Cikkünk folyamatosan frissül
Az igazi vb-trófea 10 millió dollárt ér, de senki nem kaphatja meg, és csak 2028-ig lesz használatban. A vb hivatalos labdája bírja a mosógépet is. Carlos Tevez nem lesz ott Brazíliában, döntős a Chicago és a NY Rangers is, visszavonult Pak Dzsi Szung. Pistorius beszámíthatatlan, az UEFA új szabály bevezetését javasolja. Kövesse velünk a mai sporthíreket percről percre.
11:35
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Képernyőn az Európa Liga-döntő

A magyar televíziók szerdai élő sportközvetítéseiről cikkünkben olvashat bővebben. 

11:39
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Mosógépben is tesztelték a vb-labdát

A két és fél éven át fejlesztett, Brazucának nevezett labda lesz a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság hivatalos meccslabdája, amely minden bizonnyal a legszínesebb a vb-k történetében. A rengeteg színnel a készítők a brazil életstílust akarták szimbolizálni. A labda kétségkívül színpompás mintázata nonfiguratív alakzatban fut végig a játékszeren.

A Brazuca mindössze 437 gramm súlyú, teljesen szintetikus anyagból készült, nem varrták, hanem ragasztották és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) előírásának megfelelően 69 centiméter kerületű. Az adidas sportszergyártó cég közlése szerint a Brazuca stabilan száll a levegőben és tapad majd a játékosok lábához. A fejlesztési folyamat során a labdát még mosógépben is tesztelték, néhány centrifugálást is ki kellett bírnia. "A Brazuca egyetlen gramm vizet sem vesz fel" - mondta ezzel kapcsolatban Harald Körger, az adidas fejlesztésért felelős munkatársa.

11:42
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Egy tatu a torna kabalája

A Fuleco névre keresztelt tatu lesz a hivatalos kabalafigura a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, amelyen a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az ökológia kiemelt hangsúlyt kap. A sárga-kék állatfigurát azért is választották kabalának, mert a Brazíliában őshonos, úgynevezett háromöves tatukat a kihalás veszélye fenyegeti, az elmúlt tíz évben 30 százalékkal csökkent a vadon élő populáció.

A tatu két szó, a labdarúgás (futebol) és az ökológia (ecologia) összefűzése nyomán kapta a Fuleco nevet, amelyre egy internetes felmérés során 1,7 millió brazil 48 százaléka szavazott. A brazíliai vb hivatalos kabalája saját honlapot és Twitter-oldalt is kapott. A futball-világbajnokságoknak az 1966-os, angliai torna óta van kabalafigurájuk, akkor a Willie névre keresztelt oroszlán népszerűsítette az eseményt, amelyen a hazai válogatott története első és azóta is egyetlen diadalát aratta.

11:44
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Ferrer simán jutott a 16 közé

Az ötödik kiemelt spanyol David Ferrer két sima szettben múlta felül a kazah Mihail Kukuskint kedden a római salakpályás tenisztornán, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A nőknél a másodikként rangsorolt kínai Li Na szintén két egyértelmű játszmában győzte le az ausztrál Casey Dellacquát, s szintén a legjobb 16 közé került.


Eredmények:
férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
2. forduló (a 16 közé jutásért)
Ferrer (spanyol, 5.)-Kukuskin (kazah) 6:1, 6:2

nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
2. forduló: (a 16 közé jutásért)
Li (kínai, 2.)-Dellacqua (ausztrál) 6:1, 6:4

11:45
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Előnyben a Thunder, szépített a Wizards

Az Oklahoma City Thunder egy ponttal legyőzte a Los Angeles Clipperst, így 3-2-re vezet, míg a Washington Wizards idegenbeli sikerével 3-2-re szépített az Indiana Pacers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőiben. A Thunder egészen hihetetlen végjáték után harcolta ki a sikert, ugyanis 49 másodperccel a vége előtt még hétpontos hátrányban volt.

Eredmények:
Főcsoport-elődöntő:

Kelet:
Indiana Pacers-Washington Wizards 79-102
A párharc állása: 3-2 a Pacers javára.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 105-104
A párharc állása: 3-2 a Thunder javára.

A párharcok az egyik fél negyedik győzeleméig tartanak.

11:46
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Visszavonult Pak Dzsi Szung

Bejelentette visszavonulását Pak Dzsi Szung, a dél-koreaiak 100-szoros válogatott, világbajnoki negyedik labdarúgója.

"Térdproblémáim miatt már február óta gondolkoztam ezen a lépésen. Büszke vagyok a karrieremre, semmit nem bántam meg" - közölte a 33 éves középpályás Szuvonban, ahol edzőközpontot és utcát is elneveztek róla.

