Brutális büntetést kapott a City és a PSG

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Los Angeles nagy sorozatot épített az NHL rájátszásában, Mark Selby az új sznúkervilágbajnok, a Tottenham pedig egy Liverpoolt gúnyoló videó miatt magyarázkodik. Javier Zanetti, az Inter argentin ikonja befejezi pályafutását, a Barcelona Luis Enriquét szemelte ki edzőnek. Keddi sporthírek.
11:44
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Paulnak sült a keze

A Los Angeles Clippers 122-105-ös győzelmet aratott az Oklahoma City Thunder vendégeként az NBA rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjének első felvonásán, így vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

A vendégek legjobbja Chris Paul volt, aki 32 ponttal és 10 gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. Az irányító 14 mezőnykísérletéből mindössze kettőt hibázott el, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről kilenc próbálkozásából nyolc sikeres volt. Mindkettő karriercsúcs Paulnál, ráadásul rájátszásbeli NBA-rekordot állított fel azzal, hogy az első nyolc hárompontosát értékesítette. Keleten a Washington Wizards is idegenbeli sikerrel kezdett, miután 102-96-ra nyert az Indiana Pacers otthonában.

eredmények, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:
Kelet:

Indiana Pacers - Washington Wizards 96-102

Nyugat:
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 105-122

11:48
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

A Kings sorozatban hat meccset nyert

A Los Angeles Kings másodszor is győzött az Anaheim Ducks otthonában az NHL Nyugati főcsoportjának elődöntőjében, így 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában. A Honda Centerben rendezett összecsapáson az első mérkőzés hőse, a szlovák Marian Gaborík szerezte a vendégek első gólját, ezzel már hat találatnál jár a rájátszásban. Jonathan Quick, a Kings hálóőre 36 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. A Kings az első körben 0-3-ról ejtette ki a San Josét, így a mostani sikerével sorozatban már hatodik meccsét nyerte.

Keleten a Pittsburgh Penguins sorozatban másodszor is kapott gól nélkül győzte le a New York Rangers együttesét, igaz, Marc-Andre Fleurynek ezúttal csak 22 lövést kellett hárítania. A Pingvinek csapatkapitánya, Sidney Crosby megszerezte első idei rájátszásbeli találatát.

eredmények, főcsoport-elődöntők:
Kelet:
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 0-2
A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára.

Nyugat:
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 1-3
Az állás: 2-0 a Los Angeles javára.

11:53
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Új világbajnok sznúkerben

Mark Selby először lett világbajnok sznúkerben, miután a döntőben 18-14-re legyőzte a címvédő, szintén angol Ronnie O'Sullivant.

Az ötszörös vb-első O'Sullivan vasárnap már 10-5-re vezetett, ám a hétfői folytatásban több kulcsfontosságú golyót is elhibázott, és rendre helyzeteket adott 30 éves riválisának. A sheffieldi diadalával a világranglista élére ugrott Selby sikeréért 300 ezer fontot (111 millió forint) kapott.

12:00
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

A legszebb öröm

A Liverpool háromgólos előnyt adott le a Crystal Palace elleni mérkőzés utolsó bő tíz percében, és ezzel nagy valószínűséggel elbukta az angol bajnoki címet. A Tottenham Twitter-oldalára a meccs után egy kárörvendő videó került fel, amely után nem győzött mentegetőzni a londoni klub, amely arra hivatkozott, hogy egy hacker műve a videó. A kárörömben az is közrejátszhatott, hogy a Liverpool ebben a szezonban 4-0-ra és 5-0-ra verte a Tottenhamet.

12:12
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Ők mennek a vébére

Kijelölte végleges, 23 fős keretét a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra Luis Fernando Suarez, a hondurasi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A közép-amerikai együttes a tornát megelőzően a törökökkel, az izraeliekkel és az angolokkal játszik felkészülési mérkőzéseket. Harmadik világbajnoki szereplésén Honduras célja, hogy megszerezze első győzelmét a vb-k történetében, a csoportküzdelmek során Franciaországgal, Svájccal és Ecuadorral találkozik majd.

