Cikkünk folyamatosan frissül
Gera Zoltánnal nem hosszabbít a West Brom, elázott a felcsúti stadion, Pogrebnyakot sokkolta, hogy kimaradt az orosz vb-keretből, Luis Enrique egyre közelebb a Barcához. A pénteki sporthírek egy helyen.
10:44
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

A szemünk előtt dőlhet el az NB I

Pénteki élő sportközvetítések a hazai televíziókban. A részletekről cikkünkben olvashat. 

10:47
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Svéd és finn siker a hoki-vb-n

A címvédő svéd válogatott egy góllal, 2-1-re győzte le a francia együttest a minszki jégkorong-világbajnokság csütörtöki játéknapján, míg a finnek 2-0-ra nyertek a fehéroroszok ellen.

Eredmények, 7. játéknap: 
A csoport:
Svédország-Franciaország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
korábban:
Kanada-Dánia 6-1 (1-1, 1-0, 4-0)

Az állás: 1. Svédország 11 pont, 2. Kanada 10, 3. Csehország 6 (11-10), 4. Norvégia 6 (10-10), 5. Franciaország 5, 6. Szlovákia 4, 7. Dánia 3 (8-14), 8. Olaszország 3 (3-10)

B csoport:
Finnország-Fehéroroszország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
korábban:
Lettország-Egyesült Államok 6-5 (2-1, 1-2, 3-2)

Az állás: 1. Oroszország 12 pont, 2. Lettország 9, 3. Finnország 6 (10-7), 4. Egyesült Államok 6 (15-15), 5. Fehéroroszország 6 (9-12), 6. Németország 5, 7. Svájc 3, 8. Kazahsztán 1

A csoportok első négy-négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

10:50
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Továbbjutott az Oklahoma és az Indiana

Az Oklahoma City Thunder és az Indiana Pacers is bejutott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-döntőjébe, előbbi a Los Angeles Clipperst, utóbbi pedig Washington Wizards együttesét búcsúztatta 4-2-es összesítéssel.

A főcsoport-elődöntők hatodik felvonásán az Oklahoma City legjobbja ezúttal is az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Kevin Durant volt, aki 39 ponttal és 16 lepattanóval járult csapata sikeréhez. Durantnek ez már a kilencedik harminc pont feletti mérkőzése volt a rájátszásban, ráadásul átlagban 31,5 pontot szerzett, ennél jobban az NBA történetében csak a legendás Michael Jordan (34,2) és Allen Iverson (33,3) teljesített a rájátszásban. Az Oklahoma City - amely az elmúlt négy évben harmadszor jutott a nyugati főcsoport döntőjébe - most az alapszakasz-győztes San Antonio Spursszel találkozik majd.

Keleten az Indiana Pacers ezúttal is kiváló védekezésének köszönhetően nyert a Washington otthonában, így sorozatban második alkalommal játszhat főcsoport-döntőt, amelyben akárcsak tavaly, most is a címvédő Miami Heat lesz az ellenfele.

Főcsoport-elődöntők, 6. mérkőzések:
Kelet:
Washington Witards-Indiana Pacers 80-93
A párharcot 4-2-re nyerte az Indiana.

Nyugat:
Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 98-104
A párharcot 4-2-re nyerte az Oklahoma City.

10:52
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Djokovic a nyolc között

A 2008-ban és 2011-ben is győztes Novak Djokovic bejutott a legjobb nyolc közé csütörtökön a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A korábbi világelső szerb játékos a nyolcaddöntőben a német Philipp Kohlschreiber ellen szetthátrányból fordítva diadalmaskodott.

Eredmények:
Nyolcaddöntő:
férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
Djokovic (szerb, 2.)-Kohlschreiber (német) 4:6, 6:2, 6:1

A negyeddöntők párosítása:

Férfiak: Nadal-Murray, Haas-Dimitrov, Raonic-Chardy, Djokovic-Ferrer

Nők: S. Williams-Csang, Suárez Navarro-Ivanovic, Jankovic-A. Radwanska, Errani-Li

11:03
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Elutasították a Fradi fellebbezését

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága május 15-én az alábbi határozatokat hozta: az FVB tanácsülésen tárgyalta Pavlovic Mateo az FTC Labdarúgó Zrt. sportszervezet labdarúgójának az MLSZ Fegyelmi Bizottság (FEB) 2014. május 8. napján tárgyalás megtartása után meghozott, két bajnoki mérkőzésre szóló fegyelmi eltiltással kapcsolatos - határozata ellen benyújtott fellebbezést. Az FVB a FEB I. fokú határozatát helybenhagyta.

