Gattuso mindenben megegyezett a Videotonnal?

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Rio Ferdinand 12 év után távozik a Manchester Unitedtől, LeBron James 49 pontot dobott a Brooklyn-Miami NBA-meccsen, az Anaheim pedig 0-2-ről fordított a Los Angeles elleni párharcban. Kövesse a keddi sporthíreket folyamatosan frissülő cikkünkben!
10:56
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a a tévében

A Diósgyőr-Videoton Ligakupa-döntő, az MTK-Fradi női Magyar Kupa-döntő, valamint a német fociválogatott is látható lesz. És még sok más is. Tekintse meg a kínálatot itt!

11:00
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

James 49 pontnál állt meg

Brooklyni sikerével a címvédő Miami Heat a továbbjutás küszöbén áll, az alapszakaszgyőztes San Antonio Spurs pedig portlandi vereségével szintén 3-1-re vezet az NBA főcsoport-elődöntőjében. A Miami hőse a 49 pontos LeBron James volt, aki ezzel beállította playoffrekordját.

eredmények, főcsoport-elődöntő, 4. mérkőzések:
Kelet:
Brooklyn Nets - Miami Heat 96-102
A párharc állása: 3-1 a Miami javára.

Nyugat:
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 103-92

A párharc állása: 3-1 a San Antonio javára.

A párharcok az egyik fél negyedik győzeleméig tartanak.

11:04
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

0-2-ről 3-2-re fordított az Anaheim

Az Anaheim Ducks 4-3-ra legyőzte a Los Angeles Kings csapatát, így összesítésben 3-2-re vezet, míg a Montreal Canadiens 4-0-val bizonyult jobbnak a Boston Bruinsnál, ez a párharc 3-3-ra áll az NHL főcsoport-elődöntőjében.

Az Anaheim főleg a második harmadban játszott remekül a 2012-es bajnok ellen, amelyben a szlovák Marian Gaborik hiába volt kétszer is eredményes, ez kevésnek bizonyult. Amíg a Ducks és a Kings történetük során először futottak össze a playoffban, addig a Canadiens és a Bruins most 34. alkalommal feszül egymásnak. Kanada egyetlen állva maradt klubja most visszatáncolt a szakadék széléről, szenzációsan védekezett, az olimpiai bajnok Carey Price 26 védéssel járult hozzá a sikerhez. A mindent eldöntő hetedik ütközetre a 2011-es bajnok Boston otthonában kerül sor.

eedmények, főcsoport-elődöntők:
Kelet, 6. mérkőzés:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 4-0
Az állás: 3-3.

Nyugat, 5. mérkőzés:
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-3
Az állás:
3-2 az Anaheim javára.

11:05
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Búcsú 12 év után

Tizenkét év után távozik a Manchester United labdarúgócsapatától Rio Ferdinand, miután nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a Premier League-ben csupán hetedik helyen záró klubtól.

A 35 éves, korábbi válogatott védő közölte: jó erőben érzi magát, nem fejezi be pályafutását, hanem várja az új kihívásokat egy másik egyesületben. Hozzátette, hogy a Unitedban töltött időszakot és a szurkolókat soha sem felejti el.

Ferdinand - aki összesen 454-szer szerepelt a MU-ben - 2002-ben 29,1 millió fontért érkezett a Leedstől Manchesterbe, amellyel hatszoros bajnok, kétszeres Ligakupa-, valamint Bajnokok Ligája-győztes és klub-világbajnok lett.

11:15
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Az olaszoknál drágább a banándobálás

Negyvenezer eurót (12,1 millió forint) fizet az Atalanta labdarúgóklub, mert egy szurkolója egy banánt dobott be a pályára az AC Milan elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen.

A banán a milánóiak guineai hátvédje, Kevin Constant mellett esett le. A játékos a bírónak megmutatta, mi történt, az AC Milan játékosai pedig gúnyosan megtapsolták az Atalanta drukkereit. A bírság mellett szektorbezárással is bűnhődik az Atalanta, ennek végrehajtását egy évre felfüggesztették.

Az Atalanta elnöke, Antonio Percassi az eset után telefonon kért elnézést a milánóiak igazgatójától, Adriano Gallianitól. Hasonló eset történt két hete Spanyolországban: akkor egy Villarreal-szurkoló dobott banánt a szöglethez készülődő barcelonai Dani Alves felé. A játékos felvette a banánt és beleharapott. A drukkert örökre kitiltották a stadionból, bírósági eljárás is indult ellene, a klub pedig 12 ezer eurós bírságot kapott.

