek percről percre.
09:22
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

A Juve sztárja is utazik a vébére

A május elején műtéten átesett Arturo Vidal is bekerült a chilei labdarúgó-válogatott végleges, 23 fős világbajnoki keretébe. Az olasz bajnok Juventus és a chilei nemzeti együttes egyik legjobb játékosának a térdét kellett megoperálni, és komoly kérdés volt, hogy felépülhet-e a június 12-én kezdődő brazíliai vb-re. Chile a világbajnokságon a címvédő spanyol, a legutóbb ezüstérmes holland csapattal, illetve Ausztrália együttesével van egy csoportban.

A 23 fős chilei keret:
kapusok: Claudio Bravo (Real Sociedad), Johnny Herrera (Universidad de Chile), Cristopher Toselli (Universidad Catolica)
hátvédek: Gary Medel (Cardiff City), Gonzalo Jara (Nottingham Forest), Jose Rojas (Universidad de Chile), Eugenio Mena (Santos), Mauricio Isla (Juventus)
középpályások: Jorge Valdivia (Palmeiras), Felipe Gutierrez (Twente), Jose Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Francisco Silva (Osasuna), Arturo Vidal (Juventus), Charles Aranguiz (Internacional), Marcelo Diaz (Basel), Carlos Carmona (Atalanta), Miiko Albornoz (Malmo)
csatárok: Alexis Sanchez (Barcelona), Esteban Paredes (Colo Colo), Eduardo Vargas (Valencia), Jean Beausejour (Wigan Athletic), Mauricio Pinilla (Cagliari), Fabian Orellana (Celta)

09:24
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Kovács Ági halhatatlan lett Amerikában

Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó is bekerül a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába; a beiktatási ünnepség június 14-én lesz a Fort Lauderdale-i Hall of Fame-ben. "Nagyon örültem tavaly a hírnek, hogy idén nyáron én is halhatatlan leszek, és bekerülök a legnagyobb úszólegendák közé, akiknek eredményei mind inspirálóak voltak számomra pályafutásom során. Még most is felfoghatatlan számomra hogy a nagy példaképeim között mostantól én is ott leszek" - nyilatkozta az MTI-nek a jövő szombati ceremóniát megelőzően a 2000-ben Sydneyben ötkarikás aranyérmes, amellett a különböző mellúszó távokon két vb- és hét Eb-elsőséget is jegyző Kovács, aki jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) nemzetközi igazgatóságának tagja, kommunikációs vezetője.

09:37
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Ritkán látunk ilyet

Az Egyesült Államok-Törökország felkészülési meccsen az amerikaiak csatára, Clint Dempsey félelmetes cselt mutatott be.

10:07
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Doll üzent az MLSZ-nek

Miután a Ferencváros 2-0-a legyőzte a Paksot, és a bajnoki bronzéremmel bejutott az Európa-ligába, Thomas Doll vezetőedző üzent a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. A német szakember nem elégedett a menetrenddel, és azt is elmondta, hogy mi volt a bronz kulcsa. Részletek itt.

10:21
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Nézzük ma Zidane-t, Sedorfot és Nedvedet!

A Juventus és a Real Madrid legendái ma jótékonysági meccset játszanak, amelyet a tévé is közvetít. A két csapat teljes keretét és a ma tévéműsort ide kattintva nézheti meg.

10:40
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Kialakult a nagydöntő párosítása

A Los Angeles Kings lesz a New York Rangers ellenfele az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjében. A Kings a Nyugati főcsoport fináléjának hetedik meccsén hosszabbításban 5-4-re verte a Chicago Blackhawkst, ezzel 4-3-ra megnyerte az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.

11:10
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán visszatérhet Újpestre

Távozik posztjáról Kovács Zoltán, aki tizenegy hónapig volt az első osztályú diósgyőri labdarúgócsapat, a DVTK sportigazgatója - írta az Észak-Magyarország hétfőn. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap információi szerint Kovács Zoltán a Videoton elleni vasárnapi mérkőzést követően jelentette be, hogy  június 16-án közös megegyezéssel megszűnik munkaviszonya a DVTK-nál.