Pavlovicot a 27. fordulóban a Mezőkövesd ellen állították ki, és emiatt kétmeccses eltiltást kapott, amelyből egyet már le is töltött a horvát védő, de a tegnapi döntés értelmében a Haladás ellen sem léphet pályára a hétvégi fordulóban.

11:09
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

A Berettyóújfalu lehet a futsalbajnok

Pénteken, 18.15-től a futsal bajnoki döntő harmadik mérkőzését játssza a Rába ETO és a Berettyóújfalu Győrben. A bajnoki döntő első két mérkőzése nem a papírforma szerint alakult, hiszen a Berettyóújfalu együttese mindkét mérkőzésen legyőzte a Rába ETO csapatát, ezzel igen nehéz helyzetbe hozva a tavalyi bajnokot. A döntő első találkozóját Győrben rendezték, akkor a hazaiak 6-4-re kaptak ki, az egy héttel ezelőtti második döntőt 2-2-es döntetlen után, büntetőkkel nyerte meg a hajdú-bihari csapat, így már csak egy győzelem választja el a bajnoki aranyéremtől. Amennyiben a Rába ETO nyer, természetesen folytatódnak a küzdelmek, amíg az egyik csapat el nem éri a három győzelmet.

Futsal, bajnoki döntő, 3. mérkőzés
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu, 18.15

11:11
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Stieberék ikszeltek az osztályozón

A Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth gól nélküli döntetlent játszott a Hamburg otthonában a német labdarúgó Bundesliga osztályozójának első meccsén. A csütörtök esti találkozón Stieber kezdőként lépett pályára, majd a 88. percben cserélték le, míg a kispadon ülő Korcsmár végül nem jutott lehetőséghez. A párharc győztese a következő idényben az élvonalban szerepelhet, a visszavágót vasárnap rendezik Fürthben. A Hamburg a Bundesliga egyik alapító klubja, s 51 év alatt még soha nem esett ki az első osztályból.

Eredmény, osztályozó, 1. mérkőzés:
Hamburg - Greuther Fürth 0-0

11:12
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Atlético vagy Chelsea?

A Ferencváros labdarúgócsapata a spanyol Atlético Madriddal és az angol Chelsea-vel is egyeztet arról, hogy augusztus elején valamelyikük ellen stadionavató mérkőzést játszhasson. A részletekről itt olvashat.

11:14
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Feladták Princzkel Tamás keresését

Befejeződött a Princzkel Tamást kereső expedíció tevékenysége Nepálban. A legfrissebb jelentések szerint az alapos helyszíni, helyi hatóságokkal is kiegészült kutatás sem hozott semmi eredményt. A rendkívül lehangoló és rejtélyes történet végére nem sikerült pontot tenni, tájékoztatta a 4BAKANCS hegymászó portált Kollár Lajos, a mentőexpedíció hazai kapcsolattartója. Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A német képviselet segítségével a helyi tévében is közzétették a rendőrségi keresést, de eddig szintén nincs eredménye. A család tagjai és a keresésben részt vevő Mécs László és Szalnkó Zoltán hegymászók hamarosan hazautaznak a nepáli fővárosból.

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világkörüli útra. A Himalájába április elején érkezett, ahol az Everest-alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, engedélye, útlevele, pénze ott maradt, őt azóta nem látták.

11:32
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Sorozatban ötödször bajnok a Basel

Sorozatban ötödször nyerte meg a svájci labdarúgó-bajnokságot a Basel. A gárda az Aarau otthonában aratott csütörtöki 3-1-es győzelemmel biztosította be végső sikerét, ugyanis így egy fordulóval a zárás előtt négy pont az előnye üldözőjével, a Grasshoppersszel szemben. 

A története 17. bajnoki címét megszerző Basel a következő idényben ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján, míg a Grasshoppers - amely 27 diadalával továbbra is rekorder Svájcban - a sorozat harmadik selejtezőkörében kapcsolódhat be a küzdelmekbe. A lefújás után káosz tört ki az Aarau kis stadionjában, ahova 8000 néző zsúfolódott be, a vendégszurkolók ugyanis ellepték a játékteret, és összecsaptak a rendőrökkel. A helyzet ugyanakkor hamar normalizálódott.