11:33
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Beleszól-e Chiellini könyököse a vébéjébe?

Veszélybe kerülhet Giorgio Chiellini világbajnoki szereplése azt követően, hogy a Serie A fegyelmi bizottságától három mérkőzésre szóló eltiltást kapott könyöklésért. A bajnok Juventus hátvédje az AS Romában szereplő Miralem Pjanic ellen szabálytalankodott a vasárnapi, fővárosi bajnoki találkozón. A bíró nem látta az esetet, Chiellinit utólag tiltották el a felvételek alapján.

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban többször mellőzött bajnokságban eltiltott játékost. Elmondása alapján azért, mert szerinte egy fegyelmezetlen futballista nem tudná kezelni azt a nyomást, amelyet egy világbajnoki szereplés jelentene. Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy Prandelli nem viszi ki magával az egyik legfontosabb védőjét.

A június 12-én kezdődő brazíliai vb-n az olaszok az angolokkal, az uruguayiakkal és a Costa Rica-iakkal szerepelnek azonos csoportban.

11:53
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Spalletti az esélyes a Milan kispadjára

A Gazzetta dello Sport szerint Luciano Spalletti a legesélyesebb arra, hogy Clarence Seedorf utódja legyen a Milannál. A sportnapilag 50 százalékot adott a legutóbb a Zenitnél dolgozó edzőnek, 20-20 százalékot Roberto Donadoninak, a Parma trénerének, és Pippo Inzaghinak, a Milan Primavera-csapatát irányító korábbi gólvágónak, és 10 százalékot Vincenzo Montellának, aki jó kis csapatot csinált Firenzében.

12:08
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Shaw 27 milliót is megér a MU-nak

Bár a Southampton elsőre még visszautasította a Manchester United 27 millió fontos ajánlatát a fiatal, 18 éves balhátvédért, Luke Shaw-ért, a Daily Mail úgy tudja, a két klub még a világbajnokság előtt megegyezik egymással. Shaw a Premier League-ben 38-ból 35 meccsen játszott, és ott lesz a vébén is.

12:14
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Fizet, mert arcon spriccelte

Ötezer dolláros (1,1 millió forint) bírságot kapott Henrik Lundqvist, a New York Rangers kapusa, amiért szándékosan lelocsolta vízzel Sidney Crosbyt, a Pittsburgh Penguins sztárját a két jégkorongcsapat vasárnapi NHL-es playoff-mérkőzésén.


A Keleti főcsoport elődöntős párharcában, a hatodik felvonás második harmadának végén, amikor a kétszeres olimpiai bajnok Crosby egy dulakodás során a jégre került, Lundqvist mögé korcsolyázott, és nyakon spriccelte. A 2006-ban ötkarikás arany-, idén ezüstérmes Lundqvist a világ legjobban kereső hokikapusa, a következő idényben az alapfizetése 11 millió dollár lesz, így az 5000 dolláros büntetés aligha viseli meg. A két gárda döntő, hetedik összecsapására magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor Pittsburghben.

12:23
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Elárasztják focimeccsekkel az amerikaiakat

Sporttörténelmi súlyú televíziós közvetítési szerződést írt alá az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) három csatornával. Don Garber, az MLS első számú vezetője elmondta, 2015-től nyolc idényre állapodtak meg az ESPN-nel, a Fox Sports-cal és az Univision Deportesszel arról, hogy évente több mint 125 mérkőzés kerül képernyőre, márpedig ilyen mértékben még soha sem tudtak eljutni a nézőkhöz.

Árat ugyan nem közölt, sajtóértesülések szerint azonban 720 millió dollár körüli lehet az az összeg, amelyhez a liga ily módon hozzájut. Összehasonlításul: az NFL kilenc évre 27 milliárd dollárt kap, de még a négy nagy liga (amerikaifutball, baseball, kosárlabda, jégkorong) közül a legkisebb, a hokisoké is 4,9 milliárd dollárhoz jut 12 év alatt az angol nyelvű kanadai közvetítési jogokért, és az egyesült államokbeli sugárzásért is több milliárd jár.

12:30
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Már eldőlt Diego Costa sorsa?

