Cikkünk folyamatosan frissül
Az U19-es fociválogatott kiütötte Ukrajnát, érik az újabb Miami-San Antonio NBA-döntő, a Montreal kiejtette a Bostont az NHL-ben, Sevillában óriási buli követte az Európa Liga-győzelmet. Bajnok lett a Győri Audi ETO kézicsapata, az egri pólósok ismét nyertek Szolnokon, eltiltottak egy bundázó sznúkerest, megszűnhet a BL-címvédő hamburgi kézicsapat, Dzsudzsákék az EL-ben indulnak. Kövesse a nap sporthíreit folyamatosan frissülő cikkünkben!
11:36
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Alakul a tavalyi döntő visszavágója

A címvédő Miami Heat és tavalyi nagydöntős ellenfele, a San Antonio Spurs egyformán bejutott az NBA főcsoport-döntőjébe, miután győzött a legutóbbi játéknapon.

Nyugaton a Spurs hazai közönség előtt nyert simán a Portland Trail Blazers ellen annak ellenére, hogy a második negyed elején sérülés miatt elveszítette meghatározó játékosát, Tony Parkert. Kawhi Leonard és Danny Green azonban egyformán 22 pontot szerezve sikerre vezette a texasi alakulatot, amelyben Tim Duncan 16 ponttal és nyolc lepattanóval járult hozzá a győzelemhez. A Spurs ellenfele a nagydöntőbe jutásért vagy az Oklahoma City Thunder, vagy a Los Angeles Clippers lesz.

Keleten a Miami kétpontos különbséggel nyert a vendég Brooklyn Nets ellen úgy, hogy három perccel a mérkőzés vége előtt még nyolcpontos hátrányban volt. A Heat sorozatban negyedszer jutott el a főcsoport-döntőig, ahol vagy az Indiana Pacers, vagy a Washington Wizards lesz az ellenfele. A szerdai sikerből LeBron James 29, Dwyane Wade pedig 28 ponttal vette ki a részét, a Miami pedig sorozatban 10. rájátszásbeli párharcát nyerte meg.

főcsoport-elődöntő, 5. mérkőzések, Kelet:
Miami Heat - Brooklyn Nets 96-94
A párharcot a Miami nyerte 4-1-re.

Nyugat:
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 104-82
A párharcot a San Antonio nyerte 4-1-re.

11:40
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

A hetedik meccs dönt a Ducks-Kings csatában

A Montreal Canadiens legyőzte a vendéglátó Boston Bruinst a NHL főcsoport-elődöntőjének hetedik mérkőzésén szerdán, ezzel bejutott a keleti fináléba. A két csapatnak ez volt a 34. rájátszásbeli párharca, a Montreal a 2011-es bajnok Boston kiejtésével 2010 után jutott be újra a liga legjobb négy csapata közé. A főcsoportdöntőben a kanadai gárda a New York Rangersszel találkozik majd.

Nyugaton a Los Angeles Kings egyenlített az Anaheim Ducks ellen, így a két gárda történetének első playoff-párharca pénteken, utóbbi együttes otthonában dől el. A győztes a címvédő Chicago Blackhawksszal csap majd össze a főcsoportdöntőben.

főcsoport-elődöntők, Kelet, 7. mérkőzés:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 1-3
A párharcot a Montreal nyerte 4-3-ra.

Nyugat, 6. mérkőzés:
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2-1
Az állás:
3-3.

11:49
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Lovrencsicset a Bundesligából figyelik

A Nemzeti Sport azt írja, hogy a német Borussia Mönchengladbach figyeli Lovrencsics Gergőt, a Lech Poznan magyar válogatott szélsőjét. Lovrencsics a mostani szezonban kilenc gólt és tizenkét gólpasszt jegyzett a lengyel bajnokságban, és a Gladbach megfigyelői legutóbb élőben látták, ahogy két gólt szerzett a Gornik Zabrze ellen. Korábban azt lehetett olvasni, hogy az osztrák Red Bull Salzburg is érdeklődik a 25 éves játékos iránt.

11:58
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Buli Torinóban és Sevillában

A Sevilla győzelmével zárult labdarúgó Európa Liga-döntő után szurkolók ezrei lepték el a spanyol város utcáit, hogy megünnepeljék a csapat sikerét. A Sevilla gól nélküli döntetlent játszott a Benficával a torinói fináléban, s mivel a hosszabbításban sem született döntés, büntetőpárbajra került sor, melyet a Sevilla nyert 4-2-re.

Torinóban 12 ezer drukker ünnepelte a győzelmet, Sevillában pedig éjszakába nyúlóan fiestázott az ugyancsak több ezer fős tábor. A szurkolók elsősorban Betót, a Sevilla kapusát ünnepelték, ő két tizenegyest is kivédett a büntetőpárbajban.