A hondurasi keret:
kapusok: Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober, Luis Lopez (mindkettő Real Espana)
védők: Brayan Beckeles (Olimpia), Arnold Peralta (Rangers), Emilio Izaguirre (Celtic Glasgow), Juan Carlos Garcia (Wigan Athletic), Maynor Figueroa (Hull City), Victor Bernardez (San Jose Earthquake), Osman Chavez (Quingdao Jonoon), Juan Pablo Montes (Motagua)
középpályások: Luis Garrido (Olimpia), Roger Espinoza (Wigan Athletic), Jorge Claros (Motagua), Wilson Palacios (Stoke City), Oscar Boniek Garcia (Houston Dynamo), Andy Najar (Anderlecht), Mario Martinez (Real Espana), Marvin Chavez (Colorado Rapids)
támadók: Jerry Bengtson (New England Revolution), Jerry Palacios (Alajuelense), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad)

12:27
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Nem mindenkit hatott meg a sírás

Luis Suárez nehezen viselte, hogy a Liverpool háromgólos előnyből csak döntetlent játszott a Crystal Palace ellen, és az uruguayi csatár percekig zokogott a pályán, csapattársai próbálták vigasztalni. Suárez könnyei nem mindenkiből váltottak ki szimpátiát, a Stoke City német védője, Robert Huth a Twitter-oldalára azt írta, nála hárommeccses eltiltás járna azért, ha valaki a pályán sír. Huth nem tartozik Suárez rajongói közé, a védő egyszer rálépett Suárez hátára, a Stoke akkori edzője, Tony Pulis - aki most éppen a Liverpooltól pontot raboló Palace-nál dolgozik - pedig kikelt a csatár állandó műesései ellen.

12:44
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Anglián belül válthat Sagna

A francia L'Équipe úgy tudja, Bacary Sagna, az Arsenal jobbhátvédje a nyáron távozik a klubtól, de marad a Premier League-en belül, és a Manchester Cityben vagy a Chelsea-ben folytatja. Az Arsenal 2008 óta nem emelte meg Sagna fizetését, akit a török Galatasaray és az olasz Inter is szeretett volna megszerezni.

13:02
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Nasri előre iszik?

A Liverpool váratlan pontvesztése volt a hétfő egyik legdrámaibb sztorija, és érthető módon a Vörösökkel nagy versenyben lévő Manchester City játékosait is felpörgette a Crystal Palace-tól kapott ajándék. "Micsoda meccs, micsoda liga, mennyire imádom a Crystal Palace-t! Most már rajtunk a sor, hogy elvégezzük a saját feladatunkat! - írta a Twitter-oldalán Samir Nasri, a Cita francia középpályása. A City szerdán az Aston Villával, vasárnap a West Hammel játszik, két győzelemmel biztos bajnok, de lehet, hogy négy pont is elég lesz.

13:20
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Ez döntött a Barca javára

"A feltételeket tekintve semmi különbség nem volt a két ajánlat között, a döntésnek elsősorban az emberi oldalát kell kiemelni. Úgy éreztük, Barcelonában fel vannak készülve egy fiatal érkezésére, nagy tapasztalatuk van benne, és pontosan azokat a részeket emelték ki, amelyek a mi szempontunkból sokkal fontosabbak most. Tehát magát a képzést, az ottani életet, az iskolát, azt, hogy hogyan figyelnek rá. Azokat a dolgokat, melyekről én pontosan tudom, mennyire fontosak, mikor valaki elszakad a családtól" - mondta Tajti József, a felcsúti akadémia szakmai igazgatója, akinek Mátyás fia a Barcelonához igazolt. További részletek itt.

