Cikkünk folyamatosan frissül
A Los Angeles az NHL-ben, a Miami az NBA-ben vezet 3-1-re, Pippo Inzaghi lehet a Milan új edzője, Adnan Januzaj pedig debütált a belga válogatottban. Kövesse a keddi sporthíreket folyamatosan frissülő cikkünkben!
11:34
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Nagy bajban az NHL-címvédő

A Los Angeles Kings magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a címvédő Chicago Blackhawks fölött, így összesítésben már 3-1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban az NHL nyugati döntőjében. A 2012-ben Stanley-kupa-győztes Kings remek első harmadot produkált, emberelőnyös helyzetkihasználásával három góllal meglépett, és ezt a különbséget végig megőrizte.

A rájátszásban a pontlista első négy helyezettje Kings-hokis: Anze Kopitarnak 22, Jeff Carternek 20, Marian Gaboriknak 16, míg Justin Williamsnek 15 pontja van. Közülük a szlovák Gaborik tíz találattal a góllövőlistát vezeti. A keleti fináléban a New York Rangers ugyancsak 3-1-re vezet a Montreal Canadiens ellen.

Nyugati főcsoportdöntő, 4. mérkőzés:
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 5-2
A párharc állása: 3-1 a Los Angeles javára.

11:38
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

James megdöntötte Jordan rekordját

A címvédő Miami Heat hazai pályán magabiztos, 102-90-es győzelmet aratott az Indiana Pacers fölött az NBA keleti főcsoportdöntőjében, így 3-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A Heat legjobbja ezúttal is LeBron James volt 32 ponttal és 10 lepattanóval. Ez volt karrierje 74. olyan rájátszásbeli mérkőzése, amelyen legalább 25 pontot, öt lepattanót és öt gólpasszt jegyzett, ezzel megdöntötte a legendás Michael Jordan NBA-rekordját.

A Miami sorozatban negyedszer juthat a nagydöntőbe, amire az NBA történetében csak két klub, a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers volt képes. Erre minden esélye megvan a Heatnek, az elmúlt négy szezonban ugyanis nyolcszor vezetett 3-1-re egy párharcban, és mindig megnyerte az ötödik meccset.

Keleti főcsoport-döntő, 4. mérkőzés:
Miami Heat - Indiana Pacers 102-90
Az állása: 3-1 a Miami javára.

11:43
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Elkelt a MU tehetsége

A június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott 5-1-re nyert a luxemburgi csapat ellen felkészülési mérkőzésen. A hétfő este Genkben rendezett összecsapás legjobbja Romelu Lukaku volt, aki mesterhármast szerzett.

Ezen a találkozón debütált a belga válogatottban Adnan Januzaj, a Manchester United 19 éves tehetsége. Januzaj szülei koszovói albánok, nagyszülei törökök, ő azonban már Belgiumban született, és évek óta Angliában él, így összesen négy válogatott közül választhatott, és végül a belgák mellett döntött.

A belgák az algériaiakkal, az oroszokkal és a dél-koreaiakkal szerepelnek majd azonos csoportban a brazíliai vb-n.

11:44
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Ők már biztos nem mennek a vébére

Három játékos, a középpályás Adam Sarota (FC Utrecht) és Josh Brillante (Newcastle Jets), valamint a hátvéd Curtis Good (Dundee) is kikerült a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra készülő ausztrál keretből.

Ange Postecoglu szövetségi kapitánynak még további három futballistától kell elköszönnie a vb-rajtig. A gárda hétfőn 1-1-et játszott a Dél-afrikai Köztársasággal felkészülési mérkőzésen, és lesz még egy ráhangoló összecsapása a horvátokkal szemben június 7-én.

Az ausztrálok a vb-n a chilei, a címvédő spanyol, valamint a vb-ezüstérmes holland válogatottal vannak azonos csoportban.

