A lövöldözés után a Napolié az olasz kupa

Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert
Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenye előtti tesztfutamon a mogyoródi Hungaroringen 2014. május 2-án.
Cikkünk folyamatosan frissül
A Manchester United tesz egy próbát Josep Guardiola elcsábítására - közben 1-0-ra kikapott a Sunderlandtől -, Huszti Szabolcs gólt szerzett Nürnbergben, a Győr kézicsapata BL-döntőbe jutott, Michelisz Norbert vigasztalhatatlan. A szombati sporthírek egy helyen.
14:55
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Maradnak az élvonalban a nők

A magyar női válogatott szoros csatában legyőzte szombaton a szlovákokat az asztaliteniszezők tokiói csapat-világbajnokságán, és ezzel eldőlt, hogy megőrzi élvonalbeli tagságát, s a 13-16. helyen zárja a tornát. Téglás Péter együttese 3-2-re nyert, és vasárnap a csehekkel csap össze.

A következő csapat-vb-n csak a mostani torna első 16 helyezettje, illetve a második vonal első két együttese indulhat biztosan a 24 gárdát felvonultató első osztályban, további hat válogatott a világranglistás pozíciók alapján kap majd indulási jogot. A magyar férfi gárda már pénteken befejezte szereplését a vb-n, a 21. helyen zárt holtversenyben.

nők, a 13-20. helyért:
Magyarország - Szlovákia 3-2
Madarász Dóra - Eva Odorova 3-1 (9, 7, -6, 8)
Póta Georgina - Barbora Balazova 0-3 (-12, -4, -8)
Pergel Szandra - Eva Jurkova 3-0 (7, 3, 8)
Póta - Odorova 2-3 (-5, 8, -12, 8, -6)
Madarász - Balazova 3-1 (6, -9, 5, 10)

15:00
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Egy hosszabbításos, egy sima

A New York Rangers és Chicago Blackhawks szerzett előnyt az NHL főcsoport-elődöntőjében.

NHL, rájátszás, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés, Kelet:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2-3 - hosszabbítás után

Nyugat:
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5-2

A párharcok négy győzelemig tartanak.

15:03
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Két aranyat és egy bronzot lőttek

Csonka Zsófia 582 körös teljesítménnyel bronzérmet nyert sportpisztolyban a hannoveri nemzetközi sportlövő versenyen. Csapatban a Csonka, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta trió végzett az élen 1734 körrel.

Ugyancsak a legjobbnak bizonyult a juniorok között légpuskában Péni István, aki a selejtezőben 625,6 kört lőtt, majd a döntőben 210,7 -et, ami két tizeddel jobb a felnőtt világcsúcsnál.

15:05
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Van még jegy a Győr meccsére!

A szervezők szombat kora délutáni tájékoztatása szerint "még néhány" jegy kapható az MVM nőikézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjére. A belépők a Papp László Sportaréna főbejáratánál található információs pultnál vásárolhatók meg.

A címvédő Győri Audi ETO KC 15 órakor mérkőzik az első elődöntőben a dán Midtjyllanddal, míg a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Vardar Szkopje mérkőzése 17.30-kor kezdődik. Vasárnap 14.30-kor lesz a bronzmérkőzés, 17 órakor pedig az a döntő a történelmi, első női BL Final Fourban.

15:11
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Van Gaal helyett Guardiola?

A Manchester Evening News nevű angol újság szerint a Manchester United vezetősége tesz egy próbát Josep Guardiola elcsábítására. Guardiola sok kritikát kapott, miután az általa vezetett Bayern 0-4-gyel esett ki a BL-elődöntőben a Real Madrid ellen, és az edző maga is elismerte, hogy hibázott a visszavágón. Bár az angol lapok korábban biztosra vették, hogy a holland válogatottól a vb után távozó Louis van Gaal lesz a MU edzője, a Guardiola-sztori még bekavarhat.

15:18
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Babos döntőt játszik

Babos Tímea a negyedik mérkőzését is megnyerte a 75 ezer dollár összdíjazású gifúi keménypályás nőitenisz-tornán, ezzel bejutott a döntőbe.

