Eltört Fazekas Nándor keze

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Juventus U21-es aranylabdását, Paul Pogbát igazolná le a Real Madrid, amely nagy erőkkel felvonult Torinóban. Meghalt egy volt világbajnok bokszoló, elküldték a Nashville Predators eddigi egyetlen edzőjét. Szerdai sporthírek percről percre.
12:06
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Nagy fogásra készül a Real

Paul Pogba megszerzéséről tárgyalt Toribóban a Real Madrid elnöke, Florentino Perez a Juventus igazgatójával, Giuseppe Marrottával. Az U21-es világbajnok játékosért a készpénz mellett Fabio Coentraót, Angel di Maríát és Alvaro Moratát.

12:11
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Örökrangadó ma

Ma játsszák a férfi kézis NB I döntőjének első meccsét, a Veszprém-Szeged örökrangadót. Hogy pontosan hol és mikor nézheti meg, a sportműsorból kiderül.

12:14
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Nem kérdéses Vidal szereplése

Ugyan a távirati iroda híre szerint erősen kérdéses Arturo Vidal szereplése a vébén, a Juventus azonnal cáfolta ezt, mindván, a chilei középpályáson csak rutinműtétet hajtottak végre.

12:15
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Hoppon maradt Wawrinka

Az Australian Open idei győztese, a svájci Stanislas Wawrinka nagy meglepetésre már a 2. fordulóban búcsúzott a madridi salakpályás tenisztornán. A harmadik helyen kiemelt játékost a selejtezőből főtáblára jutott, világranglista-70. osztrák Dominic Thiem győzte le kedden három játszmában (1:6, 6:2, 6:4).

12:16
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Menesztették Jacksont

A Golden State Warriors irányítói menesztették Mark Jackson vezetőedzőt, azok után, hogy a csapat 4-3-as összesítéssel kikapott az NBA rájátszásának első körében.

12:18
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Elküldték a Predátorok főnökét

A Stanley Kupát nyert Peter Laviolette-et nevezték ki az NHL-ben szereplő Nashville Predators új vezetőedzőjévé. A 49 éves szakember Barry Trotzot követi a poszton, akit áprilisban menesztettek azok után, hogy a csapat ezúttal sem jutott be a rájátszásba. Trotz volt a legrégebben regnáló tréner az NHL-ben, egyúttal a Predators 15 éves történetének egyetlen vezetőedzője. Laviolette a Carolina Hurricanesszel nyerte meg a bajnokságot 2006-ban, 2010-ben pedig döntős volt a Philadelphia Flyers trénereként.

12:24
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Elhunyt egy bokszbajnok

Alzheimer-kórban, 74 évesen meghalt a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Jimmy Ellis. Az egykori bunyós 1968-ban Jerry Quarry legyőzésével lett a WBA bajnoka, de címét 1970-ben, egy címegyesítő összecsapás keretében Joe Frazier ellen elveszítette. Ellist 1971-ben a sportág egyik legnagyobb alakja, Muhammad Ali állította meg a 12. menetben.

12:44
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Miami, Montreal Minnesota

NBA, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés, kelet: Miami Heat-Brooklyn Nets 107-86.

NHL, főcsoport-elődöntő, kelet: Montreal Canadiens-Boston Bruins 4-2 (a párharc állása: 2-1 a a Montreal javára), nyugat: Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 4-0 (a párharc állása: 2-1 a Chicago javára).

12:47
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Sebestyén marad a Superbike-ban

Futamról futamra kap bizalmat Sebestyén Péter a gyorsaságimotoros Superbike-vébén szereplő magyar istálló, a BMW Racing Team Toth vezetésétől. A most érettségiző 19 éves pilóta számára nem indult jól az idény, a szezonnyitó ausztrál hétvégén elesett, s műteni kellett, majd az aragóniai versenyeken 20. és 19. volt, április végén, Assenben pedig előbb műszaki hiba hátráltatta, majd a második futamon már nem tudott rajthoz állni. Ennek ellenére "Péter megkapja a lehetőséget, hogy hétvégéről hétvégére bizonyítson", mondta Tóth Imre csapattulajdonos.

13:09
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Holland bíró a BL-döntőn

Björn Kuipers vezeti a Bajnokok Ligája május 24-ei, lisszaboni döntőjét, ahol a Real Madrid és az Atlético Madrid csap össze. A 41 éves bíró 2006 óta FIFA-kerettag, eddig 68 UEFA-meccset vezetett. A mostani szezonban négy BL- és három Európa Liga-mérkőzésen működött közre. A legnagyobb meccsei a 2011-es európai Szuperkupa-döntő, a tavalyi EL-döntő, valamint a 2013-as Konföderációs Kupa döntője voltak.

