Amerika is felfigyelt Görbiczékre

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Darnyi Tamás kulcscsontját törte egy balesetben, Brazíliában sztrájkolnának, a magyar fociválogatott rontott a ranglistán, Taróczy 60, Göröcs 75 éves, Messi örül, Besic a vb után váltana, napokig egy fán lógott az eltűntnek hitt pilóta. A csütörtöki sporthírek egy helyen.
10:39
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Darnyit elgálzolták

Teherautó gázolta el Darnyi Tamást Floridában – írja a Blikk. A többszörös olimpiai bajnok úszó biciklivel indult feleségének virágot venni Delray Beachen, amikor elgázolták, de szerencsére csak a kulcscsontja tört el. Részleteket itt olvashat.

10:40
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Hanga és Nadal

Ma főleg úri sportokat láthat a tévében, a teljes program itt.

10:42
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Vb rendőrség nélkül?

A focivébére időzített sztrájkkal fenyegetőzik a brazil rendőrség, amennyiben a rendőrök nem kapnak fizetésemelést, és nem javulnak a munkakörülményeit. Részletek itt.

10:47
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Egyenlített az Indiana és az Oklahoma City

Az Indiana Pacers és az Oklahoma City Thunder nyert hazai pályán, így 1-1-re kiegyenlítették főcsoport-elődöntős párharcukat az NBA-ben.

A Washington Wizards a harmadik negyedben gyengén dobott, ez elegendő is volt a vereséghez. Az Oklahoma City már az első negyed után 37-28-ra vezetett a Los Angeles Clippers ellen, ráadásul a harmadik negyedet is megnyerte 33-21-re, így sima lett a vége.

Főcsoport-elődöntő, 2. mérkőzések, kelet: Indiana Pacers-Washington Wizards 86-82, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Nyugat: Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 112-101, az állás: 1-1.

10:49
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Meglógtak a Pingvinek

A remekül védekező Pittsburgh Penguins 4-2-re nyert a New York Rangers otthonában, és így összesítésben 3-1-re vezet az NHL-es párharcban. A vendégek orosz sztárja, Jevgenyij Malkin már a 3. percben betalált, a Rangers a második játékrész elején egyenlített, ám a szünet előtt Brandon Sutter emberhátrányból ismét a Pittsburghnek szerzett vezetést, majd a finn Jussi Jokinen is gólt ütött, neki ez már a 6. találata volt a playoffban, amivel holtversenyben az élen áll. A New York-i csapat sorozatban 36 emberelőnyös helyzetéből nem tudott betalálni, és most olyan jól védekezett a Penguins, hogy riválisának csupán 15 kapura lövést engedélyezett.

Keleti főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 2-4
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Pittsburgh javára.

10:55
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Ilyet is rég láttunk

Különös fejesgól született az al-Ittihad - al-Sabab Ázsiai BL-meccsen, a hazaiak Muhtar Falata földön fekvős góljával szereztek vezetést, s mint később kiderült, ez lett a győztes gól is.

11:32
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

1500 métert zuhant, túlélte

Ezerötszáz méteres zuhanást élt túl Peruban egy ejtőernyős, aki csaknem sértetlenül úszta meg azt, hogy rosszul nyílt ki az ernyője. "Csoda, hogy életben van. Isten akarata volt, hogy túlélte. Minden szükséges vizsgálatot elvégeztünk, egy csontja sem tört el" - mondta a férfit ellátó sürgősségi orvos szerdán az arequipai kórházban.

A 31 éves Amasifuen Gamarra őrmester egy katonai repülőgépből ugrott ki 1500 méteren. Amikor ki akarta nyitni ejtőernyőjét, egy szíj a torka köré tekeredett, a férfi pedig elvesztette eszméletét.

"Nem tudjuk, mi tompította a földet érését, csoda történt" - mondta az orvos, Guillermo Pacheco. Az őrmestert átszállították egy katonai kórházba, hogy további, átfogó vizsgálatokat végezzenek rajta.

