Cikkünk folyamatosan frissül
Ibrahimovicot választották a legjobbnak, Mourinho elengedi David Luizt a Barcelonához, kiállították a Hoffenheim kabalaállatát, közelebb került a döntőhöz az NHL címvédője, mosolygó banánnal válaszolt a rasszistáknak a Milan sztárja. Elhunyt dr. Orosz Pál, a Ferencváros VVK-győztes játékosa, egymást érik a világbajnoki kerethirdetések. A hétfői sporthírek percről percre.
10:18
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Előny a címvédőnél

A New York Rangers legyőzte a vendég Pittsburgh-öt, így 3-3-ra egyenlített, míg a címvédő Chicago nyert a Minnesotával szemben, és összesítésben 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-elődöntőiben.

Keleti főcsoport, elődöntő, 6. mérkőzés:
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-1
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.

Nyugati főcsoport, elődöntő, 5. mérkőzés:
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2-1
Az állás: 3-2 a Chicago javára.

10:19
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Egy-egy győzelemre a döntőtől

Nyugaton a Los Angeles Clippers sikerével kiegyenlített az Oklahoma City Thunder ellen, míg keleten az Indiana Pacers ismét győzött a Washington Wizards vendégeként, így már 3-1-re vezet az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében.

Főcsoport-elődöntő, 4. mérkőzések:
Kelet:
Washington Wizards-Indiana Pacers 92-95
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 az Indiana javára.

Nyugat:
Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 101-99
A párharc állása: 2-2.

10:20
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Ugyanolyan emberek vagyunk

Az Atalanta-Milan (2-1) olasz bajnokin vaasárnap rasszista bekiabálásokkal illették a hazai szurkolók a vendégek két színesbőrű játékosát, Kevin Constantot és Nigel De Jongot, és egy banánt is bedobtak nekik. A holland középpályás az Instagramon válaszolt: "Mosolyogjunk tovább, vannak a rasszizmusnál rosszabb dolgok is a világon, ugyanolyan emberek vagyunk, nem számít, a bűrünk színe" - írta ki a Milan holland játékosa a közösségi oldalra, és feltöltött egy képet is.

10:26
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Nem engedte a bíró a közös ünnneplést

A Bundesliga utolsó fordulójában a Hoffenheim és a Braunschweig mérkőzésén Roberto Firmino fantasztikus kapásgólját a 3-1-re nyerő Hoffenheim kabalája a pályán szerette volna ünnepelni a játékosokkal, ám a játékvezető leküldte őt. A találkozó után egyébként hihetetlen ünneplésben részesítették a Bundesligából kiesett vendédeket (videó itt).

10:30
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Hangáék fél lábbal a playoffban

A Laboral Kutxa Vitoriát erősítő Hanga Ádám hat pontot dobott vasárnap a spanyol kosárlabda-bajnokságban, csapata sikerével közel került a rájátszáshoz. A válogatott légiós - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 14 perc alatt két lepattanót is gyűjtött a vendég Obradorio ellen 83-72-re megnyert találkozón.

"Fél lábbal a playoffban vagyunk, az este sikerült érvényesítenünk a papírformát. Vasárnap Zaragozába látogatunk, és az a célunk, hogy már a hétvégén bebiztosítsuk a helyünket a rájátszásban" - nyilatkozta a 25 éves játékos, akinek a klubja hetedik a tabellán.

10:52
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Ibrahimovic volt a legjobb

A Paris Saint-Germain csapatával bajnok Zlatan Ibrahimovicot választották a francia labdarúgóidény legjobbjának a játékostársak. A svéd sztár tavaly után másodszor érdemelte ki az elismerést. A szavazáson a második helyen klubtársa, Thiago Silva végzett. "Ez volt a legjobb szenonom" - fogalmazott a díjátadón Ibrahimovic, aki franciául próbált meg köszönetet mondani, csapattársai közül Salvatore Sirigu és Marco Veratti látványosan kinevették a kiejtése miatt.