11:56
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Lenullázta magát az angolok klasszisa

A korábbi 53-szoros angol válogatott kapus, David James a Sun című bulvárlap szerint tönkrement anyagilag. James 25 éves pályafutása során nagyságrendileg 20 millió fontot keresett, de nem csak a futballból volt bevétele, az Armani és a H&M modellje volt, és szakkommentátorként dolgozott a BT Sports csatornánál. A 2005-ös válása meglehetősen költséges volt, 3 millió fontjába, és jövőbeni keresetének egy részébe került, ami visszafordíthatatlanul a csőd felé terelte. James múlt október óta a Luton Town társadalmi munkában dolgozó edzője, az UEFA által elismert edzői papírokhoz kellő szakmai gyakorlat miatt dolgozik a klubnál. A hírek szerint egy évig magáncsőd alatt tartják a hatóságok, ami alól egy év után automatikus felmentik.

12:01
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

A Sporting jön az MTK stadionavatójára

A portugál Sporting Lisboa lesz a várhatóan 2016-ban elkészülő új Hidegkuti Stadion nyitómérkőzésén a házigazda MTK ellenfele. Erről a két klub képviselői állapodtak meg azon a csütörtöki találkozón, amelyet az antwerpeni Bosuil Stadionban rendeztek meg a két csapat 1964-es Kupagyőztesek Európa Kupája-döntőjének ötvenéves évfordulója alkalmából. 

A magyar egyesület pénteki tájékoztatása szerint az eseményen több olyan játékos is részt vett - mindkét együttesből -, aki pályára lépett a fináléban. A párharc első felvonását még a brüsszeli Heysel Stadionban rendezték meg, ám a 3-3-as végeredmény miatt megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből (!) szerzett góljával 1-0-ra nyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

12:03
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Húszmeccses eltiltás a csatárnak

Pozitív doppingtesztet produkált, ezért 20 mérkőzésre eltiltották Zenon Konopkát, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Buffalo Sabres csatárát. A 33 éves kanadai játékos azt mondta, egy recept nélkül kapható gyógyszerrel került a szervezetébe a tiltott anyag. Beismerte, hogy nem volt elég körültekintő, de hangsúlyozta, hogy soha nem akart tiltott teljesítményfokozót használni. Konopka az előző szezont a Minnesota Wildban kezdte, majd januárban került a Buffalóhoz, ahol a szezon végén lejár a szerződése.

12:11
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Malkin is megy a vébére

Jevgenyij Malkin, a Pittsburgh Penguins sztárcsatára csatlakozik a minszki jégkorong-világbajnokságon szereplő orosz válogatotthoz. Malkin azután döntött a vb-szereplés mellett, hogy a Penguins 4-3-ra kikapott a New York Rangerstől az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében, és ezzel kiesett a rájátszásból. Az alapszakaszban 60, míg a playoffban 14 pontos, 27 éves támadóval tovább erősödik az orosz együttes, amely eddig kiválóan szerepelt a világbajnokságon, ahol mind a négy mérkőzését megnyerte.

12:22
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Megölték a Zvezda szurkolóvezérét

Pénteken hajnalban ismeretlen személy egy belgrádi szórakozóhely előtt lelőtte Velibor Dunjicot, a Crvena zvezda szurkolócsapat vezérét, írja a Magyar Szó. A belgrádi sajtó szerint Dunjic hosszú ideje ismert a rendőrség számára, több ízben emeltek ellene bűnvádi feljelentést, a legtöbb esetben garázdaság miatt. 2012 áprilisában jogerősen négy év kéthónapnyi börtönre ítélték

12:44
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Bayern-Dortmund döntővel zárul a BuLi

Szombaton a berlini Olimpiai Stadionban rendezik a labdarúgó Német Kupa döntőjét, amelyben a bajnok Bayern München és a Borussia Dortmund találkozik egymással. A két csapat ezzel keretbe foglalja a szezont, ugyanis az idény első mérkőzését, a Német Szuperkupa döntőjét is ők vívták. A Dortmund akkor hazai környezetben 4-2-re diadalmaskodott, Marco Reus duplájára, valamint Ilkay Gündogan találatára, illetve Daniel van Buyten öngóljára csak Arjen Robben tudott kétszer is válaszolni a túloldalon.

A Bundesligában mindkét összecsapásuk az aktuális vendég háromgólos sikerét hozta: a 13. fordulóban Dortmundban Götze, Robben és Thomas Müller góljaival a Bayern, a 30. fordulóban Münchenben pedig Henrih Mhitarjan, Reus és Jonas Hofmann találataival a Borussia győzött.

A Bayern München a 17., a Borussia Dortmund pedig a negyedik kupagyőzelmére készül.
A találkozó 20 órakor kezdődik.

