Kínai nő hódított a Mount Everesten

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Klein Dávidnak nem sikerült a csúcstámadás a Mount Everesten, egy 40 éves kínai nőnek viszont igen. Kajak-kenusaink remekül kezdtek a szegedi világkupán, a vívó Szász Emese az olimpiai bajnokot is megverve bronzérmes lett Havannában, David Luiz elhagyta a Chelsea-t, a Fradira pedig kivetette a hálóját a maffia. A szombati sporthírek egy helyen percről percre.
12:18
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Szász az olimpiai bajnokot is legyőzte

Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők havannai Grand Prix-versenyén. A nemzetközi szövetség eredményközlése szerint a világranglistán második, világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2006-ban és tavaly Budapesten bronzérmes magyar vívó a 64-es táblán nagyon erős ellenféllel, a csapatban kétszeres olimpiai bajnok orosz Tatyjana Logunovával kezdett, és 15-14-es győzelemmel lépett tovább. A folytatásban a román Simona Popot 15-11-re verte, majd következett a londoni olimpiai aranyérmes ukrán Jana Semjakina, akit 15-13-mal búcsúztatott. A negyeddöntőben a svájci Pauline Brunnert 15-10-re győzte le, az elődöntőben pedig ugyanennyire kapott ki az amerikai Courtney Hurleytől.

12:37
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Luiz a világ legdrágább védője

A Chelsea és a Paris Saint-Germain is a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek David Luiz átigazolásáról. A brazil védő a világ legdrágább védője lesz. Hogy mennyit fizet érte a francia klub? Itt megtudhatja.

12:39
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

A BL-döntő és a Forma-1 mellett legjobbb kajak-kenusainkat is láthatjuk. Részletek itt.

12:41
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

A halálzónában visszafordult Klein

Kifutott az időből, ezért 250 méterre a csúcstól, a halálzónában visszafordult Klein Dávid a Mount Everesten. Visszaereszkedik 6400 méterre, de június elején újra próbálkozhat, ha az időjárás engedi. Részletek itt.

Klein Dávid júniusban újra megpróbálja Forrás: sparexpedicio.hu
13:02
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

A nápolyi maffiával tárgyalt a Ferencváros

1998-ban meg akarta venni a nápolyi maffia a Ferencváros fociklubját, de az akkori elnök, Szívós István nem adta. Részletek itt.

13:15
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Magyar kajakarannyal rajtolt a nap

Kozák Danuta kajak egyes 500 méteren arany-, Vajda Attila pedig kenu egyes 1000 méteren ezüstérmet nyert a szegedi kajak-kenu világkupán.

13:36
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

És azzal is folytatódott

Kenu kettes 1000 méteren a Mike Róbert, Vasbányai Henrik páros fantasztikus hajrával győzött a szegedi világkupán.

13:57
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

A BL-döntő főpróvája képekben

Az esti finálé helyszínén edzett a Real Madrid és az Atlético Madrid. A képre kattintva megnézheti a galériát!

Diego látványos mozdulata az edzésen Forrás: AFP/Francisco Leong

14:18
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Jót tesz az izomnak a pálinka

Magyarország népes csapattal, 28 fővel indul a WBPF nevű szervezet fitnesz- és testépítő Európa-bajnokságán, komoly éremszerzési esélyekkel. A koszovói helyszínre busszal érkeztek a versenyzők, a félnapos úton az Origo tudósítója testközelből láthatta, min mennek keresztül a rizst és csirkemellet kétóránként fogyasztó, az ivást a verseny előtti napokban szinte teljes mértékben mellőző sportolók. A viadal napján viszont jót tehet az izmok kinézetének a pálinka. Részletek és fotók itt.

14:27
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Hamilton ezt is behúzta

Az első tréningen diadalmaskodó Lewis Hamilton nyerte a harmadik szabadedzést is a Forma-1-es Monacói Nagydíjon. A további sorrend: 1. Hamilton, 2. Ricciardo, 3. Rosberg, 4. Vettel, 5. Alonso, 6. Raikkönen. A részletekért kattintson ide!

14:49
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Nyolc magyar arany nyitásként

Három arany-, ugyanennyi ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyarok a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa szombati napján. Voltak papírforma-eredmények, de akadt néhány szenzáció is. Részletek itt.