A második helyen kiemelt magyar játékos - aki az első körben a hazai közönség előtt szereplő japán Szema Jurikát, a másodikban az ausztrál Storm Sanderst, a harmadikban pedig a szintén a japán Egucsi Miszát búcsúztatta - szombaton két szettben, 6:2, 7:5-re győzte le a harmadikként rangsorolt belga An-Sophie Mestachot. A világranglista 118. helyén álló Babos a vasárnapi döntőben az orosz Jekatyerina Bicskovával mérkőzik majd.

15:22
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Jár a gratuláció Kiss Pál Tamásnak

Kiss Pál Tamás a második helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének betétprogramjában, az AutoGP elnevezésű, együléses autókat felvonultató sorozat szombati első futamán.

A Zele Racing színeiben versenyző magyar pilóta a pénteki időmérőn a második rajtpozíciót szerezte meg a Hungaroringen, majd remekül startolt, elsőként fordult az első kanyarban, s vezető helyét sokáig tartotta is. A kilencedik pozícióból induló japán Szato Kimija azonban elképesztő tempót diktálva átverekedte magát szinte a teljes mezőnyön, utolérte Kiss Pált, aki ekkor a boxba hajtott kerékcserére.

Szato ezután olyan előnyre tett szert, hogy a három körrel a leintés előtt végrehajtott boxlátogatása után valamivel több mint egy másodperces előnnyel Kiss Pál elé tért vissza a pályára. A hazai közönség által buzdított 22 éves magyar pilóta megpróbálta utolérni riválisát, gyorsabb is volt nála, de az előzésre már nem maradt ideje.

"Az alulkormányozottság és az emiatt megváltoztatott beállítás eredményeként nagyon elfogytak az első gumik az autón, s bár a végén gyorsabb voltam Szatónál, megelőzni már nem volt lehetőségem" - mondta az eredményhirdetés után Kiss Pál, s hozzátette, bár az övé volt a leggyorsabb kör, a győzelemnek jobban örült volna. - "Ha holnap is száraz körülmények között versenyezhetünk, lehet ez még jobb is."

Kiss Pál 71 ponttal az összetett második helyén áll, a sorozat második mogyoródi futamát vasárnap 12.15 órától rendezik.

AutoGP, Hungaroring, 1. futam, végeredmény:
1. Szato Kimija (japán, Euronova Racing) 37:20.978 perc
2. Kiss Pál Tamás (Zele Racing) 1.215 másodperc hátrány
3. Andrea Roda (olasz, Virtuosi UK) 13.172 mp h.

15:32
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Szabóék öt edzés után is elég jók

Magyar győzelemmel zárult a női kajakpárosok 500 méteres versenye az idei világkupa-sorozat első állomásán, Milánóban. Az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, illetve Vad Ninetta kettőse lengyel és német egység elől kaparintotta meg az aranyérmet. A magyar duó áprilisban ült össze, és mindössze öt edzés van mögötte, de így is magabiztosan végzett az élen, azaz jól sikerült a versenykörülmények közötti tesztelés.

"Örülök, mert nagyon higgadtan tudtunk a mezőnnyel versenyezni. Bár még a felkészülés elején járunk, bőven volt tartalékunk a finisre is" - mondta Szabó Gabriella. "Gabi az állóképesség és az erő, én a robbanékonyság vagyok a hajóban - nyilatkozta Vad Ninetta, akinek még 200 egyesben és párosban van jelenése Milánóban. - Úgy érzem, nagyon jól kiegészítjük egymást, és még csak az elején vagyunk a közös munkának."

Több magyar dobogós helyezés nem jött össze: Vasbányai Henrik C-1, Farkasdi Ramóna K-1, míg Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin K-2 1000 méteren lett negyedik. Utóbbi számban Gacsal Ákos és Ilyés Róbert ötödik hellyel mutatkozott be, Dombvári Bence K-1 1000 méteren a nyolcadik, míg a mindössze 19 esztendős Khaut Kristóf C-1 1000 méteren a kilencedik helyen zárt.