13:18
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

A Veszprém és a Szeged is indulhat a kézilabda SEHA Ligában

A Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, a következő szezontól az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA Liga küzdelmeibe. A zágrábi központú ligát, a délkelet-európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságát 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az országukon belül viszonylag kevés igazán erős vetélytársat számláló együttesek több éles csatát vívhassanak, miközben külföldi vetélytársaikkal is gyakrabban mérhessék össze az erejüket.

13:37
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Vidic búcsúzik az Old Traffordtól

13:39
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Pokolként élte meg a vb-szervezést

Jérome Valcke főtitkár szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) "pokolként élte meg" a nyári világbajnokság szervezését Brazíliában amiatt, hogy túl sok partnerrel kényszerült együttműködni. "Túl azon, hogy bizonyos politikusok ellenzik a vb-rendezést, elsősorban azért éltük meg pokolként a szervezést, mert Brazíliában három politikai szint van, változáson megy keresztül az ország, választások voltak, így nem feltétlenül ugyanazokkal az emberekkel tárgyaltunk. Vesződséges volt mindannyiszor elismételni ugyanazt az üzenetet" - mondta kedd este egy lausanne-i fórumon. (Részletek.)

14:50
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Női edző a francia másodosztályban

A francia másodosztályú Clermont Foot irányítói a portugál Helena Costát nevezték ki vezetőedzőnek, ezzel ő lesz az első nő, aki profi futballcsapatot irányíthat Franciaországban.

14:53
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Fantomgólos bíró az EL-döntőn

A német Felix Brych vezeti a labdarúgó Európa Liga jövő torinói Sevilla-Benfica döntőjét. A 38 éves müncheni bíró a mostani szezonban hat Bajnokok Ligája-mérkőzésen működött közre, de leginkább arról vált ismertté, hogy októberben megadott egy olyan gólt a Bundesligában, amely nem volt az. A fantomgólt a leverkuseni Stefan Kiessling szerezte a Hoffenheim ellen úgy, hogy fejese után a labda - a televíziós felvételeken jól láthatóan - az oldalhálón keresztül jutott a kapuba.

14:55
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Messi ötletel

A katalán TV3 csatorna szerint Lionel Messi Sergio Agüero leigazolását javasolta a Barcelonának. Az argentin sztár honfitársa megszerzése mellett Pinto kapus megtartásáért is kampányol.

15:03
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Magyar teniszsiker

Madarász Gergely sima győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet Örményország ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

15:05
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Real vs Atlético

A BL-döntőre készül már az UEFA az alábbi ábával.

15:48
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Szavaztak a spanyolok

A Marca c. lap szavazásán az olvasók az Atlético Madridnak "ítélték" a bajnoki címet, míg a Real Madridnak a Bajnokok Ligája-győzelmet. A Barca bajnoki győzelmére csak 19 százalék szavazott.

16:19
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Gay félmillió dollárt fizet

Közel 500 ezer dollár pénzdíjat fizet vissza a versenyek szervezőinek Tyson Gay, a doppingolás miatt egy évre eltiltott amerikai sprinter. A minden idők második leggyorsabb 100-as idejével (9.69 mp) rendelkező világbajnok vágtázót múlt pénteken egy évre tiltotta el az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége. Gay emellett elfogadta, hogy minden eredményét töröljék 2012. július 15-ig visszamenőleg, mivel akkor használta először azt a krémet, mely anabolikus szteroidot tartalmazott. Az atléta a londoni ötkarikás játékokon a 4x100 méteres váltóval szerzett ezüstérmét már visszaadta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

16:24
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Simán verjük az örmény teniszezőket

A második meccsét is behúzta a Davis-kupa-válogatott Örményország ellen: a centerpályán az első számú magyar teniszező, a világranglistán 237. Fucsovics Márton szállt szembe Mikajel Avetiszjannal (1836.). A nyíregyházi játékos 45 perc alatt győzött, ellenfele csak egy game-re volt jó (6:0, 6:1).

16:59
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Kapkodják a dánok elleni jegyeket

Már 12 ezer jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott következő mérkőzésére, a dánok elleni barátságos találkozóra, amelyet május 22-én rendeznek a debreceni Nagyerdei Stadionban.