15:02
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

40 évesen jutott a csúcsra

Kínai hegymászónő hódította meg idén elsőként a Mount Everestet, amelynek nepáli oldalán áprilisban 16 halottat követelő lavina zúdult alá, távozásra bírva szinte valamennyi expedíciót a világ legmagasabb, 8848 méteres hegyéről. A nepáli turisztikai minisztérium tájékoztatása szerint a 40 éves Vang Csing péntek este ért fel a helyiek által Csomolungmának nevezett hegy csúcsára. A hegymászónőt öt serpa segítette expedíciója során.

Az áprilisi lavina után Nepál a héten intézkedéseket hozott a hegymászó turizmus fellendítésére. Száznégy "szűz" hegycsúcsot nyitottak meg a hegymászók előtt, ezzel 414-re emelkedett a meghódítható magaslatok száma. Emellett 300 méterrel 5800 méterre növelték azt a magaslati határt, amely felett engedélyhez kötött a mászás. A nepáli hatóságok ráadásul öt évvel meghosszabbították az Everestre szóló idei engedélyeket, amelyek rendszerint csak 75 napra szólnak.

15:27
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Shakira Neymarékkal rázza

Gerard Piqué énekes barátnője, Shakira új dalt írt a focivébére. A klipben Piqué mellett Messi, Alexis Sánchez, Fabregas, Agüero, Neymar és Falcao is helyet kap.

16:42
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Telt ház lesz a kupadöntőn

Több mint 20,000 jegyet adtak el a Magyar Kupa döntőjére, a meccs napján már ki sem nyitnak a pénztárak, ha igazak a hírek. A DVTK szurkolói a Dózsa György út, az újpestiek a Stefánia út felőli szektorokban ülnek majd. Érdemes forgalomkorlátozásokra számítani a környéken. 

17:07
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Hazai győzelem Düsseldorfban

Az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Philipp Kohlschreiber nyerte a 426 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású, düsseldorfi salakpályás férfi tenisztornát. A 30 éves német játékos a szombati döntőben 72 perc alatt, két szettben győzte le a hetedik helyen rangsorolt horvát Ivo Karlovicot, ezzel pályafutása ötödik ATP-viadalán lett első.

Döntő:
Kohlschreiber (német, 1.)-Karlovic (horvát, 7.) 6:2, 7:6 (7-4)

17:18
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Rosbergé a pole

A Monacói Nagydíjon a pole pozíció 59 ezredes előnnyel Rosbergé, aki lényegében a hibájával biztosította be az első helyet. A sorrend: Rosberg, Hamilton, Ricciado, Vettel, Alonso, Räikkönen, Vergne, Magnussen, Kvjat, Pérez. Bővebben itt

18:04
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Oroszország döntős a hokivébén

Esélyt sem adtak a svédeknek, akik megszerezték a vezetést, de két kapushibával máris fordított Oroszország. A végeredmény 3-1 lett, a másik ágon 18h-tól Csehország-Finnország meccsen dől el a másik döntős kiléte. 

18:08
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Hajrá-posztok az NST-n

Itt azt mondják, Hajrá, Real Madrid, itt meg azt, hogy Hajrá, Atlético Madrid. Hagyomány. 

18:19
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Korán örült Rosberg?

A 28 éves Rosberg idén másodszor, pályafutása során pedig hatodszor indulhat az első rajtkockából, egy évvel ezelőtt Monte-Carlóban a pole pozíciót kihasználva diadalmaskodott. A verseny sportfelügyelő testülete az időmérő után vizsgálatot indított Rosberggel szemben. A pilóta ugyanis, miután már elérte a legjobb időt, lefékezett, amiért a szervezőknek sárga zászlós jelzést kellett alkalmazniuk, azaz a többi versenyzőnek le kellett lassítania, ami a német sikerét jelentette. Ha bebizonyosodik, hogy Rosberg szándékosan hibázott, kizárhatják az időmérőről és a GP-futamon az utolsó helyről kell indulnia.

18:41
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Magyar tarolás Portugáliában

Az összes érem a magyar úszóké lett a nyíltvízi úszók portugáliai nemzetközi bajnokságán, a nőknél Risztov Éva, a férfiaknál pedig Gyurta Gergely győzött 10 kilométeren. A hazai szövetség, a MÚSZ beszámolója szerint Portelben, egy hatalmas víztározóban rendezték meg a szombati viadalt, amely fontos állomás az Európa-bajnokságra vezető úton: ez a két válogatóverseny egyike, amelyiken a magyar nyíltvízi úszók kvalifikálhatják magukat az augusztusi, berlini Európa-bajnokságra. A MÚSZ közlése szerint a 10 kilométeres távon mutatott teljesítmények alapján kirajzolódni látszik, kik juthatnak ki a németországi Eb-re, amelyre számonként három indulót nevezhet egy-egy szövetség. A férfiaknál Gyurta Gergely óriási, csaknem 300 méteres előnnyel nyerte meg a versenyt Papp Márk és Székely Dániel előtt, míg Seress Edvin negyedik lett.