11:48
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Hátha vele sikerül

Barry Trotz lett az Alekszandr Ovecskin fémjelezte Washington Capitals jégkorongcsapatának új vezetőedzője. Az 51 esztendős szakember egészen áprilisig volt a Nashville Predators trénere, és azért menesztették 15 szezon után, mert a gárda egymást követő két idényben nem jutott be az NHL rájátszásába.

Trotz 1992 és 1997 között dolgozott már a fővárosiaknál, akkor a tartalékcsapat edzője volt. A Washingtonnál ugyancsak azért váltak meg az edzőtől, Adam Oatestól áprilisban, mert - hét év után először - nem sikerült a playoffba kerülés Ovecskinéknek.

11:50
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Csere a Milannál: Seedorf helyett Inzaghi

Olasz lapértesülések szerint eldőlt, hogy Filippi Inzaghi váltja a Milan kispadján Clarence Seedorf vezetőedzőt. Részletek itt.

12:02
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Ilyen magasra még nem jutott afrikai kézis

Először szerepelhet afrikai és ázsiai játékos a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Az afrikai földrészt a német THW Kiel tunéziai légiósa, Vael Dzsaluz, az ázsiait az MKB-MVM Veszprém iráni átlövője, Iman Dzsamali képviselheti. Igaz, Dzsamali jelenleg térdszalagszakadása után lábadozik, így erősen kérdéses játéka a kölni Final Fourban hétvégén. Ahogy a veszprémi csapat honlapja fogalmaz: bizakodása adhat okot, hogy Dzsamali hétfőn már együtt edzett a többiekkel.

Dzsaluz az európai szövetség honlapjának elmondta: nagyszerűen érzi magát Kielben, a klub egy igazi család, miközben hazájában rengetegen szurkolnak neki és televízión nagyon sokan nézik a kézilabdát, és azon belül a Bajnokok Ligáját. A 23 éves "Willy" - ahogy a tunéziai átlövőt becézik a német szurkolók - Kielben kezdett új életet, és azt mondja, eddig minden tökéletes. A 2011-ben junior világbajnoki bronzérmes játékos már nagyon várja a kölni hétvégét, és szerinte fantasztikus lesz majd 20 ezer néző előtt játszani.

A szombati elődöntőben a Veszprém és a Kiel 15.15 órától játszik, a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt meccse 18 órakor kezdődik. Vasárnap a bronzmérkőzés negyed négytől lesz, a finálét 18-kor rendezik.

12:17
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Hogy lesz itt hokivébé?

Hajnalban ismeretlenek felgyújtották a donyecki jégcsarnokot. Látva az ukrán viszonyokat, ez nem meglepő, azonban jövőre itt rendeznék a divízió I/A-s vébét, amelyen a magyar csapat is szerepel. Részletek itt.

12:27
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Marad a Bundesliga külföldi gólkirálya

A német bajnok és kupagyőztes Bayern München egy évvel meghosszabbította Claudio Pizarro nyáron lejáró szerződését. A perui csatár a Bundesliga történetének legtöbb gólját szerző külföldi játékosa, és azt a bravúrt is elmondhatja, hogy a 14 idénye alatt mindig eljutott legalább hat gólig.

12:34
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Dantét tanulmányozzák

Balra Thiago Silvát, jobbra Dantét vizsgálják az orvosok a brazil fociválogatott edzőtáborában Forrás: MTI/EPA/CBF/Rafael Ribeiro

12:57
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Párizsban járt az ész

Egy amerikai újságíró kissé megzavarodott a Roland Garroson: gratulált a hazai kedvencnek, Nicolas Mahut-nek az első fordulóból való kieséshez. Videó is készült az esetről.