11:19
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Sztrácsapatokból válogatott Japán a vébére

Alberto Zaccheroni, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelölte 23 fős keretét az egy hónap múlva kezdődő brazíliai világbajnokságra. Honda Keiszuke (AC Milan), Kagava Sindzsi (Manchester United), Okazaki Sindzsi (Mainz) vagy Nagatomo Juto (Internazionale) is bekerült a csapatba. A teljes keretet itt találja.

11:33
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Élő sportközvetítések a hazai televíziókban május 12-én, hétfőn:
Sport 1
1.30 (kedd hajnal): Jégkorong, NHL, rájátszás, Montreal Canadiens-Boston Bruins

Sport 2
13.30: Lóverseny, futam
19.45: Jégkorong-világbajnokság, csoportmérkőzés, Oroszország-Egyesült Államok
 
Eurosport
11.00: Labdarúgás, U17-es Európa-bajnokság, Málta, Anglia-Törökország
15.00: Labdarúgás, U17-es Európa-bajnokság, Málta, Málta-Hollandia
17.30: Labdarúgás, U17-es Európa-bajnokság, Málta, Németország-Skócia
23.00: Kerékpár, kaliforniai körverseny, 2. szakasz

Eurosport 2
10.45: Labdarúgás, U17-es Európa-bajnokság, Málta, Svájc-Portugália
 
Digisport 1
11.00: Tenisz, WTA-torna, Róma
19.15: Vízilabda, férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés: ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC
 
Digisport 2
11.00 és 16.00: Tenisz, ATP-torna, Róma

11:46
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Sterling: Lépre csaltak

Donald Sterling, a Los Angeles Clippers tulajdonosa kéri az embereket, hogy bocsássanak meg neki, miután egy nyilvánosságra került telefonbeszélgetésében azt mondta: "Ne hozz feketét magaddal [a meccsre]!"

Az NBA-csapat gazdája úgy véli, lépre csalták a beszélgetéssel: "Mikor azt a felvételt hallgatom, nem is értem, hogy mondhattam olyan dolgokat. Csapdába csaltak, nem szokásom így beszélni."

Sterlinget pénzbüntetésre ítélték, és egy életre kitiltották az NBA-ből.

12:01
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Pazar fejes a szurkolótól

A Sunderland-Swansea meccsen Nathan Dyer lövése elkerülte a kaput, egy Swansea-szurkoló azonban ahelyett, hogy elengedte vagy megfogta volna a labdát, belefejelt a lövésbe.

12:24
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Mourinho elengedi egyik legjobbját

José Mourinho engedélyt adott David Luiznak, hogy távozzon a Barcelonához. A katalán együttes már a télen is le akarta igazolni a brazil védőt, de akkor a Chelsea portugál mestere még blokkolta az üzletet. Mourinho a vébé után eladná Luizt, akiben nem bízik meg védőként, és az érte kapott pénzből szeretné megerősíteni a keretet. Az El Mundo Deportivo szerint a Barcelona egy másik játékost, a német válogatott kapust, Marc-André Ter Stegent is rövidesen szerződteti.

12:48
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

A nap legcukibb videója

A hétvégén a Manchester City megnyerte az angol bajnoki címet, a csapatkapitány, Vincent Kompany a gyerekével a kezében nyilatkozott a hétvégi meccs után. A kislány kétszer is megragadta a mikrofont, és közölte, hogy ők egy nagyszerű családnak a tagjai.

13:05
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

A 107-szeres angol válogatott focistát nem viszik ki a vébére

Nem lép többet pályára az angol labdarúgó-válogatottban Ashley Cole, így már az egy hónap múlva kezdődő brazíliai világbajnokságon sem vesz részt. "Kaptam egy hívást Roytól, és egyetértettünk abban, hogy a válogatottban a fiataloknak kell helyet biztosítani" - utalt a Roy Hodgson szövetségi kapitánnyal folytatott beszélgetésére és világította meg egyben döntésének hátterét Twitter-oldalán a Chelsea 33 éves balhátvédje. "Nagy csapatunk van, melyet egy nagy edző irányít. Azt kívánom nekik, hogy sikeresek legyenek, igazi szurkoló leszek. Köszönet mindenért" - tette hozzá.

