Megvan a Roland Garros első bombameglepetése

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Stieber Zoltán a Bundesligába igazolt, közben Bajner Bálint lesújtó véleményt fogalmazott meg a magyar fociról. Lisszabonban fasiszta megnyilvánulással rukkoltak elő a Real-szurkolók, a Bernabeu-stadionban pedig láthatták, ahogy csapatuk legyőzi a BL-döntőben az Atléticót. Az öltözőig kergették a játékvezetőt Máltán, a Salamon-szigeteken kihagyták a kihagyhatatlant, Stanislas Wawrinka pedig az első meccsen kiesett a Roland Garroson. A hétfői sporthírek egy helyen.
00:05
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Zárás

Zárjuk a hétfői sportos hírfolyamot! Köszönjük a figyelmet, folytatás kedd délelőtt.

09:40
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Ünnepelt a Bernabeu

A Real Madrid szombati Bajnokok Ligája-győzelmét a szurkolók a Bernabeu-stadionban is nyomon követhették. Egy négyoldalú hatalmas kivetítőt helyeztek a pálya közepére, a stadion pedig valósággal felrobbant az egyenlítő gólnál. A Real végül hosszabbítás után 4-1-re verte az Atlético Madridot.



09:42
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

20 alatt is illene ezt belőni

A szezon eddigi talán legnagyobb kihagyott helyzete egy salamon-szigeteki U19-es bajnokiról érkezett:

Forrás: Origo

09:42
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Körbekergették a pályán a bírót

Egy máltai futsalbajnokin a játékvezető sárgát adott az egyik focistának, amiért elrúgta a labdát. Ez volt a második sárga lapja, ezért kiállította, mire a játékos elkezdte kergetni őt, a szurkolók is csatlakoztak, de a bírónak végül sikerült bemenekülnie az öltözőbe.

10:08
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Mit tesz az új lapát!

A kajakos Dudás Miklós a kéztörése után az első magyar sprinter lett, aki világversenyt nyert. Lakatos Zsanettet győzelemhez segítette az új lapát, Dombi Rudolféknak pedig egy új hajó kellene, az előző már öreg. Nilyatkozatok a szegedi kajak-kenu világkupáról ide kattintva.

10:42
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Láthatjuk a Roland Garrost, de már világbajnoki felkészülési focimeccset is játszanak ma, éjszaka pedig az NBA és az NHL főcsoportdöntője is a képernyőre kerül. A tévéműsorért kattintson ide!

10:52
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Egy győzelemre a Rangers a nagydöntőtől

A New York Rangers hosszabbításban 3-2-re legyőzte a vendég Montreal Canadienst, így összesítésben 3-1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjében. Az ötödik mérkőzésnek Montreal ad otthont, és ha ott is nyer a New York-i alakulat, akkor 1994 után lesz ismét finalista. A nyugati döntőben a 2012-es bajnok Los Angeles Kings 2-1-re vezet a címvédő Chicago Blackhawks ellen.

10:53
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Feljövőben a Thunder

Az Oklahoma City Thunder 106-97-re legyőzte a vendég San Antonio Spurst az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nyugati döntőjének harmadik felvonásán, így 2-1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A hazaiaktól az első két meccset vádlisérülés miatt kihagyó Serge Ibaka 15, míg Russell Westbrook 26, Kevin Durant pedig 25 ponttal vette ki részét a diadalból. A keleti fináléban a címvédő Miami Heat 2-1-re vezet az Indiana Pacers ellen.

10:55
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Éremmel hangoltak vívóink az Eb-re

Bronzérmet nyert a magyar válogatott a férfi párbajtőrözők Buenos Aires-i világkupaversenyén. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a japánok 42-33-as és a dél-koreaiak 43-33-as legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol a későbbi aranyérmes franciáktól 45-37-re kikapott, majd a bronzmérkőzésen 45-36-ra nyert az amerikaiak ellen. A viadalon huszonkét együttes indult, a világranglistán éllovas magyarok abban az összetételben vívtak, amelyben a jövő szombaton kezdődő, strasbourgi Európa-bajnokságon, illetve a júliusi, kazanyi világbajnokságon is fognak.

