Csavart kér a legszegényebb fociakadémia

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Brazíliában megöltek egy szurkolót, 30 évesen meghalt a britek egyik legjobb teniszezőnője, a Fradi-védő Muhamed Besic egy lépésre van a világbajnokságtól, csökkentették Dominique Blake jamaicai atléta eltiltását, távol került a PL-aranytól a Liverpool. A hétfői sporthírek egy helyen.
11:01
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Az angol bajnoki címre hajtó Liverpool és a már olasz bajnok Juventus soron következő bajnokija is képernyőre kerül ma. A részletes tévéműsorért kattintson ide!

11:03
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Meghalt a klasszis teniszezőnő

Meghalt a korábbi brit bajnoki éllovas teniszezőnő. Elena Baltacha 30 éves volt, 19 éves kora óta küszködött krónikus májbetegséggel. Részletek itt.

11:08
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Szurkolót öltek Brazíliában

Hat héttel a vébé előtt megöltek egy szurkolót Brazíliában, ahol egy vécécsészét dobtak a 26 éves drukkerre. Részletek és videó ide kattintva.

11:16
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Hajrá Arsenal!

Az Arsenal focistáinak feleségei és barátnői együtt szurkolták ki a West Bromwich Albion elleni 1-0-s angol bajnoki győzelmet. Ott volt többek között Jack Wilshere, Thomas Vermaelen, Lukasz Fabianski, Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Mikel Arteta, Bacary Sagna, Olivier Giroud és Laurent Koscielny párja is.

11:21
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Kirúgták a péniszmutogatás miatt

Ricardo La Volpe megkörnyékezte a Guadalajara pedikűrösnőjét, aki ezért feljelentette a korábbi szvöetségi kapitányt. Részletek itt.

11:35
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Kivezették a Real-szurkolót a Barca-meccsről

A Barcelona-Getafe meccset (2-2) egy Real Madrid-mezbe öltözött szurkoló szerette volna megnézni a Nou Campban, ám a hazai drukkerek gyorsan kiszúrták őt. Hogy ne legyen nagyobb baj, a biztonságiak kivezették.

11:49
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Kaotikus állapotok a focivébé helyszínén

A Hajléktalan Dolgozók Mozgalmának tagjai önkényesen elfoglalnak egy területet Sao Paulóban. A háttérben a brazíliai focivébé nyitómeccsének otthont adó stadion látható.

Forrás: MTI/AP/Andre Penner

Forrás: MTI/AP/Andre Penner

Forrás: MTI/AP/Andre Penner

12:02
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Hát magyar pont a Barcának

A Laboral Kutxa Vitoriát erősítő Hanga Ádám hét pontot dobott a Barcelonának vasárnap a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A válogatott légiós 24 perc alatt hét lepattanót is gyűjtött a katalán városban 91-75-re elvesztett találkozón. A Barca harmadik, a Vitoria hatodik a tabellán. "Az utóbbi hetekben nem sok szerepem volt támadásban, de a Barcelona ellen újra megvoltak a lehetőségeim. Sokat játszottam, a dobások ritmusával azonban nem vagyok elégedett" - nyilatkozta az MTI-nek a 25 éves játékos, hozzátéve: a héten egymás után kétszer játszanak hazai pályán, és bebiztosíthatják minél előkelőbb helyezésüket a rájátszásban.

12:15
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Fucsovics több mint félszáz helyet rontott

Fucsovics Márton 53 helyet rontva már csak 237. a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. A legjobb magyar játékos azért csúszott vissza, mert egy évvel ezelőtt tornagyőztes volt a kínai An-Ningban, a múlt héten viszont már a második fordulóban búcsúzott a 85 ezer euró összdíjazású ostravai versenyen. Fucsovics a héten a szegedi Davis Kupa-tornán szerepel. Az ATP-rangsor élén változatlanul a spanyol Rafael Nadal áll a szerb Novak Djokovic és a svájci Stanislas Wawrinka előtt.

12:20
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Így vandálkodtak a montenegróiak a Sportarénában

Egy szurkolót kórházba, négyet a rendőrségre vittek a Győr-Buducnost kézilabda Bajnokok Ligája-döntő során, miután a montenegrói Barbárok összecsaptak a lelátón a biztonságiakkal. Részletek, fotó és videó ide kattintva.

