Cikkünk folyamatosan frissül
A New York Rangers idegenben nyert az NHL-ben, a San Antonio 1-0-ra vezet az Oklahoma City ellen a NBA-ben, a magyar jégkorong-válogatott visszakapta az olaszokat és a kazahokat, Yaya Touré pedig egy elfelejtett születésnap miatt morcos. Kövesse a keddi sporthíreket folyamatosan frissülő cikkünkben!
11:15
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Gól az édesanya emlékére

A New York Rangers ismét nyert a Montreal Canadiens otthonában, így összesítésben 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban az NHL keleti döntőjében. A Montreal jól kezdett, ám 17 másodperc múlva már egyenlített is a Rangers, amely közvetlenül az első szünet előtt újból betalált. A 29. percben Martin St. Louis - akinek édesanyját vasárnap temették el - létszámfölényben megduplázta az előnyt.

A folytatásban hiába szorongatott a Canadiens, már nem tudta bevenni a remek napot kifogó Henrik Lundqvist kapuját. A hazaiak olimpiai bajnok kapusa, Carey Price az előző összecsapáson megsérült, és ezt a párharcot már biztosan kihagyja. Helyette a playoffban most debütáló Dustin Tokarski védett, ám ő sem tudta győzelemre vezetni a Montrealt. A nyugati döntőben a címvédő Chicago Blackhawks 1-0-ra vezet a 2012-es Stanley-kupa-győztes Los Angeles Kings ellen.

eredmény, keleti döntő, 2. mérkőzés:
Montreal Canadiens - New York Rangers 1-3
A párharc állása: 2-0 a New York javára.

11:16
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

1-0 a San Antoniónak

A San Antonio Spurs simán, 122-105-re legyőzte a vendég Oklahoma City Thundert az NBA nyugati döntőjének első felvonásán. A hazaiaktól Tim Duncan 27, Manu Ginobili 18 ponttal segítette csapatát, de másik három játékos is kétszámjegyű ponttermést produkált.

A texasi csapat sorozatban tizedik rájátszásbeli párharcát kezdte győzelemmel, és már csak egy siker választja el attól, hogy beállítása a legendás Michael Jordannel felálló Chicago Bulls 1996 és 1998 között felállított rekordját. A Spurs nagy hármasa, Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili pályafutása 110. közös playoff-győzelmét aratta, ezzel beállította a Los Angeles Lakers nagy triójának, Magic Johnsonnak, Kareem Abdul-Jabbarnak és Michael Coopernek a csúcsát.

eredmény, nyugati döntő, 1. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 122-105
A párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

11:17
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Visszakaptuk a kazah-olasz párost

A minszki jégkorong-világbajnokságon eldőlt, hogy az olaszok és a kazahok búcsúznak az élvonaltól, így ezzel a két csapattal is találkozni fog a magyar válogatott a jövő évi divízió I/A vb-n. A divízió I/B osztályból a lengyelek kerültek fel, míg a japánok és az ukránok maradtak a magyarokkal azonos divízióban.

A jövő évi divízió I/A tornára Krakkó és Donyeck pályázott. Tekintettel az ukrán válságra, feltehetően a lengyelországi város lesz a befutó. A nemzetközi szövetség várhatóan ezen a héten dönt a helyszínről. A 2013-as budapesti divízió I/A tornáról az olaszok és a kazahok a magyarokat megelőzve jutottak fel a világelitbe.

11:29
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Yaya Touré megsértődött

Yaya Touré ügynöke szerint a Manchester City középpályása felvetette, hogy távozik, amiért a klubtól senki nem köszöntötte fel a születésnapjára. Touré május 13-án lett 31 éves, két nappal azután, hogy a City megnyerte a bajnokságot, amiben óriási szerepe volt, mivel középpályás létére 20 gólt szerzett a Premier League-ben. Dimitrij Szeluk, Touré ügynöké azt mondta, a játékos úgy érzi, a klubnál tiszteletlenül bántak vele.

"A pénz nem old meg mindent, és Touré kifakadása nem arról szól, hogy új szerződést szeretne kicsikarni, egyszerűen rosszul esett neki, hogy a klubnál nem törődnek vele" - nyilatkozta Szeluk, aki már tavaly nyáron is jelezte, hogy ügyfele nem érzi annyira jól magát a Citynél. Akkor a manchesteriek egy új, négyéves szerződéssel vidították fel az elefántcsontparti játékost.

11:38
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Cole elköszön a Chelsea-től

Nem hosszabbítja meg júniusban lejáró szerződését, így nyolc év után távozik a Chelsea-től Ashley Cole, az együttes 107-szeres angol válogatott futballistája.