13:12
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Ellepik a brazil légteret

Több mint 700 külföldi magángép érkezésével számolnak a brazíliai repülési szakemberek a focivébé idején. A Valor című brazil gazdasági napilap szerint ezzel szinte megduplázódik a brazíliai légtérben megjelenő magángépek száma. Emiatt is készült egy szigorú operatív terv a légifolyosók használatára, a leszállások és felszállások, valamint a gépek parkolásának szabályozására vonatkozóan. A külföldi magánrepülőkön üzletemberek, politikusok, királyi családok és jómódú turisták érkeznek majd, elsősorban a 12 vb-helyszínre, de a belföldi magángépes forgalom is jelentősen nő a várakozások szerint.

13:13
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Öt veszprémi már járt a Final Four helyszínén

Öt veszprémi játékosnak, Fazekas Nándornak, Nagy Lászlónak, Cristian Ugaldénak, Chema Rodrigueznek és Momir Ilicnek nem lesz idegen a férfikézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjének otthont adó kölni aréna.

A kapus Fazekas 2006 és 2009 között a Gummersbachban játszott, s klubja a kölni Lanxess Arénában rendezte hazai meccseit. Másik négy klubtársa Final Four alkalmával szerepelt a 20 ezer férőhelyes csarnokban. Nagy és Ugalde a Barcelonával, Chema a Ciudad Reallal és az Atlético Madriddal, Ilic pedig a Kiellel szerepelt itt.

A 37 éves Fazekas az európai szövetség honlapjának elmondta: a többieknek is lesz módja megismerni a hatalmas létesítményt, hiszen az MKB-MVM Veszprém csütörtökön, azaz két nappal a négyes döntő előtt érkezik a helyszínre. Hangsúlyozta: készen állnak a megméretésre, és azért utaznak Kölnbe, hogy sporttörténelmet írjanak. A Veszprém amúgy már azzal "úttörő", hogy első magyar csapatként jutott el a 2010 óta létező BL Final Fourra.

A 11-szeres magyar bajnok Fazekassal kapcsolatban jó hír, hogy a május 5-i edzésen kéztörést szenvedett kapus újra együtt edzhet a többiekkel. A klub honlapján elmondta: olyan speciális oxigén-terápiát kapott, amitől felére csökkent a gyógyulási idő. Az majd a napokban derül ki, hogy mekkora a fájdalomküszöbe, és a keze bírja-e a lövéseket.

13:46
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Biztosan jó üzletet csinál a Roma

A Roma tavaly nyáron 13,5 millió euróért vette meg az Udinesétől Mehdi Benatiát, aki remek szezont futott, a 38-ból 33 bajnokin játszott, és belső védő létére 5 gólt szerzett. Benatiát kinézte magának a Barcelona, amely évek óta középső védőre vadászik. A buliba azonban beszállt a Chelsea és a Manchester City is, így Benatia ára a lapok szerint 40 millió euróra emelkedett. Akárhova is megy a marokkói védő, a Roma jól jár az üzlettel. Legalábbis anyagilag.

13:51
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Hibázott a doppinglabor, felmentették Decót

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette a doppingvádak alól Decót, miután bebizonyosodott, hogy a tavaly augusztusban visszavonult portugál labdarúgó mintájának elemzésekor a Rio de Janeiró-i laboratórium hibázott.

A 36 esztendős, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 2004-ben Európa-bajnoki ezüstérmes futballistánál 2013 márciusában a tiltólistán szereplő furoszemid nevű vízhajtó használatát mutatták ki, amely doppingszerek nyomainak eltüntetésére is szolgál. Ekkor egy évre eltiltották.

Ezek után kiderült, hogy a riói labor - amelynek akkreditációját a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) már visszavonta - hibázott, így a CAS felmentette a brazíliai születésű irányítót. Deco 2004-ben az FC Portóval, 2006-pedig a Barcelonával is Bajnokok Ligáját nyert, és tavaly augusztusban jelentette be visszavonulását.