12:40
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Pistorius visszatért

Két hét szünet után folytatódik a barátnője meggyilkolásával vádolt paralimpiai bajnok futó, Oscar Pistorius pere. A nap első tanúja Johan Stander, ő volt az első, akit Pistorius felhívott, miután lelőtte Reeva Steenkampot. Stander annak az ingatlannak a kezelési vezetője, ahol Pistorius lakik. A tárgyalás élőben itt követhető nyomon.

13:02
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Komoly szabálymódosítás pingpongban

A jövőben különböző nemzetek játékosai is alkothatnak egy párost az egyéni világbajnokságokon - döntött a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (IITF) a Tokióban zajló csapat-vb-n. A szabályváltoztatás a férfi és a női, valamint a vegyes páros versenyekre egyformán érvényes. Az ITTF döntéshozó testülete arról is határozott, hogy a jövőben maximalizálja a résztvevők számát a vb-ken. A sportág vezető nemzetei maximum 5-5 női és férfi játékost nevezhetnek, azok az országok azonban, amelyek nem rendelkeznek top 100-as asztaliteniszezővel, legfeljebb csak hármat.

13:25
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

A Fradi légiósa ott lehet a vébén

Bekerült a 24 fős bő világbajnoki keretbe Muhamed Besic, a Ferencváros bosnyák labdarúgója. Bosznia-Hercegovina szövetségi kapitánya, Safet Susic 22 játékost vihet ki a vébére, így már csak egy nevet kell kihúznia a listáról.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

13:51
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Így alázta Michelisz Loeböt

Michelisz Norbert egészen parádésan rajtolt a WTCC Magyar Nagydíjának első futamán, amikor a 11. helyről indulva a 6. helyen végzett. A kilencszeres ralivilágbajnok Sébestien Loeböt is megelőzte, ez jól látszik például a Loeb autójára erősített kamera képén is. Az alábbi videón az első felvétel Michelisz Hondáján készült, a hétvége legszexisebb WTCC-lányait pedig ide kattintva nézheti meg.

14:08
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Részegen balesetezett az olimpiai bajnok

Ittasan okozott autójával balesetet Petter Northug, a norvégok olimpiai bajnok sífutója vasárnap hajnalban. A 28 éves sportoló maga ismerte el a rendőröknek, hogy alkoholt fogyasztott, és úgy ült volán mögé Trondheimben. A 2010-es vancouveri olimpia kétszeres arany-, egyszeres ezüst- és bronzérmese jelezte, elismeri vétkét, és várja a büntetését. A kilencszeres világbajnok Northug februárban, Szocsiban nem szerzett érmet.

14:35
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Pistorius megzavarodott

Zajlik a barátnőjét megölő paralimpiai bajnok futó pere, a sportoló nehezen viseli a tanú vallomását, például a szünetben nem ismerte fel a meggyilkolt lány, Reeva Steenkamp anyját. Részletek ide kattintva.

15:01
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Csak Besic állíthatja meg Messit

Ezt Safet Susic, a bosnyák válogatott szvöetségi kapitánya mondta, miután a Ferencváros labdarúgóját is behívta a 24 fős vb-keretbe, amelyből 23 játékost visz ki a brazíliai világbajnokságra. "Fényes jövő áll előtte, Magyarországon is nagyon jól játszik" - tette hozzá.

15:38
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Meghalt Major István

Elhunyt Major István, a magyar atlétika egyik legeredményesebb versenyzője; a magasugró a hetvenes évek elejének háromszor nyert fedettpályás Európa-bajnokságot. Major István az első magyar ugró volt, aki a flop technikát sikeresen alkalmazta. 1969 és 1973 között tíz alkalommal javította meg az országos csúcsot, utolsó rekordja (224 cm) öt évig volt érvényben. Tíz éven át szerepelt a magyar válogatottban. Részt vett az 1972-es müncheni - hatodik hely - és az 1976-os montreali olimpián. Három alkalommal vehette át az Év atlétája elismerést. Fedettpályás Eb-ken három aranyérme mellett egyszer második lett, míg szabadtéren kétszer Eb-negyedik és egyszer Eb-ötödik volt. Az életének 65. évében elhunyt kiváló sportember 1966-tól 15 évig volt a Bp. Honvéd versenyzője, aktív pályafutását a Volán SC-ben fejezte be.