A 2002-es, Japánnal közösen rendezett hazai vb-n negyedik helyezett csapat sztárja 2012-ben hét év után távozott a Manchester Unitedtól, és a Queens Park Rangershez igazolt, amely legutóbb kölcsönadta őt a PSV Eindhovennek. A holland klubot korábban 2003 és 2005 között is erősítette. Pak a 2011-es Ázsia-bajnokság után mondott le a válogatottságról.

11:47
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A Chicago és NY Rangers is döntős

Nyugaton a címvédő Chicago Blackhawks, keleten pedig a New York Rangers jutott be az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-döntőjébe. A Blackhawks a Minnesota Wild elleni hatodik találkozón óriási csatában, hosszabbítás után győzött 2-1-re, s ezzel 4-2-re megnyerte a párharcot.

A New York Rangers komoly bravúrt ért el, miután már 3-1-es hátrányban is állt a Pittsburgh Penguins elleni párharcban. A mindent eldöntő hetedik találkozót Pittsburgh-ben játszották a felek, ahol a hazaiak 36-szor lőttek kapura, ám mindössze egyszer tudták bevenni Henrik Lundqvist kapuját, míg a Rangers kétszer is betalált.

Eredmények:
Főcsoport-elődöntők:

Kelet:
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 1-2
A párharc végeredménye: 4-3 a Rangers javára.

Nyugat:
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 1-2
A párharc végeredménye: 4-2 a Blackhawks javára.

11:50
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Tízmillió dollárt ér a vb-trófea

A június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság résztvevői egy 36 centiméter magas, 4970 gramm súlyú serlegért csatáznak. A tízmillió dollár értékű kupát 18 karátos aranyból 1971-ben egy olasz szobrász, Silvio Gazzaniga készítette. Először Franz Beckenbauer emelhette magasba az 1974-ben világbajnoki címet szerzett német válogatott csapatkapitányaként.

A trófeát kizárólag a nyitómérkőzésen és a döntőben láthatják a szurkolók, a világesemények közötti időszakokban pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi székházában, egy páncélszekrényben őrzik. A győztes válogatott egy 50 ezer dollár értékű másolatot tarthat meg.
A valódi kupára az összes győztes nevét bevésik, 2038-ban azonban várhatóan új serlegre lesz szükség, mert a mostanin addigra nem marad szabad hely az aranyérmesek számára.

A hivatalosan FIFA Világkupának nevezett trófea elődje, a Jules Rimet-kupa egy vándorserleg volt, melyet a győztes mindig négy évig birtokolhatott. Brazília a harmadik, 1970-es mexikói világbajnokságon aratott sikere után végleg megkapta a trófeát, melyet a dél-amerikai ország labdarúgó-szövetségének székházában őriztek 1983-ig. Harmincegy évvel ezelőtt ismeretlen tettesek ellopták, azóta sem került elő.

11:59
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Sérülésre sérülés

A sérült Danilo Petrucci helyettesének szánt Luca Scassa is megsérült egy MotoGP-teszten. Pilóta híján a IodaRacing csapat így nem is indul a hétvégi Francia Nagydíjon. Petrucci a bal csuklóját törte el, Scassa a jobb combcsontját.

12:12
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Mit rajzolt Pistorius?

A barátnőjét tavaly februárban lelövő Oscar Pistorius pere több mint 30. napjához érkezett, a műlábú futó kedden már meglehetősen unhatta a tárgyalást, vagy csak idegességében rajzolt valamit a noteszébe. Pistoriust egyébként szorongó betegnek nyilváníthatják, Gerrie Nel ügyész azt szeretné, ha 30 napra pszichiátriai megfigyelésre küldenék.

Forrás: AFP/Daniel Born

12:25
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Komoly magyar hiányzók a vb-csapatból

Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Módos Péter személyében három komoly hiányzója is lesz a magyar válogatottnak a Teheránban csütörtökön kezdődő kötöttfogású birkózó csapatvilágkupán. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnokság két aranyérmese közül Lőrincz már a másfél héttel ezelőtt rendezett országos bajnokságon sem tudott szőnyegre lépni, mivel megbetegedett, míg a másik vantaai győztest, Bácsit könyöksérülés hátráltatta az utóbbi időszakban. Módos a márciusi szombathelyi Magyar Nagydíjon szenvedett súlyos könyöksérülést, így az Eb-n sem birkózhatott. Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes sportoló már megkezdte a felkészülést a szeptemberi világbajnokságra, ám még nincs olyan állapotban, hogy versenyezni tudjon.

Struhács György szövetségi kapitány csapatában a két legnagyobb név a tavalyi világbajnokságon egyformán harmadik Kiss Balázs (98 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg). Mellettük több fiatal kapott helyet, így például az újonc Madarasi Gábor (80 kg), továbbá Knipli Csongor (59 kg), Jäger Krisztián (66 kg), s az Eb-ötödik Szabó László.