11:26
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Pazar gólokkal nyert az aranygeneráció

A Belgiumban aranygenerációnak tartott válogatott világbajnoki felkészülési meccsen 2-0-ra verte Svédországot. Hazard és Lukaku lőtte a gólokat, nem is akármilyeneket.

11:42
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Ausztrália beugrana vb-rendezőnek

Ausztrália szívesen beugrana házigazdaként, ha a legutóbbi korrupciós vádak után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elvenné Katartól a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. Az ausztrál szövetség szóvivője hétfőn közölte, hónapok óta követik a helyszínkijelölés körüli vitatott eseményeket, "erősen érdeklődnek" a válaszok iránt, és adott esetben komolyan fontolóra vennék a jelentkezést. A Sunday Times brit hetilap vasárnap közölte: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel "megvásárolta" hazája számára a 2022-es vb rendezési jogát.

12:00
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Bomba ölte meg a drukkereket

Az AFP hírügynökség szerint a nigériai Mubibans legalább 40-en meghaltak, amikor egy focistadion mellett a szuirkolók között bomba robbant. A helyi rendőrség egyelőre hivatalosan 14 halottról számolt be, és arról, hogy felétehetően terrorcselekmény történt.

12:27
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Rizikós lesz a vébé nyitómeccse

A második, egyben utolsó tesztmérkőzést is csak alig több mint félház előtt rendezték meg vasárnap a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésének helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában, ahol így a jövő csütörtöki Brazília-Horvátország találkozó lesz az első meccs, amelyre 65 807 néző előtt kerülhet sor. A szurkolók több dologra panaszkodtak. Részletek itt.

12:57
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Varga elhagyta a paradicsomot

Az olimpiai- és világbajnok Varga Dániel négy év után hagyja el a horvát Primorje Rijekát, és egy szezonra aláírt a Szolnok vízilabdacsapatához. Varga elmondta, hogy nagyszerűen érezte magát Rijekában, a világ egyik legszebb uszodájában edzettek minden nap, közel volt Budapesthez, mégis tengerparton élt, tökéletesek voltak szakmailag és élhetőség szempontjából is a körülmények, mégis történt valami, ami miatt Magyarországot választotta. Hogy mi? Itt megtudhatja.

Varga Dániel és Benedek Tibor Forrás: MTI/Kovács Anikó
13:13
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Nincs szükség a hőségre és a korrupcióra

A német Bundesligában szereplő labdarúgók többsége a legutóbbi korrupciós vádak után elvenné Katartól a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A Kicker magazin körkérdése alapján a 220 futballista 61,6 százaléka vélekedett úgy, hogy másutt kellene lebonyolítani a vb-t, 16,1 százalék meghagyná Katarnak a tornát, 22,3 százaléknak pedig mindegy a helyszín. A válaszadók fő problémaként a korrupciógyanút és a sivatagi hőséget nevezték meg. A Sunday Times brit hetilap vasárnap közölte: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam több mint ötmillió dollárnyi kenőpénzzel "megvásárolta" hazája számára a 2022-es vb rendezési jogát.

13:32
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Célegyenesben az Angyalok

Egy éve még csak álmodozhatott arról a London Angels HC nőikézilabda-csapata, hogy elindulhat az élvonalban, a Kondor Gábor által életre hívott és működtetett magyarokból álló együttes jövőre valóban ott lehet a legjobbak között, erősítette meg az angol szövetség. Miután sem a Manchester University, sem a Coventry HC nem felelt meg az első osztály követelményeinek, végül a 2013-14-es Regional Developement League bajnokcsapata jutott fel a legfelső ligába, a Super 8-be.

Az élvonalbeli szereplés feltétele, hogy a klub rendelkezzen U18-as juniorcsapattal is, a tioborzás jelenleg is zajlik, jelentklezni többek között az együttes Facebook-oldalán lehet.

13:37
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Dénes is követte Danit

A magyar vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Varga Dániel után a világ legjobb pólósának megválasztott testvére, Varga Dénes is Szolnokra igazolt. Részletek itt.