A Sky Sports úgy tudja, a Chelsea és az Atlético Madrid megegyezett Diego Costa átigazolásáról. José Mourinho régóta panaszkodott, hogy hiányzik egy gyilkos csatár a csapatából, és erre a célra az Atlético brazil származású, de már a spanyol válogatottban játszó támadója tökéletesen alkalmas. Costa a Chelsea-Atlético BL-elődöntőn gólt szerzett a londoniak ellen, és a Sky Sports szerint 32 millió fontért kerülne az angolokhoz.

12:50
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Csak a szokásos stadionpara

Nem készül el teljesen a vasárnapi egyetlen hivatalos tesztmérkőzésre a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó stadion, Sao Paulóban. A Corinthians Arénában a helyi csapat a Figueirensével csap majd össze a hét végén, de addigra - a klub bejelentése szerint - a 10 ezer férőhelyes mobiltribünök kialakítása nem fejeződik be.

Ezeknek a kivitelezése során komoly gondok akadtak az elmúlt hónapokban. Novemberben két munkás vesztette életét, majd márciusban még egy. Utóbbi eset miatt 11 napra le kellett állni a munkálatokkal.

A stadiont, amelyben hat mérkőzést rendeznek majd a világbajnokság során, szombaton avatták fel a Corinthians volt labdarúgóinak mérkőzésével. Az arénában a vb-találkozókat csaknem 66 ezer néző tekintheti meg. Brazília madridi nagykövete hétfőn azt mondta, hogy információi szerint csak egy nincs teljesen készen a világbajnokság 12 stadionja közül, de ő a curitibai létesítményt említette.

A vb június 12-én a Sao Pauló-i Brazília-Horvátország mérkőzéssel rajtol.

13:06
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Klicskónak a negyedik vb-öv is kell

Az IBF, a WBA és a WBA nehézsúlyú vb-címeit már uralja, de úgy fest, ez nem elég az ukrán Vlagyimir Klicskónak, aki azt szeretné, ha bátyja hátrahagyott trónjára is ő ülhetne fel. A WBC világbajnoki övét a hétvégén a kanadai Bermane Stiverne szerezte meg Chris Arreola kiütésével, Klicsko pedig azonnal jelezte, mindenre készen áll egy címegyesítés érdekében.

"Remélem, hogy egy nyelvet beszélünk a különböző döntéshozó testületekkel, és képesek leszünk megoldást találni arra, hogy ringbe léphessek a WBC címért. Ha nem megy, akkor természetesen már irányt választok. Igazából nincs ráhatásom a dologra. Tudom, mennyire nehéz világbajnoki címet szerezni és megtartani. Rengeteg kötelezettséggel jár a dolog, számos döntéshozó testületnek kell megfelelni. Remélem tehát, hogy a döntéshozók támogatni fogják a szándékomat" - idézte Klicskót a Profiboksz.hu

13:09
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Hemingwaynek üzentek

"Hemingway takarodj" - ezt a szöveget pingálták ismeretlenek éjjel a Bozsik-stadion lelátójának fehérre vakolt részére. Az Ultras Liberi szurkolói oldalon kép is látható az üzenetről.

13:26
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Érdekes döntő lesz

A legtöbbet szabálytalankodó csapat találkozik majd a legtöbb szabálytalanságot elszenvedővel a szerdai Európa Liga-döntőben. A Benfica 128 szabálytalanságot követett el a sorozatban, míg a Sevilla játékosaival szemben 203 alkalommal szabálytalankodtak az ellenfelek, ami szintén rekord. A szerdán 20.45-kor kezdődő összecsapás játékvezetője a német Felix Brych lesz.

13:36
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Így kell visszatérni egy eltiltás után

Hat hónapos fegyelmi büntetését letöltve győzelemmel tért vissza a medencébe Szun Jang, a kínaiak olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó úszója. A sportoló 200 méteres gyorson aratott könnyed sikert az idei világranglistán hatodik helyet érő 1:46.04 perccel az őszi, dél-koreai Ázsiai Játékokra is kvalifikáló kínai nemzeti bajnokságon.

Szun, aki már márciusban visszakerült a válogatottba, tavaly novemberben vált kegyvesztetté, miután jogosítvány nélkül vezetett egy nagy értékű autót, amellyel közlekedési baleset részesévé vált. Azt állította, hogy az egyik rokonától kölcsönbe kapott Porsche Cayenne-t vezette, amikor hátulról egy busz belerohant. A helyszínelő rendőrök elmondása szerint Szun nem tudta felmutatni vezetői engedélyét, később az úszó bevallotta, hogy nincs is jogosítványa.