A magyar csapat az orosz, az amerikai, a török és a kazah együttessel szerepel egy csoportban, melyben körmeccseket vívnak egymással a felek. A helyosztókon a két csoport azonos helyein végzett válogatottak mérkőznek meg egymással.

13:03
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Az MTK és a Sporting közösen emlékezik

Az MTK és a portugál Sporting Lisboa vezetői, valamint korábbi játékosai Belgiumban, a labdarúgó Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) 50 évvel ezelőtti döntőjének helyszínén találkoznak egymással csütörtökön. A fővárosi klub közleményéből kiderül, hogy az eseményt a Sporting vezetői kezdeményezték, s az 50. évfordulóra meghívót küldtek a kék-fehér együttes egykori futballistáinak és a jelenlegi vezetőknek.

Az 1964-es KEK-döntőben május 13-án, a brüsszeli Heysel Stadionban 3-3-as döntetlen született, majd a megismételt találkozón, Antwerpenben 1-0-ra nyert a Sporting. Magyar csapat akkor először szerepelt európai kupasorozat fináléjában. A Kovalik Ferenc, Keszei György, Danszky József, Jenei István, Nagy István, Kovács Ferenc, Sándor Károly, Vasas Mihály, Bödör László, Kuti István, Halápi Mihály alkotta MTK-ból Bödör, Jenei, Danszky, Vasas, valamint Laczkó Mihály indul el csütörtökön Antwerpenbe.

13:25
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Nyomozás indult Scolari ellen

Nyomozás indult Portugáliában Luiz Felipe Scolari, a világbajnokságra készülő brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ellen. A portugál hatóságok megerősítették a nyomozás tényét, ám annak tárgyát nem hozták nyilvánosságra, mivel a folyamatban lévő eljárások részleteiről tilos beszámolni. Brazíliában és Hollandiában több meg nem erősített hír szól arról, hogy adócsalás miatt nyomoznak Scolari ellen, aki viszont tagadja bűnösségét. A brazil csapattal 2002-ben vb-győztes tréner 2003 és 2008 között a portugálok szövetségi kapitánya volt.

13:31
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Új időpontban lesz a Magyar Kupa döntője

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Versenybizottsága mai ülésén megváltoztatta az eredetileg május 25-én, vasárnap este 20.30-ra, a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupa-döntő időpontját.
Mint ismeretes, korábban a DVTK hivatalos kérelemmel fordult az MLSZ-hez a kupadöntő kezdési időpontjának megváltoztatása, előrehozatala ügyében. Az MLSZ egyeztetést kezdeményezett a döntőbe jutott két sportszervezet, valamint az MTVA képviselőivel a döntő kezdési időpontjának megváltoztatásáról.

A tárgyalások eredményre vezettek, így az MLSZ Versenybizottsága módosította a Magyar Kupa 2013-14. évi kiírásának döntőjét, így az Újpest FC-DVTK kupadöntő új kezdési időpontja: 2014. május 25. 19 óra. A jegyek egységesen 1000 forintért kaphatóak.

Ez azt is jelenti, hogy a MK döntő előtt a Viadukt SE Biatorbágy–Pilisi LK Legea mérkőzés az Amatőr Kupáért 16 órakor kezdődik.

 

13:35
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A légiósokra épít a horvát kapitány

Harmincfős, bő világbajnoki keretet jelölt ki Niko Kovac, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki elsősorban a légiósokra számít. Listáján 25 külföldi klubban játszó futballista szerepel. A horvátok a házigazda brazilokkal, valamint Mexikó és Kamerun válogatottjával mérkőznek majd meg a csoportszakasz során a június 12-én kezdődő vb-n. A teljes keretetről cikkünkben tájékozódhat. 

13:41
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Pistorius beszámíthatatlan, irány a klinika!

A bírónő úgy döntött, hogy pszichiátriai megfigyelésre küldi Oscar Pistoriust. A barátnőjét tavaly februárban lelövő paralimpiai bajnok futót beszámíthatatlannak nyilvánította a bírónő egy pszichológus véleményére alapozva. Részletek itt.

14:01
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A címvédő hosszabbított a Hondával

Marc Marquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának, a MotoGP-nek a címvédője két évvel meghosszabbította szerződését a Honda csapattal. A spanyol versenyző az új megállapodás értelmében 2016 végéig marad az istállónál. A mindössze 21 éves Marquez tavaly minden idők legfiatalabb világbajnoka lett a MotoGP-ben, és az idei évet is parádésan kezdte, mivel az eddigi négy futamon egyaránt győzött, és már 28 ponttal vezet a második helyen álló Dani Pedrosa előtt.

14:24
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Valdés elköszönt a Barcelonától

Nyílt levélben köszönt el Víctor Valdés, a húszszoros spanyol válogatott futballkapus nevelőklubjától, az FC Barcelonától, ahol 12 idényt töltött el, a mostani utolsót úgy, hogy kora tavasszal súlyos sérülést szenvedett, s azóta nem védhetett.