13:50
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Xaviék a Fehér Házban

Barack Obama amerikai elnök ezen a héten a Fehér Házban fogadja a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol labdarúgó-válogatottat. Ezt a spanyol szövetség közölte azt megelőzően, hogy a jövő hét csütörtökön kezdődő, brazíliai vb-re készülő nemzeti együttes elutazik Washingtonba, ahol öt napot tölt majd. Vicente del Bosque szövetségi kapitány együttese szombaton egy tesztmeccset is játszik majd Salvadorral az amerikai fővárosban, majd továbbutazik vb-főhadiszállására, Curitibába.

14:21
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

A FIFA-főtitkár a braziloknak szurkol

Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára reméli, hogy a brazil válogatott sokáig versenyben lesz a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon. "Mindig abban reménykedünk, hogy a házigazdák a lehető legtovább szerepelnek a tornán. Ez jót tesz a vb-nek és a hangulat is jobb az országban" - nyilatkozott a francia sportdiplomata az O Globo című újságnak. Ahogy fogalmazott, ő úgy látja, Brazília számára szinte fontosabb a válogatott jó szerepelése, mint az eredményes és sikeres lebonyolítás.

A világbajnokság előkészületeivel kapcsolatban Valcke azt mondta: mindenki hibázott abban, hogy túl későn kezdték el a munkát. Hozzátette: amikor Brazília 2007 októberében megkapta a rendezés jogát, a FIFA teljesen a 2010-es dél-afrikai vb-vel volt elfoglalva, amellyel szintén akadtak feladatok.

14:45
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Babos Grand Slam-döntőért játszik

Babos Tímea és az amerikai Eric Butorac bejutott az elődöntőbe vegyespárosban a Párizsban zajló Roland Garroson. Részletek itt.

15:05
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Maláriás a Liverpool sztárja

Kolo Touré is bekerült az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott végleges, 23 fős világbajnoki keretébe, annak ellenére, hogy a múlt héten maláriát diagnosztizáltak nála. Részletek itt.

15:25
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Ők az NB I legjobbjai

A bajnok Debrecen tarolt a vasárnap befejeződött labdarúgó NB I RangAdó elnevezésű díjátadó gáláján: a középpályás Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér pedig az év edzője díjat vehette át hétfőn a telki edzőközpontban. Bár a három jelölt között még szerepelt, az év bírója ezúttal nem a korábban Bajnokok Ligája- és olimpiai döntőt is vezető Kassai Viktor lett, hanem Andó-Szabó Sándor. A fair play-díjat tavalyhoz hasonlóan az MTK Budapest kapta, míg az év felfedezettje az ezüstérmes Győri ETO FC tehetsége, Kalmár Zsolt lett, aki a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak is kulcsjátékosa. A magyar szövetség szakmai bizottsága által odaítélt nyolc díj mellett kettő közönségszavazással dőlt el: a legszebb gólért járót és - akárcsak tavaly - a legjobb magyar játékos címet az újpesti Kabát Péter kapta.

15:44
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Neymart régi-új barátnőjével filmezték le

Neymar ismét Bruna Marquezine-nel jár, legalábbis a brazil válogatott edzését a helyszínen nézte meg a fiatal színésznő, majd utána együtt távoztak. Erről videófelvétel is készült. Pedig néhány napja még az a hír jelent meg, hogy a pár szakított, és Neymar egy 20 éves modellel, Gabriella Lenzivel jár.

16:11
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

110 éve született Tarzan

110 éve, 1904. június 2-án született Szabadfaluban Johnny Weissmüller, az amerikaiak ötszörös olimpiai bajnok úszója, és olimpiai bronzérmes vízilabdázója. Úszóként ötvenkétszer lett amerikai bajnok, hatvanhét világrekordot úszott (24 egyéni és 43 váltó), gyorsúszásban első volt a világon, aki 1 percen belül úszta a 100 métert és 5 percen belül a 400-at.

Első, 1924-es párizsi olimpiáján három aranyat nyert: 100 m gyorson 59,0-s idővel győzött, 400 m gyorson a nagy Ane Borgot verte 5:04,2-vel, ugyancsak olimpiai csúccsal. A 4x200 méteres amerikai váltót is győzelemre vitte az ausztrálok és a svédek előtt 9:53,4-es világ- és olimpiai csúccsal. Négy évvel később, Amszterdamban a 100 méteres győzelme mellé - 58,6 mp, új olimpiai csúcs - megnyerte a 4 x 200-as váltót is, szintén olimpiai csúccsal - 9:36,2 perc.