A tavaly is döntős Benfica továbbra sem tudta megtörni Guttmann Béla átkát: a portugál csapat sorozatban nyolcadik európai kupadöntőjét bukta el azt követően, hogy a magyar szakember 1962-es távozásakor - amelyet két BEK-elsőség előzött meg - a legenda szerint megátkozta a klubot, hogy nélküle száz évig nem nyer nemzetközi trófeát.

A Sevilla 2006 és 2007 után harmadik alkalommal hódította el a második számú európai kupát. Ezzel eldőlt, hogy idén mindkét európai kupasorozatban spanyol siker születik, mivel a Bajnokok Ligája döntőjét két madridi csapat, az Atlético és a Real vívja.

12:13
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Giggs, a no. 2

Ryan Giggs másodedző lehet a ManUnitednél, miután megbeszélte a részleteket Louis van Gaallal annak noordwijki otthonában. A holland menedzser hivatalos kinevezése ma várható.

12:17
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Négyet lőttek az ukránoknak az U19-esek

A magyar U19-es válogatott 4-1-re győzött Ukrajna ellen felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat tizenegyesből szerzett vezetést a 20. percben, a Bobál Gergely buktatása miatt megítélt büntetőt Kalmár Zsolt lőtte be. Öt perccel később Mervó Bence duplázta meg az előnyt, Kalmár szabadrúgása után vágta be a lepattanó labdát. A 36. percben érkezett a harmadik magyar gól, Kalmár beadása után Varga Szabolcs fejelt Mervó elé, aki így másodszor volt eredményes.

Mervó az 50. percben tette teljessé a mesterhármasát, az ukránoknak pedig legalább a szépítés összejött, Karatin tizenegyesből talált be. A nyári, hazai rendezésű Eb-re készülő csapat korábban már begyűjtött néhány komoly skalpot, győzött a törökök, a németek és a franciák ellen, és döntetlent játszott a portugálokkal.

Az első negyedórában megleptek bennünket az ukránok, a vártnál támadóbb szellemben kezdtek, és eleinte nehezen vettük fel a pozíciókat. Ezt követően szereztünk egy gólt, és onnan már a mi elképzelésünk szerint alakult a meccs. Örülök, hogy az első félidőben nagyon jó volt a helyzetkihasználásunk, és szünetre teljesen megtörtük az ukránokat. A második félidőben jól szálltak be a cseréink, az utolsó félórában talán még több lehetőséget kialakítottunk, mint addig, de ekkor már nem volt hatékony a helyzetkihasználásunk, ezért nem lett még fölényesebb a győzelmünk" - idézte Mészöly Géza edzőt az MLSZ honlapja.

12:44
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Ötszörös bajnok a Golden State-nél

A játékosként öt bajnoki címet nyert Steve Kerrt nevezték ki az NBA szereplő Golden State Warriors vezetőedzőjévé. A 48 éves korábbi kiváló védőnek - aki háromszor a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulsszal, kétszer pedig a San Antonio Spursszel volt bajnok - ez az első vezetőedzői megbízatása.

Kerr-nek a New York Knickstől is volt ajánlata. A Golden State múlt héten szerdán menesztette Mark Jackson addigi vezetőedzőt, miután a csapat 4-3-as összesítéssel kikapott a Los Angeles Clipperstől a rájátszás első körében.

12:48
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Besenyei: Még bajnok lehetek

Pechesen alakult az első két futama, de Malajziában is a legjobb pozícióra törekszik Besenyei Péter. A Red Bull Air Race magyar pilótája a rovinji pilon hiba után úgy látja, ezúttal minden esélye megvan a győzelemre, hiszen ha a magyar gyártmányú repülőjének hibátlanul működik a motorja, akkor a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Besenyei szerint akár bajnok is lehet a sorozat végén. Részletek itt.

12:56
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Éppen tíz éve

WWWWDDWWWDWWWDDWDWWDWWWWWWWWWDWDWDDDWW - akár egy kvízműsor 40 milliós kérdése is lehetne, hogy mi ez az értelmetlen katyvasz. Ez nem más, mint az Arsenal 2003-2004 idényének teljesítménye, ahol a W a győzelmeket, a D a döntetleneket jelenti, vagyis Arsene Wenger csapata veretlenül lett bajnok.

13:14
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Amikor Robben még járt fodrászhoz

Telnek azok a rohadt évek, ahogy az az alábbi két képen is látszik. A baloldali a 2006-os vébé előtt, a másik idén készült Arjen Robbenről, a hollandok sztárjáról.

13:28
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Nasri lehet, hogy végleg lemondja

"Kicsit nehéz ezt elfogadni. Ez már a második alkalom, amikor lemaradok a világbajnokságról, úgyhogy el kell gondolkodnom a válogatottságról" - nyilatkozta az érthetően csalódott Samir Nasri, akit négy éve Raymond Domenech, most pedig Didier Deschamps hagyott ki a vb-keretből. A Manchester Cityvel bajnoki címet szerző középpályás azt mondta, sejtette, hogy nem lesz ott a csapatban, érezte Deschamps hozzáállásából, és abból, hogy az edző nem akart vele beszélni, amikor kereste őt.