15:55
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Megdobták az egyik legjobb magyar bírót

Az Ózd-Balassagyarmat NB I/B-s férfikézilabda-meccs 48. percében egy ózdi szurkoló egy dobverővel megdobta Kékes Csabát, a mérkőzés játékvezetőjét. Az egyik legjobb magyar bírónak nem lett komolyabb baja, de azonnal félbeszakította a találkozót. A dobverőt a pályára dobó szurkolóval szemben a hazai egyesület hivatalos eljárást kezdeményezett, valamint örökre kitiltotta az Ózdi Kézilabda Club valamennyi hazai bajnoki és kupamérkőzéséről

16:18
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Ilyet is ritkán látni

A Köbenhavn-Bröndby hétvégi dán bajnokin a hazai szurkolók egyedülálló koreográfiát mutattak be:

16:36
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Ismét csak Suárez

Egy héttel az angol profi labdarúgók szövetségének (PFA) elismerése után a brit szakírók is Luis Suarezt, a Premier League-ben jelenleg második FC Liverpool uruguayi támadóját választották meg az idény legjobbjának. A több mint 300 újságíró 52 százaléka tette a 27 éves csatárt az első helyre, mögötte klubtársa, Steven Gerrard és a Manchester Cityt erősítő, elefántcsontparti Yaya Toure végzett. A dél-amerikai légiós oroszlánrészt vállalt a Vörösök sikereiben: 30 találattal vezeti a Premier League góllövőlistáját, emellett 12 gólpasszt is adott. Ian Rush 1986/87-es remeklése óta Suarez az első a Liverpoolban, aki egy idényen belül 30 gólt tudott elérni, ráadásul úgy, hogy a szezon első öt meccsén korábbi eltiltása miatt nem játszhatott.

17:05
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Az idei lesz az utolsó Tour

Bradley Wiggins egyértelművé tette: az idei lesz az utolsó Tour de France-versenye, és utána, 2016-ban, Rióban pályán szeretne újból olimpiai aranyérmes lenni.

A 33 éves bringás korábban még csak feltételes módban beszélt arról, hogy minden bizonnyal idén szerepel utoljára a Touron, azonban most, a kaliforniai körversenyre készülve a BBC-nek kijelentette: ősszel visszatér a pályára, majd Rió után visszavonul, de a sportágban szeretne maradni.

Wiggins - aki 2012-ben első britként megnyerte a francia kerékpáros körversenyt - az olimpiákat tekintve országúton egy, pályán pedig három, míg pálya-világbajnokságon hat aranyérmet gyűjtött.

17:19
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Bevállalja a műtétet a vébé előtt

A Juventus középpályása, a chilei Arturo Vidal még a focivébé előtt kés alá fekszik a régóta húzódó térdsérülésével. Mivel a Juventus megnyerte a Serie A-t, az EL-ben pedig nem jutott döntőbe, így a szezon érdemi része már lezajlott, és Vidal térde annyira rossz állapotban van a porcsérülés miatt, hogy úgy döntött, még a vébé előtt szeretné letudni a beavatkozást. Az orvos szerint nem biztos, hogy az Ausztrália elleni első csoportmeccsre százszázalékos állapotba kerül Vidal.

17:27
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Ki lehet kapni egy US Open-győztestől

A világranglistán tizedik, a spanyol fővárosban kilencedikként kiemelt Dominika Cibulkova már a nyitókörben kiesett hétfőn a madridi salakpályás tenisztorna női versenyében. A szlovák játékost a 2011-ben US Open-bajnok ausztrál Samantha Stosur búcsúztatta.