Úszótehetsége miatt a filmvásznon is hódított, összesen tizenkét alkotásban játszhatta el Tarzan szerepét.

16:12
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Egy csatárral utaznak a németek a vébére

Kijelölte 23 fős végleges keretét Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki egy csatártól és két védőtől vált meg másfél héttel a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokság előtt. A szakember Kevin Vollandot, a Hoffenheim támadóját, a rutinos Marcel Schmelzert, a Borussia Dortmund védőjét, valamint Shkodran Mustafit, a Sampdoria hátvédjét hagyta ki az utazó keretből. Tagja lett viszont a csapatnak három olyan játékos, aki az idén debütált a Nationalelfben: Christoph Kramer, Erik Durm és Matthias Ginter.

A 23 fős német keret:
kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
védők: Jérome Boateng (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Per Mertesacker (Arsenal)
középpályások: Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (SC Freiburg), Mario Götze (Bayern München), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christoph Kramer (Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Chelsea)
csatár: Miroslav Klose (Lazio)

16:23
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Börtönbe vonult a Bayern elnöke

Hétfőn megkezdte börtönbüntetése letöltését Uli Hoeness, a Bayern München adócsalásért elítélt elnöke. A sportvezető a bajorországi Landsbergben működő büntetés-végrehajtási intézetbe vonult be, jogerősen három és fél éves szabadságvesztést szabtak ki rá. Uli Hoenesst hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el márciusban, amiért nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül bonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség után járó közterheket.

17:11
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Halilhodzic a légiósokra épít

Három olyan játékos maradt a jövő csütörtökön kezdődő, brazíliai világbajnokságra készülő algériai labdarúgó-válogatott szűkített keretében, aki az otthoni bajnokságban szerepel. A bosnyák Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány 23-as listáján a többiek Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Angliában, Portugáliában, Bulgáriában, Horvátországban és Katarban légióskodnak. Az 1990-ben Afrika-bajnok Algéria a belgákkal, az oroszokkal és a dél-koreaiakkal találkozik a vb csoportkörében.

A 23 fős szűk keret:
kapusok: Rais Mbolhi (CSZKA Szófia), Cedric Szi Mohamed (CS Constantine), Mohamed Lamine Zemmamus (USM Alger)
védők: Szaid Belkalem (Watford), Madzsid Bugerra (al-Lehvija), Liaszine Cadamuro (Real Mallorca), Fauzi Gulam (Napoli), Rafik Halisz (Academica Coimbra), Aissza Mandi (Stade Reims), Carl Medzsani (Valenciennes), Dzsamel Meszbah (Livorno), Medi Musztafa (Ajaccio)
középpályások: Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur), Yacine Brahimi (Granada), Abdelmumene Dzsabu (Club Africain), Szofiane Feguli (Valencia), Medi Lacen (Getafe), Riyad Mahrez (Leicester City), Szafír Taider (Internazionale), Haszen Jebda (Udinese)
csatárok: Nabil Gilasz (Porto), Iszlam Szlimani (Sporting Lisboa), El Arabi Szudani (Dinamo Zagreb)

17:32
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Nadal-Ferrer a Garroson

A nyolcaddöntőben aratott sikere után egymással találkozik a nyolc között a tavalyi finálé két résztvevője, Rafael Nadal és David Ferrer a francia nyílt teniszbajnokságon. A világelső és címvédő Nadal a szerb Dusan Lajovicot oktatta, míg a szintén spanyol Ferrer a dél-afrikai Kevin Andersont verte négy szettben. A német Andrea Petkovic hétszer is elvesztette az adogatását a holland Kiki Bertens ellen, végül - 2011 után másodszor - mégis továbblépett a negyeddöntőbe.

Eredmények, nyolcaddöntő, férfiak:
Nadal (spanyol, 1.) - Lajovic (szerb) 6:1, 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol, 5.) - Anderson (dél-afrikai, 19.) 6:3, 6:3, 6:7 (5-7), 6:1

nők:
Petkovic (német, 28.) - Bertens (holland) 1:6, 6:2, 7:5

17:39
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Montolivo fél évet is kihagyhat

Előre láthatólag fél évig nem játszhat Riccardo Montolivo, az olasz labdarúgó-válogatott középpályása, akinek szombaton, az írek elleni felkészülési mérkőzésen tört el a sípcsontja.