11:08
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A rekordhalmozó nem lesz ott a vébén

Landon Donovan, a Los Angeles Galaxy csatára új rekordot állított fel az észak-amerikai labdarúgóligában (MLS). A 32 esztendős játékos a Philadelphia Union elleni vasárnapi mérkőzésen kétszer is eredményes volt, így az alapszakaszban immár 136. alkalommal talált be. A meccsen már az első góljával rekorder lett, akkor előzte meg a ligától 2011-ben elköszönt Jeff Cunninghamet. A 15. profi idényében játszó, 307 alapszakasz-találkozón pályára lépő Donovan az MLS rájátszásban is csúcstartó 22 találattal. A Galaxy támadója nem szerepelhet a június 12-én rajtoló brazíliai világbajnokságon, ugyanis a keretszűkítésénél kikerült az amerikai válogatottból.

11:18
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Ilyen futószám van?

Egy nem túl gyakran futott számban, 4x1500 méteres váltóban értek el világcsúcsot a kenyaiak a bahamai Nassauban. A férfi staféta 14:22.22 perc alatt teljesítette a távot a nemzetközi szövetség égisze alatt rendezett vasárnapi viadalon. A régi, 14:36.23-as rekordot ugyancsak a kenyaiak tartották 2009 óta. A Collins Cheboi, Silas Kiplagat, James Magut, Asbel Kiprop összeállítású kvartett az első helyért 50 ezer, a rekordért pedig másik 50 ezer dollárt kapott.

11:53
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Ifjú teniszbajnok

A 16 éves Valkusz Máté nyerte meg a budapesti junior ITF tenisztornát.

11:54
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Nem látjuk több vébén minden idők egyik legjobbját

Minden idők egyik legsikeresebb jégkorongozója, a cseh Jaromir Jagr nem játszik többet világbajnokságon. A 42 éves csatár csapata vasárnap negyedik lett a minszki vb-n, és utána közölte a nemzetközi szövetség honlapján is: a válogatottban nem lép többet jégre, ugyanakkor az biztos, hogy az észak-amerikai profiligában (NHL) még egy idényt játszik a New Jersey Devils színeiben. Jagr egyike azon 25 hokisnak, akik nyertek már olimpiát (1998), vb-t (2005, 2010) és Stanley-kupát (1991, 1992). A minszki vb-n az ezüstérmes finnek kapusát, Pekka Rinnét választották a legértékesebb játékosnak (MVP) a média képviselői.

A díjazottak:
az újságírók szavazatai alapján:
MVP : Pekka Rinne (finn)
All Star csapat: Rinne - Seth Jones (amerikai), Anton Bjelov (orosz)  - Szergej Plotnyikov (orosz), Viktor Tyihonov (orosz), Antoine Roussel (francia)

a torna rendezőinek szavazatai alapján:
legjobb kapus: Szergej Bobrovszkij (orosz)
legjobb hátvéd: Jones
legjobb csatár: Tyihonov

12:04
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A BL-t is megnyerné a Veszprém ellenfele

A THW Kiel nem elégszik meg azzal, hogy a hétvégén megszerezte fennállása 19. Bundesliga-címét, hanem a férfikézilabda Bajnokok Ligájában is győzni szeretne: a kölni négyes döntőben először az MKB-MVM Veszprémmel találkozik. A német gárda drámai körülmények között lett bajnok. A Füsche Berlint 37-23-ra verte, míg a vele azonos ponttal záró Rhein-Neckar Löwen 40-35-re diadalmaskodott Gummersbachban. A Kielnek végül +236, a Löwennek +234 lett a gólkülönbsége. Alfred Gislason, a kieliek vezetőedzője a BL honlapjának elmondta: sok trófeát nyert már csapatával, ám ez az egyik legemlékezetesebb. A kapitány, Filip Jicha az ígérte fanatikus szurkolóiknak, hogy "még nem fejezték be", hanem változatlanul a kölni siker a céljuk. A BL szombati elődöntőjében 15.15 órakor találkozik a Veszprém a Kiellel, a másik ágon, 18.00-kor a spanyol bajnok Barcelona mérkőzik a Bundesliga-bronzérmes Flensburg-Handewitt-tel. Vasárnap 15.15-kor rendezik a bronzmeccset, a finálé pedig 18 órakor kezdődik.