eredmények, nők (3,67 millió euró összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Li (kínai, 2.) - Flipkens (belga) 6:1, 7:6 (9-7)
A. Radwanska (lengyel, 3.) - Bouchard (kanadai) 7:6 (7-3), 6:2
Stosur (ausztrál) - Cibulkova (szlovák, 9.) 6:4, 6:0
Lisicki (német, 15.) - Pliskova (cseh) 6:2, 6:7 (5-7), 6:3
Pavljucsenkova (orosz) - Torro (spanyol) 6:4, 4:6, 6:1
Begu (román) - Csang (kínai) 6:4, 7:5

férfiak (3,67 millió euró összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Isner (amerikai, 9.) - Gabasvili (orosz) 7:6 (10-8), 6:4
Nisikori (japán, 10.) - Dodig (horvát) 6:4, 6:4
Thiem (osztrák) - Turszunov (orosz) 6:4, 6:2
Copil (román) - Granollers (spanyol) 6:3, 6:4
Nieminen (finn) - Haase (holland) 6:3, 6:2

17:35
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

24 gól az edzők nélküli meccsen

19-5-ös végeredményt hozott az olasz ötödosztályú bajnokságban játszott Cavese 1919-Licata mérkőzés. A Licata mindössze kilenc ifijátékossal állt ki a meccsre, mert a felnőttek vitában álltak a klubbal, ráadásul az edző sem utazott el a meccsre. Ami igazán különlegessé teszi a meccset az az, hogy a Cavese is edző nélkül állt ki, ugyanis a szurkolók két játékost is beköveteltek a csapatba, ami miatt betelt a pohár Francesco Chiettinél. A 19-ből 9 gólt Claudio de Rosa szerzett, aki így 30 góllal zárta az idényt.

17:41
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Végre zsebben maradt a sárga

A Sevilla játékosai sorozatban 146 meccsen keresztül mindig begyűjtöttek legalább egy sárga lapot a spanyol bajnokságban, de a legutóbbi fordulóban, a Villarreal elleni 0-0 alkalmával megtört ez a sorozat, és sárga nélkül hozták le a meccset.

17:51
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Három döntője van még az Atléticónak

A hétvégi vereség ellenére bizakodva várja a spanyol bajnokság hajráját Diego Simeone, a listavezető Atlético Madrid vezetőedzője. Az Alético vasárnap 2-0-s vereséget szenvedett a Levante vendégeként, ugyanakkor a két rivális közül a Barcelona még szombaton csak 2-2-es döntetlent játszott a Getaféval, a Real Madrid pedig vasárnap hazai környezetben is csak a 93. percben, Cristiano Ronaldo fantasztikus sarkazásával tudott pontot menteni a Valencia ellen (2-2).

Két fordulóval a vége előtt az Atlético előnye három pont a Barcelonával szemben, míg az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Real Madrid - amely szerdán a Valladolid vendége lesz - öt ponttal van lemaradva. Ez azt jelenti, hogy ha Simeone együttese négy pontot gyűjt két meccsén a Málaga és a Barca ellen, akkor bajnok lesz.

"Három fantasztikus hét elé nézünk, gyakorlatilag három döntőt kell majd megvívnunk. Először most a Málaga elleni vasárnapi összecsapásra kell összpontosítanunk" - nyilatkozta Simeone, aki játékosként tagja volt annak az Atléticónak, amely 1996-ban, a klub történetében eddig utoljára bajnoki címet tudott nyerni. A Málaga elleni összecsapást követően az Atlético a Barcelona vendégeként zárja a bajnokságot, majd május 24-én érdekelt a Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjében, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.

18:04
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Kinek drukkol Cseh Laci?

"Még pici gyerek voltam, amikor egyszer a tévében láttam egy összefoglalót, ahol a Chelsea játéka nagyon megtetszett. Azóta kedvelem a klubot. Ami a mostani csapatot illeti, Lampardékban elsősorban a profizmusuk, a játékosok mentalitása és elszántsága fogott meg" - árulta el a világ-és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó, Cseh László.

18:11
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Eközben a sznúker-vb-döntőben

Mark Selby zsinórban négy frame-et nyert, így 10-9-re felzárkózott a vb-döntőben, amelyben még mindig Ronnie O'Sullivan vezet. A döntőt az Eurosport adja.