A 107-szeres válogatott Ashely Cole - aki részt vett a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon, valamint a 2004-es és 2012-es Európa-bajnokságon - az utóbbi időben már klubcsapatában sem volt stabil kezdőember, helyette többnyire a spanyol Cesar Azpilicuetát játszatta José Mourinho vezetőedző.

13:21
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Bikinis szurkolócsajt fogott a rendező

A hétvégi Sampdoria-Napoli meccsen bikiniben futott be egy drukker a pályára. A nőt a vállára kapta a rendező, és kivitte. A fotókat a Facebook-oldalunkon nézheti meg ide kattintva.

13:44
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Visszavonult a korábbi világelső teniszezőnő

Bejelentette visszavonulását Dinara Szafina, az oroszok korábbi világelső teniszezője. "Annyiszor fájt már a hátam, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést" - mondta a 28 éves játékos, aki a szintén volt világelső, Marat Szafin húga. A válogatottal 2005-ben Fed Kupa-győztes Szafina egyesben 12 tornán diadalmaskodott, háromszor jutott Grand Slam-döntőbe, de mindet elvesztette. Utolsó meccsét 2011-ben játszotta Madridban, és karrierje során 10 585 640 dollárt ütögetett össze. A tatár származású teniszező párosban kilenc trófeát hódított el - közte 2007-ben a US Opent -, 2008 januárjában Szávay Ágnes oldalán nyert az ausztráliai Gold Coaston.

Madridban búcsúzott el egymástól a tornagyőztes Sarapova és Szafina. Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

14:08
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Eladó a Villa

Eladja az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Aston Villát amerikai tulajdonosa, Randy Lerner. Az üzletember hétfőn közleményben tudatta döntését. Lerner 2006-ban, 62,2 millió fontért vásárolta meg a birminghami klubot, amely a vasárnap zárult bajnoki idényt a 15. helyen zárta.

14:50
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Bolt fut

Usain Bolt, a világ leggyorsabb futója is indul augusztus 28-án a zürichi Gyémánt Liga-versenyen. A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a 100 és 200 méter világcsúcstartója rajthoz áll a Letzigrund Stadionban. A hatszoros olimpiai bajnok futó jelezte: szeret Zürichben versenyezni - ez lesz a hetedik alkalom, hogy indul -, mert kiváló a légkör és remek a rendezés. A zürichi pálya új borítást kap, mert ott rendezik augusztus 12. és 17. között az Európa-bajnokságot. Bolt lábsérülése miatt lemondta a június 5-i római Gyémánt Liga-fellépését, s csak június 17-én, Ostravában fut először idén Európában.

15:15
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Gyalázta a meleg NFL-játékost

Határozatlan időre eltiltották, pénzbüntetést kapott, Don Jones, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Miami Dolphins védője, mert nemtetszését fejezte ki, hogy az amatőr játékosbörzén elkelt a nyíltan homoszexuális Michael Sam. Hogy mit mondott Jones és milyen speciális büntetést kapott még, megtudhatja, ha ide kattint.

15:31
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Pálinger, a boldog anyuka

Pálinger Katalin élete egészen megváltozott, amióta világra hozta kislányát, Szofit, akit először a Sport Klub stábjának mutatott meg. A korábban a világ legjobbjának is választott kapus imádja az anyaszerepet és boldogabb, mint valaha. Persze a babázás mellett a kézilabda is eszébe jut, főleg úgy, hogy a női válogatott menedzsereként tevékenykedik.