12:36
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Bajnert nem érdekli a magyar válogatott

Bajner Bálint nem szeretne a Borussia Dortmund második csapatánál maradni. Szerinte ha nem jön egy Dzeko vagy Benzema szintű csatár, akkor reális esélye lehet beverekedni magát az első csapatba, mivel Robert Lewandowski távozik. A magyar fociról karakteres és lesújtó véleménye van. A 23 éves csatár az NSO TV-nek nyilatkozott, a videót itt nézheti meg.

 

12:57
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Madridban is vannak fasiszta szurkolók

"Sieg Heil" kiáltással és náci karlendítéssel hangoltak a Bajnokok Ligája-döntőre a Real Madrid szurkolói Lisszabon városában. A videón 0.30-tól látható a jelenet.

13:27
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

13 évesen a Mount Everest csúcsán

Az áprilisban történt súlyos szerencsétlenség ellenére többen is megmászták a hétvégén a világ legmagasabb hegycsúcsát Nepálban, köztük egy 13 éves lány és egy, az érinthetetlenek kasztjába tartozó indiai fiú. Részletek ide kattintva.

14:03
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Stieber a Bundesligában folytatja

Stieber Zoltán a német másodosztályból az elsőbe igazolt. Hogy hova, mennyi időre és mennyiért? Itt megtudhatja.

14:33
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Klicsko lett Kijev polgármestere

Ahogy majdnem minden mérkőzésén, most a szorítón kívül is sikerült győzelmet kiharcolnia a korábbi nehézsúlyú világbajnok, újabban leginkább politikával foglalkozó Vitalij Klicskónak - írja a Profiboksz.hu. A 42 éves egykori ökölvívó ugyanis az ukrán média tájékoztatása szerint a hétvégén megnyerte a Kijev polgármesteri székéért kiírt szavazást, így Ukrajna majdnem 3 milliós lakosságú fővárosának a vezetője lett. Az Udar - Csapás - nevű párt vezetőjeként Klicsko korábban Ukrajna elnöki posztjáért kívánt harcba indulni, ám végülis feladta ezt az ambícióját, és Petro Poroshenko javára visszalépett a versengéstől.

Forrás: AFP/Sergei Supinsky

15:09
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Nem Lovrencsicsék lettek a bajnokok

Szerbiában és Lengyelországban is eldőlt a labdarúgó bajnoki címek sorsa: előbbit a Crvena zvezda, utóbbit pedig a Legia Warszava nyerte vasárnap. Szerbiában a Crvena az utolsó előtti fordulóban az OFK ellen lépett pályára saját stadionjában, 55 ezer néző előtt, s 4-2-re győzött, ezzel megtartotta hárompontos előnyét a címvédő Partizan előtt, ami az aranyérmet jelentette a csapat számára. A Crvena zvezda 2007 óta első, összességében pedig 26. bajnoki címét szerezte meg. A Legia jubilált, ugyanis 10. bajnoki aranyát gyűjtötte be, mivel három fordulóval a pontvadászat zárása előtt behozhatatlan előnyre tett szert a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató, második Lech Poznannal szemben.

15:35
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Így várták az Atléticót a szurkolók

A Real Madrid ellen 1-0-s vezetésről 4-1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntő után a repülőtéren mintegy 150 szurkoló várta az Atlético Madrid csapatát, és az elégedetlenkedés helyett nagy ünneplésben részesítették a játékosokat. Utoljára Diego Simeone edző jött ki, ő kapta a legnagyobb tapsot és elismerést.

16:08
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A Barcához hasonlítják az Újpestet

Az Újpest FC bízik abban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedvezően bírálja el a klub méltányossági kérelmét, s a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében győztes lila-fehér gárda indulhat az Európa Liga következő idényében. Visontai Csongor, a klub jogi képviselője az MTI érdeklődésére hétfőn a Barcelona példáját hozta fel, a katalán klubot ugyanis egy évre kizárták a hazai és nemzetközi átigazolásokból, mert megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. Később a büntetést éppen azért függesztették fel, mert hamarosan megkezdődik az átigazolási időszak, a Barcelona benyújtott fellebbezésének elbírálása pedig hosszabb időt vesz igénybe. Az Újpest jogi képviselője hozzátette: elképzelhető, hogy a lila-fehérek ügyében is hasonló döntés születik.