"Szeretném megköszönni a klubnak ezt az időszakot, megtiszteltetés volt itt szerepelni, rengeteg szép és rossz dolgon mentünk együtt keresztül" - írta a Twitteren a 33 éves védő, aki ingyen távozhat. A válogatottságot egy hete lemondó Cole 2006-ban az Arsenaltól szerződött a Stamford Bridge-re, a Kékekkel bajnoki címet, négy FA-kupát, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert. A balhátvéd iránt a Sun című bulvárlap szerint a Liverpool és az Inter is érdeklődik.

12:04
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ha Fabregas megy, Pogba jöhet

Az már eldőlt, hogy Luis Enrique lesz a nyártól a Barcelona edzője, azt viszont még nem tudni, a játékosok közül ki az, aki marad, és ki az, aki megy. Korábban arról lehetett hallani, hogy Mascherano, Fábregas, Alexis Sánchez és Dani Alves is távozhat. Fábregasért állítólag a MU már bejelentkezett, és a Marca szerint 40 millió eurót fizetne érte. Amennyiben Fábregas valóban távozik, a lap szerint a Juventus francia klasszisa, Paul Pogba érkezhet a Barcához.

12:12
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Kéziválogatott veszprémiek nélkül

Jövő csütörtökön Nyíregyházán lép pályára a sorsdöntő világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott. Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezúttal nem számíthat a Bajnokok Ligája négyes döntője előtt álló veszprémiekre.

A keret - veszprémiek nélkül - hétfőn találkozik Nyíregyházán, a május 29-i összecsapás 18 órakor kezdődik. A két csapat egy nappal később, délben zárt kapuk mögött is megmérkőzik. A hétvége szabad, az MKB-MVM Veszprém ekkor játszik a kölni Final Fourban.

Június 3-tól már Veszprémben készül a válogatott, amely ugyancsak  ott fogadja vb-selejtezőn a szlovén csapatot június 8-án 14.30-kor. A visszavágó június 15-én, 18 órakor lesz Velenjében. A párharc győztese vehet részt a jövő januári, katari világbajnokságon, ahonnan pedig olimpiai kvótához vagy olimpiai selejtezős helyekhez lehet jutni.

12:26
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Június 30-ig nincs Pistorius-tárgyalás

Június 30-ig felfüggesztették a barátnője meggyilkolásával vádolt paralimpiai bajnok futó, Oscar Pistorius perét. Az indoklás szerint Pistoriust egy pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, és ez alapján próbálják megállapítani a büntetőjogi felelősségét.

12:54
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Casillas már ma ünnepel

A Real kapusa ugyanis ma lett 33 éves. Az igazi ünneplés akkor következhet, ha a csapattal szombaton megnyeri a BL-döntőt az Atlético ellen.

13:10
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Szenzáció: 11 éves golfozó a US Openen

A mindössze 11 éves Lucy Li megnyerte a női US Open selejtezőjét, ezzel a Major-verseny történetének legfiatalabb golfozója lehet.

Az amerikai tinédzser a kétnapos kvalifikációs versenyen 74, illetve 68 ütésből teljesítette a kaliforniai Half Moon Bay 18 lyukas, 72 ütéses pályáját, így biztosította helyét a június 19-én kezdődő US Openen.

Az eddigi rekorder Lexi Thompson volt, aki 2007-ben, 12 éves korában vett részt a négy legrangosabb női torna közé tartozó viadalon.

13:23
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Berki a hetedik Eb-aranyért megy

Berki Krisztiántól érmet, Hidvégi Vidtől döntőt, a csapattól pedig a legjobb 12 közé jutást reméli a szófiai torna Európa-bajnokságon Kovács István szövetségi kapitány. Megjegyezte: Berki Krisztián, a lólengés olimpiai, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnoka jó formában van, így ha megfelelően mutatja be gyakorlatát, dobogós lehet, míg Hidvégitől döntőt remél ugyancsak lovon.

A kedd esti pódiumedzés után dől el, ki melyik szeren indul a csütörtöki selejtezőben. A felnőttek között Hidvégi Vid, Tálas Bence, Berki Krisztián, Vlacsil Attila és Vecsernyés Dávid, a juniorok mezőnyében - ahol már szerdán sor kerül a selejtezőre - Kardos Botond, Vida Kornél, Boncsér Krisztián, Dudás Norbert és Fehér Márk szerepel. Pénteken a juniorok egyéni összetett fináléjára, szombaton a felnőttek csapatdöntőjére, vasárnap délelőtt a juniorok, délután pedig a felnőttek szerenkénti fináléjára kerül sor.

13:31
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Reméljük, vasárnap nem esik majd Felcsúton

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának keddi döntése értelmében vasárnap 15 órakor rendezik meg a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia - DVSC-TEVA mérkőzést.