A nőknél a szokásos Risztov Éva-Olasz Anna magyar párviadalt hozta az esemény, és a tízezredik méter végén csupán egyetlen másodperc volt kettejük között a különbség a londoni olimpiai bajnok javára. Itt Szilágyi Nikoletté lett a bronzérem. Kiss Nikolettnek balszerencséjére leesett és elveszett a szemüvege féltávnál, így ő kénytelen volt feladni a küzdelmet. Gellért Gábor szövetségi kapitány elmondta: "tükörsima víz várt minket, kihívást jelentett viszont, hogy elég hideg volt, csupán tizennyolc és fél fokos, de mindenki remekül helytállt, igazából nem nagyon tudták megszorítani a mieinket". Folytatás június 21-én, a magyar úszás napján, amikor a balatonfüredi rendezvény egyik fő számaként következik a nyíltvízi Európa Kupa-sorozat második állomása. Ez egyben a második és utolsó válogató is Berlinre.

18:42
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Lett győzelem Nizzában

A lett Ernests Gulbis nyerte a 426 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású nizzai salakpályás férfi tenisztornát. A világranglistán 19. játékos a szombati döntőben az argentin Federico Delbonist győzte le két szettben, ezzel idei második, pályafutása hatodik ATP-viadalán lett első.

Döntő:
Gulbis (lett, 2.)-Delbonis (argentin, 7.) 6:1, 7:6 (7-5)

19:05
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Tekenagyhatalom vagyunk!

Taroltak a magyarok a szombaton befejeződő brnói egyéni teke-világbajnokságon. A zárónapon egy arany és két ezüst lett a termés, az országok közötti versenyt is óriási fölénnyel nyerték meg tekézőink.

19:36
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Újabb röplabdavereség

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar férfi röplabda-válogatott a szlovákiai Poprádon zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán. Demeter György szövetségi kapitány csapata - amely pénteken a házigazdákkal szemben maradt alul - szombaton a görögöktől kapott ki négy játszmában. A magyarok vasárnap az észtekkel játszanak.Ebben a szakaszban két tornára kerül sor. A szlovákiai után a jövő héten Görögországban mérkőznek majd egymással a csapatok. A csoportgyőztes kijut a 2015-os kontinenstornára, a második helyezettre pedig egy másik csoportmásodikkal jövő májusban még egy oda-visszavágós harmadik selejtezőkör vár.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
C csoport (Poprád), 2. forduló:
Görögország-Magyarország 3-1 (22, 17, -22, 20)
Észtország-Szlovákia 18.00

pénteken játszották:
Szlovákia-Magyarország 3-0 (21, 21, 11)
Észtország-Görögország 3-0 (24, 21, 25)

20:06
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Visszajutott a PL-be a QPR

A tavaly kiesett Queen's Park Rangers nyert meg az angol másodosztály (The Championship) rájátszásának döntőjét. A rájátszás elődöntőjében a Derby a Brightont(2-1, 4-1), a QPR a Wigant győzte le (0-0, 2-1), a Wembleyben rendezett döntőben a londoniak a 60. perctől emberhátrányban játszottak, mégis megszerezték a győzelmet: Bobby Zamora a 94.percben szerezte meg a Premier League-be jutáshoz vezető gólt. 

Derby County-Queen's Park Rangers 0-1 (Zamora 94.) 

20:17
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Gyülekeznek a szurkolók a BL-döntőre

Bár még két és fél óra hátra van a kezdőrúgásig, a lisszaboni Luz-stadionban már felültek a lelátóra az első szurkolók. Az Atlético-Real spanyol házidöntő 20.45-kor kezdődik.

20:20
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

A finnek állnak közelebb a döntőhöz

Egy harmad ment le a finn-cseh elődöntőn a jégkorong-világbajnokságon, és a finnek Jori Lehtera góljával 1-0-ra vezetnek. Aki nyer, az vasárnap az oroszokkal döntőzik.