Visontai Csongor megjegyezte, korábban nem volt túl bizakodó a méltányossági kérelemmel kapcsolatban, ám a múlt hónapban Michel Platini, az UEFA elnöke egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy egyetlen klubot sem fognak kizárni a nemzetközi kupaporondról azért, mert megszegte a pénzügyi fair play szabályokat, márpedig az indulási jog átruházása is ebbe a körbe tartozik.

16:44
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Kiesett a kilencedik kiemelt a Garroson

A selejtező harmadik körében Babos Tímeát búcsúztató Marina Zanevszka az első fordulóban kiesett hétfőn a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon. Az ukrán játékost a magyar származású svájci Timea Bacsinszky győzte le.

A férfiaknál nagy meglepetésre a nyitókörben befejezte szereplését a világranglistán 10. Nisikori Kej. A japán játékos a szlovák Martin Klizantól (59.) kapott ki három szettben. Az addig csak szemerkélő eső 14.30-kor jobban rákezdett, így a legtöbb pályán áll a játék.

eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak:
Klizan (szlovák) - Nisikori (japán, 9.) 7:6 (7-4), 6:1, 6:2
De Schepper (francia) - Montanes (spanyol) 3:1-nél Montanes feladta
Paire (francia) - Falla (kolumbiai) 6:3, 6:4, 7:6 (7-4)
Granollers (spanyol) - Dodig (horvát) 2:2-nél Dodig feladta
Haase (holland) - Davigyenko (orosz) 7:5, 6:4, 6:2

nők:
Lisicki (német, 16.) - Ferro (francia) 6:1, 7:5
Barthel (német) - Knapp (olasz) 6:4, 6:0
Sarapova (orosz, 7.) - Pervak (orosz) 6:1, 6:2
Cibulkova (szlovák, 9.) - Razzano (francia) 7:5, 6:0
Pennetta (olasz, 12.) - Mayr-Achleitner (osztrák) 6:2, 6:2
Bacsinszky (svájci) - Zanevszka (ukrán) 6:1, 6:4
Paszek (osztrák) - Van Uytvanck (belga) 6:2, 7:6 (7-5)
Svedova (kazah) - Davis (amerikai) 3:6, 7:5, 6:4

16:50
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Prandelli még ráhúz két évet

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli bejelentette, hogy két évvel, 2016-ig meghosszabbította a szerződését. Prandelli a nagy lebőgéssel záruló 2010-es vébé után vette át az olasz válogatott irányítását, amellyel a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon a döntőbe jutott, de ott súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a spanyoloktól. Prandelli simán kijuttatta a csapatota brazíliai vébére, ahol az angol, az uruguayi és a Costa Rica-i válogatott lesz Balotelliék ellenfele.

16:56
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Fantasztikus emelkedéssel fejelt gólt

A június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a legutóbbi tornán házigazda dél-afrikai együttessel.

A sydneyi Olimpiai Stadionban több mint ötvenezer néző előtt rendezett felkészülési mérkőzésen a vendégek Ayanda Patosi góljával a 13. percben szereztek vezetést, egy perccel később azonban a veterán Tim Cahill egyenlített. Cahill úgy fejelt gólt, hogy simán túlugrotta a labdáért kicsit kényelmesen nyúl kapust.


Az ausztrálok a címvédő spanyolokkal, a legutóbbi vb-n ezüstérmes hollandokkal és a chileiekkel szerepelnek majd azonos csoportban a brazíliai tornán.

17:18
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Diego Costa most izgulhat igazán

A BL-döntőben a 9. percben sérülés miatt lecserélt Diego Costát hétfőn vizsgálják meg a spanyol válogatott orvosai. Az Atlético Madrid csatára nagyszerű idényt tudhat maga mögött, és a címvédő spanyol válogatott is sokat nyerhet vele a vébén, kérdés, milyen állapotban van a lába, és mikorra tehető a felépülése.

17:32
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Az eső áll nyerésre Párizsban

Egyelőre áll a játék a párizsi Grand Slam-tornán az eső miatt. A második kiemelt Novak Djokovic is arra vár, hogy folytathassa, a szerb játékos 4-1-re vezetett az első játszmában a portugál Joao Sousa ellen.