"Elégedett vagyok a látottakkal. Szabó Gabiék még kiforratlan állapotban is nyerni tudtak, és nagyon fontos, hogy ezekkel a versenyekkel a fiataloknak meg tudjuk adni az esélyt arra, hogy felépítsék magukat" - nyilatkozta Storcz Botond vezetőedző, aki erre a világkupára néhány rutinosabb versenyző mellett jórészt a tavalyi ifjúsági és U23-as világbajnokság legjobbjait nevezte.

15:40
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Indul a focidömping

West Ham United-Tottenham Hotspur mérkőzéssel kezdődik a Premier League 37., azaz utolsó előtti fordulója. A meccs a hazaiaknak fontosabb, ugyanis ha legalább egy pontot szereznek, akkor már biztos a bennmaradásuk. A vendég Spurs egy győzelemmel pontszámban beérheti az ötödik helyen álló Evertont, amely 18.30-tól a Manchester Cityvel játszik.

15:45
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Ennél tovább nem lehet húzni egy pólómeccset

Akárcsak a párharc keddi első felvonásán a Népligetben, a második találkozón, szombaton a Széchy Tamás uszodában is büntetőkkel nyert az FTC a KSI ellen a férfivízilabda ob I rájátszásában, a 9-12. helyért zajló küzdelemsorozatban.

eredmény, férfi ob I, rájátszás a 9-12. helyért, 2. mérkőzés:
KSI SE - Széchenyi Bank-FTC 14-15 (2-3, 2-1, 2-3, 2-1 - 6-7) - büntetőkkel
A párharcot a Ferencváros nyerte 2-0-ra.

Sikere nyomán az FTC játszhat a kilencedik helyért a Pécs-OSC páros továbbjutójával, míg utóbbi - szombaton rajtoló - csata vesztese a 11. pozícióért vív meg a KSI-vel.

15:57
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

U16: 2-2 után 3-3 a dánok ellen

A magyar U16-os labdarúgó-válogatott a csütörtöki 2-2 után ezúttal 3-3-as döntetlent játszott Dániával. A dánok már két góllal is vezettek, 37. percben, de a Barcelona által leigazolt Tajti Mátyás és Kovács Dániel révén a második félidő elején gyorsan egyenlített a magyar csapat. A csereként beállt Dragóner Filip góljával 3-2-re már a magyarok vezettek, végül Nikolai Laursen alakította ki a 3-3-as végeredményt.

16:03
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

A 18 éves sakkozó nyert a 77 éves ellen

A tavaly rapid Európa-bajnok Rapport Richárd - a pénteki két parti megnyerése után - szombaton előbb győzött, majd remizett a Nemzet Sportolójával, Portisch Lajossal, így 3,5-0,5-re diadalmaskodott a generációk sakkcsatájában.

A 18 évesek világranglistáján éllovas Rapport a második napon sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot, végül világossal játszott döntetlent a 77 esztendős, olimpiai bajnok riválisával. Az I. MVM Sakk Kupáért kiírt rapid pároscsatát a budapesti Játékszínben rendezték, ahol a partikban 25-25 perc gondolkodási idejük volt a feleknek, továbbá lépésenként 10-10 másodperc bónusz állt a rendelkezésükre.

16:05
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Az első Honvéd-meccs Rossi nélkül

A sorozatban elszenvedett öt vereség után lemondott a Honvéd olasz edzője, Marco Rossi, akit eddigi segítője, Simon Miklós váltott a kispadom. A megbízott edző a Videoton ellen debütál, és a kezdőcsapatba több fiatal - Bobál Gergely, Kapacina Valér és Prosser Dániel - is bekerült.

16:10
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Villant a piros lap

Gól még nem született a West Ham-Tottenham meccsen, de egy kiállítást már feljegyezhettünk: Kaboul borította fel a kapu felé száguldó Downingot, így a Spurs tíz emberrel folytatja.