13:00
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Fighters’ Run, először Budapesten

Első alkalommal rendezik meg a fővárosban is szombaton a Fighters' Run elnevezésű akadályokkal nehezített futóversenyt, a helyszín a Csillebérci Szabadidő Központ lesz. A 2011-ben létrehozott versenyen idáig csaknem 3000 felnőtt és 600 gyerek tette próbára akaraterejét - a viadalt korábban Békéscsabán, Pusztaottlakán, Zánkán és Kecskeméten rendezték meg. A szombati esemény várhatóan csúcsot dönt a résztvevők számát tekintve, ugyanis előzetesen több mint hatszázan regisztráltak, s még a helyszínen is lehet jelentkezni.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyzők a Csillebérci Szabadidő Központból indulnak majd, bekanyarodnak a Budakeszi Erdőbe, aztán egy paintball- és BMX-pályát is útba ejtenek, hogy keresztülvágjanak a Challengeland Kalandparkon. A 7 kilométeres pályán összesen 14 akadállyal kell megküzdeniük a versenyzőknek. A viadal a cégek és a csapatok küzdelmével indul 12 órától, a 7 km-es egyéni számok rajtja 14 órától lesz, majd 17 órától a 14 km-es táv indulói vágnak neki versenynek.
Az indulók ruhaadományokkal támogathatják a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) fiatal tagjait.

13:22
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Százas rekordra tör a Juventus

Az Európa Liga-indulást jelentő hatodik helyért folyó harc végkimenetele mellett az egyetlen kérdés az maradt az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi zárófordulójában, hogy a már rekordpontszámmal aranyérmes Juventus átlépi-e a százpontos határt.

A torinói együttes a múlt vasárnapi, AS Roma elleni 1-0-s sikerrel 99-re növelte pontjai számát, s ezzel megdöntötte az Internazionale 97 pontos rekordját. Most vasárnap így már egy döntetlennel is eléri a 100-at, ám szinte biztosan nem elégszik meg ennyivel, mivel hazai pályán a 15. Cagliarit fogadja. A torinóiaknál különleges helyzetet teremtettek Antonio Conte vezetőedző utóbbi időben tett nyilatkozatai, melyek szerint elképzelhető, hogy a szezon után máshol néz új kihívás elé. A tréner három év alatt három bajnoki címet szerzett a gárdával, ám a nemzetközi porondon elmaradt az igazán kiugró siker.

Az Európa Liga-szereplést jelentő hatodik helyért továbbra is óriási a tülekedés. A legkedvezőbb helyzetben a Torino van, mely a már biztos negyedik Fiorentinához látogat. A torinóiaktól egy ponttal van elmaradva a Parma, kettővel az AC Milan és a Verona, s hárommal a Lazio. A pármaiak a már kiesett, sereghajtó Livornót fogadják, a Milan a 16. Sassuolóval, a Verona a bronzérmes Napolival, míg a Lazio a 18. Bolognával mérkőzik vasárnap.

Serie A, 38. (utolsó) forduló:
szombat:
Udinese-Sampdoria 20.45

vasárnap:
Catania-Atalanta 15.00
Genoa-AS Roma 15.00
Juventus-Cagliari 15.00
AC Milan-Sassuolo 20.45
Chievo-Internazionale 20.45
Fiorentina-Torino 20.45
Lazio-Bologna 20.45
Napoli-Verona 20.45
Parma-Livorno 20.45

14:04
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli helyzet Szerbiában

Vanja Udovicic szerb sportminiszter azt javasolja, hogy a heves esőzés miatt kialakult rendkívüli állapot miatt a héten ne rendezzenek sporteseményeket, írja a VajdaságMa délvidéki hírportál. Így elmaradnak a hétvégi labdarúgó-mérkőzések, nem rendezik meg a nőivízilabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzését. A halasztás alól egy kivétel akadt: a női asztalitenisz Szuperliga döntőjének második mérkőzését pénteken megrendezik Újvidéken.

14:28
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Gerendás a Fradinál folytatja

Gerendás György lett a Széchenyi Bank-FTC vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója. A szakember legutóbb az élvonalbeli bajnokságban címvédő ZF-Eger csapatánál volt vezetőedző, de a hevesi klubtól nem sokkal szerződése lejárta előtt, január végén menesztették. A fővárosi zöld-fehér klub pólós szakosztályának sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy elsősorban az utánpótlás-nevelésben várnak előrelépést Gerendás érkezésével, de azt is várják tőle, hogy közreműködésével egy-két év alatt nagyon jó csapat legyen az FTC-ből, amely jelenleg a kilencedik helyért harcol az ob I-ben. Gerendás György elmondta, a saját elvárása az, hogy kis lépésekkel induljon el egyre feljebb a csapat, a távlati cél pedig az aranyérem. Az FTC 2000-ben volt legutóbb magyar bajnok.