12:14
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Pelé Kakát hiányolja

Pelé Kakát vagy Robinhót hiányolja a világbajnokságra kihirdetett brazil keretből. Szerinte az is megoldás lehetne, hogy Kaká vagy Robinho - nem benevezettként - ott legyen a kerettel a felkészülés során, s így segítse a többieket. Azt viszont nem mondta el, hogy ha kettőjük közül valamelyiket beválogatta volna a csapatba, akkor kit hagyott volna ki a 23 fős keretből.

12:29
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Indul a hokivébé

Az olimpiai bajnok Kanada, a címvédő Svédország, és a szocsi kisiklást feledtetni igyekvő Oroszország számít favoritnak a pénteken kezdődő minszki hokivébén. A Jégkorongblog részletes előzetesét itt olvashatja.

12:33
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Klein Dávid ökolábnyoma

Klein Dávid nem hagy ökológiai lábnyomot az Everesten, noha az elmúlt években egyre nagyobb gondot jelent a szemét a Himaláján - közölte Klein expedíciójának sajtója. A nepáli kormány egy új rendelettel próbál védekezni a környezetszennyezés ellen: minden expedíciónak 8 kg szemetet kell lehoznia magával az Everestről.

12:36
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Mayweather elbizonytalanodott

Floyd Mayweather Jr., nemrég egyesítette a váltósúlyú WBC/WBA-öveit Maidana legyőzésével, a meccs után pedig egy szeptemberi visszavágóról beszélt. A Showtime televízióval még három mérkőzésre szóló szerződése van, ám a napokban egy riporter megkérdezte tőle, hogy érez-e indíttatást Amir Khan ellen kiállni, mire meglepő választ adott: "Egyelőre nem tudom. Le kell ülnöm otthon, és elgondolkodni a folytatásról. Azt sem tudom még, hogy folytatom-e egyáltalán az ökölvívást, vagy nem. Maidana egy igen-igen durva csóka, nem különösebben érdekli, hogy éppen hol üti meg az embert."

12:50
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Koreai keret

Hong Mjung Bo dél-koreai szövetségi kapitány kihirdette a vb-keretét, a 23 játékos közül mindössze hat játszik hazája bajnokságában.

12:51
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Tovább ragyog a Gyémánt

További öt évig, azaz 2015-től 2019-ig biztosan megrendezi a Gyémánt Liga-sorozatot a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. Évente jelenleg 14 versenyt rendeznek négy kontinensen.

13:20
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Cech kényszerpihenőn

Nyolc-tíz hét múlva kezdheti meg az edzéseket Petr Cech, a Chelsea cseh kapusa, akit április 22-én elszenvedett vállsérülése miatt szerdán megműtöttek. A 31 éves Cech rosszul esett az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, majd kiderült, vállövi izmai és csontjai megsérültek.

13:21
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Hatvanéves a teniszlegenda

Pénteken ünnepli 60. születésnapját Taróczy Balázs, Wimbledon és a Roland Garros páros bajnoka, a modern kori tenisz legnagyobb magyar alakja.

13:44
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Birkózás a Times Square-en

Az amerikai Nahshon Garrett (b) az orosz Georgij Vangelovval bírkózik New York központjában, a Times Square-en, ahol hat ország korábbi és reménybeli olimpikonjai tartottak bemutató meccseket Forrás: MTI/AP/Julie Jacobson

13:54
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Rontott a válogatott

A fociválogatott ismét egy helyet rontott a FIFA világranglistáján, így most a 45. A 2016-os Eb-selejtezőkön a magyarokkal egy csoportban szereplő csapatok közül a görög és a román áll előrébb (10., ill. 32.) a rangsorban. A finnek az 52., az északírek a 84., a feröeriek pedig a 164. helyen állnak. Az élen pedig Spanyolország.

14:42
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Palik vs Gareth Bale

14:56
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Szárnyal a magyar tenisz

Madarász Gergely könnyed győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet Liechtenstein ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. Az előző napon a válogatott sima 3-0-al intézte el Örményországot. Apró szépséghiba: az éjszakai eső miatt nem működtek az elektromos eredményjelzők, így a közönség csak a játékvezetők közlése alapján tájékozódhatott az állásról. És persze innen: Magyarország-Liechtenstein 1-0, Madarász Gergely-Timo Kranz 6:3, 6:1.