18:20
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Nem kérdés, hogy ki volt az év újonca

Michael Carter-Williams, a Philadelphia 76ers játékosa lett az Év újonca az NBA-ben. A liga honlapjának hétfői beszámolója alapján a 22 éves Carter-Williamst, akit az amatőr játékosbörze első körének 11. helyén választott ki a klub, a 124 szavazásra jogosult szakíró közül 104 tette az első helyre, így összesen 569 ponttal diadalmaskodott. A második Victor Oladipo, az Orlando Magic, a harmadik pedig Trey Burke, a Utah Jazz kosarasa lett.

Carter-Williams átlagban 16,7 pontot, 6,3 gólpasszt és 6,2 lepattanót ért el a szezonban, így 1951 után a harmadik olyan játékos lett az NBA-ban, aki az újoncok között mindhárom kategóriában a legjobbnak bizonyult.

18:38
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Az angol kapitány már rég tudja

Az angol fociválogatott szövetségi kapitánya, Rod Hodgson jövő hétfőn, május 12-én hirdeti ki a vb-keretet, de azt mondja, a fejében már rég összeállt, hogy kiket hív be. Hodgson azt mondta, nem meglepetés nem várható, a csapat elsősorban azokra a játékosokra épül majd, akik a vb-részvételt kivívták. Anglia az olaszokkal, Uruguayjal és Costa Ricával szerepel egy csoportban.

18:54
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Erdeit és Miklós Editet díjazták

Többek között Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnok és Miklós Edit, a szocsi téli olimpia hetedik helyezett sízője vehetett át elismerést a Magyar Sport Napja alkalmából hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István, sportért felelős államtitkára adta át.

"A tehetség nélkülözhetetlen, de hit és szorgalom nélkül nem ér semmit" - kezdte köszöntő beszédét Balog Zoltán, majd kiemelte, hogy a "vasárnapi kézilabda döntő után különösen örömteli a Magyar Sport Napját ünnepelni" - utalt a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája sikerére. A miniszter arról is beszélt, hogy "sportnemzet vagyunk, de még nem vagyunk sportoló nemzet", ám a kormány elhivatottságát jellemzi, hogy több mint ezer településen épül valamilyen sportlétesítmény.

Csík Ferenc-díjat kapott a magyar sport területén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréseként Erdei Zsolt, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó, Miklós Edit, 2012 és 2013 legeredményesebb magyar sízője, a szocsi téli olimpia hetedik helyezettje, valamint S. Kovács Ádám, a magyar karate legeredményesebb sportolója. "Megtiszteltetés, hogy ilyen szakemberekkel lehetek együtt az ünnepségen. A pályafutásom lezárásában adatott meg, hogy ilyen díjban részesüljek. Bízom benne, hogy pályám további része hasonlóan sikeres lesz és akkor a szakembereknek járó díjat is kiérdemelhetem" - nyilatkozta Erdei Zsolt.

"Remélem, az én díjam segíteni fog a sportágnak abban, hogy minél több gyermeknek bizonyítsam, a mostoha körülmények közül is ki lehet törni ebben a sportágban" - mondta Miklós Edit. Bay Béla-díjat vehetett át hosszabb időn át végzett kiemelkedő edzői tevékenysége elismeréseként Kondás Elemér, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője, Oláh Tamás, a KSI kajak-kenu szakosztályának szakvezetője és Udvarhelyi Gábor, párbajtőr mesteredző.

19:15
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Nem jött ajánlat Diego Costáért

Az Alético Madrid elnöke, Enrique Cerezo azt nyilatkozta, hogy a klub egyetlen ajánlatot sem kapott a csapat brazil-spanyol gólvágójáért, Diego Costaáért. Pedig az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a Chelsea nem sajnálná a pénzt Costa megszerzésére, de Cerezo szerint most nem időszerű erről beszélni, mivel a csapat még a bajnokságot és a BL-t is megnyerheti.

19:35
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

A szurkolók döntenek a legszebb gólról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) június 2-án rendezi meg a RangAdó díjátadó gálát, amelyen a szezon legjobbjainak járó elismeréseket adják majd át. Az MLSZ hétfői közleménye szerint az idény legszebb góljáról, illetve arról, hogy ki kapja a legjobb játékosnak járó trófeát, idén is a szurkolók dönthetnek. A voksokat a szövetség Facebook-oldalán lehet leadni.