13:45
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

NHL-ben már játszott, most jöhet a vb

Erik Haula, az NHL rájátszásából búcsúzott Minnesota Wild csatára csatlakozik a minszki világbajnokságon szereplő finn válogatotthoz. A 23 éves csatárnak ez lesz az első felnőtt világversenye, korábban két ifjúsági és egy junior vb-n vett részt.

Haula első NHL-es idényében a Wild színeiben 46 alapszakasz-mérkőzésen kilenc, 13 rájátszás-találkozón pedig hét pontot gyűjtött. A finnek a vb-n három mérkőzésen vannak túl, kétszer kikaptak és egyszer nyertek, így csoportjukban csak a hatodik, azaz nem negyeddöntős helyen állnak.

13:54
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Van Gaal: elhalasztva

A Manchester Unitednél arra készültek, hogy csütörtökön jelentik be az új edzőt, Louis van Gaalt, de aztán kiderült, a bemutatásra csak jövő héten kerül sor.

13:58
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Klein Dávidnak várnia kell a csúcstámadással

A következő napokban nincs esély arra, hogy a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid elindulhasson a csúcstámadásra. "A kínai kötélépítő csapat Zhangmuig (a határvárosig) vonult vissza, május 21-ig nem látnak esélyt a csúcs elérésére, és ezt a mi meteorológiánk is megerősíti" - írta a SPAR Everest Expedíció honlapján közzétett levelében csütörtökön Klein Dávid.

A hegymászó így továbbra is a 4200 méteren fekvő tibeti városban, Tingriben várja, hogy az időjárás kedvezőbbre forduljon. Mint írta, "fizikailag feltöltődve, gyógyulva, lelkileg kissé feszülten" várják Török Edina alaptábor-vezetővel, hogy elindulhassanak felfelé.

Klein Dávid április 6-án indult útnak, hogy a SPAR Everest Expedíció keretében megkísérelje a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászását. Ez a világon eddig összesen csak mintegy 200 embernek sikerült, magyar hegymászónak még nem.

14:16
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Győztes volt, segítő lesz

Amennyiben a 2012-es győztes Bradley Wiggins bekerül az idei Tour de France-on induló Sky csapatba, akkor a címvédő Chris Froome-ot kell segítenie Kurt-Asle Arvesen klubigazgató szerint.

Arvesen a cyclingnews című internetes szaklapnak kiemelte: Wiggins egyre jobb formába lendül, ennek bizonyítéka az is, hogy jelenleg vezeti a kaliforniai körversenyt. Azonban az biztos, hogy Froome segítőjeként számítanak rá a július 5. és 27. közötti Touron.

A 33 esztendős Wiggins - a Tour történetének első brit győztese - korábban egyértelművé tette: az idei lesz az utolsó francia körversenye, utána 2016-ban, Rióban pályán szeretne újból olimpiai aranyérmes lenni. Wiggins az olimpiákat tekintve országúton egy, pályán pedig három, míg pálya-világbajnokságon hat aranyérmet gyűjtött.

14:40
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Már megint a nő a kulcs

Luis Suárez 31 góllal lett a Premier League gólkirálya, de nem lehet maradéktalanul boldog, mert a Liverpool végül elbukta a bajnokságot a Manchester Cityvel szemben. Az uruguayi csatárt már sokszor összehozták sok csapattal, legtöbbször a Real Madriddal, de a Times újságírója, Tony Barrett szerint Suárez nem megy sehova. Hogy erre mi a garancia? Hát az, hogy a lányát, Delfinát egy liverpooli iskolába iratta be!

14:56
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

4-5 ezer helyett 10-15 ezer úszó

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint amíg a múltban négy-ötezer igazolt versenyző volt Magyarországon, most reális az esély, hogy rövidesen tíz-tizenötezer gyerekből válogathatnak az edzők.

A szakvezető véleményét arra a fél éve útjára indult, Jövő Bajnokai elnevezésű programra alapozva mondta el, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy még inkább fellendítse a vidék úszósportját. A program első hat hónapját értékelő értekezleten - a honi sportági szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint - Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke sikeresnek minősítette a kezdeményezést, amely csaknem 300 gyermek fejlődését teszi lehetővé meghatározott keretek között.

"A havi felmérőkön és a versenyeken elért idők alapján megállapítható, hogy a gyerekek többsége folyamatosan javítja meg a korábbi eredményeit, ami örvendetes. Az igazi értékmérő azonban a 2017. évi ifjúsági világbajnokság, valamint az ugyancsak Budapesten zajló felnőtt vb 2021-ben. Önfeledten örülni igazán akkor lesz okunk. Legalább is ezért küzdünk" - fogalmazott Gyárfás Tamás.