15:04
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Mexikóizott, törölték a ranglistáról

Adrien Broner azt találta mondani Carlos Molina legyőzése után, hogy "éppen most vertem ki a sz*rt is egy mexikóiból". A rasszista megjegyzéséért a WBC világszervezet minden címmeccstől eltiltotta, sőt a ranglistáiról is törölte a nevét. Az eltiltás addig tart, ameddig a fiatal bunyós nem kér nyilvánosan bocsánatot.

15:13
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Vigyázz Ibra gyerekére!

Zlatan Ibrahimovic lendületes mozdulatokkal védte meg a gyerekét, akihez túl közel ment a Canal+ riportere, Olivier Tallaron, miközben a PSG a bajnoki címet ünnepelte.

15:20
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Saját magát tapsolta meg

Dimitrij Koub, a litván Trakai belorusz játékosa szép fejesgóllal egyenlített a Zalgiris ellen, 12 perccel a lefújás előtt. Az eredmény nem változott, Koubnak pedig annyira tetszett a gólja, hogy kiszaladt a lelátóra megtapsolni saját magát.

15:23
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Agassi: Nadal a legnagyobb

Andre Agassi Rafael Nadalt tartja minden idők legnagyobb teniszezőjének, annak ellenére, hogy a spanyol néggyel kevesebb GS-t nyert, mint Roger Federer: "Nadalt tenném az első helyre, Federert a másodikra. Federer négy éven keresztül kimagaslott a mezőnyből, fölötte állt Roddicknak és Hewittnak. Nadalnak viszont akkor kell alkotnia, amikor Federer, Djokovic és Murray is ott van a mezőnyben."

15:30
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Két világbajnokkal erősít a Szeged

A Pick Szeged férfikézi-csapata két vb-győztest igazolt: a kapus José Manuel Sierrát és a balátlövő García Robledót. Mindkettőjükkel kétéves szerződést kötöttek. Szögi Nándor, a szegediek klubmenedzsere elmondta: hosszú egyeztetés után sikerült megállapodni Sierrável és Robledóval, akik jelenleg a Paris Saint-Germainben szerepelnek. A szerződtetésben sokat számított Juan Carlos Pastor vezetőedző véleménye. A május 21-én 36 éves, 194 centiméteres kapus korábban többek között játszott a Barcelonában is, amellyel négyszer nyert Bajnokok Ligáját, ötször pedig spanyol bajnokságot. Pályafutása során összesen 11 évig volt Pastor az edzője. A 30 éves Robledo a PSG előtt az Ademar Leónt erősítette. Mindketten tavaly lettek világbajnokok, idén pedig Eb-bronzérmesek.

15:38
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Moyes-szobor az Anfielden

"Minden rekordot megdöntött", "Futballgéniusz", "minden Liverpool-drukker kedvence" - így vezette fel a Paddy Power David Moyes szobrának a Liverpool-stadion elé szállítását.

15:50
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Szerintünk ez vicces

Arsenal-játékosok reagálnak gonosz tweetekre.

16:30
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Gomezről lemondtak a németek

Joachim Löw német szövetségi kapitány kijelölte bő, 30 fős keretét a vébére. Mario Gomez, a Fiorentina csatára még ebben sincs benne, de csatárposzton amúgy sem túl fényes a névsor.
A hosszú ideje sérüléssel küzdő Sami Khedira ugyanakkor kap egy esélyt, ahogy a veterán, sérülékeny Miroslav Klose is. Jövő kedden Lengyelországgal játszanak a németek, Löw aztán szűkíti 25-26 fősre a keretét.
A bő keret: kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96); védők: Jérome Boateng (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Freiburg), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Marcell Jansen (Hamburger SV), Per Mertesacker (Arsenal), Shkodran Mustafi (Sampdoria); középpályások: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Leon Goretzka (Schalke 04), Max Meyer (Schalke 04), Mario Götze (Bayern München), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), André Hahn (Augsburg), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Chelsea); csatárok: Miroslav Klose (Lazio), Kevin Volland (1899 Hoffenheim).