A 22 éves Szun a balesetben nem sérült meg, s utóbb nyilvánosan kért bocsánatot. A rendőrség hét nap elzárásra ítélte őt, enyhébb bűncselekményeknél ugyanis Kínában nincs bírósági eljárás, hanem közvetlenül a rendőrség szabja ki a büntetést. Szun a 2012-es londoni olimpián 400 és 1500 méter gyorson arany-, 200 méter gyorson ezüst-, a 4x200-as váltó tagjaként pedig bronzérmet szerzett. Ő az első kínai férfiúszó, aki ötkarikás játékokon nyerni tudott.

13:38
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Vajda és a trófea

Olimpiai bajnok kenus adta át a bajnoki trófeát a szegedi tekéseknek. A Tisza-partiak ugyanis megnyerték az idei Szuperligát, megelőzve a nagy rivális Zalaegerszegi TK csapatát. A szegedi ünnepségen Vajda Attila, a pekingi olimpia aranyérmes kenusa adta át a díjat Kiss Norbertéknek.

Vajda Attila és a tekebajnokok Forrás: Origo

A Szegedi TE 10. alkalommal lett Szuperliga-győztes. A nőknél a Rákoshegyi VSE I szerezte meg az aranyérmet a Zalaegerszegi TK előtt.

13:51
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Le vagyok sújtva

"Nehéz szavakat találni arra, amit most érzek. le vagyok sújtva, azt hiszem ez írja le leginkább a hangulatomat. Az ember nem vesz semmit sem biztosnak az életben, de úgy éreztem, jó esélyem van bekerülni a csapatba" - nyilatkozta Jermain Defoe, aki nem került be az angol válogatott vb-keretébe.

A 55-szörös válogatott támadó a Tottenhamet elhagyta az MLS-ben szereplő Toronto kedvéért, de úgy érzi, nem ez döntötte el a sorsát, mert ugyanazt tett új csapatában is, mint korábban, lehajtotta a fejét, és keményen dolgozott.

13:59
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Suárez és az aranycipő

31 góllal ő lett a Premier League gólkirály, meg is kapta érte a jutalmat.

14:07
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Jelenleg én vagyok a kapitány

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kitöltené a 2016-os Európa-bajnokság végéig szóló szerződését attól függetlenül, hogy a csapat milyen eredményt ér el a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságon.

Az 54 éves szakvezető 2006-ban vette át a Nationalelf irányítását Jürgen Klinsmanntól, s bár azóta három nagy tornán egyszer a döntőbe, kétszer pedig az elődöntőbe jutott tanítványaival, végső győzelmet egyik eseményen sem ünnepelhetett.

A németek az 1996-os Eb óta várnak egy újabb diadalra, a mostani vb-n az esélyesek közé számítanak. "Jelenleg én vagyok a kapitány, minden bizonnyal 2016-ig, hiszen ebben állapodtunk meg" - nyilatkozta kedden Löw, aki nem zárta ki, hogy akkor is marad a posztján, ha megnyerik a vb-t, bár sokan állítják, ez lenne a legjobb pillanat a lemondásra.

"Egyesek így látják, ugyanakkor az is lehetséges, hogy plusz motivációt ad az ember számára, ha győz a vb-n" - jelentette ki a szakember, akinek vezetésével a német gárda 2008-ban Eb-döntőt játszott, majd 2010-ben vb-bronzérmet nyert, 2012-ben az Eb-n ismét harmadik lett. A németek a brazíliai vb-n a G csoportban Ghánával, az Egyesült Államokkal és Portugáliával küzdenek majd meg a nyolcaddöntőbe jutásért.

14:39
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

16 hónap a legjobb orosz úszónak

Tizenhat hónapos versenyzési tilalommal büntette a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) a legjobb orosz női úszónak számító Julija Jefimovát, akinek még októberben lett pozitív a doppingtesztje.

A hosszadalmas vizsgálódást lezáró döntését kedden ismertette honlapján a FINA. A határozat értelmében Jefimova 2015 március elsejétől indulhat újra versenyen, ennél fogva a jövő év nyarán éppen az oroszországi Kazanyban rendezendő vizes világbajnokságon már ott lehet.