15:54
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

A BL Gulácsiék új célja

Adi Hütter lett a Bayer Leverkusenhez távozó Roger Schmidt utódja a Gulácsi Pétert is foglalkoztató, osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. Az új trénert hétfőn mutatták be hivatalosan. Hütter azzal szerzett magának hírnevet, hogy az előző két idényben a Grödig nevű kiscsapatot előbb feljuttatta az élvonalba, majd ott harmadik helyen végzett vele, így a gárda a következő idényben indulhat az Európa Ligában. "Nagy cél a Bajnokok Ligája, és nemcsak a csoportkör elérése, hanem hogy ott is jól szerepeljünk" - mondta székfoglalójában a 44 éves tréner.  A 24 éves magyar kapus, Gulácsi tavaly nyáron szerződött a salzburgiakhoz, akikkel a bajnoki cím megszerzése mellett az Európa Ligában a nyolcaddöntőig jutott.

16:06
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Itt volt az idén a legtöbb néző

A Borussia Dortmund az egyetlen európai futballklub, amely 80 ezer fölötti átlagnézőszámmal büszkélkedhetett a jelenlegi bajnoki szezonban. A klub hétfői tájékoztatása szerint a 17 hazai bajnoki mérkőzést átlagosan 80 291-en látták a Signal Iduna Parkban (régebbi nevén Westfalenstadionban), amely 40 éve a csapat otthona. Az összes sorozatot együttvéve a 24 hazai Bundesliga-, Bajnokok Ligája-, Német Kupa- és Német Szuperkupa-mérkőzésre összesen 1 855 156 szurkoló látogatott ki, ez mintegy 14 ezerrel több a tavalyi adatnál és 77 298-as átlagot jelent. Az arénában 25 ezer állóhely található, ami rekordnak számít a kontinensen.

16:40
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Hülyét csinálnak a Liverpoolból

A tabellát sokáig vezető Liverpoolt megelőzve a Manchester City nyerte az angol focibajnokságot. Ebből készítettek egy egyszerű, de annál viccesebb gifet Steven Gerrard (Liverpool) és Vincent Kompany (Manchester City), valamint a két edző, Rodgers és Pellegrini arcának főszereplésével.

Forrás: Origo
17:05
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Pokolgép a Girón

Autóba rejtett bombát hatástalanított az ír rendőrség a Giro d'Italia kerékpáros körverseny vasárnapi, dublini befutója előtti órákban. További részletek itt.

17:26
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Dan Martint megműtötték

Sikeres kulcscsontműtéten esett át Dublinban Dan Martin, aki a Giro d'Italia kerékpáros körverseny első, pénteki szakaszán bukott. A Garmin ír kerekese - akit előzetesen a bő élcsoportba vártak - a belfasti csapatidőfutamon csúszott el. Csapattársa, a spanyol Koldo Fernandez ugyanennél a balesetnél szintén kulcscsonttörést szenvedett, és ő is feladta a június elsejéig tartó viadalt. Martin az elmúlt időszakban nagyon szerencsétlen volt: a tavalyi Vuelta a Espanán, valamint az idei Liége-Bastogne-Liége utolsó kanyarjában ugyancsak bukott.

17:27
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Ismét bezárják a Kispest-szektort

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetősége úgy döntött, hogy szombaton, az MTK Budapest elleni összecsapáson nem nyitja meg a Bozsik Stadion álló részét, az úgynevezett Kispest-szektort. A klub közleményében azzal indokolta a döntést, hogy vasárnap, a Győr elleni bajnoki mérkőzésen szurkolói rasszista, gyalázkodó, gyűlöletkeltő rigmusokat kiabáltak. Nem ez az első eset, hogy a kispesti ultrák törzshelyét bezárják, a klub korábban több rendbontást követően ugyanígy intézkedett.

17:39
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Lovrencsics a Bundesligában?

A lengyel sajtó szerint három Bundesliga-csapat is ajánlatot tett Lovrencsics Gergőért, a lengyel Lech Poznan magyar válogatott futballistájáért. A részletekről itt olvashat.

18:01
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Shaw, Sterling, Barkley

Kihirdette 23-as keretét Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember tíz 25 éven aluli játékost hívott meg, a rutinos futballisták közül Michael Carrick és Jermain Defoe is csak biztonsági tartalék. A részletekről itt olvashat.