13:43
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Új olasz rekordot állított fel a Juve

A Juventus a bajnoki cím mellé egy rekordot is begyűjtött, 31 meccset nyert az eddig lement 36 fordulóból, ilyenre eddig nem volt példa a Serie A-ban.

14:00
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Hány napot töltött élen a City?

A Manchester City a mostani idényben mindössze 10 napot töltött a Premier League élén, de ha szerdán nyer az Aston Villa ellen, akor újra átveszi a vezetést. Ha pedig a West Ham ellen is győz Manuel Pellegrini csapata, akkor zsebben a bajnoki cím.

14:13
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Kebabot dobott a drukker arcába

A dortmundi Kevin Grosskreutz a hétvégén még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két gólt szerzett a Hoffenheim ellen, így őt választották meg a forduló játékosának a Bundesligában. Grosskreutz vasárnap este csapattársával, Julian Schieberrel mászkált, és zárásként egy kebaboshoz tértek be, ahol Köln-drukkerek kiszúrták őket, és verbálisan inzultálták a játékosokat. Grosskreutz ezt megunta egy idő után, és az extra csípős kebabot az egyik szurkolóhoz vágta, akinek a szósz marni kezdte a szemét, ezért kihívta a rendőröket. Grosskreutz a Bild nevű lapnak nyilatkozva elismerte, túlreagálta a dolgot, és hibázott.

14:24
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Félpályás gól a női focistától

A Barcelona női csapatának 19 éves Virginia Torrecilla emlékezetes gólt szerzett, a kezdőkörből, a saját térfeléről ívelt az ellenfél kapujába. David Beckham legendás gólját másolta vele.

14:45
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

50 millió fontos büntetés a Manchester Citynek

Az UEFA 50 millió fontra megbüntette a Manchester Cityt a pénzügyi fair play megsértése miatt. A pénzbüntetés mellett a BL-keretet érinti a szankció, 25 helyett csak 21 játékost nevezhet a City a következő idényben. Hasonló büntetés vár a francia PSG-re is. A pénzügyi fair playt azért vezették be, hogy ezzel szabjanak gátat a klubok féktelen költekezésének, és a szabály szerint a klubok vesztesége maximum 45 millió euró lehet két idényre levetítve.

15:05
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Federer: tenisz helyett feleség

A háromszoros győztes (2006, 2009, 2012) Roger Federer kihagyja a héten esedékes madridi tenisztornát, ugyanis felesége nemsokára életet ad harmadik gyermeküknek. Federernek és Mirka Vavrinecnek korábban ikrei születtek, és eleinte azt lehetett hallani, hogy ismét ikreket várnak. A svájci klasszis elnézést kért a szurkolóitól, és azt ígéri, jövőre visszatér Madridba.

15:25
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Nagy kő esett le a szívükről

A házigazda magyar teniszválogatott az örményekkel és a liechtensteiniekkel találkozik a csoportküzdelmek során a Davis-kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának tornáján, melyre szerdától szombatig kerül sor Szegeden. A keddi sorsoláson az is eldőlt, hogy Hornok Miklós kapitány együttese szerdán 11 órakor kezd Örményország ellen, Liechtenstein pedig csütörtökön vagy pénteken következik.

"Nagy kő esett le szívünkről, hogy elkerültük a volt top 100-as játékossal is rendelkező törököket. Anélkül, hogy terhet akarnék rakni ennek a fiatal csapatnak a vállára, a papírformát hozni kell, azaz csoportelsőként akarunk továbbjutni a szombati rájátszásba" - nyilatkozta a kapitány. Hornok Miklós hozzátette, remek a hangulat a válogatottban, az első számú hazai játékos Fucsovics Márton lesz, a további felállásról azonban később dönt.