Az összecsapásra múlt pénteken a felcsúti Pancho Arénában került volna sor 19 órától, Bognár Tamás játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy nem lehet futballozni a felázott pályán. Amennyiben a listavezető Debrecen begyűjti a három pontot, gyakorlatilag bajnok. A címvédő Győr pontszámban ugyan utolérhetné még a DVSC-t, sokkal rosszabb gólkülönbsége miatt azonban előzni valószínűleg nem tudna.

13:41
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Nézzen fiatal tehetségeket Telkiben!

Csütörtöktől vasárnapig harmadik alkalommal rendez nemzetközi utánpótlás futballtornát a Ferencváros: az eseményen a házigazdák csapata mellett az Újpest, valamint a német 1. FC Nürnberg, az osztrák Red Bull Salzburg, a holland Feyenoord és a belga Club Brugge lép pályára.

Az U16-os torna mérkőzéseit a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában rendezik meg. A csoportszakaszban kétszer 35 perces összecsapásokra kerül sor, majd a helyosztókon már kétszer 40 perc lesz a játékidő.

A torna menetrendje, csütörtök:
Újpest FC - Red Bull Salzburg 16.00
Ferencváros - 1. FC Nürnberg 18.00

péntek:
FC Nürnberg - Feyenoord 16.00
Újpest FC - Club Brugge 17.30

szombat:
Ferencváros - Feyenoord 10.00
Club Brugge - Red Bull Salzburg 11.30

vasárnap:
az 5. helyért: 13.00
a 3. helyért: 14.45
döntő: 16.30

13:51
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Amerikai és kanadai hokimatiné

Korán kezdenek ma a csapatok a hokivébén, az A csoportban Kanada-Norvégia, a B-ben USA-Németország meccs rajtolt el 11.45-kor. Kanadának a csoportelsőség, az USA-nak a második hely miatt fontos a győzelem. A nemzetközi szövetség honlapján lehet követni az eseményeket.

14:00
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Pirlo elfáradt vagy beszörpözött?

A Juventus-játékosok megünnepelték a bajnoki címet, ahogy azt kell, és a mindig kimért és elegáns Andrea Pirlo is kiengedte a gőzt, kissé kapatós állapotban locsolta a sört a szurkolókra.


Utána viszont elfáradhatott, mert amíg a többiek a nyitott busz tetején parádéztak, ő egyedül üldögélt.

14:11
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

A Barca első BL-győzelme

1992-ben május 20-án a Wembleyben játszották a Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet a Barcelona és a Sampdoria vívta. A meccs a 112. percben dőlt el, amikor a Barca holland védője, Ronald Koeman nagy gólt akasztott a jobb sarokba szabadrúgásból.

14:15
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Hoppá! Vezet Norvégia!

Az első harmad 14. percében Anders Bastiansen emberelőnyből szerezte a norvégok vezetőgólját a Kanada elleni meccsen a hokivébé A csoportjában. A B csoportban a német-amerikai meccs egyelőre 0-0-ra áll.

14:25
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Messi már az argentinokkal bandázik

A Barcelona hosszú idő után trófea nélkül zárta a szezont, miután a bajnokságban és a Király-kupában is ezüstérmes lett. Lionel Messinek nincs sok ideje a kesergésre, Argentína ugyanis azt várja tőle, hogy vezesse világbajnoki címre a válogatottat a 23 nap múlva kezdődő vébén. A Barca sztárja már a válogatott edzőtáborában készül a többiekkel.

14:45
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Eláztak a nézők és nem lehetett telefonálni

A vasárnapi tesztmérkőzés után lesz még egy a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó Sao Pauló-i stadionban, mert az első nem volt meggyőző. A hétvégén a pályát majdan használó Corinthians és a Figueirense csapott össze egymással 36 ezer néző előtt, jövő csütörtökön pedig a hazai klubcsapat ellenfele bajnoki találkozón a Cruzeiro lesz.

A Corinthians Arénában, ahol bő három héttel a vb-rajt előtt továbbra is zajlanak a munkálatok, eredetileg a vasárnapi lett volna az egyetlen próbameccs, de maradtak kérdőjelek. "Tekintetbe véve, hogy a nyitómérkőzést világméretű figyelem fogja övezni, lesz még egy teszt" - közölte a szervezőbizottság, hozzátéve, hogy ezúttal "operatív és szolgáltatási" szempontok kerülnek előtérbe.

Vasárnap este a nézők egy része bőrig ázott, mivel a tetőszerkezet még nem volt teljesen kész, telefonon gyakorlatilag nem lehetett kommunikálni a stadionban, a tribün egy részére pedig be sem engedhették a szervezők a szurkolókat. Helyi beszámoló szerint az aréna és közvetlen környéke a darukkal továbbra is építési területre emlékeztet, amely este nincs is kivilágítva. Egyes tribünrészek még mindig nem készültek el, s folyik a munka a VIP-zónában is. A stadion köré húzott biztonsági zóna sokkal szűkebb volt a hétvégén, mint amilyennek a világbajnokság idején lennie kellene, a fémdetektoros biztonsági kapukat viszont egyelőre nem állították fel.