15:05
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Blatter elismerte a FIFA hibáját

Élesen bírálta a 2022-es világbajnokság katari rendezését Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, aki a német és a francia politikai nyomást is megemlítette a helyszín kijelölésekor. Részleteket cikkünkben olvashat

15:07
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Seedorf maradhat a Milan edzője

Silvio Berlusconi, az AC Milan elnöke szerint jó döntés volt Clarence Seedorf kinevezése a labdarúgócsapat vezetőedzői posztjára, és elképzelhetőnek tartja, hogy a szezon közben szerződtetett szakember marad a klubnál.

"Egyáltalán nem volt hiba, hogy januárban kineveztük, minden adottsága megvan hozzá, hogy kiváló edző legyen" - nyilatkozta Berlusconi a klub korábbi Bajnokok Ligája-győztes játékosáról. Az elnök hozzátette: a szezon végén egyeztetnek majd Seedorffal, és ha sikerül megállapodniuk a részletekben, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy marad az együttesnél.

A Serie A hétvégi zárófordulója előtt a Milan a nyolcadik helyen áll, az Európa Liga-indulást jelentő hatodik helyre akkor érhet oda, ha hazai környezetben legyőzi a Sassuolo együttesét, miközben a hetedik Parma pontokat veszít a már kiesett Livorno otthonában, a hatodik Torino pedig kikap a Fiorentina vendégeként. Amennyiben a Torino csak döntetlent játszik, akkor a Milannak - a Parma botlása mellett - legalább négy góllal kellene nyernie.

15:51
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Berbatov bevált Monacóban

További egy évvel, a következő idény végéig meghosszabbította szerződését Dimitar Berbatov, a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Monaco csatára. A 33 éves bolgár támadó januárban a Fulhamtől került az együtteshez azt követően, hogy a kolumbiai Radamel Falcao súlyos térdsérülést szenvedett.

Berbatovnak nagy szerepe volt abban, hogy a gárda a második helyen végzett a Ligue 1-ben, s így a következő szezonban indulhat a Bajnokok Ligájában, ugyanis 14 mérkőzésen kilenc gólt szerzett.

16:06
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Évi 20 millió euró

Ennyi lesz Lionel Messi fizetése, ha aláírja az új szerződését a Barcelonával. További részletek itt.

16:16
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Menő az új Inter-mez

A fekete dominál az Inter következő szezonban esedékes hazai mezében.

16:40
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Lőnek a tüntetőkre

Szűk egy hónappal a brazíliai focivébé előtt számos városban mindennaposak a tüntetések. Maszkos fiatalok autókat törnek össze, bankokba törnek be, felgyújtják az utcákat, miközben rendőrök gumilövedékekkel lőnek rájuk. Fotók és részletek ide kattintva.

16:50
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Mandzukic játszhatna, de nem fog

Pedig se nem eltiltott, se nem sérült, Josep Guardiola mégis úgy döntött, nem nevezi a horvát csatárt a Dortmund elleni kupadöntőre. Mandzukic 26 gólt szerzett a szezonban, és már korábban is volt egy összezördülése az edzővel, aki állítólag fegyelmi okok miatt hagyta ki a keretből. Szintén hiányozni fog a Bayernből Bastian Schweinsteiger, aki a térdét fájlalta, nem is edzett a héten. A berlini Bayern-Dortmund kupadöntő szombat este 20 órakor kezdődik.

17:03
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Nyolcgólos Barca-Atlético

Szombaton 18 órától bajnoki döntőnek beillő meccset játszik a Barcelona és az Atlético. Egy kis múltidéző: az 1993/1994-es szezonban 5-3-ra győzött a Barcelona, Romário három, Sztoicskov két gólt szerzett. Az Atlético góljain Pedro, Manolo és Caminero osztozott.

17:33
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Nem érheti bántódás a focistákat a vébén

Brazília elnök asszonya azt mondta, garantálja a biztonságot mind a 32 világbajnoki résztvevő válogatott, mind pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tagjai számára, akik jelen lesznek a dél-amerikai országban június 12-én rajtoló vb-n.

Dilma Roussef a brazil sportújságírókkal lezajlott vacsorán leszögezte, hogy nem érheti bántódás sem a labdarúgókat, sem a FIFA tagjait. Már csak azért sem, tette hozzá, mert elegendő tapasztalat birtokába jutottak a hatóságok a vb főpróbájának tekintett 2013-as Konföderációs Kupán, amikor országszerte hatalmas tömegtüntetésekkel is szembesülniük kellett.