A magyar csapatban Fucsovics mellett Madarász Gergelyt, Filipenko Viktort és Gödry Leventét nevezték, közülük Madarász az egyetlen, aki még sosem játszott a Davis-kupában. A 12 csapatos mezőnyben öt olyan válogatott van - az albán, az izlandi, a liechtenstei, a máltai és San Marinó-i -, melyben egy ATP-ranglistás játékos sem szerepel. Montenegrónak és Örményországnak is csak egy van (top 1000-en kívüliek), kettő vagy három ATP-ssel egy-egy, négy ATP-ssel pedig három ország - köztük Magyarország - rendelkezik. A III-as csoportból két csapat jut fel a II-es csoportba.

A szegedi Gellért Szabadidőközpontban - amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott - Magyarországé mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia és Észtország válogatottja lép pályára. A csapatok szerdától péntekig körmérkőzéseket vívnak, majd szombaton a négy csoportgyőztes rájátszással dönt a két feljutó helyről, a többiek helyosztókat játszanak.

15:44
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Sajnálom, de jól érzem magam a Realnál

Az edzőt kereső Manchester United 18 millió eurós fizetéssel próbálta elcsábítani Carlo Ancelottit, a Real Madrid edzőjét. Ha igent mondott volna, akkor Ancelotti lett volna a világ legjobban fizetett edzője, jelenleg a listát Pep Guardiola, a Bayern mestere vezeti évi 17 millió eurós keresettel. "Sajnálom, de jól érzem magam a Realnál" - hárította el az érdeklődést Ancelotti, aki a kupát már bezsebelte, és még a bajnokságra és a BL-re is esélye van.

16:00
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Zanetti elköszön

Az idény végén befejezi a pályafutását Javier Zanetti, az Inter argentin ikonja. Zanetti Argentínában a Talleres és a Banfield csapatában játszott, majd 1995-ben igazolt az Interhez. A kék-feketékkel ötször volt bajnok, de legnagyobb sikerét 2010-ben aratta, amikor az Inter José Mourinho irányításával megnyerte a BL-t. "Úgy éreztem, most jött el a búcsú ideje. A futball nagyon sokat adot nekem, és élveztem minden pillanatot" - nyilatkozta Zanetti.

16:19
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Nem járt még a Panchóban? Itt az alkalom!

A hétfői, első Puskás Akadémia-körút után a jövőben rendszeresen indulnak túrák a felcsúti utánpótlásképző-intézmény és az április 21-én átadott Pancho Aréna megtekintésére. A pfla.hu beszámolója szerint a következő túra csütörtökön lesz, 10.30-tól, majd a hétvégi napokon 15 órától.

A több mint másfél órás program során a látogatók megtekinthetik a sok egyéb látnivaló mellett Puskás Ferenc olimpiai aranyérmét, világbajnoki ezüstérmét, BEK-trófeáit, a Real Madridban viselt mezét, leülhetnek a pálya melletti kispadra, fényképezkedhetnek a Puskás-szobornál, megnézhetik, hol laknak a Puskás-akadémisták vagy beülhetnek a futballközpont 200 éves kápolnájába.

A Puskás Akadémia-körút minden hétfőn és csütörtökön 10.30-kor, szombaton és vasárnap 15 órakor indul, kivéve azokat a napokat, amikor mérkőzést rendeznek a Pancho Arénában.

16:38
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Haas gyorsan végzett Madridban

A 14. helyen kiemelt Tommy Haas nem jutott tovább az első fordulóból a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A német játékost a holland Igor Sijsling búcsúztatta három szettben. A nőknél a másodikként rangsorolt, idén Australian Open-bajnok Li Na könnyedén verte a szintén kínai Cseng Csiét.

eredmények, férfiak (3,67 millió euró összdíjazás), 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Sijsling (holland)-Haas (német, 14.) 3:6, 6:1, 6:4
Anderson (dél-afrikai) - Stepanek (cseh) 3:6, 6:3, 6:4
Gulbis (lett) - Janowicz (lengyel) 7:6 (7-5), 3:6, 6:2

nők (3,67 millió euró összdíjazás), 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Li (kínai, 2.) - Cseng (kínai) 6:2, 6:3
Safarova (cseh) - Rybarikova (szlovák) 6:1, 6:2