A legszebb gólról kétfordulós szavazás dönt majd. Az első körben május 6-án déltől a szezon összes találata közül választhatnak a szurkolók. Ezt követően, május 26-a után a tíz legtöbb szavazatot kapott góllal újabb kör kezdődik május 30-án délig. A szavazásokon minden regisztrált Facebook-felhasználó részt vehet, aki kedveli (lájkolja) az MLSZ Facebook-oldalát. Egy felhasználó naponta egyszer szavazhat.

19:55
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Tsonga, Juzsnyij: tovább!

A 11. helyen kiemelt Jo-Wilfried Tsonga bejutott a második fordulóba a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A francia játékos 2 óra 10 perc alatt győzte le honfitársát, Edouard Roger-Vasselint, amivel kettejük különpárharcában 5-0-ra vezet és két siker választja el profi pályafutása 300. győzelmétől.

eredmények, férfiak (3,67 millió euró összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Tsonga (francia, 11.) - Roger-Vasselin (francia) 6:3, 4:6, 6:3
Juzsnij (orosz, 15.) - Becker (német) 6:3, 6:4
Matosevic (ausztrál) - Kohlschreiber (német) 6:2, 6:2
Ramos (spanyol) - Mahut (francia) 6:1, 7:6 (9-7)
Verdasco (spanyol) - Seppi (olasz) 6:3, 7:6 (7-3)
Simon (francia) - Paire (francia) 2:0-nál Paire feladta

nők (3,67 millió euró összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Halep (román, 4.) - Görges (német) 6:2, 6:0                    
Kuznyecova (orosz) - Cornet (francia) 6:3, 4:6, 6:1

20:05
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Óriási erősítés a Citynek

A Liverpool elleni rangadón megsérült Yaya Touré az Everton elleni hétvégi bajnokin csereként már pályára lépett, az orvosi vizsgálatok pedig kimutatták, hogy teljesen egészséges. Az ő jelenléte óriási lökést adhat a bajnoki címere hajtó csapatnak, amely az Aston Villával és a West Ham ellen játszik még, és ha mindkét találkozót megnyeri, akkor nagy valószínűséggel bajnok (ha a Liverpool is nyeri mindkét meccsét, akkor a gólkülönbség fog dönteni, abban pedig jelenleg jobb a City). Touré 33 bajnokin lépett pályára és középpályás létére 19 gólt szerzett, ami elsőrangú teljesítmény.

20:22
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Őrült izgalmas a vb-döntő

22 frame után 11-11-re áll a sznúker-vb döntője Mark Selby és Ronnie O'Sullivan között. Ez a hatodik alkalom, hogy 22 frame után döntetlenre állnak a felek. Maximum 35 frame-et játszanak, lesznek még izgalmak!

20:34
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Így kell szeretni egy csapatot

Az olasz kommentátor, Tiziano Crudeli megveszekedett Milan-drukker, és az érzelmeit nem is fogja vissza, sem akkor, amikor gólt lő a csapata, sem akkor, amikor veszít. Crudeli a Milan-Inter derbin alaposan megünnepelte csapata gólját, bár sokáig azt hitte, Taarabt volt a gólszerző, pedig De Jong fejelt a városi rivális kapujába.

20:44
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Negyedik lett a magyar öttusapáros

Kína nyerte a vegyes váltó aranyérmét, a magyar csapat pedig negyedik lett az öttusázók kecskeméti Világkupa-fordulójának befejező napján, hétfőn. A kínai páros mögött a cseh végzett a második, a litván pedig a harmadik helyen.

Tizenhat ország versenyzői indultak a váltóversenyben, amelyben Magyarországot Kovács Sarolta és Demeter Bence képviselte. A hazai páros a vívást a negyedik helyen fejezte be 17 győzelemmel és 13 vereséggel. A cseh és a kínai duó végzett holtversenyben az élen 21/9-es győzelem/vereség-mutatóval.

Az úszás a várakozásnak megfelelően jól sikerült a magyaroknak, a második legjobb idővel sikerült teljesíteniük a kétszer száz métert, így összetettben a harmadik helyre zárkóztak fel a különversenyt vívó kínaiak és csehek mögé. A lovaglásban tovább folytatódott a kínai-cseh vetélkedés, mindkét váltó nagyon jól teljesítette a pályát, a magyarok azonban csak tizedikek lettek, és összetettben visszaestek a hatodik helyre.