Az Egyesült Államokban készülő, a Dél-kaliforniai Egyetem klubszíneiben edző úszónőt Los Angelesben, versenyen kívül ellenőrizték, s a levett mintát elemző vizsgálat megállapította, hogy a DHEA (dehidroepiandroszteron) nevű hormonnal, az anabolikus szteroidok közé tartozó tiltott szerrel élt. A versenyző arra hivatkozott, hogy tudtán kívül, táplálék-kiegészítővel került szervezetébe az illegális anyag.

A 22 éves versenyző nem sokkal azután szolgáltatta a lebukásához vezető mintát, hogy a nyári, barcelonai világbajnokságon két aranyérmet is szerzett. A FINA-döntés szerint a 2013. október 31. után elért valamennyi eredményét megsemmisítették, így a múlt év végi, dániai rövidpályás Eb-n 200 m mellen felállított 2:14.39 perces világcsúcsát is. Az 50-en és 200-on rövidpályás világbajnok, ötvenes medencében eddig három vb- és három Eb-aranyat nyert Jefimova megtarthatja ugyanakkor a 2012-es londoni olimpián 200 méter mellen szerzett bronzérmét.

14:59
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Fucsovics legyőzhetetlen

Fucsovics Márton legyőzte esélyesebb kanadai ellenfelét, ezzel bejutott kedden a második fordulóba a 35 ezer euró összdíjazású heilbronni salakpályás férfitenisz-tornán.

A németországi verseny honlapja szerint a múlt heti, szegedi Davis Kupa-tornán az euro-afrikai zóna II-es csoportjába feljutott magyar válogatott éljátékosa - aki jelenleg 238. a világranglistán - másfél órás csatában verte meg a nyolcadik helyen kiemelt Frank Dancevicet (124.). A 22 éves nyíregyházi játékos ellenfele a 16 között a francia Grégoire Burquier (179.) lesz.

eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics - Dancevic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 6:4

15:16
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Történelmi párhuzam

Anglia Conchita Wurtz sikerébe kapaszkodik: eddig ő a második osztrák, aki Eurovíziós Dalfesztivált nyert, méghozzá 1966 után. Anglia éppen 1966-ban nyerte eddigi egyetlen vb-jét. De más párhuzam is akad: 1966-ban a Real Madrid BL-t, az Atlético bajnokságot nyert, most mindkettő közel áll a siker megismétléséhez.

15:29
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Fehérvárra költözik a Gyulai István-emlékverseny

Idén július 8-án Székesfehérvár ad otthont a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az emlékverseny keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a felújított Bregyó Sportközpontba telt házat, 3500-4000 nézőt várnak. Ugyanitt rendezik meg augusztus 1. és 3. között az atlétikai országos bajnokságot, valamint szeptember 13-14-én a csapatbajnokság döntőjét.

Gyulai Márton versenyigazgató emlékeztetett rá, hogy a Gyulai Memorial első évében a jamaicai Asafa Powell kétszer is 10 másodpercen belül futott 100 méteren, ilyesmire korábban nem volt példa Magyarországon. A második évben tízezren látogattak ki a Puskás Ferenc Stadionba, többek között köszönteni a londoni olimpiai bajnokokat. Tavaly pedig a nemzetközi értékelésben a 20. legjobb verseny volt a világon a Gyulai Memorial.

Spiriev Attila sportigazgató a programról elmondta, 17 nemzetközi számot rendeznek - ami új csúcs -, köztük a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozatának férfi és női viadalát is. Négy nemzeti és négy juniorszám is helyet kapott a programban, amelynek hagyományosan része a Te mennyit futsz 100-on? elnevezésű vetélkedés amatőrök részére. Spiriev Attila hozzátette, a legjobb teljesítményt nyújtó atlétának járó Spiriev Bojidár Trófeát 2011-ben Powell (100 m), 2012-ben az amerikai Jason Richardson (110 m gát), tavaly pedig a jamaicai Warren Weir (200 m) nyerte. A várható indulókról azt mondta, neveket nem szeretne említeni, de világklasszisok sorával folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

15:56
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Gattuso állítólag megegyezett a Vidivel

Az olasz Tuttomercatoweb oldal azt írja, a világbajnok Gennaro Gattuso mindenben megegyezett a Fehérvár vezetőivel. A fehérvári vezetők állítólag kétéves szerződést ajánlottak a Milannal játékosként többek között BL-győztes és olasz bajnok, az olasz válogatottal világbajnok Gattusónak, aki visszavonulása után a svájci Sionnál és a Palermónál is edzősködött.