18:20
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Simunic hiába fellebbezett

A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Josip Simunic fellebbezését, amelyet a horvát futballista a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által rá kiszabott, tíz válogatott mérkőzésre szóló büntetése ellen nyújtott be, így a a 36 éves játékosnak ki kell hagynia a június 12-én kezdődő brazíliai vb-t.

A 105-szörös válogatott futballistát azért tiltották el, mert az izlandiakkal szemben sikeresen megvívott novemberi pótselejtező után a nácibarát usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást. Simunic a FIFA-nál korábban sikertelenül fellebbezett, ezért fordult a CAS-hoz, amelytől azt várta, hogy eltörli vagy egy év próbaidőre felfüggeszti a büntetést.

18:23
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Federer megérkezett Rómába

A 12. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov bejutott a második fordulóba hétfőn a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében. Hétfőn megérkezett az olasz fővárosba Roger Federer is, a svájci sztárnak kedden ikerfiai születtek, és sokáig nem lehetett tudni, hogy elindul-e Rómában, ahol tavaly döntőt játszott.

Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért), férfiak:
Dimitrov (bolgár, 12.) - Roger-Vasselin (francia) 4:6, 6:3, 6:4
Dodig (horvát) - Delbonis (argentin) 6:3, 6:4
Granollers (spanyol) - Lopez (spanyol) 7:5, 6:1

nők (2,12 millió euró összdíjazás):
Ivanovic (szerb, 11.) - Knapp (olasz) 6:1, 6:1
Kuznyecova (orosz) - Kirilenko (orosz) 7:5, 6:0
Lepchenko (amerikai) - Peng (kínai) 6:1, 6:0
Vesznyina (orosz) - Szvitolina (ukrán) 6:2, 6:3
Cornet (francia) - Flipkens (belga) 6:3, 6:2
Keys (amerikai) - Riske (amerikai) 6:2, 6:2
Csang (kínai) - Davis (amerikai) 6:4, 6:0
Ormaechea (argentin) - Nara (japán) 6:4, 6:3

18:27
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Hangol a Veszprém

Két hét múlva már Bajnokok Ligája Final Four, az Európai Kézilabda Szövetség fotós stábja hétfőn Veszprémben vendégeskedett.

18:30
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Melt kipenderítették

Menesztették posztjáról Pepe Melt, a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A spanyol szakember januárban vette át az együttes irányítását, a Premier League-ben összesen 17 mérkőzésen ült a kispadon, de nyolc vereség és hat döntetlen mellett mindössze három győzelmet aratott a csapattal. A birminghami gárda a 17., még éppen bennmaradó helyen végzett a vasárnap befejeződött bajnoki idényben.

18:37
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Elhunyt a Fradi-legenda

Életének 81. életévében elhunyt a Ferencváros egykori kiváló labdarúgója, az olimpiai bronzérmes dr. Orosz Pál, adta hírül a Fradi.hu portál. Orosz 15 szezont húzott le a zöld-fehéreknél, kétszer lett bajnok, háromszor ezüstérmes, ötször bronzérmes. Tagja volt annak a csapatnak, amely a magyar klubfutball legnagyobb sikerét elérve 1965-ben megnyerte a Vásárvárosok Kupáját. Az 1960-as római olimpiai játékokon bronzérmet szerzett, majd négy évvel később, a tokiói olimpián is kerettag volt, de nem lépett pályára az aranyérmes válogatottban. 1966-ban fejezte be aktív pályafutását, két évig szakosztályvezetőként dolgozott, majd Marokkóba szerződött, ahol 1970 és 1973, valamint 1979 és 1982 között az El Jadida, majd a Raja Casablanca edzője lett. 1974-ben megkapta az FTC örökös bajnoka címet. Fia, ifj. Orosz Pál jelenleg az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

18:48
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Elbúcsúzott az exgyőri beállós

Hivatalosan is elbúcsúzott az aktív játéktól a macedón Vardar nőikézilabda-csapatának két kiválósága, Biljana Crvenkovska, illetve az egykori győri beállós, Ana Djokic (képünkön). A két kiválóság vasárnap játszotta utolsó mérkőzését, és kupagyőzelemmel búcsúzott, miután a hazai fináléban 33-24-re verte a városi rivális Metalurgot.