16:13
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Most már gól is van

A kiállítás utáni szabadrúgásnál Andy Caroll lövését még bravúrral védte Llloris, de a szöglet után az angol csatár fejesébe egy Tottenham-játékos még belecsúsztatott, a labda pedig behullott. Így vezet az emberelőnyben játszó West Ham a Spurs ellen.

16:29
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

A sorfal tagjai között lőtte el

Már 2-0-ra vezet a West Ham a Tottenham ellen, a kiállítást kiharcoló Downing egy szabadrúgást csavart be, a labda a sorfal szétugró tagjai között suhant el. Ha így marad, akkor az utolsó fordulóban már nem kell majd izgulnia a West Hamnek.

16:43
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Nem lesz címvédés Münchenben

Az elődöntőben fejezte be szereplését a címvédő Tommy Haas a 427 ezer euró (132,4 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfitenisz-tornán. A második helyen kiemelt német játékos két szettben maradt alul szombaton a szlovák Martin Klizannal szemben.

Eredmény, elődöntő:
Klizan (szlovák) - Haas (német, 2.) 6:3, 6:2 

16:49
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Vezet a Videoton Kispesten

A fehérváriak végig veszélyesebben játszottak, és a 43. percben megszerezték a vezetést: Alvarez ívelte át a labdát a hosszú oldalra, Stopira pedig bevetődve, egészen közelről a léc alá lőtt.

16:58
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

20 éves rekorder a Bundesligában

Julian Draxler lett a legfiatalabb játékos, aki eljutott 100 meccsig a Bundesligában. A Schalke támadó középpályása 20 évesen 7 hónaposan és 13 naposan jutott el a százas határig, és a 15.30-kor kezdődő, Freiburg elleni meccsen ünnepelhet. 

17:30
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

A West Ham legyőzte a Tottenhamet

A West Ham végül 2-0-ra legyőzte a Tottenhamet az angol focibajnokság londoni derbijén. A hazaiak Kane öngóljával szereztek vezetést a 27. percben, majd Downing állította be a végeredményt a 44. percben.

17:40
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Huszti-gól Nürnbergben

A Hannover Huszti Szabolcs 5. percben szerzett góljával vezet Nürnbergben.

17:50
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Magyar csapat keresi az eltűnt hegymászót

A család két tagjának kíséretében Mécs László hegymászó Nepálba tart, hogy segítse és pontosítsa a Himalájában eltűnt Princzkel Tamás felkutatását. Az ázsiai országban Szlankó Zoltán is csatlakozik hozzájuk - adta hírül a 4bakancs.com. A hegymászó portál értesülése szerint Katmanduból továbbrepülnek Luklába, ahonnan Mécs László Princzkel Dániellel folytatja az utat Namche Bazaron keresztül a helyszínre. Hogy mennyi időt vesz igénybe, ezt nagyrészt Princzkel Dániel akklimatizációs képessége határozza meg. Reményeik szerint vasárnap estére, vagy hétfő dél körülre érhetnek a helyszínre.

Kollár Lajos a hegymászóportálnak elmondta, hogy az eddig végzett helyszíni - sem a felszíni, sem a helikopteres - kutatások nem jártak sikerrel. "Régi barátunk a szlovák hegymászó Dodo Kopold is ott tartózkodik és segíti a keresést, reméljük, sikerül Tamást megtalálni" - mondta. A csapathoz Szlankó Zoltán hegymászó is csatlakozik, aki pénteken úgy döntött, hogy nem folytatja a Lhoce-expedíciót. A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világkörüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, útlevele, pénze ott maradt és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

18:00
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Remekelnek Görbiczék

A szünetben 16-11-re vezet a Győr a kézi-BL-ben az FCM ellen. Hogy most hogy áll a meccs, azt megtudja, ha ide kattint.