14:33
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Győzött a mellműtéten átesett teniszezőnő

Simona Halepet sokáig mindenki azzal azonosította, hogy ő az a teniszezőnő, akit a mellei zavartak a játékban, ezért kisebbre műtette őket. A román játékos azonban tavaly a sikereivel került a figyelem középpontjába, összesen hat tornán győzött, és a Roland Garrost most negyedik kiemeltként kezdte. Az első fordulóban nem kellett nagyon megizzadnia, az orosz Klejbanova ellen 6:0, 6:2-re győzött. Szintén bejutott a párizsi torna 2009-es bajnoka, Szvetlana Kuznyecova, aki 6:3, 6:1-re verte a grúz Sapatavát.

14:40
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Bajban a Kis Federer

A Kis Federernek becézett Dimitrov a horvát Ivo Karloviccsal játszik a Garros első körében. És mindjárt bajba is került: nem tudja elvenni a szervagép adogatását, így két szett után 0-2-re áll. Innen szép nyerni.

15:13
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Mariához könyörögnek

Carlo Ancelotti edző és a Real Madrid játékosai szeretnék marasztalják Angel di Mariát, a csapat szélsőjét, aki kulcsszerepet játszott a szombati győztes Bajnokok Ligája-döntőben. "Ne menj el, Angel!" - a Marca című lap szerint ez volt az általános reakció az öltözőben a szerződéshosszabbítás előtt álló argentin dilemmájára. A játékosnak a Real már kínált új szerződést, magasabb fizetéssel, de számos már sztárcsapat is jelentkezett érte.

15:17
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Búcsú egy Federertől

Karlovic megcsinálta, kiváló játékkal kiejtette a "Kis Federert", azaz Dimitrovot. Azért szerencsére az igazi Federer még versenyben van a Garroson, a második fordulóban az argentin Schwartzmannal találkozik majd.

15:22
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen francia győzte le a második kiemeltet

A nőknél kiesett a második helyen kiemelt kínai Li Na, méghozzá a világranglistán 103. francia Kristina Mladenovic ellen (7:5, 3:6, 6:1).

15:48
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Capello már tudja, de még nem mondja

Fabio Capello, az orosz fociválogatott olasz szövetségi kapitánya azt mondta, már tudja, ki lesz az a 23 játékos, akit elvisz magával a világbajnokságra, de csak június 2-án árulja el a neveket. Az oroszok a vébén Algériával, Belgiummal és Dél-Koreával szerepelnek egy csoportban.

15:59
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Horvát játékost igazolt a Fradi

Az FTC a honlapján jelentette be, hogy leigazolta a horvát Tomislav Havojicot. A 25 éves támadó középpályás a Dinamo Zagreb akadémiáján nevelkedett, a Dinamo felnőttcsapatában azonban csak egyszer lépett pályára. Később szerepelt a Lokomotiva, a Slaven Belupo és az Istra csapatában is. Havojic a felnőtt válogatottig ugyan nem jutott el, de a korosztályos csapatok közül U16-tól U19-ig mindegyikben válogatott volt.

16:36
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Szivós ott lehet az Eb-n

A kezdődő infarktussal április elején műtött Szivós Márton, a vízilabda-válogatott világbajnok játékosa folytathatja játékos-pályafutását, így ott lehet Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatában a júliusi, budapesti Európa-bajnokságon. Részletek itt.

16:58
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Az expedíció vége

Klein Dávid mégsem megy fel az Everest csúcsára, ezzel az expedíciója hivatalosan is véget ért.

17:03
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Ganbatte Kudasai!

Japán Acuto Ucsida góljával 1-0-ra legyőzte Ciprust Szaitamában, 60 ezer néző előtt. Japán Görögországgal, Kolumbiával és Elefántcsontpattal került egy csoportba a vébén.

17:15
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Új edző az Espanyolnál

A 11-szeres spanyol válogatott Sergio Gonzálezt nevezték ki az Espanyol focicsapatának edzőjévé.

17:32
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Csalt-e a hegymászó?

Vizsgálatot indítottak a nepáli hatóságok annak megállapítására, hogy valóban helikopter segítségével jutott-e fel a Föld legmagasabb pontjára egy kínai hegymászónő, aki a jelenlegi szezonban elsőként mászta meg nepáli oldalról a 8848 méteres Mount Everestet.