19:14
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Német névvel a ghánai vb-keretben

Kwesi Appiah, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két meglepetés-játékost is beválogatott a 26 fős világbajnoki keretébe. A szakember meghívta a német születésű, a Leicester Cityvel az angol élvonalba feljutó egyszeres válogatott védőt, Jeffery Schluppot, illetve a Helsingborg csatárát, David Accamot, aki az idei nyolc bajnokin ötször volt eredményes a svéd élvonalban.

A ghánaiak bő, 26-os kerete:
Kapusok: Fatau Dauda (Orlando Pirates), Adam Kwarasey (Strömsgodset), Stephen Adams (Aduana Stars)
Védők: Samuel Inkoom (Platanias), Daniel Opare (Standard Liege), Harrison Afful (Esperance), Jeffrey Schlupp (Leicester), John Boye (Rennes), Jonathan Mensah (Evian), Jerry Akaminko (Kisehirspor), Rashid Sumalia (Mamelodi Sundowns)
Középpályások: Michael Essien (AC Milan), Sulley Muntari (AC Milan), Rabiu Mohammed (Kubany Krasznodar), Kwadwo Asamoah (Juventus), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Afriyie Acquah (Parma), Christian Atsu (Vitesse), Albert Adomah (Middlesbrough), Andre Ayew (Marseille), Mubarak Wakaso (Rubin Kazany)
Csatárok: Asamoah Gyan (Al-ain), Kevin-Prince Boateng (Schalke), Abdul Majeed Waris (Valenciennes), Jordan Ayew (Sochaux), David Accam (Helsingborg)

19:28
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Algéria újonc csatárt is bevethet

Kihirdette bő, 30 fős keretét Vahid Halilhodzic, az algériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember meghívta a Leicester City francia születésű, kettős állampolgársággal bíró játékosát, Ryad Mahrezt is, aki eddig még sohasem lépett pályára a nemzeti csapatban.

A bő, 30 fős algériai keret:
Kapusok: Rais M'bolhi (CSZKA Szófia), Mohamed Zemmamouche (USM Alger), Ezzdine Doukha (USM El Harrach), Mohamed Cdric (CS Constantine)
Védők: Essaid Belkalem (Watford), Madjid Bougherra (csapat nélkül), Lyassine Cadamuro (Mallorca), Faouzi Ghoulam (Napoli), Rafik Halliche (Academica), Nacereddine Khoualed (USM Alger), Aissa Mandi (Reims), Mehdi Mostefa (Ajaccio), Carl Medjani (Valenciennes), Djamel Mesbah (Livorno)
Középpályások: Nabil Bentaleb (Tottenham), Ryad Boudebouz (Bastia), Yacine Brahimi (Granada), Adlene Guedioura (Crystal Palace), Amir Karaoui (ES Setif), Medhi Lacen (Getafe), Saphir Taider (Inter), Hassen Yebda (Udinese)
Csatárok: Rafik Djebour (Nottingham), Abdelmoumen Djabou (Club Africain), Sofiane Feghouli (Valencia), Ryad Mahrez (Leicester City), Islam Slimani (Sporting), Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), Foued Kadir (Rennes), Nabil Ghilas (Porto)

19:34
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Nagy László büszke csapatára

Vasárnap története 22 bajnoki győzelmét ünnepelhette a Veszprém férfikézilabda-csapata, miután a Szegedet oda-vissza legyőzte a fináléban.

"Büszke vagyok a csapatomra, a kettős győzelmünkre, amely az akarat, a taktikai fegyelem és az összetartás gyümölcse volt. Számoltunk azzal, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz a szerdai biztos sikerünk után, mert a Szeged hazai pályáján mindig is fel tudta szívni magát, de a második győzelmünkhöz sem férhetett kétség" - nyilatkozta Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. "Most nem meccsekre van szükségünk, hanem egy szusszanásnyi pihenőre, aztán egy rövid felkészüléssel igyekszünk majd a lehető legjobb formába lendülni, hogy a kölni Final Fouron még jobb teljesítményt nyújtsunk!"