17:11
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Fazekas Nándor kezét törte

Fazekas Nándor, a Veszprém férfikézilabda-csapatának kapusa a hét elején edzés közben kéztörést szenvedett, amelynek következtében se a szerdai, se a vasárnapi, Szeged elleni bajnoki döntőn nem állhat a kapuba. A klub hivatalos honlapja szerint a játékos a budapesti Hiperbár Centrumba magas nyomású oxigénterápiára jár, amely nagymértékben javítja a sérült szövetek vérkeringését és oxigénellátottságát, ezzel felgyorsítva a gyógyulási folyamatot. A Szeged ellen Borbély Ádám fog a csapatban szerepelni Mirko Alilovic mellett, míg a sérült balátlövő, Iman Dzsamali helyett Ligetvári Patrik kerül benevezésre.

17:14
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Neymar lesz a vb sztárja

Vélekedik a brazil válogatott Luiz Gustavo, aki válaszolt az Origo kérdéseire.

17:25
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Az élet császára

Roger Federernek az ikerlányai után ikerfiai születtek, tegnap vissza is lépett a madridi tornától, nehogy lemaradjon a nagy eseményről. A srácok neve Leo és Lenny lesz, róluk egyelőre még nincs kép. Annak, hogy az első ikerpár után egy újabb születik egy a hetvenezerhez az esélye.

17:29
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

12 ezer eurós banán

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 12 ezer euróra büntette a Villarrealt, amiért egyik szurkolója banánt dobott a Barcelona elleni bajnoki mérkőzésen az ellenfél játékosa, Dani Alves felé.

17:41
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Messi hosszabbít

A Lionel Messi statisztikáit gyűjtő Twitter-oldal közölte: lényegében kész az új Barca-szerződés, melyet jövő héten ír majd alá az argentin. A fizetése 20-22 millió euró körüli lesz, az imázsához fűződő jogait megosztja majd a klubbal.

18:17
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Mi a különbség?

Götzét utálták a Dortmund-drukkerek, mikor a Bayern Münchenhez távozott, Lewandowskit hősként ünneplik.

18:22
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Elsöpörtük Örményországot

Madarász Gergely és Fucsovics Márton egyese után a Fucsovics, Gödry Levente páros is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3-0-ra nyert Örményország ellen a tenisz Davis Kupában.

18:32
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Így néz ki Görbiczék két BL-serlege

18:52
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Íme, a brazilok vb-kerete

Megvan a brazilok 23-as vb-kerete. Kaká, Ronaldinho és Robinho nem tagja a csapatnak. Kimaradt még az atléticós Miranda és Filipe Luis, illetve a PSG-ben szereplő Marquinhos is.

Mai Origo-interjú a kerettag Luiz Gustavóval

Kapusok: César, Jefferson, Victor. Védők: Dante, David Luiz, Thiago Silva, Henrique, Dani Alves, Maicon, Marcelo, Maxwell. Középpályások: Fernandinho, Hernanes, Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Willian. Csatárok: Bernard, Fred, Hulk, Jo, Neymar.

19:03
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

A japánoké a legőrültebb szabadrúgásgól

Nem lőjük le a poént.

19:21
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Monk hosszabbított

Miután eldőlt, hogy a Swansea bennmarad az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában, három évvel meghosszabbították Garry Monk vezetőedző szerződését. A 35 esztendős szakember február elején vette át a csapatot, és elmondása szerint nagyon élvezte a munkát. "Megízleltem, mit jelent vezetőedzőnek lenni, most pedig várom a folytatást, a csapat fejlődését" - jegyezte meg. A játékosként hátvéd Monk egy évtizede szolgálja a klubot, korábban csapatkapitányként szerepelt a negyedosztályból felemelkedő Swansea-ben, amely tavaly megnyerte a Ligakupát.

19:31
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Kár volt a sorfal mögé feküdni

Hogy megakadályozza a sorfal felugrásakor az esetleges lapos szabadrúgást, a Ponte Preta labdarúgócsapata egy új trükköt talált ki. A brazilok egyik védője a sorfal mögé feküdt, de arra nem számítottak, hogy a Parana játékosa, Lucio Flavio minden felkészülés ellenére gyönyörűen teker a jobb felső sarokba. A brazil kupa 3. fordulójába végül a Ponte Preta jutott, a két 1-1-es mérkőzés után büntetőkkel verte riválisát.

19:59
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Holland bíró a BL-döntőn

Az Európa Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a holland Björn Kuipers vezeti majd a május 24-i, Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-döntőt. A 41 éves sportember tavaly a Konföderációs Kupában és az Európa Ligában is a finálét dirigálhatta. Az idei, torinói Benfica-Sevilla EL-döntőben a német Felix Brych fújja majd a sípot.