17:57
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Djokovic 6:1-re hozta az elsőt

Újra elindult a játék a Roland Garroson, a második kiemelt Novak Djokovic pedig gyorsan behúzta azt a két játékot, ami az első szett megnyeréséhez kellett a portugál Joao Sousa ellen.

18:05
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Érdekli a póló-Eb? Van még jegy!

Ötven nappal a rajt előtt minden mérkőzésre kapható még jegy a július 13-án kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra. Beck György, a pólószövetség, egyben az Eb szervezőbizottságának társelnöke emellett arról is beszélt a hétfői sajtótájékoztatón, hogy a magyaroknak a szerbek, illetve horvátok elleni mérkőzése a legnépszerűbb, de egyébként is jól fogynak a belépők.

Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hivatalosan ma kezdődött a közös munka, és úgy vélte, hogy ötven nap megfelelő idő a felkészülésre. Hozzátette: a következő két hét a fizikai munkáról fog szólni, majd a Világliga-döntőt követően még három hét marad a forma tökéletesítésére.

Merész András, a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya hasonlóképpen bizakodó és szintén hangot adott annak a reményének, hogy a hazai Eb-re megfelelő formában lesz együttese.

18:11
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Krakkó elengedte a téli olimpiát

krakkóiak kétharmada ellenzi, hogy a város pályázzon a 2022-es téli olimpia megrendezésére, ezért a polgármester közölte, nem szállnak harcba a játékokért. A helybéliek 69,7 százaléka a pályázat benyújtása ellen voksolt, a szavazás pedig - amelyre vasárnap az európai parlamenti képviselők megválasztásával egy időben került sor - érvényes volt, mivel a jogosultaknak csaknem a 36 százaléka részt vett rajta. A "nem"-re több mint 200 ezer krakkói voksolt.

Jacek Majchrowski polgármester márciusban döntött úgy, hogy megkérdezi a krakkóiakat, mi a véleményük a rendezésről. Akkor a polgármesteri hivatal egyik szóvivője közölte, hogy ha a lakosok a kandidálás ellen szavaznak, a város visszavonja pályázatát, ezt erősítette meg most a városvezető. Krakkó Zakopane és a szlovákiai Jasna bevonásával tervezte lebonyolítani az eseményt.

Krakkó kiválásával már csak Oslo, Almati, Lviv és Peking pályázik a 2022-es téli olimpiára. Korábban München is jelezte érdeklődését, de a tavaly novemberi népszavazás eredményeként visszalépett rendezési szándékától. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 8-9-én jelöli ki az úgynevezett döntősöket, majd a győztest jövőre, július 31-én választja ki.

18:25
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A Győr idegenben játssza hazai meccsét

A második helyen álló Győri ETO FC szombaton nem saját stadionjában, hanem Gyirmóton fogadja a már kiesett Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 30. fordulójában a magyar szövetség versenybizottságának hétfői döntése értelmében.

A helyszínmódosítás oka, hogy Győr az egyik helyszíne lesz a július 19-én rajtoló U19-es Európa-bajnokságnak és ennek kapcsán megkezdődik a játéktér felújítása. A találkozó az eredetileg kijelölt időpontban, azaz 20 órakor kezdődik. A Győr papíron még megszerezheti az aranyérmet, de erre reálisan nincs esélye, mert három pont a hátránya a listavezető Debrecennel szemben, a gólkülönbségek pedig 14-gyel rosszabb.

18:35
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Rodgers kell a Liverpoolnak

A Premier League-ben a második helyen végző Liverpool a honlapján közölte, hogy új, hosszútávú szerződést kötött Brendan Rodgersszel. Rodgers 2012 nyarán érkezett a Swansea-tól a Liverpoolhoz, és a mostani idényben remek csapatot rakott össze, amely egészen közel volt a bajnoki címhez, de a Chelsea elleni otthoni vereség és a Crystal Palace elleni döntetlen - amelyen 3-0-ra vezetett már a Pool - miatt a Manchester City végül előzni tudott.

"Nagyon boldog vagyok, hogy az eddigi két év alatt lerakott alapokra tovább építhetünk, most jön a következő fázis, ami izgalmasnak ígérkezik, és reméljük, meglesz a jutalmunk" - nyilatkozta Rodgers.

18:58
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Most még a 15 nap pihenő is sok

Diego Costa igazán peches, a BL-döntőn le kellett cserélni sérülése miatt, és mivel a spanyol csapat orvosai 15 nap pihenőt írtak neki elő, könnyen lehet, hogy az Atlético csatára a vébét is bukja. Részletek itt.