15:00
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Van itt önbizalom

Nagatomo Juto, a japán válogatott balhátvédje azzal a céllal utazik a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra, hogy csapatával megnyerje a tornát. "A válogatott mezében nem mehetek úgy egy tornára, hogy a vereség lehetőségén gondolkodom. Arra törekszem, hogy megnyerjük a vb-t" - mondta önbizalommal telve az Internazionale légiósa a japán hírügynökségnek adott interjúban.

A japán válogatott sorozatban az ötödik világbajnokságán vesz majd részt. Eddigi legjobb eredménye, hogy kétszer - a 2002-as hazai, illetve a legutóbbi, dél-afrikai vb-n - a nyolcaddöntőig jutott. Az ázsiai ország csapata Görögország, Elefántcsontpart és Kolumbia válogatottjával mérkőzik majd a csoportszakaszban.

15:21
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Bale, Benzema és CR sem edzett

A szombati, Atlético elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő Real Madridból Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo sem edzett a többiekkel kedden. Bale és a kisebb izomsérüléssel bajlódó Benzema a konditeremben sanyargatta magát, a combját fájlaló Ronaldo pedig csak óvatosan mozgott, de a labdás gyakorlatoknál nem szállt be. A trió tagjai minden sorozatot tekintve összesen 95 gólt termeltek az idényben.

15:25
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Gólözön a hokivébén

Két harmad után az amerikai-német meccs 3-3-ra, a norvég-kanadai 2-2-re áll. Mindkettő meglepetés, talán a norvégoké egy fokkal nagyobb, mert mindkétszer ők vezettek. Egy harmad még hátra van, úgyhogy lehetnek még fordulatok.

15:40
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Korán örült a Parma?

Nem kapta meg a nemzetközi szerepléshez szükséges licencet az olasz labdarúgó-bajnokságban hatodik helyen végzett Parma, így veszélybe került indulása az Európa Liga 2014/2015-ös szezonjában.

Az olasz szövetség hétfőn hozta nyilvánosságra azon klubok listáját, melyek megkapták az UEFA-licencet, ám a parmai együttes nem volt köztük. A klub kedden közölte, nem érti a döntést, s egyúttal jelezte, hogy az Olasz Olimpiai Bizottságnál fellebbez. A Parma az utolsó fordulóban a Livorno elleni sikerrel szerezte meg az EL-szerepléshez szükséges hatodik pozíciót a Serie A-ban, miután a 38. kört megelőzően előtte álló Torino 2-2-es döntetlent ért el a Fiorentina vendégeként.

16:03
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

A meleg miatt később kezdenék a vb-meccseket

A brazil labdarúgók szakszervezete (Fenapaf) szerint a június 12-én rajtoló világbajnokság mérkőzései közül többnek is későbbre kellene áttenni a kezdési időpontját. A Fenapaf erre irányuló szándékát, amelyet a FIFA-val, a sportág nemzetközi szövetségével szemben akar érvényesíteni, bírósági úton igyekszik valóra váltani, s azoknál a meccseknél módosítana, amelyeket korai időpontban, ennél fogva nagy melegben játszanak.

A futballszakszervezet keresetében azt kéri, hogy - ottani idő szerint - ne legyenek se 13, se 15 órakor kezdődő mérkőzések a 12 érintett város közül hétben: Salvadorban, Recifében, Fortalezában, Natalban, Manausban, Brazíliavárosban és Cuiabában, ahol rendre 30 Celsius-fok feletti az átlagos hőmérséklet és az esetek többségében magas a páratartalom.

A Fenapaf egy hatástani tanulmányra hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy meleg "idegrendszeri sérüléseket" válthat ki, amelyek akár kómához vagy éppen halálhoz is vezethetnek. A FIFA a maga részéről ez ügyben annyit tett, hogy bejelentette: mindkét félidőben, 30 percnyi játék után megállítják a mérkőzéseket, ha a hőség meghaladja a 32 fokot, illetve megváltoztatta néhány olyan meccs kezdési időpontját, amelyeket Amazonas állam fővárosában, Manausban rendeznek, mivel ott mindig nagyon meleg van, 31 Celsius-fok az átlaghőmérséklet és a levegő éjszaka sem csökken 23 fok alá, amellett roppant magas a páratartalom.