A kombinált számra a kínaiak indultak az élről, tíz másodperc előnnyel a cseh váltó előtt, amelyet 41 másodperc hátránnyal követtek a harmadik helyen álló oroszok. A magyar kettős öt másodperc hátránnyal indulhatott a bronzéremért, amelyről végül egy ponttal maradt le. Demeter Bence közvetlenül a litván Kinderis Justinas mögött futott a célba úgy, hogy az utolsó métereken előzte meg az amerikai Nathan Schrimshert. A harmadik helyről startoló orosz páros végül csak a nyolcadik lett.

Eredmények:
1. Kína (Pien Jü-fej, Caj Csao-hung) 1492 pont (vívás: 21 győzelem/9 vereség/250 pont, úszás: 1:55.90 perc/353 pont, lovaglás: 290 pont, lövészet-futás 11:41.65/599 pont)
2. Csehország (Lucie Grolichova, Ondrej Polivka) 1465 (21/9/250, 2:00.00/340, 293, 11:58.15/582)
3. Litvánia (Lina Batuleviciute, Justinas Kinderis) 1453 (16/14/215, 2:02.52/333, 293, 11:28.39/612)
4. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1452 (17/13/222, 1:56.89/350, 265, 11:25.78/615)

A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik állomása, egyben az egyetlen európai helyszín volt. Ezután már csak a döntőre kerül sor júniusban, az egyesült államokbeli Sarasotában.

20:59
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

A Szeged elődöntőzik először a Final Fourban

A Pick Szeged és a házigazda Füchse Berlin játssza a férfi kézilabda EHF-kupa négyes döntőjének az első mérkőzését. A jövő szombaton sorra kerülő elődöntős programban 14.30-kor kezdődik ez a mérkőzés, majd 17.15-től a francia Montpellier és a román Constanta küzd meg egymással. A bronzmérkőzésre és a fináléra másnap 13 órától, illetve 15.35-től kerül sor. Az EHF-kupában első alkalommal rendeznek Final Fourt.

21:33
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Enyhítették a jamaicai sztárfutó eltiltását

Sikerrel fellebbezett a doppingbüntetését töltő Dominique Blake jamaicai atléta, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hat évről négy és félre csökkentette eltiltását. Blake, aki tavalyelőtt bekerült a női 4x400-as olimpiai váltóba, ám végül a londoni játékokon nem indult, múlt év októberében fordult a CAS-hoz. A testület hétfőn nyilvánosságra hozott határozatában "túlságosan szigorúnak" minősítette a jamaicai doppingellenes bizottság fegyelmi döntését. Az enyhítés azt jelenti, hogy Blake 2017 elejétől versenyezhet újra. A 27 éves Blake-nek a serkentők közé tartozó metilexanamint találtak az olimpiai válogatón 2012 júniusában levett mintájában. Azért kapott súlyos - 2018 júliusáig szóló - büntetést, mert az eset már a második doppingvétsége volt: 2006-ban efedrint szedett, amiért kilenc hónapig nem versenyezhetett. A jamaicai váltó nélküle bronzérmes lett a londoni olimpián.

22:05
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Besic a focivébé előtt a Fradira figyel

"Elsősorban büszke vagyok, hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy számít rám a szövetségi kapitány" - mondta a bosnyák focista a Fradi.hu-nak. "Bíztam benne, hogy kapok meghívót, így most nagyon boldog vagyok. Az a célom, hogy ne csak kerettag legyek, hanem pályára is lépjek a világbajnokságon. Mindenekelőtt ugyanakkor tudom, hogy nagyon fontos dolgok várnak rám a Ferencvárosnál, hiszen a dobogóért harcolunk a bajnokságban."

22:44
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Már nem Véber a Mezőkövesd edzője

Közös megegyezéssel szerződést bontott Véber György vezetőedzővel a Mezőkövesd Zsóry NB I-es labdarúgócsapatának a vezetősége.