20:10
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Spanyol csúcstartó a kameruni keretben

A veterán Samuel Eto’o mellett bekerült a kameruni válogatott 28-as keretébe a belga Zulte Waregemben kölcsönben futballozó mindössze 18 éves csatár, Fabrice Olinga is. A fiatal tehetség 16 évesen bemutatkozhatott a spanyol bajnokság élvonalában, a Málaga akkori edzője, Manuel Pellegrini a Celta ellen küldte pályára, és a támadó góllal hálálta meg a bizalmat. Olinga ezzel a La Liga legfiatalabb gólszerzője lett 16 évesen és 98 naposan.

A kameruni válogatott 28 fős kerete:
Kapusok: Charles Itandje (Konyaspor), Guy Roland Ndy Assembe (Guingamp), Loic Feudjou (Coton Sport), Sammy N'Djock (Fethiyespor)
Védők: Cédric Djeugoué (Coton Sport), Dany Nounkeu (Besiktas), Nicolas Nkoulou (Marseille), Aurélien Chedjou (Galatasaray), Jean-Armel Kana-Biyik (Rennes), Henri Bedimo (Lyon), Gaëtan Bong (Olimpiakosz), Joël Matip (Schalke), Allan Nyom (Grenade), Benoît Assou-Ekotto (Queens Park Rangers).
Középpályások: Stéphane Mbia (Sevilla), Jean II Makoun (Rennes), Landry N'Guemo (Bordeaux), Alexandre Song (Barcelona), Raoul Loé (Osasuna), Edgar Salli (Lens), Eyong Enoh (Antalyaspor)
Csatárok: Samuel Eto’o (Chelsea), Benjamin Moukandjo (Nancy), Vincent Aboubakar (Lorient), Pierre Webo (Fenerbahce), Mohamadou Idrissou (Kaiserslautern), Fabrice Olinga (Zulte Waregem), Eric-Maxim Choupo-Moting (Mainz)
Biztonsági tartalékok: Frank Bagnack (Barcelona), Guy Zock (Cosmos Bafia).

20:23
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Folytatódik Veh különleges viszonya

A következő két idényben ismét Armin Veh lesz a Stuttgart labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az 53 éves szakember a szombaton befejeződött német bajnokságban 13. Eintracht Frankfurtot hagyja el. A Stuttgart Huub Stevens vezetésével a még éppen bennmaradást jelentő 15. helyen zárt a Bundesligában. "Ahogy korábban mondtam, egyetlen feladat van, amely befolyásolhatja a frankfurti munkám jövőjét. Ez a Stuttgart, amelyhez különleges viszony fűz" - mondta Veh, aki 2006 és 2008 között már dolgozott a klubnál, előtte pedig a Wolfsburg, a Hamburg és az Eintracht Frankfurt trénere volt.

20:54
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Bokor ötödik a Berettán

Legjobb magyarként Bokor Bálint ötödikként végzett skeetben a júniusi Európa-bajnokság főpróbájának számító, Sarlóspusztán zajló Baretta Kupa nemzetközi koronglövő versenyen. A viadalon két cseh, Tomas Nydrle és Jakub Novota szerezte meg az első és a második, a szlovák Oliver Pistovcak pedig a harmadik helyet. A többi magyar résztvevő közül Jakó Attila 14., Zsingor András 15., Kajtár Zsolt pedig 16. lett.

21:10
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Újabb szlovák hokipofon

A szlovák válogatott harmadik meccsén is vereséget szenvedett a minszki jégkorong-világbajnokságon: hétfőn meglepetésre a franciákkal szemben maradt alul. Szlovákia csapata ezúttal ráadásul úgy szenvedett vereséget, hogy a második harmad után még két góllal, 3-1-re vezetett, a záró játékrészben azonban riválisa négy gólt ütött, fordított és nyert. A házigazda fehéroroszok harmadik meccsükön második győzelmüket érték el, a vesztes svájci válogatott így három találkozó után még nyeretlen.