18:10
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Van Buyten lelép Münchenből

Nem a Bayern Münchenben folytatja labdarúgó-pályafutását Daniel Van Buyten, akinek lejár a szerződése. A 36 éves játékos egyúttal azt is bejelentette, hogy a belga nemzeti együttesben nem vállal több szerepet a világbajnokság után. Azt azonban nem zárta ki, hogy klubcsapatban felbukkan még, akár Belgiumban. Van Buyten nyolc Münchenben eltöltött idény alatt négy bajnoki címet és négy kupaelsőséget gyűjtött be, egyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. Korábban játszott a Charleroi-ban, a Standard Liege-ben, az Oympique Marseille-ben, a Manchester Cityben és a Hamburgban, a válogatottban pedig 78-szor lépett pályára. Jelenleg tagja Marc Wilmots világbajnoki keretének.

18:42
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Dusebajev újra megőrült

A nyáron Kielcébe érkezett Talant Dusebajev már másodszor csinál botrányt. A RN Löwen elleni BL-negyeddöntőben izlandi kollégájának mosott be egy alattomos övön alulit, most ugyanezt megcsinálta kvázi-honfitársával, Manolo Cadenasszal, a Wisla Plock edzőjével. (0:42-nél a képernyő alját érdemes figyelni)

19:11
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Telt ház előtt játszik a kéziválogatott

Telt ház előtt lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott a románok elleni felkészülési mérkőzésen csütörtökön, Nyíregyházán. Mocsai Lajos szövetségi kapitány keddi, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, a csapat két mérkőzést játszik a román válogatottal. Az első, nyilvános meccset csütörtökön este hattól rendezik meg a felújítás előtt álló Bujtosi Szabadidő Csarnokban (Buszacsa), míg pénteken zárt kapuk mögött vív gyakorló meccset a két keret. A szövetségi kapitány beszélt a szlovénok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőről is, melyet sorsdöntőnek nevezett. A világbajnoki negyedik helyezett szlovénokra utalva Mocsai Lajos elmondta, komoly ellenfélről van szó, s bár az, hogy a második mérkőzésre idegenben kerül sor, hátrányt jelenthet, de van erő a magyar válogatottban.

"Jelzés értékű, hogy a klubokban meglévő külföldi hegemónia ellenére a magyar játékosok nagyon komoly teljesítményt nyújtottak, ez pedig biztató a jövőre nézve" - tette hozzá."A csapat átérzi, hogy nemcsak a világbajnokságra való kijutás, hanem egyben a következő olimpia és a kézilabda jövője is a tét" - fogalmazott a magyar válogatott csapatkapitánya. A sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a magyar-román kézilabda-mérkőzéssel búcsúztatja a város a Buszacsát, amelyben idén nyáron teljes körű felújítási munkálatok kezdődnek el. A 2,1 milliárd forintos beruházás keretében teljesen megújul a csarnok, a beruházás várhatóan jövő februárra fejeződik be - mondta a városvezető.

19:33
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Lőttek Diego Costa vébéjének

Diego Costának kisebb izomszakadása van a jobb lábában, sérülését 15 nap múlva újra megvizsgálják, és akkor dönthetnek arról, hogy részt vehet-e a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon. A brazil születésű spanyol csatárt megvizsgáló Pedro Guillen szerint mikroszakadásról van szó, amely miatt 15 napig pihennie kell a játékosnak.

Costa beválogatása azért is kétséges, mert Vicente del Bosque szövetségi kapitány korábban úgy nyilatkozott, hogy olyan játékosok kerülhetnek be a 23 fős, végleges keretébe, akik a nemzetközi szövetség (FIFA) által előírt nevezési határidőig - június 2-ig - egészséges lesznek. A 25 éves futballista fantasztikus szezont produkált az Atlético Madriddal, ugyanis csapata többek között az ő 36 góljának köszönhetően, 18 év után megnyerte a spanyol bajnokságot, a Spanyol Király Kupában elődöntős volt, míg a Bajnokok Ligájában a döntőben drámai körülmények között, hosszabbításban maradt alul a Real Madriddal szemben. Costa a BL-fináléban sérülése ellenére kezdőként lépett pályára, de szinte azonnal le kellett őt cserélni.