19:08
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Nagy érvágás a horvátoknak

A Horvát Labdarúgó Szövetség közleményben tudatta, hogy Niko Kranjcar térdsérülés miatt nem lehet ott a világbajnokságon. A 29 éves Kranjcar eddig 81-szer szerepelt a horvát csapatban. A horvátok a brazilokkal, a mexikóiakkal és Kamerunnal szerepelnek egy csoportban a vébén.

19:12
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Djokovic ásszal fejezte be

Novak Djokovic könnyű meccsel kezdett a Roland Garroson, 1 óra 50 perc alatt 6:1, 6:2, 6:4-re győzött a portugál Joao Sousa ellen. Djokovic a következő körben a francia Jeremy Chardyval játszik.

eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak:
Djokovic (szerb, 2.) - Sousa (brazil) 6:1, 6:2, 6:4
Cilic (horvát, 25.) - Andujar (spanyol) 6:0, 6:3, 7:6 (8-6) 
Simon (francia, 29.) - Pavic (horvát) 6:1, 6:1, 6:3
Kamke (német) - Mecir (szlovák) 7:5, 7:6 (7-2), 7:6 (7-1)               
Vesely (cseh) - Rosol (cseh) 6:2, 7:6 (8-6), 7:5  
Kukuskin (kazah) - Mahut (francia) 6:3, 6:7 (4-7), 6:3, 6:4

nők:
Bouchard (kanadai, 18.) - Peer (izrael) 6:0, 6:2

19:39
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A MU történetének egyik legfontosabb napja

1999-ben ezen a napon fordította meg az 1-0-s vesztesre álló Manchester United a Bayern München elleni BL-döntőt az egyaránt csereként beállt Solksjaer és Sheringham góljaival. Ez volt a MU második győzelme a legfontosabb európai kupasorozatban.

19:54
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Egy Kerzsakov-gól, és más semmi

A világbajnokságra készülő orosz fociválogatott 1-0-ra legyőzte Szlovákiát felkészülési mérkőzésen. A csapatok nem hajtották szét magukat, alig volt helyzet a meccsen, végül a 82. Kerzsakov egy bal oldali beadás után fejelt a bal sarokba. Az oroszok a vébén Algériával, Belgiummal és Dél-Koreával lesznek egy csoportban.

20:02
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Nadal nagyon siet

A Roland Garros nyolcszoros győztese, Rafael Nadal 29 perc alatt 6:0-ra győzött az első fordulós meccsének első játszmájában az amerikai Robby Ginepri ellen.

20:36
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Vb-ellenes szlogenek Neymarék buszán

Több száz tüntető gyűrűjéből indult el edzőtáborába a brazil labdarúgó-válogatott, amely Luíz Felipe Scolari szövetségi kapitány irányításával hétfőn kezdte meg a felkészülést a június 12-én kezdődő világbajnokságra.

A demonstrálók körbevették a buszt, amely a dél-amerikai csapatot szállította a Rio de Janeirótól 90 kilométerre fekvő teresopolisi edzőközpontba, és vb-ellenes szlogeneket ragasztottak rá. A tömegben többségben voltak az oktatásban dolgozók, akik arra igyekeztek felhívni akciójukkal a figyelmet, hogy a kormány óriási összegeket költ a világbajnokság megrendezésére, miközben a szociális problémák megoldására kevésbé törekszik.

A brazil keret tagjai hétfőn és kedden orvosi vizsgálatokon esnek át, Luíz Felipe Scolari pedig szerdán tartja meg első edzését. A brazil válogatott a torna nyitómérkőzésén a horvátokkal találkozik, majd június 17-én a mexikói, június 23-án pedig a kameruni csapattal csap össze a csoportkörben.

20:41
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Nadal három gémet romlott

A 6:0-ra megnyert első szett után a világelső és címvédő Rafael Nadal 6:3-ra nyerte a 43 percig tartó másodikat Robby Ginepri ellen a Roland Garros első fordulójában.