A 32 éves hálóőr a bajnoki címvédő katalán együttes honlapján szerdán úgy fogalmazott, hogy "elérkezett a búcsú ideje". Bejelentése várható volt, mivel már januárban közölte, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Barcától. Levelében köszönetet mondott mindenkinek, aki pályafutása alatt segítette, edzői közül külön is kiemelve két holland szakembert, Louis Van Gaalt és Frank Rijkaardot, továbbá két katalán mesterét, Pep Guardiolát és a nemrég rákban elhunyt Tito Vilanovát.

Víctor Valdés számos jelentős trófeát, közte három Bajnokok Ligája-elsőséget szerzett az FC Barcelona játékosaként, amellett hatszoros spanyol bajnoknak vallhatja magát, s meglehet neki a hetedik is, ha most szombaton a katalán alakulat legyőzi az Atlético Madridot.

A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok kapus március végén a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, s a műtétet követően orvosai úgy ítélték meg, hogy bő fél évet kell kihagynia, ennél fogva lemarad a nyári, brazíliai világbajnokságról is. Lehetséges új klubjáról egyelőre csak találgatások vannak, a spanyol sportsajtó szerint kapuskarrierjét a francia bajnokságban szereplő AS Monacóban folytathatja.

15:09
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A németek nem bíznak a vb-győzelemben

A németeknek csupán a hat százaléka bízik abban, hogy labdarúgó-válogatottjuk megnyeri a brazíliai világbajnokságot, s mindössze 11 százaléknyian hiszik azt, hogy eljut a döntőig.

A Forsa intézet friss, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint - melynek eredményét a Stern magazin közölte - a megkérdezettek 41 százaléka vélekedik úgy, hogy Joachim Löw csapata az elődöntőben befejezi menetelését. Huszonnyolc százaléknyian negyeddöntős búcsút jósolnak, ugyanakkor a felmérésben résztvevőknek csak a két százaléka igazán pesszimista, ennyien gondolják, hogy a csoportkörön sem jut túl a válogatott.

Négy éve egy hasonló felmérésből az derült ki, hogy a szurkolók 38,6 százaléka bízott a végső sikerben.
Löw irányításával a német csapat ezüstérmes lett a 2008-as Eb-n, bronzérmes a 2010-es vb-n, s szintén harmadik a 2012-es kontinenstornán.

15:22
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Babos továbbjutott

Babos Tímea bejutott a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás női tenisztorna második fordulójába. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világranglistán 110. magyar játékos szerdán két szettben verte a spanyol Silvia Soler-Espinosát (115.), aki legjobbjaként 54. is volt a WTA-rangsorban. A találkozó 1 óra 32 percig tartott. A 21 éves soproni teniszező tíz napja 75 ezres tornát nyert Japánban. Következő prágai ellenfele a harmadik helyen kiemelt cseh Barbora Zahlavova-Strycova vagy a selejtezőből érkezett amerikai Victoria Duval lesz.


Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos - Soler-Espinosa (spanyol) 7:6 (7-1), 6:2

15:55
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Új szabályt javasol az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a sérülést okozó játékos átmeneti kiállítását fogja javasolni a sportág szabályalkotó testületének (IFAB). Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője az esti Európa Liga-döntő előtt rendezett torinói sajtótájékoztatón beszélt erről.

"Ezt az új szabályt fogjuk javasolni az IFAB-nak: a sérülést okozó játékos arra az időre hagyja el a pályát, amíg a sérült futballista be nem kapcsolódik ismét a játékba, vagy a helyén csapatba nem áll egy cserejátékos" - bontotta ki az elképzelést. A jelenlegi gyakorlatot igazságtalannak tartja Collina, mivel a vétkes futballista - bár figyelmeztetést kap - a pályán maradhat, miközben a vétlen csapat emberhátrányban kénytelen játszani egy ideig. Az új szabály - amint azt a korábbi játékvezető pontosította - csak arra az esetre lenne vonatkoztatható, ha a bíró a veszélyesnek minősített mozdulatért sárga lapos figyelmeztetésben részesíti a szabálytalankodót. Az IFAB a rendes ülését - amely jogosult a játékszabályok módosítására - általában február végén, március elején tartja, így az új javaslatot illetően vélhetően majd csak jövőre foglalhat állást.

16:32
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

300 ezer dollár az ukrán sportolóknak

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke jelezte, hogy a szervezet "növekvő aggodalommal" figyeli az Ukrajnában tapasztalható válsághelyzetet, és a NOB 300 ezer dollárral támogatja az ukrán sportolókat.

"Az ukrán versenyzők helyzete drámaian megromlott" - írta a német sportvezető a szerdai közleményében, amelyben azt is közölte, hogy a gyorssegéllyel az Ukrán Olimpiai Bizottságon keresztül a sportolók versenyzési és edzési költségeihez igyekeznek hozzájárulni. Bach hozzátette, a NOB a továbbiakban is "kiemelt figyelemmel kíséri az Ukrajnában végbemenő politikai, társadalmi és szociális változásokat."