16:14
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Kirúgta edzőjét a Tottenham

Menesztette Tim Sherwoodot a Premier League-ben hatodik helyen végzett Tottenham Hotspur. A 45 éves szakember decemberben vette át az észak-londoni együttes irányítását, miután elődjét, a portugál Andre Villas-Boast menesztették.

Sherwood eredetileg másfél évre írt alá, de várható volt, hogy már a mostani szezon végén távozik. A klub honlapján megjelent keddi közlemény szerint az új vezetőedző személye még nem ismert.

16:26
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Brutális a spanyol keret

Casillas, Reina, Ramos, Iniesta, Xavi, Torres, Llorente, és a többiek. Itt a spanyolok egyelőre 30 fős kerete. Nem irigyeljük az ellenfeleket!

16:33
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Sok német és sok olasz légiós

Megvan a svájciak vb-kerete is, meglepetés, hogy a leverkusen Derdiyok csak tartalék. Elég masszív a névsor, amit itt lehet megnézni.

16:52
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Kinek lesz a legtöbb szurkolója?

A labdarúgó-világbajnokságon? Naná, hogy a braziloknak. És utána? Innen megtudhatja!

17:02
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Visszavonuló pólós klasszisok

Szerda este Gergely István és Mátyás Zoltán elbúcsúzik a hazai közönségtől, a szezon végén visszavonuló két pólós a RacioNet-Honvéd - Diapolo-Szeged bajnoki bronzcsata második mérkőzésén száll majd medencébe a Kőér utcában.

A klub hivatalos honlapján arra kéri a szurkolókat, hogy látogassanak ki a 18 órakor kezdődő mérkőzésre, hogy" méltóképpen köszönhessük meg Gergely Istvánnak és Mátyás Zoltánnak az elmúlt éveket."

17:14
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Kittel feladta a Girót

Belázasodott, feladta a Girót Marcel Kittel, aki a második és a harmadik szakaszt is megnyerte. A 26 éves német kerekes egy métert sem tekert Olaszországban, miután az első három szakaszt még Írországban rendezték. A mezőny hétfőn utazott át Olaszországba, ahol ma folytatódik a június elsejéig tartó viadal.

17:26
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Erős belga keret

Kihirdette 24 fős vb-keretét Marc Wilmots belga szövetségi kapitány. Nem gyenge.
kapusok: Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (1899 Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht).
védők: Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern München), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit), Laurent Ciman (Standard Liege)
középpályások: Axel Witsel (Zenit), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur), Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg)
támadók: Romelu Lukaku (Everton), Divock Origi (Lille), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United)

17:28
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Slavia-kispadról az EP-be

Az elhízás ellen és a rendszeres testmozgás mellett kampányol Vladimir Smicer, a Liverpool egykori, Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes középpályása, aki a cseh Vize 2014 elnevezésű párt színeiben szeretne bejutni az Európai Parlamentbe. A részletekről itt olvashat.

17:37
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Matic Tatabányán?

A Handball-Planet információja szerint a szerb kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vladan Matic lesz a Tatabánya együttesének új edzője. A portál úgy tudja, a Szeged egykori játékosa és edzője (aki dolgozott a Ferencváros, illetve a szlovén Celje élén is) két évre írt alá.

18:03
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Button marad

Jenson Buttont a McLaren idei gyenge éve (a Spanyol GP-n zsinórban harmadszor nem szerzett pontot) arra sarkallja, hogy folytassa a karrierjét. Nem akar a mélyponton visszavonulni, másrészt nagyon várja a jövőre megérkező új motorszállítót, a Hondát.

18:22
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Drogbáék is készek a vébére

Valamennyi sztárjátékosra számít Sabri Lamouchi, a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A keretről itt olvashat bővebben.

18:23
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Kartörés vetett véget a vébéjének

éget ért a Minszkben zajló világbajnokság Dmitrij Orlov, az orosz jégkorong-válogatott védője számára, ugyanis hétfőn este, az amerikaiak elleni összecsapáson eltört a karja. Az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Washington Capitals játékosa hamarosan vissza is utazik az Egyesült Államokba további vizsgálatokra. Az oroszok eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerték a vb-n.