Eredmények, 4. játéknap, A csoport:
Franciaország - Szlovákia 5-3 (0-1, 1-2, 4-0)

B csoport:
Fehéroroszország - Svájc 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)

21:56
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Ki bírja a pluszköltséget?

Mihajlo Mihajlovski, a SEHA Liga elnöke pletykának nevezte azt a sajtóértesülést, hogy 150 ezer eurót kellene fizetnie dél-kelet európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságában induló kluboknak, de azt elismerte, a szállás, utazás és a bírók költsége a csapatokat terhelné. A Gazprom által finanszírozott liga ugyanis tízcsapatosra tervezett, azonban több érdeklődő - például a Veszprém és a Szeged - is indulna a következő idényben. A részletekről itt olvashat.

22:01
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Négypontos negyeddel nem lehet nyerni

Az Atomerőmű férfikosárlabda-csapata hazai sikerét követően hétfőn idegenben is legyőzte a Pécset az NB I negyeddöntős párharcában, így egyetlen győzelemre van a továbbjutástól. A vendégek szinte már az első negyedben eldöntötték az összecsapást, ugyanis riválisuk ebben a periódusban mindössze négy pontot szerzett.

Férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Pécsi VSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 56-80 (4-23, 19-15, 14-18, 19-24)
a legjobb pontdobók: Budimir 19, illetve Vaughn 13
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az Atomerőmű javára.

22:10
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Kálmán marad az edző Szombathelyen

A Falco KC Szombathely férfikosárlabda-csapatának vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő szezonban is az elmúlt három meccsen beugróként kisegítő Kálmán László lesz az edző.

22:27
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Csak egy vb-stadion hibádzik

Brazília madridi nagykövete azt mondta, hogy csak egy nincs teljesen készen a június 12-én rajtoló brazíliai labdarúgó-világbajnokság 12 stadionja közül. "Információim szerint csak egy, a curitibai nem készült még el teljesen, az összes többi azonban igen. Ez nem pusztán vélemény, hanem tény" - jelentette ki Paulo César de Oliveira Campos hétfőn a spanyol fővárosban.

A diplomata egyúttal cáfolta, hogy a vb-munkálatok közepette különböző balesetben meghalt munkások azért vesztették életüket, mert a határidő szorításában túlzott nyomást gyakoroltak rájuk a kivitelezők. "Persze sürgetőek a teendők, de nem a presszió okozta a halálukat" - jelentette ki a nagykövet, aki szólt arról is: a brazil államfő elnöki rendeletet adott ki, hogy minél többen követhessék nyomon a hazai válogatott szereplését. Dilma Rousseff dekrétuma szerint azokon a napokon, amikor a nemzeti csapat játszik, a munkaidő a közhivatalokban 12.30-ig tart.

22:37
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Kötelességszegő magyar futballista

Ugyan a német labdarúgó-bajnokság 2013-14-es idénye már véget ért, de a klubok többségénél még nem mehettek nyaralni a játékosok. A Hannover együttese ezt a hetet még edzésekkel és edzőmérkőzésekkel zárja, azonban Huszti Szabolcs nélkül, a magyar játékos ugyanis engedély nélkül ott hagyta a klubot, és megkezdte szabadságát. A részletekről itt olvashat.

22:48
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Visszavette a pályaelőnyt a Szolnok

Hiába győzött a férfivízilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén idegenben az Eger, hazai pályán nem tudta folytatni a sorozatot, és 11-5-re kikapott a Szolnoktól.

Eredmény, férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 5-11 (2-5, 2-2, 1-2, 0-2)
gól: Varga II. Zs. 2, Gór-Nagy 1, Zalánki 1, Kovács G. 1, illetve Aleksic 3, Hosnyánszky 2, Mitrovic 2, Pásztor 2, Török 1, Kis G. 1
A párharc állása: 1-1

A következő mérkőzés csütörtökön, Szolnokon lesz.

22:55
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, kövesse a sporthíreket kedden is nálunk!