19:34
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Nem bírta Haas válla

A 16. helyen kiemelt Tommy Haas vállsérülés miatt feladta első körös mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon. A 36 éves német játékos - aki második is volt már a világranglistán - kedden 5:2-re vezetett az észt Jürgen Zopp ellen, amikor jelezte, hogy nem tudja folytatni. A tavaly döntős spanyol David Ferrer ugyanakkor könnyedén jutott a 64 közé. A nőknél a két szerb ex-világelső, Jelena Jankovic és a 2008-as bajnok Ana Ivanovic is sikerrel vette az első akadályt. Búcsúzott viszont a 13.-ként rangsorolt Caroline Wozniacki, így a világranglista korábbi éllovasának tovább kell várnia első Grand Slam-trófeájára.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
Ferrer (spanyol, 5.)-Sijsling (holland) 6:4, 6:3, 6:1
Gasquet (francia, 12.)-Tomic (ausztrál) 6:2, 6:1, 7:5
Zopp (észt)-Haas (német, 16.) 2:5-nél Haas feladta
Anderson (dél-afrikai, 19.)-Robert (francia) 7:5, 6:3, 6:4
Sock (amerikai)-Almagro (spanyol, 21.) 5:0-nél Almagro feladta
Kohlschreiber (német, 28.)-Riba (spanyol) 7:5, 6:4, 6:1
Michon (francia)-Klahn (amerikai) 6:1, 6:7 (4-7), 5:7, 6:1, 6:4
Monaco (argentin)-Pouille (francia) 6:3, 6:1, 6:4
Berlocq (argentin)-Hewitt (ausztrál) 3:6, 6:2, 6:1, 6:4
Cuevas (uruguayi)-Ebden (ausztrál) 6:1, 6:2, 6:3
Haider-Maurer (osztrák) - Brands (német) 4:6, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4
Bolelli (olasz)-Arnaboldi (olasz) 6:4, 6:4, 6:2
Isztomin (üzbég)-Sztahovszkij (ukrán) 6:3, 6:4, 2:6, 6:3
Lajovic (szerb)-Delbonis (argentin) 6:3, 6:2, 6:3
Karlovic (horvát)-Dimitrov (bolgár, 11.) 6:4, 7:5, 7:6 (7-4)
Seppi (olasz, 32.)-Giraldo (kolumbiai) 6:3, 7:5, 6:3

19:48
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Kádá négy kupameccset kapott

Idén már harmadszor állították ki a Diósgyőr balhátvédjét, aki ezért visszaesőként súlyosabb büntetést kapott, miután a Magyar Kupa-döntőben piros lapja után minősíthetetlenül küldte el a bánatba Solymosi Péter játékvezetőt. 

20:14
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

A Juve lecsapna Drogbára

A Juventus egy évre szeretné megszerezni az elefántcsontparti csatárt, akiért nem fizetne átigazolási díjat, ellenben a játékosnak 4 millió eurós bért adna. Drogbának éppen nincs csapata, válogathat az ajánlatok között, de szinte biztos, hogy a Chelsea-t választja, ha a londoniak jó ajánlattal találják be. 