16:59
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Luis Enriquét szemelte ki a Barca

A spanyol sportsajtó várakozása szerint a katalánok korábbi futballistája, a Real Madridban is megfordult Luis Enrique lesz az FC Barcelona új vezetőedzője. A korábbi 62-szeres válogatott játékos a nyáron, a mostani bajnoki szezon végeztével foglalhatja el a jelenlegi argentin szakvezető, Gerardo Martino helyét a kispadon.

A trénercsere várható bekövetkeztét azután kezdte el valószínűsíteni a média - így a Marca, az El Mundo Deportívo és a Sport - képriportokban számolva be a látottakról, hogy a Földközi-tenger partján, a Barcelonától 15 kilométerre fekvő nyaralóközpontban, Gavában, közelebbről Luis Enrique lakásán folytatott titkosnak tervezett megbeszélést hétfő délben a kiszemelt szakember és az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta, továbbá a katalán elitklub vezérkarának további két tagja.

17:29
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Spanyol edző a Portónál

Julen Lopetegui veszi át a szakmai munka irányítását a Porto labdarúgócsapatánál. A 47 esztendős spanyol tréner három évre szóló szerződést írt alá, s Luis Castrót váltja, akit márciusban neveztek ki - átmeneti időre - a vártnál gyengébb eredmények miatt menesztett Paulo Fonseca helyére.

A korábbi kapus, aki játékosként megfordult a Real Madridban és az FC Barcelonában is, 2003-ban kezdte edzői pályafutását a Rayo Vallecanónál, majd a spanyol utánpótlás-válogatottakkal ért el szép sikereket: 2011-ben a 19 éven aluliakkal, tavaly pedig a 21 évesnél fiatalabbakkal nyert Európa-bajnokságot. A Porto a harmadik helyen fejezi be a portugál bajnokságot.

18:01
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Tóth László a Mezőkövesd új edzője

Keddtől már Tóth László irányítja a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó előtti helyén álló Mezőkövesdet. Hagyaczki József ügyvezető igazgató a Mezőkövesd-Zsóry klubházában kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, a megállapodás egyelőre a bajnokságból még hátra lévő három meccsre szól az új trénerrel, aki eddig a Haladás II. vezetőedzője és az Illés Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója volt.

18:29
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Müller nem távozna

Továbbra is a Bayern Münchennél képzeli el a jövőjét Thomas Müller, a bajorok német válogatott labdarúgója. "Most biztosan nem távozom, de arra nincs garancia, hogy ez mindig így marad" - nyilatkozott az osztrák Krone.at oldalnak a 24 éves támadó.

Az előző idényben triplázó, azaz bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert együttesben Müllernek kulcsszerepe volt, ugyanakkor Josep Guardiola érkezése után kevesebb lehetőséghez jutott. Az utóbbi időben csak csereként számított rá a spanyol szakember, s emiatt megkezdődött a spekuláció arról, hogy a nyáron távozik a klubtól. A hírek szerint Angliából vannak kérői.

18:45
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Szivósnak bejön Kásás pizzája

"Ma nyitott meg Kásás Tomi étterme a Komjádi uszodánál, próbáljátok ki, nagyon jó a pizza! Ha legalább fele olyan sikeres lesz, mint a pályafutása, akkor biztos a Michelin-csillag!" - írta Facebook-oldalán Szivós Márton.

18:58
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Megoperálták Dani Pedrosát

Megműtötték a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában szereplő Dani Pedrosa alkarját. A 28 éves spanyol versenyző vasárnap Jerezben harmadik volt. Csapatának, a Repsol Hondának keddi tájékoztatása szerint a beavatkozás komplikációmentesen zajlott.