A Jövő Bajnokai program hét régióban indult el, a vezetők a 2002-2003-as korosztályok legrátermettebb úszóit választották ki, akik klubjaikban készülnek, havonta felmérőkön, negyedévente pedig versenyeken igazolják előrelépésüket.

15:24
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Kocsisnál csak Szalenko jobb

Hat olyan futballistát találni, aki egy vb-meccsen négy gólt szerzett, és köztük van Kocsis Sándor, az Aranycsapat legendás csatára is, aki 1954-ben ért el mesternégyest az NSZK ellen 8-3-ra megnyert találkozón. A vb-rekorder az ötgólos Oleg Szalenko, az orosz csatárt Kamerunt szórta meg.

15:34
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Azt hittük, elbuktuk a bajnokságot

"Történelmi lehetőség előtt állunk azzal, hogy két trófeát is elhódítsunk. Erre büszkék vagyunk. Ugyanazt kell csinálnunk, amit az egész idény során tettünk: nagy intenzitással és magabiztossággal kell futballoznunk" - nyilatkozta Gabi, az Atlético Madrid középpályása a Barcelona elleni szombati meccs előtt, amelyen egy pont is elég a madridiaknak a bajnoki címhez.

Xavi, a Barcelona játékosa azt emelte ki, hogy azért nagyon nehéz az Atlético ellen játszani, mert a madridi csapatnak a legjobb a védelme. "Azt hittük, elbuktuk a bajnokságot, most mégis saját kezünkben van a sorsunk. Különleges meccsnek ígérkezik, nem tudom, hogy ilyen valaha lesz-e még egyszer" - mondta a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok középpályás.

Az Altético jelenleg 3 ponttal előzi meg a Barcát. Utoljára 2004-ben fordult elő, hogy nem a Barcelona vagy a Real Madrid lett a spanyol bajnok, akkor a Valenciáé lett az arany.

16:03
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

És akkor Zidane rádőlt a labdára

2002-ben ezen a napon aratta története kilencedik BEK/BL-győzelmét a Real Madrid, amely 2-1-re győzött a Leverkusen ellen. A győztes gólt Zinedine Zidane szerezte egy elképesztő kapáslövéssel:


Így állt fel a két csapat:

Real: César (Casillas, 68.) - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo (McManaman, 61.), Makelele (Flavio, 73.), Solari, Zidane - Raúl, Morientes.
Leverkusen: Butt - Sebescen (Kirsten, 65.), Zivkovic, Lucio (Babic, 91.), Placente - Schneider, Ramelow, Ballack, Brdaric (Berbatov, 38.) - Bastürk, Neuville.

16:27
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Eto'o bolondnak nevezte Mourinhót

Alaposan felhúzta magát egy kérdésen Samuel Eto'o, a Chelsea kameruni csatára. Az africanfootball.com oldal által készített interjúban azt kérdéztek Eto'ótól, hogy érzi magát a világbajnokság előtt, amely valószínűleg az utolsó lesz a számára.

"33 éves vagyok, és azért, mert egy bolond öregnek nevezett, én nem érzem magam annak, és úgy érzem, a pályán is sikerült sokszor jobban teljesítenem, mint a fiataloknak. Vannak, akik azt hiszik, hogy a Közel-Keletre vagy az Egyesült Államokba igazolok, de nekem örömöt okozott újra a Bajnokok Ligájában játszani, és ez a következő idényben is így lesz, bár azt nem mondom el, hogy melyik csapatban. Mindenesetre fizikálisan és mentálisan is remekül érzem magam" - mondta Eto'o, aki harciasan hozzátette, a következő vébé idején csak 37 éves, úgyhogy még ott is játszani akar.

16:29
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Dán edzővel folytatja a Mainz

A dán Kasper Hjulmand irányítja a következő szezonban a Mainz Bundesligában szereplő labdarúgócsapatát. "Kasper Hjulmand olyan profilú edző, amilyet kerestünk. Profi, aprólékos munkát végez, és a támadófutballt helyezi előtérbe" - indokolta a döntést Christian Heidel klubmenedzser.

A 42 éves tréner jelenleg az FC Nordsjaelland alkalmazásában áll, csapata az utolsó forduló előtt a hatodik helyet foglalja el a dán bajnokságban. Az eddigi edző és a Mainz útjai vasárnap, a Bundesliga utolsó fordulója után váltak el. A 40 éves Thomas Tuchel már egy hónapja jelezte, hogy nem kíván maradni, noha szerződése 2015-ig szólt. A Mainz a hetedik helyen végzett a német bajnokságban.