16:44
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Császár a legrosszabb igazolás

A Handball-planet.com című nemzetközi oldal Európa legrosszabb idei igazolásának választotta Császár Gábort, a PSG irányítóját, aki - a klubja számára már véget ért - Bajnokok Ligája-sorozatban összesen négy gólt dobott, miközben kevés játéklehetőséget kapott. Részletek itt.

16:48
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

A Roma-Juve nem lehet este

Biztonsági okok miatt vasárnap nem este, hanem már délután meg kell rendezni az AS Roma-Juventus rangadót a Serie A-ban hétvégén. A Juventus már bajnokként, a Roma pedig biztos másodikként várja a vasárnapi mérkőzést. A két együttes szezonbeli első találkozóját 3-0-ra nyerték a torinóiak. Az eredeti, 20.45-ös időpont helyett 17.45-kor végzik majd el a kezdőrúgást.

17:06
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Történelmi győzelem

Madarász Gergely és Fucsovics Márton után a Filipenko Viktor, Gödry Levente páros is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3-0-ra nyert Liechtenstein ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A magyarok a szombati osztályozón a grúzokkal küzdenek meg a feljutásért.
Magyarország-Liechtenstein 3-0
Filipenko Viktor, Gödry Levente-Robin Forster, Christian Meier 6:0, 6:0
Fucsovics Márton-Vital Leuch 6:0, 6:1
Madarász Gergely-Timo Kranz 6:3, 6:1

17:59
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Színészkedett-e a síró Pistorius?

A barátnőjét, Reeva Steenkampot tavaly februárban lelövő Oscar Pistorius tárgyalásának 28. napján rekordszámú, három tanút is meghallgattak. Szóba került a barátnő fenekén látható seb, a gyomrában talált kaja, és az, hogy a műlábú futó színészkedett-e, amikor a holttest felett zokogott. Viszont csütörtökön sem sikerült közelebb kerülni az igazsághoz. Szerintünk legalábbis (részletek itt).

18:34
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Nagyot léphet a Loki az új stadionban

Első mérkőzését játssza szombaton új stadionjában a listavezető Debrecen, amelynek szinte kötelező győznie az Újpest ellen, hogy megőrizze kedvező helyzetét közvetlen üldözőjével, a hárompontos hátránnyal második, címvédő Győrrel szemben az OTP Bank Liga 28. fordulója után is.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
péntek:
MTK Budapest-Puskás Akadémia 19.00, Vezeti: Solymosi
szombat:
Ferencváros-Diósgyőri VTK 14.00, v.: Kassai
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Becséri
PMFC-Matias - Mezőkövesd-Zsóry FC 16.00, v.: Vad II
Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 18.00, v.: Farkas
DVSC-TEVA - Újpest FC 20.00, v.: Erdős
vasárnap:
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 16.30, v.: Iványi
Szombathelyi Haladás-MVM Paks 18.30, Szabó

A tabella:
1. DVSC-TEVA 27 16 8 3 62-30 56 pont
2. Győri ETO FC 27 15 8 4 44-30 53
3. Videoton FC 27 14 6 7 48-29 48
4. Ferencváros 27 14 6 7 42-32 48
5. Szombathelyi Haladás 27 12 9 6 36-28 45
6. Diósgyőri VTK 27 11 10 6 40-35 43
7. PMFC-Matias 27 11 8 8 38-33 41
8. Budapest Honvéd 27 9 6 12 33-33 33
9. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 27 8 9 10 33-43 33
10. MTK Budapest 27 8 7 12 36-35 31
11. Lombard Pápa Termál FC 27 8 6 13 30-44 30
12. Újpest FC 27 7 8 12 38-45 29
13. Puskás Akadémia 27 7 7 13 33-47 28
14. MVM Paks 27 6 10 11 34-40 28
15. Mezőkövesd-Zsóry FC 27 6 5 16 25-44 23
16. Kaposvári Rákóczi 27 4 7 16 21-45 19