16:55
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Paulo Bento egészséges Ronaldóra számít

Paulo Bento portugál szövetségi kapitány bízik benne, hogy Cristiano Ronaldo teljesen egészségesen utazik ki a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra. "Meg kell állapítani, hogy mi a baja, és mindent meg kell tenni, hogy a legmagasabb szinten játszhasson" - mondta a szakvezető, miután a Real Madrid 29 éves sztárját múlt szerdán combproblémák miatt le kellett cserélni a Real Valladolid elleni bajnoki mérkőzésen, vasárnap pedig nem is lépett pályára a Celta Vigo ellen.

Az aranylabdás csatár várhatóan szerepel jövő szombaton az Atlético Madriddal szembeni Bajnokok Ligája-döntőben, Lisszabonban. Ennek kapcsán Bento kifejtette: nem kérte a Realt Ronaldo pihentetésére, mivel nem szólhat bele a klub ügyeibe. Carlos Queiroz akkori kapitány szerint Ronaldo 2010-ben a hosszú szezon után kimerülten érkezett a dél-afrikai vb-re, ahol a nemzeti csapat a nyolcaddöntőig jutott. Bento erre úgy reagált: "Annyi bizonyos, hogy a 2012-es Eb-n remekül játszott, pedig előtte sok meccsen szerepelt, és egyetlen edzést sem hagyott ki."

17:10
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Fazekas és Dzsamali is ott lehet Kölnben

Az MKB-MVM Veszprém két sérült játékosa, a 219-szeres válogatott kapus Fazekas Nándor, valamint az iráni átlövő Imán Dzsamali nélkül készül a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, de Dr. Mahunka Zsolt, az MKB-MVM Veszprém orvosa pozitív fejleménykről számolt be a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

"Imán Dzsamali április végén a Balatonfüred elleni mérkőzésen vált harcképtelenné, amikor a térdében keresztszalag-sérülést szenvedett. Az operáció nem volt teljesen sikeres, mert a szalagjai lazák maradtak, így csak részben látták el a funkciójukat. Egészen biztos, hogy a műtétet meg kell ismételni, amit viszont körülbelül fél éves kihagyás követne. Most viszont egy rövidtávú megoldással igyekszünk lehetővé tenni a kölni szereplését, ami fizioterápiás kezelésből és rehabilitációs foglalkozásokból áll" – nyilatkozta Dr. Mahunka Zsolt.

Fazekas Nándornak a kézközépcsontja tört el, de a csapat orvosa erre is tud megoldást. "Egy átlagembernek 6-8 hetet kellene a teljes gyógyulásra várnia, ami Nándi esetében ez remélhetőleg leszűkül 3-4 hétre. A kezelését turbósítottnak is nevezhetem, mivel annak egyik kevésbé ismert, de nagyon hatékony eszköze a hiperbár, más néven magasnyomású oxigénterápia, amely felgyorsíthatja a regenerálódást. Ha nem bíznánk abban, hogy Fazekas is elutazhat a Final Four tornára, talán megelégednénk a dolgok szokásos menetével, de most – vele együttműködve – mindent elkövetünk azért, hogy a nagy lehetőség előtte is megnyílhasson” – hangsúlyozta az MKB-MVM Veszprém orvosa.

17:45
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Fucsovics negyeddöntős Heilbronnban

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe a 35 ezer euró összdíjazású heilbronni salakpályás férfi tenisztornán. A németországi verseny honlapja szerint a múlt heti, szegedi Davis Kupa-tornán az euro-afrikai zóna II-es csoportjába feljutott magyar válogatott éljátékosa - aki jelenleg 238. a világranglistán - a 16 között két szettben verte a francia Grégoire Burquier-t (179.). A találkozó 1 óra 31 percig tartott. A 22 éves nyíregyházi játékos következő ellenfele a negyedik helyen kiemelt orosz Andrej Kuznyecov (105.) vagy a szabadkártyás német Alexander Zverev (774.) lesz.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Fucsovics-Burquier (francia) 6:2, 7:6 (7-5)

18:12
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Kemény büntetés a Zenitnek

A következő szezon első két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a szentpétervári Zenit labdarúgócsapatának, mert szurkolói vasárnap a pályára özönlöttek a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva elleni bajnoki találkozón. A fegyelmi bizottság szerdai döntése értelmében a klub egymillió rubeles (6,4 millió forint) bírságot kapott, és azt a szektort, amelyben szélsőséges szimpatizánsai szurkolnak, további három mérkőzésen zárva kell tartani. A meccset 3-0-ás gólkülönbséggel a Dinamo kapta. A hazai huligánok a fővárosi gárda 4-2-es vezetésénél, a 87. percben a pályára rohantak és rátámadtak a vendégfutballistákra. Az egyik moszkvai védőt, Vlagyimir Granatot úgy megütötték, hogy fejsérülést szenvedett.