18:05
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Kispesten sem hibázott a Vidi

A Videoton 1-0-ra nyert a Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. A hazai csapat - amely sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el - először játszott az eddigi pályaedző, Simon Miklós irányításával, aki a hétfőn lemondott Marco Rossi helyét vette át. A Videoton egymás után harmadszor győzött idegenben, s őrzi harmadik helyét a tabellán. A győztes gólt Stopira szerezte a 43. percben.

18:19
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Csodálja a szaltókirályt!

Damien Waters nem egy ügyetlen figura.

18:30
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Michelisz vigasztalhatatlan

Michelisz Norbert a 12. helyen végzett a túraautó-vb (WTCC) idei harmadik, magyarországi fordulójának szombati időmérő edzésén a Hungaroringen. A Zengő Motorsport Honda Civicjét kormányzó magyar pilóta így a vasárnapi első és második futamon egyformán a 12. pozícióból rajtolhat majd. A második részben a felfüggesztés hibája miatt nem tudta folytatni az edzést. "Átmentem a négyes kanyarban a rázókövön, s valamelyik alkatrész ott felmondta a szolgálatot. Vélhetően amúgy is el volt már öregedve, de sajnos épp most ment tönkre teljesen." - nyilatkozott. Hozzátette, látva az időeredményeket, egy kis szerencsével akár a harmadik rajtkocka is elérhető lett volna a számára.

Forrás: MTI/Kovács Tamás


"Azt mondják, hogy mindig kell találni pozitívumokat, egyelőre ez most nem megy. Nagyon csalódott vagyok, elsősorban azért, mert mindez hazai közönség előtt történt. Ugyanakkor nem kell gondolkodni a versenystratégián, mert nem lesz veszítenivalóm, s ennek megfelelően fogok vezetni." - mondta. Az első három helyen a vb első két állomásán is remeklő gyári Citroen csapat autói (Muller, Lopez, Loeb) végeztek. (További részletek itt.)

18:45
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

BL-döntős a Győr

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába a címvédő Győri Audi ETO KC, miután a budapesti négyes döntő első elődöntőjében 29-26-ra legyőzte a dán Midtjylland csapatát. Az első félidő a vártnál simábban alakult, a remekül védekező győriek fokozatosan léptek el riválisuktól, és a szünetre 16-11-es előnnyel vonultak az öltözőbe. A második játékrész elején ugyan akadt egy kisebb hullámvölgy, a folytatásban azonban kézben tartotta a mérkőzést a magyar csapat. A dánok - akik egyszer sem vezettek az összecsapáson - becsülettel küzdöttek, de csak felzárkózni tudtak. A győriek a vasárnap 17 órakor kezdődő döntőben a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Vardar Szkopje párharcának győztesével találkoznak. (Részletek.)

19:35
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Szalaiék kiharcolták a BL-t

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 két góllal nyert a Freiburg vendégeként a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 33. fordulójában szombaton, ezzel biztossá vált, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt.

Bundesliga, 33. forduló:
SC Freiburg-FC Schalke 04 0-2 (0-1)
1. FC Nürnberg-HSV Hannover 96 0-2 (0-1)
Eintracht Braunschweig-Augsburg 0-1 (0-0)
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 3-2 (3-1)
SC Frankfurt-Bayer Leverkusen 0-2 (0-2)
Hamburger SV-Bayern München 1-4 (0-1)
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 3-1 (1-0)
VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 1-2 (0-1)
Werder Bremen-Hertha BSC 2-0 (0-0)

19:48
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Négy gólt kapott az Újpest focicsapata

Két eredmény az NB I-ből: Kaposvár-Pécs 0-2, Újpest-MTK 0-4.

19:59
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Ezt nagyon elszúrta a Barca

A Barcelona a 92. percig győzelemre állt a Getafe ellen, ám ekkor a második gólját szerző Lafita döntetlenre mentette a meccset. Ez azt jelenti, hogy a katalánoknak most már csak matematikai esélyük van két körrel a vége előtt a bajnoki cím megszerzésére.

La Liga:
Barcelona-Getafe 2-2 (gól: Messi 23., Sánczhez 67., illetve Lafita 37., 92.).