18:42
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

A grúzok ellen a feljutásért teniszezünk

Ma eldőlt, hogy a magyarok a grúzokkal, a macedónok pedig a törökökkel küzdenek meg szombaton a feljutásért a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. Csütörtökön az A csoportban a magyarok 3-0-ra verték Liechtensteint, a C-ben pedig a grúzok szintén 3-0-ra Izlandot, közben a B-ben a macedónok, a D-ben pedig a törökök gyűjtötték be második, továbbjutást érő sikerüket. A szombati osztályozókon - melyeken eldől majd, hogy melyik két válogatott jut fel a zóna II-es csoportjába - az A és a C, illetve a B és a D csoport győztese találkozik egymással. Két nap múlva a Magyarország-Grúzia találkozó 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban.

18:59
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

A PSG-nek bejött Blanc

Egy évvel meghosszabbították Laurent Blanc vezetőedzői szerződését a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál. A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner - aki 2010 és 2012 között a francia válogatottat irányította - 2013-ban váltotta az olasz Carlo Ancelottit. Eredeti szerződése 2015 nyaráig szólt, így a módosítással 2016-ig marad. A PSG a mostani szezonban bajnokságot és Ligakupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutott. A 48 éves Blanc - amint az a PSG közleményéből kiderül - örül, hogy hosszabb ideig folytathatja munkáját "Európa egyik legambiciózusabb projektjében", a klubelnök Nasszer al-Helaifi szerint pedig "elegáns és hatékony játékstílust honosított meg" a vezetőedző, így "méltányos, hogy megújítják és ismételten kifejezik a bizalmukat" iránta.

19:27
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Falatnyi ruhában a fitnesz-Eb-re

Gőzerővel készül a közelgő fitnesz Európa-bajnokságra Mészáros Rafaella, a Fitparádé tavalyi győztese. A koszovói Eb-t május 24-25-én rendezik Koszovóban.

19:40
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Hirtelen halál Sarlóspusztán

Hegyi Norbert a harmadik helyen végzett trapban a Sarlóspusztán zajló Beretta Kupa nemzetközi koronglövő versenyen, a júniusi Európa-bajnokság főpróbáján. Hegyi 119 találattal a második helyen zárta a 125 lövéses alapversenyt, majd a döntő első szakasza után a harmadik helyért párbajozhatott a horvát Sedmakkal. A 15 lövést egyaránt tíz találattal zárta a két versenyző, így az első hibáig tartó hirtelen halál döntött, amiből a magyar jött ki jobban. Hegyi Norbert elégedett volt teljesítményével, ám azt kiemelte, hogy az Európa-bajnokságon 119 korongos alaperedménynél biztosan jobb kell majd a hatos döntőbe kerüléshez. A Beretta Kupán trap- és skeet-versenyeket rendeznek. A női skeetesek versenye vasárnap, míg a férfiaké hétfőn zárul. A koronglövő Európa-bajnokság június 16-án kezdődik.

20:11
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Megnézhették az új Fradi-stadiont

Kiderült, hogy fátyolfóliával védik a madaraktól a Fradi-stadion fűmagjait.

20:12
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Serena Williams 650. győzelme

A világelső amerikai Serena Williams két sima játszmában nyert csütörtökön a spanyol Carla Suarez Navarro ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a madridi salakpályás tenisztornán. A 32 éves klasszis játékos profi pályafutása 650. győzelmét aratta. A női teniszezők közül ő a 11., aki elérte ezt a számot. Nővérétől, Venustól mindössze egyetlen siker választja el. Serena Williams sorozatban a 29. mérkőzésén maradt veretlen spanyol riválissal szemben. Legutóbb 1999-ben, Arantxa Sánchez Vicariótól kapott ki Berlinben, igaz, akkor sérülés miatt adta fel a küzdelmet.