Ezzel együtt az államfő a világbajnokság alatt nem tart hasonló mértékű megmozdulásoktól, mivel - megfogalmazása szerint - "a közvélemény ellene van az erőszaknak", és a vandál cselekményeknek.Roussef derűlátását mindazonáltal nem erősíti az a tény, hogy kevesebb, mint egy hónappal a rajt előtt, a "vb elleni harc nemzetközi napján" szerte az országban ezrek vonultak az utcára. A balhékról itt olvashat bővebben.

17:36
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Videóval búcsúzik a Barca

Carles Puyoltól, a távozó csapatkapitánytól egykori edzői, csapattársai, barátai köszönnek el. A videót az NST blogon tekinthetik meg. 

17:58
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Melyik bajnokság adja a legtöbb vb-játékost?

Az angol bajnokságból hívták meg a legtöbb, összesen 127 futballistát a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottakba.

A nemzetközi szövetség által pénteken közzétett hivatalos keretekben az angol mögött a német klubfutballt képviselik a legtöbben: összesen 102 játékost válogattak be a német első és másodosztályból. Ezen ranglista harmadik helyén Olaszország áll 97 labdarúgóval, míg Spanyolországból 76, a brazil bajnokságból ugyanakkor csupán 17 labdarúgó kapott válogatott meghívót. A csapatokat tekintve a német bajnok Bayern München a rekorder: a német bajnokot 17 játékosa képviselheti a brazíliai tornán.

A magyar bajnokságból egy játékos szerepel a vb-re nevezettek között, az FTC-ben szereplő bosnyák Besic.

18:04
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

C. Ronaldo fürdőköpenyben

Sűrű napja volt Cristiano Ronaldónak, aki a legújabb alsónadrág kollekciójához készített képeket. A képek egyelőre nem publikusak, de egy fürdőköpenyeset tudunk mutatni a Real sztárjáról.

18:28
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Luis Enrique: egyre közelebb a Barca

"Itt az idő bejelentsem, hogy a következő szezonban nem én leszek a Celta Vigo edzője" - jelentette be a pénteki sajtótájékoztatóján Luis Enrique, akinek még egy évig élne a szerződése a spanyol bajnokságban jelenleg a 8. helyen álló csapatnál.

A játékosként a Real Madridnál és a Barcelonánál is megfordult Luis Enrique a Barca B csapatánál már edzősködött, egy bizonyos Pep Guardiolát váltott, aki mindent megnyert a katalánokkal, amit csak lehetett. Enrique a Romanál is próbálta meghonosítani a Barca-stílust, több-kevesebb sikerrel, majd tavaly nyáron nevezték ki a Celta edzőjének. A spanyol lapok szerint Enrique a legnagyobb esélye a Barca kispadjára, ha Tata Martino tartja magát az ígéretéhez, hogy nem marad.

18:37
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Az arcába kapta a tortát

Marija Sarapova barátja, a bolgár Grigor Dimitrov pénteken ünnepelte 23. születésnapját, és a római tenisztorna szervezői egy tortával lepték meg a jeles alkalomból. Dimitrov edzője, Roger Rasheed vicces kedvében volt, és tanítványa arcát belenyomta a tortába. A jelenet itt nézhető meg.

Dimitrov győzelemmel ünnepelte a születésnapját, ugyanis Tommy Haas a bolgár által megnyert első szett után vállsérüls miatt feladta a negyeddöntőt.

eredmények, negyeddöntő, férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
Dimitrov (bolgár, 12.) - Haas (német, 15.) 6:2-nél Haas feladta
Raonic (kanadai, 8.) - Chardy (francia) 6:3, 5:7, 6:2

nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
Errani (olasz, 10.) - Li (kínai, 2.) 6:3, 4:6, 6:2

18:39
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Pogrebnyakot sokkolta a hír

Pavel Pogrebnyak kikerült a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő orosz keretből. "Sokkolt a hír" - mondta a 30 éves csatár, aki a bő, 30 tagú keret egyetlen nem otthon futballozó tagja volt. A Reading légiósa úgy fogalmazott: a vb-szereplés minden labdarúgó álma, és bár az életben vannak fontosabb dolgok, ő mindenképpen ott akart lenni a világbajnokságon.

Fabio Capello, az orosz válogatott olasz szövetségi kapitánya Pogrebnyakkal már a tartalékok között sem számol. Jelenleg 29 játékos tagja az orosz keretnek, közülük öten - Alekszandr Anjukov (Zenit), Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Jurij Gazinszkij (FC Krasznodar), Vlagyimir Bisztrov (Anzsi Mahacskala) és Artyom Dzjuba (Rosztov) - tartalékok. Az oroszok a H csoportban Belgiummal, Algériával és a Koreai Köztársasággal küzdenek majd meg a nyolcaddöntőért.