23:00
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Pályán a Liverpool és a Juve

A Liverpool a Crystal Palace-t fogadja a Premier League-ben, a Juventus pedig az Atalantát látja vendégül a Serie A-ban. A Poolnak nem szabad hibáznia, ha utol akarja érni a Manchester Cityt (a hátralévő meccsek megnyerése egyébként valószínűleg nem elég, a Citynek hibáznia kell). A Juventus már bajnok.

23:10
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

400 CR-gól 62 percbe sűrítve

Egy fanatikus összegyűtötte a portugál Cristiano Ronaldo 2002 és 2014 között szerzett 400 gólját egy 62 perces felvételen.

23:14
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Hat gól és két piros Rómában

A Serie A 19 órakor kezdődött meccsén: Lazio-Verona 3-3 (gól: B. Keita 30., Lulic 60., Mauri 93., ill. Marquinho 37., Iturbe 69., Romulo 83. Piros: Lulic 86., ill. Albertazzi 92.).

23:19
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Vezet a Liverpool

Egy Liverpool-szöglet után a hosszúnál üresen hagyott Joe Allen a Crystal Palace kapujába fejelt, ezzel 0-1 az állás Londonban.

23:45
2014. május 5.
Vágólapra másolva!

Filmproducer az rg-szövetség elnökségében

Továbbra is Korom Norbert az elnöke a Magyar Torna Szövetség égisze alá tartozó Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetségnek. A szervezet rendes tisztújító közgyűlésén újabb négy évre kapott bizalmat a sportvezető. Az elnökségbe a régi tagok mellett - Sinkó Andrea, Orbán Imre, Csutora László, Fehér Ede - Koszorús László volt országgyűlési képviselő, informatikai és fogyasztóvédelmi szakember és Major István filmproducer személyében két új tag is bekerült.

00:00
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!

Tizenhat felkiátójeles segélykiáltással fordul az internetezőkhöz a Törökbálinti Labdarúgó Akadémia. A szervezet Facebook-oldalán a következő felhívást lehet olvasni:

"SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahhoz, hogy befejezzük a kis katlanunkat, ezekre lenne szükségünk :
2 szál lapos acél
20 tábla OSB lapra
60 m* 2 m labdafogó háló
festék (kapura)
Csavar, anya fúrószár
Opció: 4 db lámpa

Ha valaki tud (bármiben) segítsen ,hogy a gyerekeknek jobb lehetőséget biztosítsunk. (...) Előre is köszönöm."

00:20
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Már 3-0-ra vezet a Pool

A Liverpoolnak akkor is van esélye az aranyra, ha ledolgozza a Manchester City sokkal jobb gólkülönbségét, úgy tűnik, ez feltüzelte Sturridge-ot és Suárezt, ugyanis az 53-55. perc között a kiváló csatárduó mindkét tagja betalált a Palace kapujába.

00:30
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Gólt lőtt az aranyérmes Juve

Simone Padoin 72. percben szerzett góljával vezet a bajnok Juventus az Atalanta ellen. (A meccs vége is ez lett.)

00:37
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Szépített a Palace

Delaney távoli, a védőn kissé megpattanó góljával szépített a Palace a Liverpool ellen, az állás 3-1 a Vörösök javára.

00:40
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

CP-Pool 2-3, és még nincs vége

Egy gyors Palace-kontra végén Gayle berúgja a második hazai gólt is, már csak eggyel megy a Pool.

00:45
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a Crystal Palace

Egyenlített a Crystal Palace, a gólszerző ismét a csereként beált Gayle.

00:50
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Hewitt kipottyant

Nem jutott tovább az első fordulóból Lleyton Hewitt a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A volt világelső ausztrál játékos három szettben kapott ki hétfőn a kolumbiai Santiago Giraldótól.

Eredmények, férfiak (3,67 millió euró összdíjazás):
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Giraldo (kolumbiai) - Hewitt (ausztrál) 7:5, 4:6, 6:2

00:52
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Elbukta az aranyat a Liverpool?

A Liverpool 0-3-as vezetésről pontokat veszített a Crystal Palace ellen, a londoniak 3-3-ra feljöttek - ugyanúgy, mint a Liverpool a kilenc évvel ezelőtti BL-döntőben a Milan ellen. (Részletek, gólok.)

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhatag, viszlát holnap!