Eredmények:
férfiak (3,67 millió euró összdíjazás):
nyolcaddöntő:
Berdych (cseh, 6.)-Dimitrov (bolgár, 12.) 3:6, 6:3, 6:2

nők (3,67 millió euró összdíjazás):
nyolcaddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Suarez Navarro (spanyol, 14.) 6:2, 6:3
Li (kínai, 2.)-Stephens (amerikai, 16.) 2:6, 6:3, 6:2
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Vinci (olasz) 6:1, 6:1
Kvitova (cseh, 5.)-Safarova (cseh) 6:4, 6:3

20:17
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Varga Judit olasz színekben fut

Pénteken Dohában kezdődik meg az idei atlétikai Gyémánt Liga-sorozat, melynek első állomásán a súlylökő Márton Anita révén magyar versenyző is lesz a mezőnyben. Az idei fedettpályás világbajnokságon hatodik magyar sportoló rangos mezőnyben méretheti meg magát, a magyar idő szerint 16.35-kor kezdődő versenyen ugyanis többek között a szám jelenlegi uralkodója, a kétszeres olimpiai és négyszeres szabadtéri világbajnok, új-zélandi Valerie Adams is ott lesz. A verseny talán első számú alakja a nőknél a 100 méteren rajtoló jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce lesz. A klasszikus sprintszám kétszeres olimpiai bajnoka a tavalyi moszkvai világbajnokságon 100 és 200 méteren is nyert, s a jamaicai 4x100-as váltóval is győzött. Azt, hogy milyen formában érkezett Dohába még nem lehet tudni, mivel idén ez lesz az első 100-as futása. A jamaicai vágtázón kívül ott lesznek még a versenyen többek között a férfi 400 és 800 méter világbajnoki címvédői, azaz az amerikai LaShawn Merritt és az etióp Mohamed Aman is, s szintén rajtol a férfi 110 gát vb-aranyérmese, az ugyancsak amerikai David Oliver. Márton Anita mellett a versenynek lesz még egy magyar érdekeltje, a női 3000 méteren - vélhetően irammenőnek szerződtetett - Varga Judit, aki már olasz színekben fut.

20:35
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Bombanőkkel fetrengtek a Hali-focisták

20:55
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Nadal átlépett a finn teniszezőn

A címvédő, háromszoros győztes Rafael Nadal bejutott a legjobb nyolc közé a madridi salakpályás tenisztornán. A hazai közönség előtt szereplő világelső csütörtökön két sima játszmában nyert a finn Jarkko Nieminen ellen. Nadal ellenfele a negyedddöntőben a cseh Tomas Berdych lesz.

Eredmények:
férfiak (3,67 millió euró összdíjazás):
nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Nieminen (finn) 6:1, 6:4
Nisikori (japán, 10.)-Raonic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 7:6 (7-5)

nők (3,67 millió euró összdíjazás):
nyolcaddöntő:
Sarapova (orosz, 8.)-Stosur (ausztrál) 6:4, 6:3

21:24
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Putics a Bundesligából Franciaországba igazolt

A francia élvonalban szereplő Tremblay együttesében folytatja pályafutását Putics Barna, a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője. A klub honlapja számolt be arról, hogy kétéves szerződést kötött a magyar játékossal, aki négy év után hagyta el a német Bundesligában érdekelt Gummersbachot. "Egy új fejezet kezdődik most az életemben, nagyon örülök, hogy kipróbálhatom magam a francia bajnokságban" - mondta Putics.

22:05
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Amerika is felfigyelt Görbiczékre

A 20 millió előfizetővel rendelkező Sports Illustrated magazin weboldala egy fotósorozatot közölt a budapesti női kézis Final Fourról, amely a Győr diadalával végződött. A képekből két fotó is bekerült "A hét fotói" közé, rajtuk a győri Heidi Lökével és Korsós Dorinával.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az USA-ban kevésbé ismert sportág egy kis teret nyert a nívós magazin felületén, terjesztve ezzel a kézilabda, Budapest és a Győri Audi ETO KC jó hírét" - olvasható a győriek weboldalán.