18:52
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Kokó a Fradiba igazolt

Az FTC bemutatta Kovács "Kokó" Istvánt, aki a jövőben triatlonistaként küzd majd a zöld-fehér színekért!

19:10
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Babos legyőzte a csehek szabadkártyását

Babos Tímea bejutott a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás nőitenisz-torna elődöntőjébe. A világranglistán 110. helyezett magyar játékos két szettben verte a hazai közönség előtt - szabadkártyával - szereplő Tereza Smitkovát (185.). Babos a szombati elődöntőben a brit Heather Watsonnal találkozik.

Eredmény, negyeddöntő:
Babos - Smitkova (cseh) 6:2, 6:4

19:35
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Távozik a barcelonai edző

A szezon végén távozik posztjáról Javier Aguirre, az Espanyol labdarúgócsapatának vezetőedzője. A barcelonai klub elnöke, Joan Collet pénteken közölte: közös elhatározás, hogy a tréner a szombati, Real Madrid elleni bajnoki zárást követően nem folytatja a munkát. Az 55 éves mexikói szakember vezette gárda a tizenkettedik helyen áll a fővárosi találkozó előtt, és legjobb esetben is csak egy helyet javíthat.

19:37
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Francia siker, ausztrál vezetés Girón

A francia Nacer Bouhanni nyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny pénteki szakaszát. Az összetettben továbbra is az ausztrál Michael Matthews vezet.

7. szakasz, Frosinone-Foligno, 211 km:
1. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) 5:16:05 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Trek) azonos idővel
3. Luka Mezgec (szlovén, Giant) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 29:34:19 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 21 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 1:18 p h.

A június elsejéig tartó viadalon szombaton a Foligno és Montecopiolo közötti 179 kilométer vár a mezőnyre hegyi befutóval.

19:47
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Fucsovics bravúros győzelme

Fucsovics Márton bejutott az elődöntőbe a 35 ezer euró összdíjazású heilbronni salakpályás férfitenisz-tornán. Fucsovics - aki jelenleg 238. a világranglistán - az orosz Andrej Kuznyecovot (105.) ejtette ki, miután rövidítésben elbukta a nyitójátszmát.

eredmény, negyeddöntő:
Fucsovics - Kuznyecov (orosz) 6:7 (3-7), 6:3, 6:1

A 22 éves nyíregyházi játékos következő ellenfele a szlovák Andrej Martin lesz.

19:51
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Izgalmas az amerikai-kazah meccs

Az USA 3-2-re vezet a hokivébé B csoportjában a kazahok elleni meccsen. A meccsből még bő tíz perc van hátra, és a kazahok most rontottak el egy büntetőt. Az ezzel egyidőben zajló másik meccsen Kanada 5-1-re vezet az olaszok ellen.

20:07
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Hosszabbítás!

Tényleg nagyon jó az amerikai-kazah meccs a hokivébén, Sztarcsenko góljával a kazahok 3-3-ra egyenlítettek, a hosszabítás dönthet. A másik meccs már befejeződött, Kanada 6-1-re lemosta az olaszokat. A kanadai sikerről itt olvashat bővebben.

20:16
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Djokovicék két órája gyűrik egymást

A római tenisztorna negyeddöntőjében az első szettet a második kiemelt Novak Djokovic nyerte 7:5-re, a másodikat az ötödik helyen rangsorolt David Ferrer 6:4-re, így a döntő szettben derül ki, melyikük jut a legjobb négy közé.

20:18
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Hirtelen haltak a kazahok

A hosszabbítás második percében Seth Jones góljával az amerikaiak 4-3-ra legyőzték a kazahokat a hokivébé B csoportjában. Az USA-nak 5 meccsből nyolc, a divízió I felé kacsingató kazahoknak 2 pontjuk van.

21:13
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Elázott a felcsúti stadion

Elmarad a Puskás Akadémia-DVSC NB I-es bajnoki, mivel a heves esőzések miatt a pálya talaja alkalmatlan a játékra. (Részletek itt.)

21:16
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Djokovic legyőzte Ferrert

A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic három játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt spanyol David Ferrert a római salakpályás tenisztorna férfi negyeddöntőjében. A korábbi világelső a szombati elődöntőben a kanadai Milos Raoniccsal találkozik.