20:23
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Marad a judoelnök

További négy évre Tóth László maradt a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke. Az MJSZ szombati tisztújító küldöttgyűlésén a szervezetet 1998 óta irányító sportvezető - aki az Újpesti Dózsa válogatott kerettag dzsúdósa volt - a szavazáson 77-40 arányban győzte le kihívóját, Antal Kadosát.

Tóth László tagja az európai szövetség (EJU) végrehajtó bizottságának, ezenkívül az EJU főkincstárnoka. Az MJSZ szakmai alelnöki posztján Bíró Tamás váltotta Pánczél Gábort.

20:25
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Benzema nem kezd?

A Canal Plus tévécsatorna úgy tudja, a Real Madrid kezdőjéből kimarad Karim Benzema. Luka Modric és Sami Khedira viszont ott lehet a pályán az első perctől.

20:28
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Csökkent Urán előnye a Girón

Az olasz Enrico Battaglin nyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 14. szakaszát. Öszetettben változatlanul a kolumbiai Rigoberto Urán vezet, de előnye csökkent az üldözőivel szemben.   Szombaton az Aglie és Oropa közötti 164 kilométeres, hegyi befutóval nehezített szakaszt teljesítette a mezőny.

14. szakasz, Aglie-Oropa, 164 km:
1. Enrico Battaglin (olasz, Bardiani Valvole) 4:34:41 óra
2. Dario Cataldo (olasz, Team Sky) azonos idővel
3. Jarlinson Pantano (kolumbiai, Colombia) 7 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 57:52:51 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 32 mp hátrány
3. Rafal Majka (lengyel, Tinkoff-Saxo) 1:35 p h.

A jövő vasárnapig tartó viadalon vasárnap a Valdengo és Montecampione közötti 225 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, melyre ismét hegyi befutó vár.

20:29
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Torna-Eb: orosz siker csapatban

Az oroszok nyerték a csapatversenyt a szófiai férfi torna Európa-bajnokságon. A szombati döntőben a britek végeztek a második, az ukránok pedig a harmadik helyen. A Hidvégi Vid, Tálas Bence, Berki Krisztián, Vlacsil Attila, Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott nem jutott be a fináléba, a csütörtöki selejtezőben a 15. helyen végzett.

Eredmények:
férfi csapatverseny, Európa-bajnok:
Oroszország 267,959 pont (Gyenyisz Ablijazin, Alekszandr Balagyin, David Beljavszkij, Nyikita Ignatyev, Nyikolaj Kukszenkov)
2. Nagy-Britannia 265,953 (Daniel Keatings, Sam Oldham, Daniel Purvis, Kristian Thomas, Max Whitlock)
3. Ukrajna 262,087 (Volodimir Okacsev, Igor Radivilov, Makszim Szemjankiv, Andrij Sziencskin, Oleg Vernajev)

20:52
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

A buszt várják az Atlético-drukkerek

20:58
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Bajzát négyet lőtt a bajnokavatón

Gólfesztivált rendezett a feljutását már az előző fordulóban, a bajnoki címét pedig ezúttal bebiztosító Nyíregyháza a labdarúgó NB II-ben. A saját közönsége előtt játszó csapat 6-1-re kiütötte a Szigetszentmiklós együttesét. A találkozó legjobbja a négy gólt szerző Bajzát Péter volt.

Ness Hungary NB II, 29. forduló:
Nyíregyháza Spartacus - Szigetszentmiklós 6-1 (3-1)
ZTE FC - Kisvárda 1-1 (0-0)

pénteken játszották:
Békéscsaba - Ajka 3-2 (2-1)
Soproni Vasutas - Szolnoki MÁV-Stadler Rail 2-0 (1-0)

21:18
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Földházi öttusa vébégyőztes

Címét megvédve Földházi Zsófia győzött a női versenyben a junior öttusa-világbajnokságon, a lengyelországi Drzonkówban. A nemzetközi szövetség honlapja szerint Földházi - aki tavaly felnőtt Európa-bajnokságot is nyert - ötödikként zárt vívásban, majd a legjobb időt érte el az uszodában. Lovaglásban csak a tizedik eredmény volt az övé, de nem maradt el sok ponttal a legjobbaktól, így másodikként kezdhette a lövészetekkel megszakított futást. A kombinált számban az élre állt, és tíz másodperccel előzte meg a második helyezett litván üldözőjét és 23-mal a harmadikként befutó lengyel riválisát.