22:15
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Crawford a legjobb hatodik ember

Jamal Crawfordot, a Los Angeles Clippers játékosát választották a legjobb hatodik embernek az NBA mostani szezonjában. A 34 éves Crawford - aki 2010-ben az Atlanta Hawks kosarasaként is kiérdemelte ezt az elismerést - az alapszakaszban 45-ször a cserepadról beszállva segítette csapatát, átlagban 18,6 pontot szerzett. Crawfordot a 125 szavazásra jogosult sportújságíró közül 57-en tettek az első helyre, így 421 ponttal győzött, nem sokkal előzte meg Taj Gibsont, a Chicago Bulls (49 első hely, 395 pont) játékosát. A harmadik Manu Ginobili, az alapszakaszgyőztes San Antonio Spurs argentin kiválósága lett. Crawford - Kevin McHale, Ricky Pierce és Detlef Schrempf után - a negyedik játékos, aki kétszer is elnyerte a díjat.

22:28
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Besic a vb után elhagyná a Fradit

Úgy érzi, Magyarországon már nem fejlődhet tovább, így Muhamed Besic, a Ferencváros bosnyák futballistája a brazíliai világbajnokságon után eligazolna. (Bővebben.)

23:18
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Elrendelték a Klicsko-Pulev meccset

Ahogy arra számítani lehetett, az ilyen téren általában igen csak szigorú IBF nem várt tovább, és hivatalosan is elrendelte a kötelező címvédést nehézsúlyú világbajnokának, Vlagyimir Klicskónak. Az ukrán klasszisra - amennyiben nem akarja ringen kívül elveszíteni címét - legközelebb már a Sauerland promotion bolgár öklözője, a 20 mérkőzés után is veretlen IBF nemzetközi bajnok Kubret Pulev vár. Az érintettek legfrissebb nyilatkozatai szerint a tárgyalások már el is kezdődtek az érdekesnek ígérkező összecsapásról - írja a Profiboksz.hu.

23:19
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Messi örül

Méghozzá annak, hogy csak a Barcán múlik, megvédi-e a spanyol bajnoki címét. Ehhez az Elche után le kell győznie az Atléticót is.

23:23
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Tsonga után Murrayt is legyőzte

Santiago Giraldo bejutott legjobb nyolc közé a madridi salakpályás tenisztornán: a kolumbia játékos azt követően, hogy szerdán a francia Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta, csütörtökön a hetedik helyen kiemelt brit Andy Murrayt győzte le két meglepően sima szettben. A 26 éves Giraldo pályafutása során először nyert a világranglistán legjobb tízben lévő rivális ellen.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak (3,67 millió euró összdíjazás):
Giraldo (kolumbiai)-Murray (brit, 7.) 6:3, 6:2
Bautista (spanyol)-Kubot (lengyel) 6:4, 6:2
Gulbis (lett)-Cilic (horvát) 6:3, 6:4
Lopez (spanyol)-Thiem (osztrák) játék nélkül

nők (3,67 millió euró összdíjazás):
Garcia (francia)-Errani (olasz, 10.) 6:2, 4:6, 6:3
Ivanovic (szerb, 11.)-Pavljucsenkova (orosz) 6:1, 6:2

23:26
2014. május 8.
Vágólapra másolva!

Egy fán lógott a lezuhant pilóta

Hétfő óta lógott egy fán a Pireneusokban egy lezuhant vitorlázó repülőgép pilótája, akit végül ma sikerült megmentenie a keresésére indult mentőcsapatnak. (Részletek itt.)

00:05
2014. május 9.
Vágólapra másolva!

84 évesen lett kupagyőztes

A Rosztov labdarúgócsapata 84 éves története során először hódította el az orosz kupát, ugyanis a csütörtöki fináléban 0-0-s döntetlen után büntetőkkel legyőzte a Krasznodart. Miután a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem esett gól, jöhettek a 11-esek, és a hetedik körben dőlt el a finálé. A Rosztov kupasikere révén a következő idényben az Európa Ligában indulhat.

00:49
2014. május 9.
Vágólapra másolva!

Megbundáztak öt meccset, a Fradi lett a bajnok

Ma 75 éves az Újpest legendája, Göröcs János. Úgy véli, a Videotonnak ennyi pénzből aranyat kellett volna nyernie, és nem érti, Lázár Bencét és Kovács Istvánt miért mellőzi a csapata. (Teljes cikk.)

00:49
2014. május 9.
Vágólapra másolva!

Vége

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhatag, viszlát holnap.