Negyeddöntő:
férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
Djokovic (szerb, 2.)-Ferrer (spanyol, 5.) 7:5, 4:6, 6:3

korábban:
Dimitrov (bolgár, 12.)-Haas (német, 15.) 6:2-nél Haas feladta
Raonic (kanadai, 8.)-Chardy (francia) 6:3, 5:7, 6:2

később:
Nadal (spanyol, 1.)-Murray (brit, 7.)

nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
Ivanovic (szerb, 11.)-Suárez Navarro (spanyol, 13.) 6:4, 3:6, 6:4

korábbian:
Errani (olasz, 10.)-Li (kínai, 2.) 6:3, 4:6, 6:2

később:
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Jankovic (szerb, 6.)
S. Williams (amerikai, 1.)-Csang (kínai)

21:45
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Gerától megválik a West Brom

A West Bromwich Albion öt játékosától, köztük Gera Zoltántól is megválik - jelentette be hivatalos Twitter-oldalán a klub. A 35 éves Gerának lejár a szerződése, így szabadon igazolható. A válogatott támadó csütörtökön azt mondta, hogy szeretne Angliában maradni, de szívesen váltana, ha egy BL-induló csapat megkeresné.

22:28
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Nőttek a magyar kézicsapat vb-esélyei

Az Európai Kézilabda Szövetség hárommeccses eltiltást szabott ki szlovén válogatott két kulcsemberére, Uros Zormanra és Miha Zvizejre, akik így nem léphetnek pályára a Magyarország elleni, júniusi vb-selejtezőkön. A Kielce, illetve a Toulouse kézise a szlovénok Ukrajna elleni januári selejtezőn összeverekedett az ellenfél több játékosával. A szlovénok fellebbezhetnek.

23:34
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Legyőztük a finneket

A magyar női röplabda-válogatott 3-2-re nyert a finn csapat ellen a Savaria Kupa felkészülési torna második napján, Bükön. Jan de Brandt szövetségi kapitány együttese, amely a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőre készül, csütörtökön 3-0-ra verte a dánokat Szombathelyen, szombaton pedig - ugyanott - a szintén százszázalékos románokkal mérkőzik.

2. forduló (Bük):
Magyarország-Finnország 3-2 (23, 23, -24, -25, 10)
Románia-Dánia 3-0 (11, 17, 12)

23:39
2014. május 16.
Vágólapra másolva!

Nem ért sikert a végén dobott tripla

Negyedikként a Sopron jutott be az elődöntőbe a férfi kosárlabda NB I-ben, mivel pénteken vendégként legyőzte a címvédő Alba Fehérvárt, és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot. A találkozó hosszabbításban dőlt el, akárcsak az első székesfehérvári összecsapás, csak ezúttal nem a hazai csapat örülhetett. A Sopron a rendes játékidőben 13 másodperccel a vége előtt egy triplával egyenlített, a maradék időben pedig már nem esett kosár, majd a hosszabbításban a vendégcsapat kosarazott pontosabban.

Férfi NB I, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Alba Fehérvár - Sopron KC 90-94 (22-24, 18-19, 24-18, 20-23, 6-10) - hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 3-1, a Sopron javára

Az elődöntő párosítása:
Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK
Atomerőmű SE-Sopron KC

A bennmaradásért, 2. mérkőzés:
Nyíregyházi KK - ZTE KK 91-95 (21-26, 10-22, 23-18, 28-16, 9-13) - hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 2-0 a ZTE javára. 

00:23
2014. május 17.
Vágólapra másolva!

A legdurvább UEFA-büntetés

Ilyen nagy pénzbüntetést még senki nem kapott. Most igen, a PSG és a ManCity. Sejthető, hogy miért.

00:23
2014. május 17.
Vágólapra másolva!

A svédek nyolc között a hokivébén

A svéd és a finn válogatott is győzött a minszki jégkorong-világbajnokság pénteki játéknapján. A svédek sikerükkel - akárcsak a kanadaiak - bejutottak a negyeddöntőbe.

Eredmények, 8. játéknap:
A csoport:
Svédország-Szlovákia 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Svédország 14 pont/5 mérkőzés, 2. (és már negyeddöntős) Kanada 13/5, 3. Csehország 6/4 (11-10), 4. Norvégia 6/4 (10-10), 5. Franciaország 5/4, 6. Szlovákia 4/5, 7. Dánia 3/4 (8-14), 8. Olaszország 3/5 (4-16).

B csoport:
Finnország-Svájc 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0), szétlövés után

Az állás: 1. Oroszország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Lettország 9/4, 3. Finnország 8/5 (13-9), 4. Egyesült Államok 8/5 (19-18), 5. Fehéroroszország 6/4, 6. Németország 5/4, 7. Svájc 4/5, 8. Kazahsztán 2/5.

00:24
2014. május 17.
Vágólapra másolva!

Vége

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhatag, viszlát holnap.