Az operációra azért volt szükség, hogy megelőzzék a vérkeringési zavar kialakulását, ez ugyanis a legrosszabb esetben idegkárosodáshoz is vezethet. A motorosoknál általában a jobb alkar a veszélyeztetett ebből a szempontból, mivel a versenyzők ezt a karjukat használják a gázadáshoz, ezért túlterhelik. Pedrosa a 250 kcm-eseknél kétszer, a 125 kmc-eseknél egyszer nyert világbajnokságot.

19:12
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Egy pápai már befejezte a szezont

Tóth Gábor, a Pápa játékosa ebben a bajnoki szezonban már nem játszhat, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden három mérkőzésre eltiltotta a Debrecen elleni mérkőzésen kapott piros lapja miatt. Az MLSZ honlapja szerint a testület azért büntette hárommérkőzéses eltiltással a futballistát, mert ellenfele lábszárába taposott, és ezzel sérülést okozott. A bizottság a 27. fordulóban kiállított másik öt játékos közül Halmosi Pétert (Haladás), Bank Istvánt (Kaposvár), George Menougongot (Mezőkövesd) és Mateo Pavlovicot (Ferencváros) két-két, míg Jonathan Herist (Újpest) egy találkozóra tiltotta el.

19:45
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Durant nagyot durrantott

Kevin Durantot, az Oklahoma City Thunder olimpiai bajnokát választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A 25 éves erőcsatár óriási fölénnyel nyerte meg a 125 szakíró körében rendezett szavazást, miután a voksolók közül 119-en őt látták a legjobbnak. A második helyen a tavalyi MVP, a címvédő Miami Heat sztárja, LeBron James végzett, akit hat szakíró tett az első helyre. Az amerikai válogatottal 2010-ben világbajnok, 2012-ben olimpiai bajnok Durant kiválóan játszott az alapszakaszban, mérkőzésenként 32 pontot dobott átlagban, s ezzel ő lett a liga pontkirálya is. Ez pályafutása első MVP-címe, s egyben Allen Iverson 2001-es sikere óta ő az első, aki egy szezonban begyűjtötte mindkét címet.

19:58
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Balzsayt Németországból is támogatják

Május 16-án Hamburgban teszi kockára első ízben cirkálósúlyú WBO-Europe címét Lődi Tamás, aki az övet korábban birtokló Nuri Seferivel csap össze. Az Eurosport csatornán élőben követhető gálának - közvetve - még egy magyar érintettje is lesz, ugyanis a szervező EC Boxpromotion vezetője, Erol Ceylan gyűjtést szervez a nyirokrákkal harcoló Balzsay Károly javára, írja a Profiboksz.hu szakportál. A rendezvényen külön szektort hoznak létre, és az oda értékesített jegyekből fogják támogatni a korábbi világbajnok Balzsayt. Az említett belépők 20 euróba kerülnek, ezek mindegyikéből 15 euróval támogatják a népszerű magyar sportembert, majd az így összegyűlt pénzösszeget arra a számlára fogják utalni, amit korábban Peter Hanraths és Jürgen Brähmer kifejezetten erre a célra hozott létre.

20:32
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Átalakul a kézilabda-bajnokság

Magyar és szlovén élcsapatok csatlakozásával a 2014-2015-ös idényben tovább erősödik a SEHA Liga, azaz a dél-kelet európai kézilabdacsapatok régiós bajnoksága. A ligát 2011-ben hozták létre, azzal a céllal, hogy az országukon belül viszonylag kevés igazán erős vetélytársat számláló együttesek több éles csatát vívhassanak. A Veszprém biztosan indul, a Szeged még hezitál, de a magyar NB I-et mindenképpen át kell alakítani. A részletekről itt olvashat!