Az AC Milan játékosa az olasz csapat írek elleni szombati felkészülési mérkőzésén szenvedett súlyos sérülést, s hétfőn kétórás műtéten esett át. Orvosa, Herbert Shönhuber jelezte, hogy az ilyen sérülések után általában hat hónapot vesz igénybe a felépülés, de pontosabbat majd csak 40 nap múlva tud mondani, miután ellenőrző vizsgálatokat végeznek a futballista sípcsontján.

Montolivo 58 alkalommal szerepelt eddig az olasz nemzeti együttesben, melynek alapembere lett volna a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon.

18:21
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Sterbik Szkopjéban

A Cadena Cope spanyol rádió kézilabda-szakértője, Luis Malvar szerint Sterbik Árpád öt évre a Vardar együtteséhez szerződik, és a macedón klub 500 ezer eurót fizet érte a Barcelona férfikézilabda-csapatának.

18:27
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

A vb-győztesek milliomosok lesznek

Fejenként 410 ezer eurót (közel 125 millió forint) kapnak a svájci válogatott játékosai, ha megnyerik a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságot. A Blick című napilap hétfői írása szerint az elődöntős búcsú 254 ezer, a negyeddöntős szereplés 185 ezer, míg a legjobb 16 közé kerülés, azaz a csoportból való továbbjutás 70 ezer eurót ér. "A pontos pénzdíjakat nem kommunikáljuk, de az újságban megjelent összegek nagyjából stimmelnek" - reagált a Blick cikkére a svájci vb-küldöttség tagja, Peter Stadelmann. Ha a gárda a csoportkörben búcsúzik, akkor a játékosok fejenként 8200 euróval gazdagodnak. Összehasonlításképpen: az uruguayi válogatott tagjai fejenként 160,5 millió forintnak megfelelő összeget kapnak a vb-győzelemért, míg az angolok fejenként 350 ezer fonttal (mintegy 129 millió forint), a németek pedig fejenként 300 ezer eurós (90 millió forint) prémiummal számolhatnak.

19:06
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

David Villa Amerikába szerződött

Az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását David Villa, a spanyolok világ- és Európa-bajnok csatára. A tengerentúli klub hétfői bejelentése szerint a 32 éves támadó három évre írt alá, s ő az első játékosa a Manchester City futballklub és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC-nek. A spanyol válogatottal a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb-re készülő csatár a legutóbbi bajnoki szezonban 13 gólt szerzett, az Atlético Madriddal megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott. Korábban a Real Zaragozában, a Valenciában és az FC Barcelonában szerepelt, utóbbival BL-t is nyert.

19:07
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Itt az UEFA álomcsapata

Mármint itt

20:25
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Halep és Errani elődöntősök

Bejutott a negyeddöntőbe a negyedik helyen kiemelt román Simona Halep és a tizedikként rangsorolt olasz Sara Errani a francia nyílt teniszbajnokságon. Előbbi az amerikai Sloane Stephenst, utóbbi pedig a szerb Jelena Jankovicot győzte le hétfőn. Halep másodszor jutott el GS-tornán a legjobb nyolcig, Errani 2012-ben döntős, tavaly elődöntős volt Párizsban.

Eredmények, nyolcaddöntő:
nők:
Halep (román, 4.)-Stephens (amerikai, 15.) 6:4, 6:3
Errani (olasz, 10.)-Jankovic (szerb, 6.) 7:6 (7-5), 6:2
Petkovic (német/28.)-Bertens (holland) 1:6, 6:2, 7:5

20:31
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Az a baj a fociválogatottal

hogy nem tolódik elég jól. És a labdára sem vigyáz eléggé. Bővebben a kapitánytól

20:53
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Dzsamali hosszabbított Veszprémben