Ha a Fenapaf kezdeményezése célt ér, összesen 19 olyan mérkőzés kezdésén kell a FIFA-nak módosítania, amely jelen állás szerint 17 óra előtt kezdődik. Köztük vannak olyan csoporttalálkozók is, mint amilyen például a Brazília-Mexikó, az Olaszország-Uruguay, a Spanyolország-Hollandia vagy a Németország-Portugália összecsapás.

16:14
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Helyreállt végül a világ rendje

A hokivébé utolsó fordulójában Kanada, ha nehezen is, de 3-2-re végül legyűrte Norvégiát, és ezzel megnyerte az A csoportot. A B csoportban az USA szintén izzadva hozta a kötelezőt, de a németek elleni 5-4 azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel második lesz a nyolcasban. Az amerikai meccsről itt, a kanadaiak sikeréről itt olvashat bővebben.

16:23
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Csányi: Minden területen jól állunk

 A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 289 milliós nyereséggel zárta a 2013-as évet - derült ki a szervezet éves rendes küldöttközgyűlésén, kedden a telki edzőközpontban. Csányi Sándor elnök az elmúlt esztendő legnagyobb eredményének - a közgyűlést követő sajtótájékoztatón az MTI kérdésére - a tömegesítést és az infrastruktúra-fejlesztést nevezte meg.

"Mindkét területen jól állunk. Jelentősen nőtt a csapatok és a játékosok száma. Szintén szívemhez közel álló eredmény, hogy a két átadott új stadionban jelentősen nőtt a nézőszám a korábbiakhoz képest" - mondta a sportvezető, aki 2014-re is ezt a két feladatot emelte ki, illetve reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi kupasorozatokban érdekelt klubok jobban szerepelnek majd, mint tavaly. Az MLSZ Pintér Attila szövetségi kapitányt kommunikációs tréningre küldi.

16:25
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ancelotti megnyugtatja az aggódókat

"Cristiano Ronaldo és Bale is játszani fog a BL-döntőn" - ezt mondta a keddi sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti. Ahogy pár bejegyzéssel lejjebb írtuk, a két sztár kedden nem edzett a többiekkel, de sejteni lehetett, hogy a szombati, Atlético elleni meccsre összerakják őket.

16:55
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Nagy Laci elszánt és jóképű

Ez EHF a Final4 előtt (ahogy korábban a nőknél is) készített egy fotósorozatot a négy résztvevő legjobb játékosáról. A csapatkép mellett Nagy Laci több portréja látható mindenféle veszprémi helyszíneken (például a Tűztorony tövében). Itt a galéria.

17:12
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Nincs meglepetés Benedek keretében

Tizennyolc fős keretet jelölt Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya a júliusi budapesti vízilabda Európa-bajnokságra. A névsorban nincs igazi meglepetés: a 13 barcelonai világbajnok kivétel nélkül helyet kapott, a további öt játékos - a kapus Lévai Márton, továbbá Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Kovács Gábor és Tóth Márton - pedig azok közül került ki, akik rendszeresen lehetőséget kaptak az évközi összetartásokon, a Világliga-selejtezőkön, illetve a Volvo-kupán.

A 18-as keret, amelyből kikerül a júniusi Világliga-döntőre utazó, illetve a júliusi margitszigeti Eb-n szereplő 13 fős csapat:
kapusok: Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

17:14
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Lecsapott a Duna az MK-döntőre

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Újpest-Diósgyőr labdarúgó Magyar Kupa döntőjét - a megváltoztatott, 19 órás időpont ellenére - a Duna tévé élőben közvetíti.

17:19
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Életre szóló élmény Görbiczékkel

Magyarország két legkiválóbb kézilabdacsapata, az MKB-MVM Veszprém férfi és a Győri Audi ETO női játékosai együtt edzettek 30 hátrányos helyzetű kisiskolással Veszprémben. A különleges találkozást a két csapat szponzora, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kezdeményezte, egy felejthetetlen, életre szóló élményt nyújtva ezzel az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott gyermekeknek.

Görbicz Anita is jól érezte magát a gyerekek között Forrás: Origo

17:42
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Madár aranyat hozna

Erdei Zsolt, a profi pályafutását a közelmúltban befejező bokszoló, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia szakmai igazgatója azt mondta, ha a sors úgy hozná, elgondolkodna azon, hogy harcba szálljon a 2016-os riói nyári játékokon pályafutása egyetlen hiányzó trófeájáért, az olimpiai bajnoki aranyért. A részletekről itt olvashat.

17:49
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Mindenki Veszprémbe!

A Telekom a Final Four játéknapjaira ismét szurkolói zónát alakít ki a Veszprém Aréna előtt, így az otthon maradt kézilabdadrukkerek közösen izgulhatnak a kedvenceknek a Kiel elleni, jövő szombati elődöntőben, majd a másnapi helyosztón, írja a Telekom Sporthír Szolgálat.