21:07
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Kolumbiai siker a Girón

A kolumbiai Nairo Quintana nyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny keddi, 16. szakaszát, és olyan különbséggel előzte meg nagy riválisait a királyetapon, hogy összetettben is az élre állt. A 2059 méter magasan lévő célba vezető utolsó emelkedőt nagyjából másfél perces előnnyel kezdte meg az élboly, amely hamar háromfősre fogyatkozott, miközben az összetettben éllovasnak járó rózsaszín trikót viselő Rigoberto Urán csoportja egyre nagyobb hátrányba került. Quintana aztán újabb és újabb ritmusváltásokkal lerázta Rollandot, madj közvetlenül a cél előtt Hesjedalt is. Honfitársa, Urán pedig végül több mint négyperces hátránnyal ért célba hozzá képest, a 2011-es Touron győztes ausztrál Cadel Evans pedig közel öt perccel maradt el tőle.Összetettben így Quintana nemcsak átvette a vezetést, hanem jelentős, 1:41 perces előnyre tett szert Uránnal szemben, míg Evans hátránya már 3:21 perc, azaz tulajdonképpen "kétszemélyessé" vált az elsőségért folytatott harc.

16. szakasz, Ponte di Legno-Val Martello/Martelltal, 139 km, hegyi befutó:
1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 4:42:35 óra
2. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin) 8 mp hátrány
3. Pierre Rolland (francia, Europcar) 1:13 perc h.
...9. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 4:11 p h.
10. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 4:48 p h.
Az összetett élcsoportja:
1. Quintana 68:11:44 óra
2. Urán 1:41 perc hátrány
3. Evans 3:21 perc h.

21:09
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Inzaghi lehet a Milan edzője

Olasz sajtóértesülések szerint Filippo Inzaghi váltja Clarence Seedorfot az AC Milan labdarúgócsapatának kispadján. A Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport és Tuttosport is arról számolt be kedden, hogy a januárban kinevezett holland szakember helyett korábbi csapattársa, az eddig az utánpótlásban dolgozó olasz világbajnok csatár lesz a vezetőedző.

A piros-feketéknél játékosként tíz évet eltöltő Seedorf négy hónapja került a csapat élére, két és fél éves szerződést írt alá. Irányításával az együttes 19 bajnokin 11 győzelmet aratott, ám így is lemaradt az európai kupaszereplésről. A 40 éves, 57 szeres-válogatott Inzaghi 11 szezont töltött el a Milannál, és - Seedorfhoz hasonlóan - kétszer nyert bajnokságot és Bajnokok Ligáját is. Inzaghi valószínű kinevezésének hírére Carlo Ancelotti, a piros-feketék korábbi trénere támogatásáról biztosította egykori tanítványát, aki szerinte kiváló választás a posztra.

"Inzaghiban óriási a lelkesedés, és az elmúlt időszakban tapasztalatot is szerzett a Milan korosztályos csapatánál - mondta a szakember, aki a Real Madriddal szombaton megnyerte a Bajnokok Ligáját. - Megfelelő a karaktere a feladathoz, ismeri a klubot. Ha ő lesz a csapat edzője, a legjobbakat kívánom neki." Ancelotti 2001 és 2009 között irányította az AC Milant, és többek között két BL-t nyert a csapattal.

21:35
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Djoko a legnagyobb

21:43
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Pochettino a Spurs edzője

Mauricio Pochettinót nevezték ki kedden a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A londoni klub közleményében azt is jelezte, hogy ötéves szerződést kötött a 42 esztendős argentin trénerrel. "Ez az együttes hatalmas hagyományokkal rendelkezik. Büszke vagyok rá, hogy lehetőséget kaptam itt. Nagy tehetségek vannak a keretben, alig várom, hogy elkezdjek dolgozni" - mondta Pochettino, aki tavaly januártól idáig a Southamptont irányította. A Tottenham Hotspur a mostani idény után menesztette Tim Sherwoodot, aki öt hónappal korábban a portugál Andre Villas-Boastól vette át az irányítást. A csapat hatodik lett a Premier League-ben, így a következő szezonban az Európa Ligában szerepelhet, a Southampton nyolcadikként zárt Pochettinóval.