Az élcsoport: 1. Atlético Madrid 88 pont (35 meccs), 2. Barca 85 pont (36), 3. Real 82 (34).

20:10
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Sunderland-siker az Old Traffordon

PL: Aston Villa-Hull City 3-1, Manchester United-Sunderland 0-1, Newcastle-Cardiff City 3-0, Stoke-Fulham 4-1, Swansea-Southampton 0-1. 

20:36
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Miért nyert a Győr?

„Mert fantasztikus csapat” - hangzott a kézis BL-elődöntő utáni rövid nyilatkozata a dánok edzőnőjének, Helle Thomsennek. (További vélemények.)

20:45
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Szépítés a pólódöntőben

Hazai medencében nyert, ezzel két vereség után szépített a Dunaújváros a Szentes ellen a női vízilabda ob I három győzelemig tartó döntőjében.

Eredmény, női döntő, 3. mérkőzés:
Dunaújvárosi Főiskola VE - Hungerit-Szentes 8-5 (3-2, 0-2, 2-0, 3-1)
A párharc állása:
2-1 a Szentes javára

Az odahaza egy hete büntetőpárbajban elveszített első, majd a szentesi, kétgólos vereséget hozó második találkozó után szombaton győzelmi kényszerben játszott a Dunaújváros, amely több botlást már nem engedhetett meg magának. Ennek szellemében kezdett is Mihók Attila együttese, amely 2-0-ra, majd 3-1-re elhúzott. A második játékrészben azonban előbb beérte a vendéglátókat, majd át is vette a vezetést Tóth László alakulata a holland légiós Catharina Hendrica Van Der Sloot révén, aki ötméteresből talált be (3-4). A nagyszünet után, másfél perccel a negyed zárása előtt egyenlített a hazai gárda, öt másodperccel az utolsó pihenő előtt pedig az olimpiai negyedik, Európa-bajnoki bronzérmes Csabai Dóra bombagóllal juttatta ismét vezetéshez csapatát (5-4). A befejező játékrészben a vendéglátók vb-bronzzal is rendelkező válogatott játékosa, a Csabaihoz hasonlóan duplázó Menczinger Kata akciógóljával lett 6-4, innentől pedig már nem volt kétséges, hogy negyedik mérkőzés is lesz a párharcban. A felek legközelebb szerdán találkoznak Szentesen.

21:04
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Kovács 6. a kecskeméti öttusa-Vk-n

Kovács Sarolta a hatodik helyen végzett az öttusázók kecskeméti Világkupa-fordulóján, melyen a lengyel Oktawia Nowacka győzött. A 2011-ben egyéni világbajnoki ezüstérmes Kovács - aki két hete, a kínai Csengtuban negyedik volt - jó vívással kezdett, 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, ezzel a bő élmezőnyben, a kilencedik helyen állt. Ezt követően megnyerte a 200 méteres úszást, így összetettben feljött a harmadik helyre. A lovaspályán ugyan akadt rontása, de így is alig esett vissza, negyedikként vághatott neki a lövészetekkel kombinált futásnak, amelyben két hellyel hátrébb csúszott. A mai döntőnek volt még két magyar résztvevője: Alekszejev Tamara 16., Földházi Zsófia pedig 17. lett.

Eredmények:
1. Oktawia Nowacka (lengyel) 1379 pont
2. Csang Hsziao-nan (kínai) 1352
3. Lena Schöneborn (német) 1350
...6. Kovács Sarolta 1331 (vívás: 20 győzelem/15 vereség/220 pont, úszás: 2:10.19 perc/310 pont, lovaglás: 286 pont, lövészet-futás: 13.05.55 perc/515 pont)
...16. Alekszejev Tamara 1305 (21/14/226, 2:19.64/282, 288, 13.11.73/509)
17. Földházi Zsófia 1293 (13/22/178, 2:12.70/302, 263, 12.30.57/550)

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik, amelybe a hazai versenyzők közül Tibolya Péter, Demeter Bence, Kasza Róbert és Marosi Ádám jutott be. Hétfőn a vegyes váltóval zárul a viadal.