18:25
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Reszkess, Premier League, jön a Leicester!

A Leicester City tulajdonosának az a terve, hogy a klubból három éven belül olyan csapatot farag, amely az első ötben végez a Premier League-ben. Ennek érdekében kész csillagászati összegeket a csapatra fordítani. "Ehhez nagy mennyiségű pénzre, várhatóan 10 milliárd thai bátra (180 millió font) is szükség lehet. De ez nem jelent problémát számunkra. Kérek három évet, és ott leszünk a legjobb öt között" - mondta Vichai Srivaddhanaprabha a The Nation nevű thai napilapnak. A Leicester idén 102 ponttal, kilenc pontos előnnyel nyerte meg a Championshipet.

18:40
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Eb-selejtezőkre készül a röplabda-válogatott

Három év szünet után csütörtöktől szombatig újra megrendezik a női röplabda Savaria Kupát, amellyel Jan de Brandt szövetségi kapitány együttese a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőtornára készül fel. A csapat élére márciusban kinevezett belga szakember szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, kemény, háromhetes felkészülésen van túl a csapat, amelyet jelenleg 16 játékos alkot, a Savaria Kupán pedig elsősorban az lesz a feladata, hogy kiválassza az a 12 főt, akivel nekivág a Eb-selejtezőnek. Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke elmondta, elsősorban az állami támogatásnak köszönhetően tudták újra életre hívni a Savaria Kupát, amelynek gondolata az 1970-es várnai világbajnoki negyedik, majd az 1972-es müncheni olimpián szerzett ötödik hely után született meg, és 1973-tól egészen 2011-ig kisebb megszakításokkal zajlott. Hozzátette: az MRSZ célja, hogy továbbra is minden évben megrendezzék a tornát.

A program:
csütörtök, 1. forduló (Szombathely):
Finnország-Románia 16.30
Magyarország-Dánia 19.00
péntek, 2. forduló (Bük):
Románia-Dánia 15.30
Magyarország-Finnország 18.00
szombat, 3. forduló (Szombathely):
Dánia-Finnország 10.30
Magyarország-Románia 13.00

19:01
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A Szeged is elhagyja a magyar bajnokságot

Eldőlt, hogy az MKB-MVM Veszprém után a Pick Szeged is elindul a SEHA ligában, így a szegedi csapat sem vesz részt a magyar bajnokság alapszakaszában, csak a rájátszásban csatlakozik a hazai mezőnyhöz. A SEHA egy 12 csapatos bajnokság, ahol szerb, horvát, macedón, szlovén, szlovák és fehérorosz csapatok szerepelnek, köztük a két BL-negyeddöntős szkopjei csapattal és a nagymúltú Zágrábbal. 

"Hosszú-hosszú hetek eredményes tárgyalássorozatának értünk a végére, és ennek eredménye lett, hogy hivatalosan is bejelenthetjük: a Pick Szeged indul a SEHA Ligában. A nemzetközi sorozat bizonyította létjogosultságát, olyan támogatói háttérrel rendelkezik, amely megteremti, hogy sikeres legyen a liga. A Pick drukkerei pedig éles és minden bizonnyal izgalmas, magas színvonalú nemzetközi meccseket szurkolhatnak végig. Elég csak a két szkopjei együttest, a Vardart és a Metalurgot megemlíteni, illetve a horvát Zágrábot, amelyek komoly játékerőt képviselnek. Magyarországot két együttes, a Pick Szeged és a Veszprém képviseli majd – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke a csapat honlapján.

19:08
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Federer meccslabdáról esett ki

A negyedik helyen kiemelt Roger Federer három játszmában - meccslabdáról - kikapott a francia Jeremy Chardytól a római salakpályás tenisztornán, és ezzel nem jutott be a nyolcaddöntőbe. A svájciak korábbi világelsője kihagyta a madridi viadalt - felesége ikreknek adott életet -, és most tért vissza. Az olasz fővárosban az első fordulóban erőnyerő volt, Chardy ellen pedig jól kezdett. Utána fordult a kocka, és végül a francia játékos nyert, a harmadik szett rövidítésben dőlt el.

férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
2. forduló (a 16 közé jutásért):
Chardy (francia)-Federer (svájci, 4.) 1:6, 6:3, 7:6 (8-6)
Murray (brit, 7.)-Granollers (spanyol) 6:2, 7:5
Tsonga (francia, 11.)-Anderson (dél-afrikai) 7:6 (16-14), 7:6 )7-5)
Haas (német, 15.)-Sijsling (holland) 7:6 (8-6), 6:1
Dodig (horvát)-Rosol (cseh) 6:1, 6:2
Melzer (osztrák)-Cilic (horvát) 6:2, 6:7 (5-7), 6:3