16:55
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Halep nem állt ki

A negyedik helyen kiemelt román Simona Halep hasizomsérülés miatt nem állt ki a spanyol Carla Suáraz Navarro ellen a római salakpályás tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében. A férfi mezőnyben az Australian Open-győztes, az olasz fővárosban harmadikként kiemelt svájci Stanislas Wawrinka nem került a nyolc közé, mivel kikapott a német Tommy Haastól.

Nyolcaddöntő, nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
Li (kínai, 2.) - Stosur (ausztrál) 6:3, 6:1
Suárez Navarro (spanyol, 13.) - Halep (román, 4.) játék nélkül
Errani (olasz, 10.) - Cetkovska (cseh) 6:4, 7:6 (7-3)

férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
Haas (német, 15.) - Wawrinka (svájci, 3.) 5:7, 6:2, 6:3
Raonic (kanadai, 8.) - Tsonga (francia, 11.) 7:6 (7-5), 6:4

17:19
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Rio: 38 százalék

Bő két évvel a Rio de Janeiró-i nyári olimpia kezdete előtt a sportlétesítmények 38 százaléka áll készen - jelentették be a szervezők. A játékokon 37 helyszínen rendeznek versenyeket, ezek közül nyolc ideiglenes lesz, utána elbontják. A további 29 létesítményből tizenegy készen áll, nyolcat még fel kell újítani, tízet pedig fel kell építeni - számolt be a szervezők összegzéséről csütörtökön a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

17:45
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Amorim tudja, mit jelent a duda

Tizenkét hónap leforgása alatt megnyerte kétszer a Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig világbajnok lett, nem véletlen, hogy Eduarda Amorim pályafutásom legszebb időszakát éli. A Győri Audi ETO KC kézilabdázója a pozsonyi Új Szónak adott komoly interjút, amelyben elmondta, csak egy bolond brazil csaj volt, aki a kézilabdát szerette, és nem a focit.

Szerinte a focivébé és az olimpia szervezése is rendben lesz, állítja, sajnos ilyen a brazil stílus. „A focivébével szerintem nem lesz semmi probléma. Az olimpia körül már több gond lehet, mert nincs meg az infrastruktúra hozzá, a reptér szerintem nincs felkészülve annyi ember fogadására. De a stadionok meg az olimpiai falu biztosan meglesz. Az utolsó pillanatban, de meglesz.”

Arra a kérdésre, tudja-e, mit jelent a beceneve (Duda) magyarul, ez válaszolta: "Persze! Amit az autóban nyomogatnak, a nagy mellek, meg a fúvós hangszer. Sok jelentése van."

17:50
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Végső búcsú a BL-győztestől?

Andreas Rudolph klubelnök távozásával megpecsételődni látszik a Bajnokok Ligája-címvédő Hamburg sorsa: a német férfikézilabda-csapat ugyanis nem tudta bemutatni a klublicenc megszerzéséhez szükséges fedezetet, így nem indulhat a 2014-15-ös szezonban. A klubnak egy hete van a fellebbezésre, ennyi idő alatt kellene 2,5 millió eurót összegyűjtenie, hogy legyen esélye a folytatásra. A többi 17 csapat megkapta az indulási jogot.

18:34
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Verekedett, feladta magát

A moszkvai rendőrségen feladta magát az a Zenit-szurkoló, aki vasárnap, a Dinamo Moszkva elleni összecsapáson megütötte a fővárosiak egyik futballistáját, Vlagyimir Granatot. A 45 éves Alekszej Nyeszterov elmondta, először a moszkvai klub vezetőit kereste fel, hogy tisztázza a történteket, ők azonban nem voltak rá kíváncsiak. Ezt követően döntött úgy, feladja magát a hatóságoknál.

"Úgy vadászott rám a rendőrség, mintha én lennék Andrej Csikatilo. Minden olyan hirtelen történt, nem volt komoly harc" - mondta a drukker a leghírhedtebb orosz sorozatgyilkosra utalva. A vasárnapi találkozón 4-2-re vezetett a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató moszkvai csapat, a 87. percben pályára özönlő szurkolók miatt azonban idő előtt be kellett szüntetni a találkozót. Az Orosz Labdarúgó Szövetség végül 3-0-ás végeredményt állapított meg a Dinamo javára, valamint egymillió rubelre (6,4 millió forint) büntette a szentpétervári klubot, illetve arra kötelezte, hogy a következő szezon első két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg.

18:43
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Puyol befejezi?

Valószínűleg végleg befejezi pályafutását Carles Puyol, a Barcelona világ- és Európa-bajnok futballistája. Az már korábban eldőlt, hogy a klubot 1999 óta hűségesen szolgáló játékos a szezon végén távozik az egyesülettől, de csütörtöki búcsúztatóján arról beszélt, hogy erősen kérdéses a folytatás. "Őszintén szólva jelenleg nem lennék képes egyetlen csapatnál sem játszani. Az utóbbi időben alig léptem pályára. És ha itt a Barcánál nem tudtam játszani, akkor máshol sem nagyon tudnék" - fogalmazott a 36 éves védő..