21:14
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

A harmadik is 6:0 lett

Rafael Nadal bejutott a második fordulóba a Roland Garroson, miután 6:0, 6:3, 6:0-ra győzött az amerikai Robby Ginepri ellen. A nyolcszoros győztes Nadal a francia Mathieu-vel vagy az osztrák Thiemmel játszik a második fordulóban.

21:46
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Egy jó hír a Juventus-drukkereknek

A Tuttosport nevű olasz lap azt írja, Andrea Pirlo az olasz válogatott Luxemburg elleni barátságos meccse után újabb két évre aláír a Juventushoz, ahol évi 4,5 millió eurót keres majd. Szintén hosszabbít a cserekapus, Marco Storari is, aki egy évre kötelezi el magát az olasz bajnokhoz.

22:01
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

126 perce megy a döntő szett

Elképesztő meccset játszik egymással az argentin Facundo Bagnis és a francia Julien Benneteau a Roland Garros 1. fordulójában. Bagnis 6:1-re és 6:2-re nyerte az első két szettet, majd Benneteau 6:1-gyel és 6:3-mal egyenlített. A döntő szett több mint két órája tart, jelenleg 15:15 az állás.

22:19
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

4 óra 27 perc után lett vége

Az argentin Facundo Bagnis és a francia Julien Benneteau meccse maratonira sikerült a Roland Garroson, a döntő szett 144 perces volt, és végül Bagnis győzött 18-16-ra.

22:55
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Stieber három évre írt alá

Ahogy az várható volt, Stieber Zoltán három évre aláírt a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hamburger SV csapatához. A klub honlapjának beszámolója szerint a magyar középpályás már az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is átesett.

"A HSV egy nagy klub, így nagy lehetőséget jelent számomra, hogy itt játszhatok. Várom már a Bundesliga következő szezonját" - mondta a 25 éves játékos. A Bild című napilap hétfőn arról írt, hogy Stieber 1,2 millió euróért (363 millió forint) kerülhet a Greuter Fürthtől Hamburgba.

A háromszoros válogatott futballista a legutóbbi szezonban kilenc góllal segítette a Fürthöt, amely a feljutásért épp a Hamburggal csapot össze az osztályozón, de alulmaradt.

23:12
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Wawrinkát nagyon elverték

Az Australian Open-győztes Stan Wawrinka már az első fordulóban búcsúzott a Roland Garrostól. A harmadik kiemelt svájcit a spanyol Guillermo Garcia-López verte 6:4, 5:7, 6:2, 6:0-ra.

23:33
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Gólt lőtt, aztán megsérült a válla

A labdarúgó-világbajnokságra készülő Kamerun nyert, míg Irán döntetlent játszott hétfőn ausztriai barátságos mérkőzésén.

Irán Montenegróval találkozott, az összecsapáson nem született gól, a védő Hasem Beikzadeh azonban megsérült, a 15. percben le kellett cserélni. Irán pénteken Angolával játszik felkészülési meccset Hartbergben, aztán a jövő vasárnapi főpróbáját már Brazíliában tartja, ahol Trinidad és Tobago válogatottjával Sao Paulóban csap össze.

Kamerun Macedóniát győzte le Pierre Webo és Eric Maxim Choupo-Moting góljával. Az első találat szerzője vállsérülést szenvedett.

eredmények:
Montenegró - Irán 0-0
Kamerun - Macedónia 2-0 (0-0)

23:55
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Djokovic a labdaszedővel bújt ernyő alá

Nem tud kibújni a bőréből a teniszvilág mókamestere.

23:59
2014. május 26.
Vágólapra másolva!

Öt évre a Barcáé a horvát tini

Öt szezonra szóló megállapodást kötött az FC Barcelonával a zágrábi Dinamo ifjú futballistája, Alen Halilovic. A június 18-án 18 esztendős horvát támadó középpályás szerződtetését hétfőn jelentették be, jóllehet az elvi egyezség már március végén megszületett a felek között.

A Barca 2,2 millió eurót (mintegy 667 millió forint) fizetett a Dinamo Zagrebnek, amely még további pénzhez juthat attól függően, hogy mikor és mennyire szilárdítja meg helyét az első csapatban Halilovic. A középpályás a horvát élvonalban 26 meccsen játszott - 14 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként - a most zárult idényben, s öt gólt szerzett.

00:05
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Zárás

Zárjuk a hétfői sportos hírfolyamot. Folytatás kedd délelőtt.