20:17
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Olasz szakaszgyőzelem a Girón

Diego Ulissi révén szerdán megszületett az első hazai részsiker a Giro d,Italia olasz országúti kerékpáros körversenyen. A Taranto és Viggiano közötti 203 kilométeres etap befutója egy kisebbnek számító emelkedőn volt, így ezúttal már nem a sprinterek küzdöttek az első helyért. Végül egy 29 fős csoport ért fel elsőként a csúcsra, a mezőnyhajrában pedig Ulissi bizonyult a leggyorsabbnak. Összetettben megőrizte éllovas pozícióját az ausztrál Michael Matthews, mivel ő is tagja volt az élbolynak, ahogy valamennyi végső diadalra esélyesnek tartott kerekes is. A június elsejéig tartó viadalon szerdán a Sassano és Montecassino közötti 247 km-es etap során az első komoly hegyi befutó vár a mezőnyre.

5. szakasz, Taranto-Viggiano, 203 km:
1. Diego Ulissi (olasz, Lampre) 5:12:39 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Julian Arredondo (kolumbiai, Trek) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 17:41:23 óra
2. Pieter Weening (holland, Orica) 14 mp hátrány
3. Evans 15 mp h.

20:18
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Stan van Gundy a Detroit új edzője

Stan van Gundy lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons új vezetőedzője. Az 54 éves szakember, akinek kinevezését szerdán jelentette be honlapján a klub, a sportigazgatói feladatokat is ellátja majd. Van Gundy NBA-s karrierje a Miami Heatnél kezdődött, ahol 1995 és 2003 között segédedző, utána pedig további két évig vezetőedző volt. Ezt követően az Orlando Magic irányítását vette át, amelyet egészen 2012-ig vezetett, hét szezon alatt ötször jutott a csapattal a rájátszásba, 2009-ben pedig bajnoki döntőt játszhatott. 2005-ben és 2010-ben az All Star-gálán irányíthatta a keleti válogatottat, és hatszor választották a hónap edzőjének.

20:21
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A cél előtt robbant le a Chelsea-busz

A Chelsea idei szezonja 19 másodpercben.

20:43
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Hoki-vb: nyertek a csehek

A cseh és a tavalyi ezüstérmes svájci válogatott is nyert a minszki jégkorong-világbajnokság szerda játéknapján. A csehek gólszegény összecsapáson Sekac és Jagr találataival diadalmaskodtak az előző évben még a magyarokkal azonos divízióban szereplő olaszok ellen, míg a svájciak nagy csatában verték a korábbi magyar sikerkapitány Pat Cortina vezette németeket.

Eredmények, 6. játéknap:
A csoport:
Csehország-Olaszország 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
később:
Szlovákia-Norvégia 19.45

B csoport:
Svájc-Németország 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)
később:
Oroszország-Kazahsztán 19.45

21:12
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Serena nyolcaddöntős Rómában

Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams két szettben, könnyedén jutott túl a német Andrea Petkovicon a római salakpályás tenisztorna női versenyében, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
2. forduló: (a 16 közé jutásért):
S. Williams (amerikai, 1.)-Petkovic (német) 6:2, 6:2
korábban:
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Ormaechea (argentin) 6:3, 6:2
Halep (román, 4.)-Keys (amerikai) 5:7, 6:0, 6:1
Errani (olasz, 10.)-Makarova (orosz) 6:2, 6:3;
Suárez Navarro (spanyol, 13.) - V. Williams (amerikai) 6:4, 6:2;
Lepchenko (amerikai) - Stephens (amerikai, 16.) 6:2, 6:2
McHale (amerikai)-Giorgi (olasz) 1:6, 6:3, 6:1
Schiavone (olasz)-Muguruza (spanyol) 3:6, 6:1, 7:6 (7-5)
Stosur, (ausztrál)-Vesznyina (orosz) 6:2, 6:3

21:33
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Magyar-iráni olimpiai együttműködés

Sportegyüttműködésről, edzőtáborozási lehetőségekről és sportdiplomáciai kapcsolatokról tárgyaltak a Magyar és az Iráni Olimpiai Bizottság vezetői szerdán Budapesten. A MOB tájékoztatása szerint a vendégek a magyar sportirányításról és a Magyar Olimpiai Akadémiáról is tájékoztatást kaptak."Örülök, hogy felébresztjük az iráni-magyar sportkapcsolatokat. Ez a tárgyalás az első lépés, hamarosan mindkét fél írásban is rögzítheti a jövőre vonatkozó elképzeléseit, a további konzultációk után együttműködési megállapodást is köthetünk" - fogalmazott Szabó Bence, a MOB főtitkára, aki kiemelte, hogy szívesen tanulnak más nemzetektől is.