20:41
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Hullanak a magyar edzők

Közös megegyezéssel szerződést bontott Tóth Bálint vezetőedzővel a labdarúgó-bajnokság 11. helyén álló Lombard Pápa Termál FC vezetősége. Doma Ernő pályaedző szintén távozik a csapattól. A bajnokságból hátralévő három fordulóban a jelenleg az utánpótlásért felelős szakmai igazgató, Nagy Mihály irányítja vezetőedzőként a Pápát, segítője pedig Kovács László kapusedző lesz.

A Lombard 27 forduló alatt 8 győzelemmel, 6 döntetlennel és 13 vereséggel 30 pontot szerzett, legutóbb április elején nyert mérkőzést. A Pécs hazai legyőzése után döntetlent játszott a Videotonnal, majd kikapott a címvédő Győrtől, az MTK-tól, s legutóbb vasárnap, a listavezető Debrecentől.

20:48
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Nincs gól a Szuszában

Az első mérkőzés 0-0-ja után a Magyar Kupa-elődöntőjének visszavágóján sem született még gól az Újpest-MTK párharcban. Félidő.

21:14
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Vezet az Újpest

A Magyar Kupa-elődöntő visszavágójának 57. percében Juanan révén megszerezte a vezetést az Újpest az MTK ellen, így továbbjutásra áll.

21:30
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Ég a Fiorentina

Félórája tart az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának első keddi mérkőzése, amelyen meglepetésre Berardi büntetőjével vezet a Sassuolo a firenzei Artemio Franchi-stadionban.

21:37
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Minden eldőlt Újpesten

A Vass Ádám kiállítása miatt megfogyatkozott MTK nem bírta a nyomást, Balogh is betalált, így a 78. percben már 2-0-ra vezet az Újpest az MTK ellen. Ebből Magyar kupa-finálé lesz.

21:40
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Berardi duplázott

Tíz perc alatt másodszor is betalált Berardi a Fiorentina kapujába, így az olasz bajnokság 36. fordulójában a Sassuolo már 2-0-ra vezet idegenben az első félidő végén.

21:42
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Újpest-MTK 3-0

Simon labdát szerzett Vukmirtól, a gyors kontrát Kabát fejezte be, Újpest-MTK 3-0.

21:52
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Berardi tartja a lépést az Újpesttel

Ne mondjuk ki, hogy gyanús, de azért meglepő, hogy a kieső helyen álló Sassuolo a félidőben 3-0-ra vezet a negyedik helyezett Fiorentina otthonában.

21:55
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Elképesztő formajavulás

A szombati 0-4-es bajnoki után az Újpest óriási formajavulással 3-0-ra verte az MTK-t a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, és bejutott a fináléba.

22:06
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Ezért esett ki a Fulham?

Mohamed Al Fayed szerint a klub azért esett ki a Premier League-ből, mert a stadionnál lévő, eddig szerencsét hozó Michael Jackson-szobrot eltávolították tavaly novemberben. A részletekről itt olvashat.

22:33
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Gólzápor Firenzében

A félidei 0-3 után már csak egy gól a Fiorentina hátránya a Sassuolóval szemben, ugyan Sansone is betalált a vendégek részéről, de a firenzeiektől Rodríguez, Rossi és Cuadrado is eredményes volt.

22:49
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Tóth Bendegúz ezüstérmes

Tóth Bendegúz ezüstérmet nyert a szabadfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában a Bulgáriában zajló kadett birkózó Európa-bajnokság keddi versenynapján. A magyar szövetség honlapja szerint az ESMTK-KSC versenyzője spanyol, román és litván ellenfél legyőzésével jutott be a fináléba, és ott 9-0-ra kikapott az azeri Salim Szadullajevtől.

22:56
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Csak kihúzta a Sassuolo

Serie A, 36. forduló:
Fiorentina - Sassuolo 3-4 (0-3)
gól: Rodríguez (57.), Rossi (72.), Cuadrado (75.), illetve Berardi (23., 33., 42.), Sansone (65.)

 

23:00
2014. május 6.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, kövesse szerdán is az Origo sporthírfigyelését.