21:46
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Döntős az Atomerőmű

Elsőként az Atomerőmű jutott be kedden a férfi kosárlabda NB I fináléjába, mivel az elődöntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a Sopront. Az alapszakaszgyőztes paksiak már a nagyszünetben húsz ponttal vezettek a párharc harmadik felvonásán a vendég Sopron ellen, amely korábban a címvédő Fehérvárt búcsúztatta.

Eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
Atomerőmű SE-Sopron KC 83-66 (22-17, 28-13, 18-21, 15-15)
legjobb pontdobók: Jones 15, Vaughn 13, illetve Borisov 21
A párharc végeredménye: 3-0 az Atomerőmű javára.

22:55
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Megtört a Matosevic-átok

Tizenharmadik kísérletre megnyerte első Grand Slam-mérkőzését az ausztrál Marinko Matosevic a francia nyílt teniszbajnokságon. A boszniai születésű, 28 éves játékos példátlan sorozatot tudhatott magáénak 12 elvesztett GS-találkozóval, ám a Roland Garros nyitókörében négy szettben legyőzte a német Dustin Brownt. Ugyancsak bejutott a 64 közé a wimbledoni bajnok Andy Murray, valamint a hazai kedvenc Gae:l Monfils is.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Murray (brit, 7.)-Golubjev (kazah) 6:1, 6:4, 3:6, 6:3
Monfils (francia, 23.)-Hanescu (román) 6:2, 4:6, 6:4, 6:2
Verdasco (spanyol, 24.)-Llodra (francia) 6:2, 7:6 (7-4), 7:6 (7-3)
Struff (német)-Olivetti (francia) 6:1, 6:4, 6:4
Matosevic (ausztrál)-Brown (német) 7:6 (7-5), 6:4, 6:7 (1-7), 7:5

23:02
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Nyert a Gyirmót az elmaradt meccsen

A Gyirmót 2-1-re győzött a Balmazújváros vendégeként a labdarúgó NB II 29. fordulójának vasárnapról elhalasztott zárómérkőzésén. A találkozót azért halasztották el, mert a heves esőzések miatt játékra alkalmatlan volt a pálya.

Ness Hungary NB II, 29. forduló:
Balmazújváros-Gyirmót 1-2 (0-1)
FC Tatabánya-Dunaújváros 1-4 (1-1)
Vasas-Kozármisleny 4-0 (2-0)
Cegléd-FGSZ Siófok 1-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus-Szigetszentmiklós 6-1 (3-1)
ZTE FC-Kisvárda 1-1 (0-0)
Békéscsaba-Ajka 3-2 (2-1)
Soproni Vasutas - Szolnoki MÁV-Stadler Rail 2-0 (1-0)
Az élcsoport: 1. (már bajnok és feljutott) Nyíregyháza Spartacus 63 pont, 2. (már feljutott) Dunaújváros 59, 3. Gyirmót 54

23:37
2014. május 27.
Vágólapra másolva!

Egyébként május van

Ez a kép a Giro d'Italián készült.

00:27
2014. május 28.
Vágólapra másolva!

Szolnok-Atomerőmű kosárdöntő lesz

Az Atomerőmű után a Szolnok jutott be a férfi kosárlabda NB I fináléjába, miután az elődöntő harmadik összecsapásán is legyőzte a Kaposvárt. A keddi szolnoki találkozón a hazaiak már az első negyed után hét ponttal vezettek, majd a másodikban eldöntötték a meccs, és ezzel a párharc sorsát, miután a szünetre 52-29-es előnnyel vonulhattak. A kaposváriak a folytatásban sem tudtak újítani, a remekül dobó hazaiak pedig folyamatosan növelték előnyüket, végül 40 ponttal nyerték meg a találkozót. Az Atomerőmű korábban 17 ponttal győzte le a vendég Sopront, és szintén 3-0-ás összesítéssel jutott fináléba.

Eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK 97-57 (25-18, 27-11, 25-14, 20-14)
legjobb dobók: Ivosev 22, Holiday 18, illetve Hinnant 15
A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnok javára.

00:31
2014. május 28.
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára

Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk holnap is.