21:35
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Három győri az All Star-csapatban

Három győri játékos, az irányító Görbicz Anita, a balátlövő brazil Eduarda Amorim, illetve a jobbátlövő montenegrói Katarina Bulatovic is helyet kapott a női Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában. Az Európai Kézilabda Szövetség honlapján több mint 18 ezer szurkoló adta le szavazatát. A címvédő Győrhöz hasonlóan a Budapesten zajló négyes döntőben érdekelt montenegrói Buducnostból is három játékos került a legjobbak közé: kapusposzton a német Clara Woltering, a balszélső Majda Mehmedovic, valamint legjobb védőnek választott Suzana Lazovic. A beállósok között a Final Four egy további résztvevőjét, a Vardar Szkopjét erősítő Ana Djokic végzett az élen, csapattársa, Jovanka Radicevic pedig a jobbszélsők különversenyét nyerte meg.

21:45
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Megvan Görbiczék döntős ellenfele

Hosszabbításban dőlt el, kivel döntőzik holnap a Győr kézicsapata. Női Final Four, elődöntő: Buducnost (montenegrói)-Vardar (macedón) 22-20 (20-17, 16-16, 11-6).

21:50
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Mezőkövesden is nyert a Fradi

NB I, 27. forduló: Mezőkövesd-Ferencváros 0-1 (gól: Busai 29. Piros lap: George 83., ill. Pavlovic 83.).

22:08
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Michelisz: Verhető lett volna Loeb

A WTCC magyar versenyzője úgy érzi, a műszaki hiba nélkül a leglassabb Citroent és az összes Hondát is meg tudta volna verni a hungaroringi időmérőn. (A részletekről itt olvashat.)

22:19
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Bitang nagy gól Spanyolországból

Az Elche Rodrigues 11. percben szerzett bombagóljával 1-0-ra nyert a Málaga vendégeként a spanyol focibajnokságban. Az Elche még úgy is be tudta gyűjteni a három pontot, hogy a 68. és a 82. percben is kiállították egy-egy játékosát.

22:33
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

A ManCity megelőzte a Poolt

Premer League: Everton-ManCity 2-3 (gól: Barkley 11., Lukaku 65., ill. Agüero 22., Dzeko 43., 48.). Az Everton lemaradt a BL-ről, a City megelőzte a Liverpoolt. (Részletek.)

23:05
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Lövöldözés az olasz kupadöntő előtt

Egy rendőr és három Napoli-drukker megsérült - egyikük súlyosan - abban a lövöldözésben, amely a Napoli-Fiorentina olasz kupadöntő előtt történt Róma külvárosában. (Részletek.)

23:29
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

A Palermo rögtön visszajutott a Serie A-ba

A Palermo labdarúgócsapata egy másodosztályban töltött szezon után azonnal visszajutott az olasz élvonalbeli bajnokságba, mivel 1-0-ra nyert a Novara vendégeként, így behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén. A szicíliai együttesnek már egy pont is elég lett volna ahhoz, hogy visszakerüljön a Serie A-ba, de sorozatban aratott hatodik sikerével öt fordulóval a zárás előtt bebiztosította bajnoki aranyát. A Palermónak immár 78 pontja van, a mögötte második Empoli 16 pontos hátránnyal követi. Giuseppe Ianchini vezetőedző tavaly szeptemberben vette át a gárda irányítását, azóta a Palermo csupán egy mérkőzést veszített el, és 18 találkozót vívott meg veretlenül.

23:45
2014. május 3.
Vágólapra másolva!

Szép gólt ollózott a Bayern-csatár

A már bajnok Bayern 4-1-re nyert Hamburgban, a tavalyi BL-győztes legszebb gólját Pizarro szerezte a 75 percben. (A Bundesliga eredményei, gólszerzők, videók itt.)