A szervezők május 31-én, szombaton és június elsején vasárnap a szokásos helyen, de nagyobb kapacitást biztosító vendéglátással, és jó szórakozást biztosító programokkal (arcfestés, célba dobó verseny, hűtőmágnes-készítés, Playstation-verseny) délután 2 és este 10 óra között várják az érdeklődőket.

Május 31-én az első elődöntőt a Veszprém és a Kiel csapatai vívja 15.15 órától, ezt követően a Barcelona-Flensburg találkozó 18 órakor kezdődik. Június elsején, a torna zárónapján a bronzmérkőzést 15.15, a döntőt pedig 18 órától rendezik meg.

18:07
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ettől őrületek meg idén a kommentátorok

Az EHF összegyűjtött néhányat a legszebb BLgólok közül, a mieinket Carlos Ruesga és egy Cristian Ugalde-Nagy László kombináció képviseli. És persze Egri Viktor. A teljes összeállítás itt elérhető.

18:27
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Fucsovics kiesett a Roland Garroson

Fucsovics Márton a selejtező első fordulójában kiesett a francia nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 200. magyar játékos - aki vasárnap döntőt vívott Heilbronnban - élete első Roland Garrosán az ATP-rangsorban 254. fehérorosz Uladzimir Ignatiktól kapott ki kedden két szettben - a torna honlapja szerint. A párizsi kvalifikációban magyar részről még Babos Tímea próbál szerencsét.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Ignatik (fehérorosz)-Fucsovics 6:4, 6:4

18:28
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ranieri szakított a Monacóval

Két év után távozik az AS Monaco labdarúgócsapatától Claudio Ranieri vezetőedző. Vagyim Vasziljev alelnök kedden jelentette be, hogy a sikerek ellenére másik trénerrel tervezik a folytatást. A 62 éves olasz mester irányításával a hercegségi klub feljutott a másodosztályból az élvonalba, az elmúlt szezonban pedig a második helyen végzett a Paris Saint-Germain mögött. Ranieri utódjaként a Sporting Lisboa edzőjét, Leonardo Jardimet emlegetik.

18:31
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Piqué hosszabbított

További három évvel megtoldva, 2019-ig szerződést hosszabbított klubjával, egyben nevelőegyesületével az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok védője, Gerard Piqué. A megállapodást a katalán labdarúgócsapat honlapján tette közzé kedden, azzal a megjegyzéssel, hogy a megújított kontraktust a napokban írják alá hivatalosan. A 27 éves középső védő 2004 és 2008 között a Manchester United játékosa volt, közben egy idényt kölcsönben már Spanyolországban, a Zaragozánál töltött el, mielőtt hazaszerződve pályára lépett volna szülővárosa elitcsapatában, az FC Barcelonában. A katalán klub 2008 nyarán vásárolta meg a Manchestertől Piquét, aki eddigi hat szezonja alatt 266 mérkőzést játszott a Barca első csapatában és 20 gólt szerzett.

18:44
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Nem lehet megunni

Készült már néhány, itt egy újabb: BL-győztes a Győri ETO

19:02
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ronaldo és Bale is játszik a BL-döntőben

A Real Madrid mindkét sztárfutballistája, az aranylabdás Cristiano Ronaldo, valamint Gareth Bale játékára számíthat szombaton, az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben. Carlo Ancelotti, a királyi gárda olasz vezetőedzője kedden jelentette be, hogy az elmúlt hetekben sérülésekkel bajlódó labdarúgók egyformán bevethetőek lesznek a lisszaboni fináléban. A szakember ugyanakkor hozzátette, Karim Benzema és Pepe játéka egyelőre kérdéses. "Most még nem vagyok teljesen egészséges, de a döntőre felépülök" - erősítette meg Ancelotti kijelentését Ronaldo, aki azt mondta, minden Real-szurkoló és csapattag azt akarja, hogy a gárda tizedszer is nyerje meg a BL-trófeát. Az Atlético Madrid friss spanyol bajnokként lép pályára a fináléban.

19:12
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

A Guardian a magyarokra emlékezik

Egy sorozat fut az angol lapban a vébék legnagyobb pillanatairól, a mai például pont a 82-es magyar vébécsapat rekordgyőzelmével foglalkozik, amikor 10-1-re bombáztuk le El Salvadort. Emitt a cikk [eng].