Iman Dzsamali, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának iráni játékosa három évvel meghosszabbította szerződését, amely így 2019-ig szól. Az átlövőt - írta hétfőn honlapján a klub - 2012-ben négy esztendőre igazolták le, ezt a megállapodást újították most meg. A szerződésbe bekerült egy olyan pont is, amely szerint a klubnak két év múlva joga van egyoldalúan felmondani a szerződést. A 22 éves Dzsamali, aki a honlap adatai szerint eddigi két esztendeje alatt 293 gólt szerzett a Veszprém színeiben, idén április végén súlyosan megsérült, ám a vártnál gyorsabban felépült a térdszalagszakadásból, s a Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében - a BL Final Four-történetének első ázsiai résztvevőjeként - már pályára is lépett. A bronzmérkőzésen, amelyet a spanyol FC Barcelonával szemben 26-25-re elveszített a magyar csapat, Dzsamali két gólt lőtt.

22:08
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Felavatták Puskás emléktábláját

Az 1971-es Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjének 43. évfordulóján a Panathinaikosz labdarúgó-csapatának stadionjában felavatták Puskás Ferencnek, a klub egykori sikeredzőjének, az Aranycsapat legendás kapitányának emléktábláját.

A hétfő esti ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet, majd özvegy Puskás Ferencnével közösen leplezte le az Aposztolosz Nikolaidisz Stadion VIP-páholyában található emléktáblát. A kormányfő köszönetet mondott a görögöknek és a Panathinaikosz szurkolóinak, hogy befogadták Puskás Ferencet akkor, amikor ezt saját hazája nem tette meg. 1971. június 2-án a Puskás irányította Panathinaikosz története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a Johan Cruyff fémjelezte Ajax Amsterdam ellen a londoni Wembley Stadionban BEK-döntőt játszott. A finálét ugyan 2-0-ra elvesztette, de így is maradandót alkotott.

 

22:29
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Lampard távozik a Chelsea-től

A játékos közleményben tudatta végleges döntését, hogy 13 év után elhagyja a Chelsea-t. Frank Lampard könnyen lehet, hogy a New York City FC-hez igazol, pótlására Cesc Fabregast szemelte ki a Chelsea, amelyben Lampard 648 meccsen 211 gólt szerzett. 

23:51
2014. június 2.
Vágólapra másolva!

Murray a nyolc között

A hetedik helyen kiemelt Andy Murray is biztosította helyét a legjobb nyolc között a francia nyílt teniszbajnokságon. A brit játékos, aki párizsi legjobbjaként 2011-ben az elődöntőig jutott, a spanyol Fernando Verdascót győzte le hétfőn, és a negyeddöntőben az ugyancsak spanyol Guillermo García-Lópezen túljutó francia Gael Monfilsszel találkozik majd.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
Murray (brit, 7.)-Verdasco (spanyol, 24.) 6:4, 7:5, 7:6 (7-3)
Monfils (francia)-García-López (spanyol) 6:0, 6:2, 7:5 v
Nadal (spanyol, 1.)-Lajovic (szerb) 6:1, 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol, 5.)-Anderson (dél-afrikai, 19.) 6:3, 6:3, 6:7 (5-7), 6:1

nők:
korábban:
Halep (román, 4.)-Stephens (amerikai, 15.) 6:4, 6:3
Errani (olasz, 10.)-Jankovic (szerb, 6.) 7:6 (7-5), 6:2
Petkovic (német, 28.)-Bertens (holland) 1:6, 6:2, 7:5

00:02
2014. június 3.
Vágólapra másolva!

Kuznyecova már negyeddöntős

Folytatta menetelését a 27. helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecova a francia nyílt teniszbajnokságon. A nagy visszatérőnek számító orosz játékos, aki öt éve megnyerte a Roland Garrost, már negyeddöntős, miután hétfői mérkőzésén két szettben nyert a 23. helyen kiemelt cseh Lucie Safarova ellen.

Eredmény, nyolcaddöntő:
nők:
Kuznyecova (orosz, 27.)-Safarova (cseh, 23.) 6:3, 6:4
Halep (román, 4.)-Stephens (amerikai, 15.) 6:4, 6:3
Errani (olasz, 10.)-Jankovic (szerb, 6.) 7:6 (7-5), 6:2
Petkovic (német, 28.)-Bertens (holland) 1:6, 6:2, 7:5

00:14
2014. június 3.
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmet

Már ennyi volt, tartsanak velünk holnap is.