00:03
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

NHL: egyenlített a Boston

A Boston Bruins a záróharmadban kétgólos hátrányt ledolgozva 5-3-ra nyert a vendég Montreal Canadiens ellen az NHL rájátszásának Keleti főcsoport-elődöntőjében, így egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

NHL, rájátszás, főcsoport-elődöntő, 2. mérkőzés:
Kelet:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 5-3
A párharc állása: 1-1

00:06
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

A Győr is bevette a Pancho Arénát

A címvédő Győri ETO FC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. Horváth Ferenc együttese ezzel a sikerrel pontszámban utolérte a listavezető Debrecent.

00:33
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

Diszkont jegyek a Győr BL-döntőjére

A nagy érdeklődésre való tekintettel vasárnap ún. korlátozott látáshelyű jegyekkel is be lehet jutni a Győr BL-döntőjére az Arénában. A főbejáratnál lévő külső információs pultban 12 órától - az eredeti árhoz képest - minden jegyet ötezer forinttal olcsóbban lehet megvásárolni.

00:49
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

Egri pólóbúcsú 9 BL-vereséggel

Ötgólos vereséget szenvedett az Eger férfivízilabda-csapata az olasz Pro Recco otthonában Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó fordulójában. Dabrowski Norbert együttese így kilenc vereséggel és mindössze egy győzelemmel búcsúzott a sorozattól. Az már korábban eldőlt, hogy az Eger nem juthat be a hatcsapatos döntőbe, a Madaras Norberttel felálló Pro Recco ugyanakkor ezzel a sikerrel biztosította helyét Final Sixben.

Eredmény, főtábla, 10. forduló:
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 14-9 (6-3, 5-2, 2-1, 1-3)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 2, Salamon 2, Graham, Bedő, Lőrincz, Kovács G., Zalánki.

00:55
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

NB II: elmaradt a nyíregyházi ünneplés

A listavezető Nyíregyháza egygólos vereséget szenvedett a Szolnok otthonában a labdarúgó NB II 26. fordulójának szombati játéknapján, így nem tudta bebiztosítani feljutását az élvonalba.

NB II, 26. forduló:
Szolnoki MÁV-Stadler Rail - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)
Kisvárda-Békéscsaba 1-2 (0-1)
Szigetszentmiklós-Dunaújváros 2-1 (1-0)
Kozármisleny-Ajka 0-1 (0-1)
FGSZ Siófok-Vasas 1-5 (1-1)
Soproni Vasutas-FC Tatabánya 3-1 (2-0)

pénteken játszották:
Gyirmót-ZTE FC 5-1 (2-0)

vasárnap játsszák:
Balmazújváros-Cegléd 17.30

Az állás: 1. Nyíregyháza Spartacus 56 pont, 2. Dunaújváros 50, 3. Gyirmót 45.

01:20
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

Így verte a ManCity az Evertont

Az Everton 3-2-re kikaptt a ManCitytől, utóbbi csapat így két győzelemre van a PL-aranytól. A meccs góljait, a többi eredményt és a bajnokság állását itt nézheti meg.

01:30
2014. május 4.
Vágólapra másolva!

Kupagyőztes a Napoli

A Napoli nyerte a labdarúgó olasz kupát, miután a döntőben 3-1-re legyőzte a Fiorentinát. A római találkozót háromnegyed órával később kezdték, mivel a mérkőzést megelőzően, a stadionon kívül mellkason lőttek egy szurkolót, akit súlyos állapotban szállították korházba (részletek).

Az összecsapást a nápolyiak óriási lendülettel kezdték, Insigne bő negyed óra alatt két gólt szerzett. A lila-fehérek Vargas találatával gyorsan szépítettek. A fordulást követően a Fiorentina minden megtett az egyenlítésért, de a 92. percben a csereként beállt Mertens eldöntötte a mérkőzést. A Napoli 1962, 1976, 1987 és 2012 után ötödik alkalommal hódította el trófeát.

Olasz kupa, döntő:
Napoli - Fiorentina 3-1 (2-1)
gól:
Insigne (11., 17.), Mertens (92.), illetve Vargas (28.)
kiállítva: Inler (79., Napoli)

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhatag, viszlát holnap.