19:50
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Vb-döntőbe vágynak az olaszok

A döntőbe jutást tűzte ki célul a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon a négyszeres vb-győztes olasz válogatott, amely kedden, Firenzében kezdte el a felkészülést a tornára. "Az utolsó mérkőzésig ott akarunk lenni" - jelentette ki Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

"Nehéz lesz megverni bennünket. És ez kivétel nélkül minden riválisra érvényes" - mondta Gianluigi Buffon csapatkapitány a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy véleménye szerint technikailag és morálisan is olyan minőséget képviselnek, amely alapján nagyon messzire juthatnak.Az előzetes keretbe meghívott 30 játékos csütörtökig készül a firenzei szövetségi edzőközpontban, majd három nap szünet után következnek a tesztmeccsek Írország, Luxemburg és a brazil klubcsapat, a Fluminense ellen. A végleges keretet június 2-án kell megadnia a szakvezetőnek, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: már van elképzelése, de azt kívánja, hogy a játékosok jó teljesítménye miatt az utolsó pillanatig legyenek benne kérdések. Az olaszok a június 12-én rajtoló vb-n sorrendben Angliával, Costa Ricával és Uruguayjal találkoznak a csoportszakaszban.

19:51
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Babos Irigoyennel kezd

Babos Tímea harmadik kiemeltként az argentin Maria Irigoyen ellen kezdi meg szereplését a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében. Honlapja szerint a 21 éves magyar játékos - aki vasárnap elődöntőt vívott Prágában - 100., míg öt esztendővel idősebb riválisa 164. a világranglistán. A főtáblára kerüléshez három győzelem kell. Babos - aki párosban az amerikai Varvara Lepchenkóval főtáblás - az egyetlen magyar a Roland Garroson, miután Fucsovics Márton kedden kiesett a férfi selejtező nyitókörében.

20:15
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Francia szakaszgyőzelem a Girón

A francia Nacer Bouhanni nyerte kedden a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 10. szakaszát, amely után az összetettben változatlanul az ausztrál Cadel Evans áll az élen. A mezőnybefutóban győztes Bouhanninak ez volt a harmadik részsikere az idei Girón. Az összetettben Evans - aki kedden kilencedik lett - gond nélkül őrizte meg előnyét közvetlen üldözőjével, a most 13. helyen zárt kolumbiai Rigoberto Urannal szemben. A június elsejéig tartó viadal szerdán a Colecchio és Savona közötti 249 kilométeres etappal folytatódik.

Eredmények:
10. szakasz, Modela-Salsomaggiore Terme, 173 km:
1. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) 4:01:13 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Trek) azonos idővel
3. Michael Matthews (ausztrál, Orica) a.i.
Az összetett élcsoportja:
1. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 42:50:47 óra
2. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 57 mp h.
3. Rafal Majka (lengyel, Tinkoff-Saxo) 1:10 p h.

20:39
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Giggs szakkommentátor lesz

Egy dél-afrikai tévécsatorna szakkommentátora lesz a nyári labdarúgó-világbajnokság alatt Ryan Giggs, aki hétfőn jelentette be visszavonulását. A walesi excsatár a SuperSport nevű kábeltévén elemzi a vb-mérkőzéseket. A jelenleg a Manchester Unitednél másodedzőként dolgozó sztár többek között főnökének, a hétfőn MU-vezetőedzővé kinevezett Louis van Gaalnak a meccseit is véleményezi, aki a brazíliai torna végéig a holland válogatottat irányítja. A 40 éves Giggs 23 profi szezonját Manchesterben töltötte el, 13 bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert, de vb-n sosem szerepelt.

20:43
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Finnország negyeddöntős a hokivébén

A svájci válogatott 3-2-re legyőzte a letteket a minszki jégkorong-világbajnokság keddi játéknapján, a B csoportban, amelyből emiatt a finnek jutottak be utolsóként a negyeddöntőbe. Az A csoportban Szlovákia legyőzte Dániát, de ennek a mérkőzésnek az eredménye már nem befolyásolta a legjobb nyolc mezőnyét. Kedd este még két csoporttalálkozóra kerül sor, az azonban már biztos, hogy az A csoportból Kanada, Svédország, Franciaország és Csehország, a B-ből pedig Oroszország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Finnország jutott a negyeddöntőbe.

Eredmények, 12. játéknap:
A csoport:
Szlovákia-Dánia 4-3 (1-0, 0-1, 3-2)
Kanada-Norvégia 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
később:
Csehország-Franciaország 19.45

B csoport:
Svájc-Lettország 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Egyesült Államok-Németország 5-4 (0-0, 3-3, 2-1)
később:
Oroszország-Fehéroroszország 19.45

21:24
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Továbbjutott a címvédő Düsseldorfban

A címvédő Juan Monaco könnyed győzelemmel jutott be a második fordulóba a 426 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású, düsseldorfi salakpályás férfi tenisztornán. Az argentin játékos kedden a német Benjamin Beckert búcsúztatta.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Isztomin (üzbég)-Nieminen (finn, 6.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:2
Monaco (argentin)-Becker (német) 6:2, 6:1
Delic (horvát)-Przysiezny (lengyel) 7:5, 7:5
Davigyenko (orosz)-Szela (izraeli) 6:3, 6:1