A 100-szoros válogatott Puyol a katalán klub akadémiáján nevelkedett, majd 1999-ben a felnőttek között is bemutatkozott. A csapattal többek között hat bajnoki címet nyert, a Bajnokok Ligájában pedig háromszor diadalmaskodott.

18:43
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Babos negyeddöntős Prágában

Babos Tímea bejutott a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás nőitenisz-torna negyeddöntőjébe. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világranglistán 110. magyar játékos csütörtökön két szettben, 6:2, 6:3-ra verte a selejtezőből érkezett amerikai Victoria Duvalt (131.). A találkozó 1 óra 17 percig tartott. A két hete Japánban tornagyőztes, 21 éves soproni teniszező következő ellenfele a hazai közönség előtt - szabadkártyával - szereplő Tereza Smitkova (185.) lesz.

18:59
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Pazar képek Malajzia fölül

Malajziában folytatódik a Red Bull Air Race repülős gyorsasági sorozat, ahol a bemelegítés már meg is volt, erről kaptunk néhány látványos képet. A magyar versenyző, Besenyei Péter esélylatolgátásáról itt olvashat.

Forrás: Joerg Mitter, Balazs Gardi

Forrás: Joerg Mitter, Balazs Gardi

Forrás: Joerg Mitter, Balazs Gardi
19:09
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

CR jobb játékos lett a Real Madridnál

Cristiano Ronaldo úgy érzi, jobb futballista lett belőle a Real Madridnál, ahova 2009-ben, a Manchester Unitedtől szerződött. "Az első pillanattól kezdve érzem a klubnál azt a fajta pozitív nyomást, amely a Bajnokok Ligája-trófea elhódítása miatt van rajtunk. Ez hozzátartozik a futballhoz, és ahhoz, hogy a Real Madridnál vagy. Ugyanakkor nincs ezzel semmi gond, szeretem a nyomást, jobb játékos leszek tőle" - nyilatkozta a 29 éves aranylabdás.

19:40
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Emelnék az EL rangját

A jövő évtől kezdve az Európa Liga győztese indulhatna a Bajnokok Ligájában, és növekednének a pénzdíjak - így szeretné emelni a második számú kontinentális sorozat rangját az Európai Labdarúgó Szövetség. Guy-Laurent Epstein, az UEFA marketing igazgatója elmondta: Angliában és Olaszországban például nem számít igazán komoly sorozatnak az Európa Liga, és a módosításokkal azt kívánják elérni, hogy ez az állapot megváltozzon.

Az UEFA Kupát 2009-ben felváltó sorozatba nem áramlik be annyi pénz például reklámjogokból, mint a Bajnokok Ligájába. Az EL-t szerdán megnyerő Sevilla az előzetes kalkulációk alapján közel 14 millió euróra számíthat, ezért játszott 19 mérkőzést kilenc hónap alatt. A BL-ben csak a döntő megnyerése több mint 10 millió eurót hoz a konyhára, és a jobb csapatok akár 60 milliót is kasszírozhatnak egy idényben. A szövetség azt tervezi, hogy a következő évadtól mintegy húsz százalékkal emeli a díjakat az EL-ben, amelynek győztese indulási jogot nyer a BL-be.

19:49
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Végre egy sikeres teszt

Nagyobb fennakadás nélkül rendeztek tesztmérkőzést a brazíliai Curitiba városában található Baixada Arénában - közölte a közelgő labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága. A stadion néhány hete még a közelgő világbajnokság egyik leginkább veszélyeztetett létesítménye volt. A tesztmérkőzést a Corinthians és az Atletico Paranaense csapatai játszották le. Helyi tudósítások szerint csak a szurkolók bejutásával volt kisebb probléma, ugyanakkor erre számítani lehetett. Az arénában négy csoportmérkőzést rendeznek majd a tornán.

20:09
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Túljárt az ötméteres cápa eszén

Kalandfilmbe illő jelenetek után menekült meg egy majd' ötméteres cápa elől egy ausztrál férfi. Így.

20:11
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Storcz 21 év után ismét Racicében

Péntektől az idei Világkupa-sorozat második állomásán, a csehországi Racicében versenyez a gyorsasági kajak-kenu válogatott. Az év legnagyobb szabású hazai rendezésű felnőtt versenye, a szegedi gyorsasági kajak-kenu Világkupa előtt egy héttel a vezetőedző a nagyágyúkat pihenteti, főleg a fiatal reménységeket teszteli ezen a hétvégén.