20:15
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Van esély Fazekas F4-szereplésére

"Sajnos a hétfői edzésen egy védést követően rosszul érkeztem a kezemre, s a kézközépcsontomból letört egy darab. Hál’ Isten nem kell megoperálni, mert nem tört el, de a héten gipszet kell viselnem, majd következhet a rehabilitáció. Nagyon el vagyok keseredve, hiszen a bajnoki döntő első két meccsét biztosan ki kell hagynom. Az tartja bennem a lelket, amit az orvosom mondott: van esély, hogy a Final Fourra felépüljek" - írta a Vehirsport.hu portálon vezettet blogjában Fazekas Nándor, a Veszprém kézikapusa, aki a Szeged elleni bajnoki döntőket kénytelen kihagyni.

20:22
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Matthäus ismét apa lett

A Bunte német magazin értesülése szerint áprilisban megszületett Lothar Matthäus negyedik gyermeke, de az egykori kiváló futballista, és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem kürtölte világgá a nagy hírt. Matthäus első házasságából két lánya, Alisa (28) és Viola (26), második házasságból pedig fia, Loris (21) született. Jelenlegi barátnője, Anasztaszja Klimko 25 éves, közös fiúgyermekük a Milan nevet kapta.

20:25
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Bekezdett a Diósgyőr

A labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzését hazai pályán 4-2-re nyerte a Debrecen a Diósgyőr ellen, a visszavágón azonban már 20 perc alatt ledolgozta hátrányát a miskolci együttes, és Debreceni, valamint Bacsa góljaival 2-0-ra vezet.

20:41
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Emberhátrányban a Loki

Nem elég, hogy a Diósgyőr 2-0-ra vezet, és jelen állás szerint Magyar Kupa-döntősnek érezheti magát, a vendég Debrecen emberhátrányban van: Verpecz kapus kapott pirosat, bár kérdéses, hogy valóban hozzáért-e Bacsához.

20:51
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Félidőben 2-0

Egyelőre joggal örülnek a diósgyőri szurkolók, a csapat 2-0-ra vezet a Debrecen ellen, összesítésben 4-4-re és idegenben lőtt góllal továbbjutásra áll a Magyar Kupa-elődöntőjében.

21:09
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Hiába könyörögtek Xabi Alonso érdekében

Nem játszhat a labdarúgó Bajnokok Ligája május 24-i döntőjében Xabi Alonso, a Real Madrid középpályása. A játékos a Bayern München elleni elődöntő visszavágón megkapta a sorozatban a harmadik sárga lapját is, és ezért automatikusan egy találkozót ki kell hagynia. A Real hiába kérte az európai szövetséget (UEFA), hogy tekintsen el az eltiltástól, a szabály értelmében a sárga lapok miatti egy meccsre szóló szankciók ellen nem lehet fellebbezni. A Real a madridi rivális Atlético ellen lép pályára a BL lisszaboni fináléjában.

21:24
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Mennyit ér az olimpia?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 7,65 milliárd dolláros (körülbelül 1687 milliárd forintos) megállapodást kötött az NBC televíziós társasággal, amely ennek értelmében 2021 és 2032 között kizárólagos jogot szerzett az ötkarikás játékok amerikai közvetítésére.

A NOB az összeg kilencven százalékával a 204 tagország szövetségét, csapatait, valamint a soron következő olimpiák szervezőbizottságait támogatja majd. "Ez egy fantasztikus hír az egész olimpiai mozgalom számára, hiszen ezzel a megállapodással hosszú távra biztosított az anyagi biztonság" - nyilatkozta a tárgyalásokat vezető Thomas Bach, a NOB német elnöke.

21:55
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

MK-döntő: Újpest-Diósgyőr

Az idegenbeli 4-2-es vereség után a Diósgyőr hazai pályán 2-0-ra verte a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Debrecent, és bejutott a Magyar Kupa-fináléjába. Ott az ellenfél az Újpest lesz.

21:58
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Pólóbajnok a Szentes

A Szentes győzött a nőivízilabda-bajnokság rájátszásos döntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel összesítésben 3-1-re nyert a Dunaújváros ellen, és 2000 után újra, a klub történetében 11. alkalommal lett aranyérmes.

Eredmény, női rájátszás, döntő, 4. mérkőzés:
Hungerit-Szentes - Dunaújvárosi Főiskola VE 15-14 (1-4, 2-3, 2-2, 4-0, 6-5) – büntetőkkel
A párharcot a Szentes nyerte 3-1-re

 

22:02
2014. május 7.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, csütörtökön folytatjuk.