21:25
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Lelép az edzőlegenda

Négy év után távozik az olasz labdarúgó-bajnokság mostani szezonjában 13. helyen zárt Udinese vezetőedzői posztjáról Francesco Guidolin, aki a tulajdonosok felkérésére szakmai ellenőrként dolgozik tovább a klubnál. Az udinei egyesület ezt kedden jelentette be, hozzátéve, hogy Guidolin a szintén a Pozzo család tulajdonában álló angol Watford és spanyol Granada szakmai ellenőre is lesz. Guidolin 2010-ben lett az Udinese vezetőedzője, s első szezonjában a negyedik, a következőben pedig a harmadik helyen zárt a Serie A-ban a csapattal, amellyel az előző idényben ötödik lett.

21:53
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Tíz Világkupa-éremmel beérjük

Storcz Botond legalábbis beéri. Bővebben.

21:54
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Az Inter kirúgta Militót

Nem kapott új szerződést, így távozik az Internazionale labdarúgócsapatától Diego Milito, a 2010-es Bajnokok Ligája-döntő hőse. A 34 éves argentin csatár öt év után hagyja el Milánót, és keddi Facebook-bejegyzése szerint egy másik csapatnál kíván meghatározó játékossá válni. A Bayern München ellen 2-0-ra megnyert 2010-es BL-fináléban Milito szerezte csapata mindkét gólját, abban az idényben 30 gólig jutott, és oroszlánrészt vállalt a bajnoki cím és a kupaelsőség megszerzésében is. Később azonban különböző sérülések hátráltatták, a legutóbbi szezonban 17 bajnoki meccsen csak kétszer talált a kapuba.

21:55
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Megint fizethet a Fradi

A Ferencváros a Szombathelyi Haladás otthonában lejátszott, valamint a Diósgyőr elleni hazai mérkőzése kapcsán összesen 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén. Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint a fővárosi klub szurkolói Szombathelyen pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba, s használták is azokat, valamint "megbotránkoztató rigmusokat" kiabáltak be, ezért az egyesületnek 250 ezer forintot kell befizetnie. A Diósgyőr elleni mérkőzéssel kapcsolatban hasonló okokból, illetve rendezési hiányosságok miatt 350 ezer forintos büntetést rótt ki a testület az FTC-re

Ezekre a találkozókra vonatkozóan a Haladásnak szurkolói rasszista megnyilvánulásai, rendezési hiányosságok, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt 450 ezer forintot, míg a Diósgyőrnek a drukkerek által bekiabált megbotránkoztató rigmusok, illetve a pirotechnikai eszközök használata miatt 250 ezer forintot kell fizetnie. A testület a Debrecen-Újpest mérkőzésen tapasztalt rendezői hiányosságok, a szurkolók megnyilvánulásai, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt a hazai klubra 350, a vendégegyesületre pedig 300 ezer forintos bírságot szabott ki.

A Diósgyőr-Videoton Ligakupa-döntő kapcsán a DVTK a drukkerei által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 80 ezer forintos büntetést kapott, míg Szivics Tomiszlavnak, a Diósgyőr vezetőedzőjének "sportszakemberhez nem méltó magatartása" miatt 300 ezer forintot kell befizetnie. Tóth Lászlót, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a játékvezetők kritizálásáért és "személyükre súlyosan sértő kifejezések használatáért" 200, míg Muhamed Besicet, az FTC futballistáját a "szurkolókkal szemben tanúsított súlyosan sportszerűtlen magatartásért" 100 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a testület.

22:48
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Ambrosini nem kell a Fiorentinának

A Milan egykori legendás középpályása egy év után távozik Firenzéből. "Én maradni akartam, de a klub nem tartott rám igényt. Élveztem az elmúlt egy évet, fogalmam sincs, miért nem kellek a Violának. Talán kérdezzék meg tőlük - nyilatkozta Ambrosini.

23:56
2014. május 20.
Vágólapra másolva!

Előny a Szolnoknál

A tavaly ezüstérmes Szolnok szerzett előnyt a Kaposvár ellen a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének keddi nyitányán. Az Eurochallenge Kupában negyedik Tisza-partiak már 29 ponttal is vezettek, a harmadik negyedben Lóránt Pétert, illetve a vendég somogyiaktól Louis Hinnantet dulakodás miatt kiállították. A pénteken Kaposváron folytatódó párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Eredmény:
Elődöntő, 1. mérkőzés:
Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK 76-64 (21-15, 15-8, 23-16, 17-25)
legjobb dobók: Holiday 13, Báder 11, illetve Davis 14, Puljko 11

00:47
2014. május 21.
Vágólapra másolva!

Mára ennyi volt

Jó éjszakát, kövessenek holnap is minket.