21:19
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Címvédés a triatlonos csapat ob-n

A nőknél az Uniqa Team Újbuda, a férfiaknál pedig a Mogyi Baja Pécs megvédte címét szombaton a triatlonos klubcsapatok Tiszaújvárosban rendezett országos bajnokságán. A Dudás Eszter, Zelinka Gabriella, Fuchs Renáta összeállítású trió nagy fölénnyel, míg a Bajai Péter, Faldum Gábor, Király István alkotta együttes szorosabb küzdelemben győzött a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló versenyen.

Eredmények:
férfiak:
1. Mogyi Baja Pécs (Bajai Péter, Faldum Gábor, Király István) 54:29 perc
2. TVK-Mali TK (Hankó Dávid, Balogh Máté, Balogh Bence) és Uniqa Team Újbuda (Kuttor Csaba, Szatmári Levente, Ruzsás Dávid) 55:02-55:02
nők:
1. Uniqa Team Újbuda A (Dudás Eszter, Zelinka Gabriella, Fuchs Renáta) 1:02:16 óra
2. TVK-Mali TK (Szakály Zsófia, Zelovics Dóra, Szabolcsi Fruzsina) 1:05:48
3. Uniqa Team Újbuda B (Horváth Zsanett, Fuchs Dóra, Molnár Júlia) 1:07:04

21:20
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Rosberg indulhat az élről

Az F1 sportfelügyelő testülete az időmérő után vizsgálatot indított Rosberggel szemben, és úgy döntött, hogy a pilóta nem szándékosan fékezett le, amikor már elérte a legjobb időt. Manővere nyomán a szervezőknek sárga zászlós jelzést kellett alkalmazniuk, azaz a többi versenyzőnek le kellett lassítania. A német ezzel megtarthatta az első rajtkockát. 

21:25
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Húsz perce maradt a cseheknek

Lehtera és Immonen góljaival 2-0-ra vezetnek a finnek a hokivébé elődöntőjében. A csehektől nagy hajrá kéne, hogy ne finn-orosz döntő legyen.

21:29
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Őrült hajrában német bajnok a Kiel

Izgalmas hajrában védte meg német bajnoki címét a THW Kiel férfi kézilabdacsapata, amely jobb gólarányának köszönhetően szerezte meg szombaton az aranyérmet. A Bajnokok Ligája jövő heti négyes döntőjében az elődöntőben az MKB-MVM Veszprémmel játszó együttes a Bundesliga utolsó, 34. fordulójában az EHF Kupa múlt heti elődöntőjében a végső győztes Pick Szegedtől vereséget szenvedett, német kupagyőztes Füchse Berlint fogadta, és 14 góllal győzött.

Eközben első számú riválisa, a Rhein-Neckar Löwen 5 gólos különbséggel nyert a Putics Barnával felálló Gummersbach vendégeként. A két csapat azonos pontszámmal zárt, így a gólkülönbség döntött, ebben az összevetésben pedig a Kiel bizonyult jobbnak két találattal (+236/+234). Az utolsó németországi mérkőzését játszó Putics Barna három góllal zárta Bundesliga-karrierjét. A következő szezonban már a francia élvonalban szereplő Tremblay csapatánál játszik majd.

21:33
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Botrány a hokivébé elődöntőjében

A két kapitány, az orosz Oleg Znarok és a svéd Par Mats valamin eléggé összeszólakozott a két csapat vb-elődöntőjében, mert az orosz a nyakelvágás nemzetközi jelét mutatta svéd kollégájának. Mats is keményen visszaszólt, várjuk, lesz-e folytatása az ügynek.

21:37
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Xabi Alonso a pályán iszik

Ő lesz a Real nagy hiányzója a döntőn, sárga lapok miatt nem játszhat a középpályás.

21:44
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Michelisz a 2. kockából rajtol

Michelisz Norbert a 2. rajtkockából indul a túraautó-vb salzburgi állomásának második versenyén, miután az időmérő második szakaszában a 9. lett.

21:50
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Érik a Szolnok-Atomerőmű döntő

Az Atomerőmű csapata 11 ponttal nyert szombaton Sopronban, ezzel már 2-0-ra vezet a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében. A kedden Pakson folytatódó sorozat az egyik fél harmadik sikeréig tart. A másik párosításban Szolnok ugyancsak 2-0-ra vezet a Kaposvár ellen.