"Az időjárás talán valamivel jobb, mint otthon, mert nem annyira viharos a szél, viszont itt is elég hűvös van" - mondja Storcz Botond, aki utoljára 21 éve járt Racicében, amikor első világbajnoki címét szerezte az ifik között. "A válogatott nagy része U23-as férfi kajakosokból áll, méghozzá olyanokból, akik tavaly több szép sikert is elértek korosztályos világversenyeken. A legfontosabb, hogy a fiatalok tapasztalatokat gyűjtsenek a felnőtt mezőnyben, semmiféle eredmény elvárásom nincs, bízom benne, hogy minél több számban ott tudunk lenni a szombati és a vasárnapi döntőkben."

20:16
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Lett bravúr a hokivébén

Nagy meglepetésre a lett válogatott 6-5-re legyőzte az amerikai csapatot, ugyanakkor az olimpiai bajnok kanadai gárda a papírformának megfelelően magabiztosan, öt góllal, 6-1-re nyert a dán együttes ellen a minszki jégkorong-világbajnokságon.

20:35
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Matthews nyert, Caruso kórházban

Az összetettben vezető ausztrál Michael Matthews nyerte meg a Giro olasz országúti kerékpáros körverseny 6. szakaszát. A Sassano és Montecassino közötti 247 kilométeres etapon - az idei leghosszabb résztávon - Matthews az utolsó emelkedőn lépett el a négyfős élbolytól. A cél előtt néhány kilométerrel két tömegbaleset is történt a nedves aszfalton, a szintén ausztrál Cadel Evans kivételével több favorit is csak 50 másodperces hátránnyal ért be. Az olasz Giampaolo Carusót súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Eredmények, 6. szakasz, Sassano-Montecassino, 247 km:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 6:37:01 óra
2. Tim Wellens (belga, Lotto) azonos idővel
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Matthews 24:18:14 óra
2. Evans 21 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 1:18 p h.

21:13
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Öt újonc a dán keretben

Öt újoncot hívott be keretébe Morten Olsen, a magyarok elleni jövő csütörtöki barátságos mérkőzésre készülő dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a számít kapus Jesper Hansen, a védők közül Jakob Ahlmann Nielsen, Kian H. Hansen és Peter Ankersen, valamint a középpályás Pierre Emile Hojbjerg sohasem játszott még a nemzeti csapatban. Azt követően, hogy a dán csapat a debreceni Nagyerdei Stadionban találkozik Pintér Attila együttesével, május 28-án a svédek ellen lép pályára.

A dán keret
kapusok: Jesper Hansen (Evian), Kasper Schmeichel (Leicester), Stephan Andersen (Go Ahead Eagles)
védők: Andreas Bjelland (Twente), Daniel Agger (Liverpool), Jakob Ahlmann Nielsen (AaB), Kian H. Hansen (Esbjerg), Lars Jacobsen (FC Köbenhavn), Peter Ankersen (Esbjerg), Simon Kjar (Lille), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmaar)
középpályások: Christian Eriksen (Tottenham), Jakob Ankersen (Esbjerg), Jakob Poulsen (Midtjylland), Kasper Kusk (AaB), Lasse Schöne (Ajax), Pierre Emile Hojbjerg (Bayern München), Rasmus Würtz (AaB), Thomas Kahlenberg (Bröndby), William Kvist Jorgensen (Fulham)
támadók: Martin C. Braithwaite (Toulouse), Michael Krohn-Dehli (Celta), Morten Rasmussen (Midtjylland)

21:54
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Érik a győri kéziarany

A szünetben 16-11-re vezet a Győr a Fradi ellen a nőikézi-bajnokság döntőjében.

21:55
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

2024-ig eltiltották a bundázó sznúkerest

A nemzetközi szövetség elutasította a fellebbezést, így 12 éves eltiltással bűnhődik a mérkőzéseket manipuláló Stephen Lee korábbi világranglista-ötödik sznúkerjátékos. A 39 éves Lee 2008-ban és 2009-ben bundázott meg hét mérkőzést, és bár ő tagadta ezt, a szövetség tavaly szeptemberben úgy döntött, hogy a játékos vétkes, és 2024. október 12-éig nem vehet részt semmilyen tornán. Mellékbüntetésként az angol sportolót 40 ezer font megfizetésére kötelezték. Az elutasított fellebbezést követően Lee-nek - aki pályafutása során öt nagy ranglistaversenyt nyert - további 35 ezer font eljárási költséget is meg kell térítenie.

22:00
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

CSZKA-arany, 4. a Dinamo

Megvédte címét az orosz labdarúgó-bajnokságban a CSZKA Moszkva csapata, miután az utolsó, csütörtöki játéknapon 1-0-ra verte fővárosi riválisát, a Lokomotiv Moszkvát, s így a második Zenitet egy ponttal megelőzve ismét a tabella élén végzett. A harmadik a Lokomotiv lett. Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva negyedikként zárt, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.