Kiomarsz Hasemi, az Iráni Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta: szívesen látnának Iránban magyar vívó, úszó és kajak-kenu szakembereket, ők pedig saját sikersportágaikból, a küzdő- és erősportágakból tudnának edzőket küldeni Magyarországra. Hozzátette: a cél, hogy mindkét országnak eredményeket hozzon a közös munka. Az első lépésként a lehetőségek feltérképezését jelölte meg. Véleménye szerint kiemelt jelentősége lehet a kölcsönös edzőtáboroztatásnak, az edzők meghívásának. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója jelezte, hogy a MOB-nak több országgal - Japánnal, Ausztráliával, Szerbiával, Macedóniával, Vietnammal és Tajvannal - van együttműködése, és előkészítés alatt van a Marokkóval való együttműködés is. A delegáció csütörtökön a tatai edzőtáborban tesz szakmai látogatást.

21:48
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a Honvéd a bronzcsatában

A szombati idegenbeli vereség után szerdán hazai medencében nyert a Honvéd a Szeged ellen, ezzel kiegyenlített a férfi vízilabda-bajnokság rájátszásában, a bronzéremért kiírt, két győzelemig tartó párharcban. A bronzcsata harmadik összecsapását pénteken rendezik Szegeden.

Eredmény, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
RacioNet-Honvéd - Diapolo-Szeged 13-8 (3-4, 1-2, 4-1, 5-1)
góldobók: Szőke, Kodzsi 3-3, Kiss G., Fülöp 2-2, Illés, Kovács P., Steinmetz B. 1-1, illetve Jansik Sz. 3, Kiss Cs. 2., Tóth M., Decker Á., Hegedüs 1-1
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

21:53
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

A Balatonfüred a bronzérmes

A Balatonfüred végzett a harmadik helyen a férfi kézilabda NB I-ben, miután nyert Csurgón, így összesítésben 2-1-re bizonyult jobbnak a párharcban.

Férfi NB I:
a 3. helyért, 3. mérkőzés:
Csurgó-Balatonfüred 30-34 (14-15)
A párharc végeredménye: 2-1 a Balatonfüred javára.
a 7-12. helyért:
Vác-Cegléd 25-26 (11-12)
SZESE Győr-PLER Budapest 28-30 (17-15)

22:22
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Minden NBI-es megkapta a licencet

Minden NB I-es, illetve több jelenleg még a másodosztályban érdekelt csapat megkapta a következő szezonra szóló első osztályú induláshoz szükséges licencet. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint a nemzetközi kupaindulásért még versenyben lévő klubok közül a friss Ligakupa-győztes Diósgyőr, a bajnoki listavezető Debrecen, a címvédő Győr, valamint a Ferencváros és a Videoton is megkapta az UEFA-licencet.

Az MLSZ illetékes testülete ugyanakkor egyelőre nem adta meg a licencet az Újpestnek, amely a szezon közben átvitte az NB I-es indulási jogot egy másik cégbe. Ez az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata értelmében hároméves kizárást von maga után az európai kupaküzdelmekből, ugyanakkor a lila-fehérek méltányossági kérelemmel fordultak a UEFA-hoz, amely ha a fővárosiak számára kedvezően dönt, akkor kupagyőzelmük esetén indulhatnának az Európa Ligában. Az Újpest jövő vasárnap a Diósgyőrrel találkozik a Magyar Kupa-döntőjében a Puskás Ferenc Stadionban. A licenckérelmezők az elsőfokú licencadó bizottság határozata ellen jövő péntekig nyújthatnak be fellebbezést.

22:24
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Büntetőkkel bronzérmes az Érd

Az Érd lett a bronzérmes a női kézilabda NB I-ben, mivel a helyosztón másodszor is - és ismét büntetőpárbajban - legyőzte a Dunaújvárost.

Női NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Dunaújvárosi KKA-Érd 26-27 (12-9, 22-22) - büntetők után
A végeredmény: 2-0 az Érd javára.

22:25
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Elődöntős az Atomerőmű is

A Kaposvár és a Szolnok után harmadikként az Atomerőmű is bejutott a férfi kosárlabda NB I elődöntőjébe, mivel szerdán a harmadik találkozón is legyőzte a vendég Pécset. A Sopron-Alba Fehérvár párharc még tart, előbbi csapat 2-1-re vezet.

Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Atomerőmű SE - Pécsi VSK-PANNONPOWER 94-69 (28-18, 18-19, 25-13, 23-19)
legjobb pontdobók: Vaughn 26, illetve Budimir 20
A párharc végeredménye: 3-0 az Atomerőmű javára.

22:38
2014. május 14.
Vágólapra másolva!

Vége

Ennyi volt mára, tartsanak velünk holnap is! Akinek még nem volt elég a sportból, annak öt perc múlva kezdődik az EL-döntő a DigiSport1-en.