Eredmény, elődöntő, 2. mérkőzés:
Sopron KC-Atomerőmű SE 51-62 (12-22, 18-11, 11-15, 10-14)
legjobb dobók: Dontay Thomas 11, Ruják 11, illetve Vaughn 14, Jones 13
Az állás: 2-0 az Atomerőmű javára.

22:28
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Megvan az NB II másik feljutója

A Dunaújváros háromgólos győzelmet aratott a sereghajtó Tatabánya otthonában a labdarúgó NB II 29. fordulójában, ezzel bebiztosította a második helyét és a feljutását.

Ness Hungary NB II, 29. forduló:
FC Tatabánya - Dunaújváros 1-4 (1-1)
Vasas - Kozármisleny 4-0 (2-0)
Cegléd - FGSZ Siófok 1-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus - Szigetszentmiklós 6-1 (3-1)
ZTE FC - Kisvárda 1-1 (0-0)

pénteken játszották:
Békéscsaba - Ajka 3-2 (2-1)
Soproni Vasutas - Szolnoki MÁV-Stadler Rail 2-0 (1-0)

Az élcsoport: 1. (már bajnok és feljutott) Nyíregyháza Spartacus 63 pont/29 mérkőzés, 2. (már feljutott) Dunaújváros 59/29, 3. Gyirmót 51/28

22:28
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Győri győzelem a szezonzárón

A SZESE Győr csapata hazai pályán hétgólos győzelmet aratott szombaton a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I utolsó mérkőzésén.

Eredmény:
Férfi NB I, a 7-12. helyért: 
SZESE Győr-Mezőkövesd 28-21 (14-12)

    A végredmény:
 1. MKB-MVM Veszprém
 2. Pick Szeged
 3. Balatonfüred
 4. Csurgó
 5. Grundfos-Tatabánya
 6. B.Braun Gyöngyös
 7. Orosháza-Linamar
 8. PLER
 9. Cegléd
10. Mezőkövesd
11. Vác
12. SZESE Győr

22:30
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Finn-orosz döntő lesz a hokivébén

Az orosz után a finn válogatott jutott be a minszki jégkorong-világbajnokság vasárnapi fináléjába. Az északi együttes a szombati második elődöntőben három góllal verte a cseh csapatot. Az oroszok így visszavághatnak a finneknek a szocsi téli olimpia negyeddöntőjében elszenvedett vereségért.

Eredmények, elődöntő:
Finnország-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Oroszország-Svédország 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

A további program:
vasárnap:
a 3. helyért: Svédország-Csehország 15.30
döntő: Oroszország-Finnország 20.00

22:45
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Suárez ott lesz a vébén

Az utolsó fordulóban szenvedett kisebb sérülése után meg kellett műteni Luis Suárezt, de a játékos Twitteren közölte, hogy már jobban van, és biztos benne, hogy ott lesz Brazíliában. A három héttel a Costa Rica elleni nyitómeccs előtt megműtött uruguayi csatár köszönte szépen a szurkolók jókívánságait. 

23:11
2014. május 24.
Vágólapra másolva!

Klein Dávid 7800 m-en éjszakázik

Klein Dávid és hegymászó társa, Ang Mingma a terveknek megfelelően visszaereszkedett a 2-es táborba, így mintegy 7800 méteres magasságban éjszakáznak, és vasárnap folytatják útjukat az előretolt alaptáborig, majd még lejjebb - tájékoztatta a SPAR Everest Expedíció az MTI-t. Az összegzés szerint racionális döntést hozott Klein Dávid, amikor nem a hírnévért küzd, hanem önmagát szeretné legyőzni, ezért fordult vissza 250 méterre a csúcstól.

Az alaptábor-vezető tájékoztatása szerint Klein Dávidék nem percek alatt döntöttek a folytatásról, többször is megálltak, pihentek és kiszámolták a lehetőségeket. Ang Mingma és Török Edina is egy állásponton volt Klein Dáviddal, aki viszonylag jól érezte magát végig a csúcstámadás alatt, csak rendkívüli módon fázott. A közlésből kiderül, hogy egy másik orosz expedíció beszámolója alapján nagyon erős szél fújt a hegyen a kora hajnali órákban, ami oxigénpalack nélkül komoly nehézséget jelent, ugyanis hatványozottan megnöveli a hidegérzetet, főleg, amikor a test oxigén híján egyébként sem képes elég hőt termelni, és ki van téve a fagyveszélynek.

00:00
2014. május 25.
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára

Zárjuk a mai hírfolyamot. Folytatás vasárnap délelőtt.