22:11
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Iványi: Itt a vége, tényleg

"Itt a vége. Tényleg. Komolyan. Nincs kiskapu, nincs búcsúkoncert, befejeztem az aktív sportolói pályafutásomat. Amikor gyermekem megszületése után visszatértem Pécsre, már akkor mondtam, hogy maximum egy-két szezont vállalok, és aztán visszavonulok. Éreztem ugyanis, hogy a család a fontossági sorrendben gyakorlatilag napról napra nyomta hátrébb a kosárlabdát. Úgyhogy én már a bajnoki döntő előtt világossá tettem mindenki számára, hogy ezek lesznek az utolsó meccseim. És ha én kimondok valamit, ahhoz tartani is szoktam magam" - nyilatkozta a Bama.hu portálnak Iványi Dalma, a PINKK Pécs nőikosárlabda-csapatának visszavonuló csapatkapitánya, aki idén a tizedik bajnoki címét gyűjtötte be.

22:15
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Bajnok a CSZKA, Dzsudzsákék az EL-ben

Megvédte címét az orosz labdarúgó-bajnokságban a CSZKA Moszkva. A csapat az utolsó, csütörtöki játéknapon 1-0-ra verte fővárosi riválisát, a Lokomotiv Moszkvát, s így a második Zenitet egy ponttal megelőzve ismét a tabella élén végzett. A harmadik a Lokomotiv lett. Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva negyedikként zárt, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.

22:19
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Murray 27 éves lett, és győzött

A világelső és címvédő Rafael Nadal szetthátrányból fordítva verte meg Mihail Juzsnijt a római salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjében. Az orosz játékos 7:6, 2:1-re vezetett, ám onnantól a spanyol sztár egyhuzamban tíz játékot nyert, és végül 2 óra 44 perc alatt győzött. Nadal hétszer hódította már el a trófeát az olasz fővárosban. A wimbledoni bajnok Andy Murray kétszettes győzelemmel ünnepelte 27. születésnapját, míg a nőknél a szerb Ana Ivanovic könnyedén búcsúztatta a közelmúltban két salakos tornát is nyerő orosz Marija Sarapovát.

Nyolcaddöntő:
nők (2,12 millió dollár összdíjazás):
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Schiavone (olasz) 6:4, 6:1
Jankovic (szerb, 6.)-Pennetta (olasz, 12.) 6:2, 6:3
Ivanovic (szerb, 11.)-Sarapova (orosz, 8.) 6:1, 6:4
Csang (kínai)-McHale (amerikai) 6:2, 4:6, 6:2
Li (kínai, 2.)-Stosur (ausztrál) 6:3, 6:1
Suárez Navarro (spanyol, 13.)-Halep (román, 4.) játék nélkül
Errani (olasz, 10.)-Cetkovska (cseh) 6:4, 7:6 (7-3)

férfiak (3,45 millió euró összdíjazás):
Nadal (spanyol, 1.)-Juzsnij (orosz, 14.) 6:7 (4-7), 6:2, 6:1
Dimitrov (bolgár, 12.)-Berdych (cseh, 6.) 6:7 (3-7), 6:2, 6:2
Murray (brit, 7.)-Melzer (osztrák) 7:6 (7-1), 6:4
Chardy (francia)-Dodig (horvát) 6:3, 6:2
Haas (német, 15.)-Wawrinka (svájci, 3.) 5:7, 6:2, 6:3
Raonic (kanadai, 8.)-Tsonga (francia, 11.) 7:6 (7-5), 6:4

22:31
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Ahogy kell: bajnok az ETO

Zsinórban hetedszer, összesítésben tizenegyedszer lett bajnok a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata.

Eredmény, női NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (16-11)

22:42
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Legyőzte Dániát a magyar válogatott

A magyar női röplabda-válogatott magabiztosan, három szettben nyert a dán csapat ellen Szombathelyen, a Savaria Kupa felkészülési torna nyitónapján. Jan de Brandt szövetségi kapitány együttese, amely a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőre készül, pénteken Bükön a finnekkel, szombaton pedig - ismét Szombathelyen - a románokkal találkozik.

Eredmények:
1. forduló (Szombathely):
Magyarország-Dánia 3-0 (19, 24, 13)
Románia-Finnország 3-0 (14, 20, 23)

pénteken játsszák:
2. forduló (Bük):
Románia-Dánia 15.30
Magyarország-Finnország 18.00

szombaton játsszák:
3. forduló (Szombathely):
Dánia-Finnország 10.30
Magyarország-Románia 13.00

22:46
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Szolnok-Eger 6-8

Egy sikerre van a pólóaranytól az Eger. Férfi ob I, 3. meccs: Szolnok-Eger 6-8 (3-2, 1-0, 2-4, 0-2). A párharc állása: 2-1 az Eger javára. (Részletek itt.)

23:06
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Ilyen volt Ronaldo pelyhedző szakállal

A vb sztárjai akkor és most:

Még több kép

23:07
2014. május 15.
Vágólapra másolva!

Vége

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhagat, viszlát holnap.