18:51
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Terry hosszabbított

Egy évvel meghosszabbította szerződését John Terry, a Chelsea veterán védője, aki a Mirror szerint a Premier League legjobban fizetett védője lesz.

18:58
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Korábban kezdődik az MK-finálé

Az eredetileg kiírt 20.30-as kezdés helyett másfél órával korábban, 19.00 órától rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa jövő hét vasárnapi döntőjét, amelyben az Újpest és a Diósgyőr találkozik egymással a Puskás Ferenc Stadionban.

19:19
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Djokovic már nyolcaddöntős

A 2008-ban és 2011-ben is győztes Novak Djokovic bejutott a nyolcaddöntőbe kedden a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A korábbi világelső szerb játékos a második fordulóban a cseh Radek Stepaneket győzte le két szettben.

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Djokovic (szerb, 2.) - Stepanek (cseh) 6:3, 7:5

1. forduló:
Haas (német, 15.) - Seppi (olasz) 6:1, 4:6, 6:3
Gulbis (lett) - Falla (kolumbiai) 6:1 után Falla feladta

19:53
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Vidal talán felépül

A sérült Arturo Vidal is tagja a június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő chilei labdarúgó-válogatott 30 fős bő keretének. A nemzeti együttes argentin szakvezetőjének, Jorge Sampaolinak június 2-ig van ideje várni, hogy a Juventus középpályása felépül-e a brazíliai torna rajtjáig térdműtétje után. A részletekről itt olvashat.

20:04
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Bouhanni nyert, Matthews vezet

A francia Nacer Bouhanni nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik, keddi szakaszát, míg összetettben továbbra is az ausztrál Michael Matthews áll az élen. A Giovinazzo és Bari között rendezett 112 kilométeres etapon mezőnyhajrá döntött, amelyben Bouhanni bizonyult a leggyorsabbnak.

Eredmények, 4. szakasz, Giovinazzo-Bari, 112 km:
1. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) 2:22:06 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Trek) azonos idővel
3. Tom Veelers (holland, Giant) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 12:28:43 óra
2. Alessandro Petacchi (olasz, Omega Pharma - Quick-Step) 8 mp hátrány
3. Daniel Oss (olasz, BMC Racing) 10 mp h.

20:25
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Casillasnak mennie kellene Madridból

Santiago Canizares szerint a Real Madrid ikonjának, Iker Casillasnak el kellene hagynia a klubot, ha nem ő az elsőszámú hálóőr. A korábbi 46-szoros spanyol válogatott kapus a Sport TV Fieszta című műsorának elmondta, ő Casillas helyében már mindenkinek köszönetet mondott volna és távozik.

"A korát és a képességeit figyelve, minden vasárnap játszania kéne. Ja, hogy nem a Real Madridban? És akkor mi van? Rengeteg futballcsapat van a világon. Diego López is kiváló kapus, ráadásul hatalmas presszió alatt kell védenie, ami még dicséretesebbé teszi a teljesítményét. Számomra ez a nagy dolog, Diego az embertelen nyomás alatt is kiválóan teszi a dolgát" - mondta.

20:33
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Négy gól, győzelem

Finnország a német válogatottat, míg Dánia az olasz csapatot győzte le simán a minszki jégkorong-világbajnokság keddi játéknapján.

Eredmények, 5. játéknap, A csoport:
Dánia - Olaszország 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

B csoport:
Finnország - Németország 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

21:01
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Mirka bólintott, Federer játszik

Egy héttel azt követően, hogy megszülettek Roger Federer ikerfiai - Leo és Lenny -, a svájci teniszező pályára lép a római ATP-tornán. „Beszéltem feleségemmel és a csapatommal, és mind azt mondták, jöjjek, és játsszak. Azt mondtam Mirkának, ha nem akarja, hogy ott lebzseljek körülötte, akkor megyek” - nyilatkozta Federer, aki szerdán a francia Jeremy Chardy ellen lép pályára a második fordulóban.

21:02
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a Ligakupa-döntő

A Videoton története során negyedszer, a Diósgyőr pedig először hódíthatja el a labdarúgó Ligakupát, amelynek döntője most kezdődött el.

21:13
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

12 perc alatt gázol a DVTK

Kétszer jutott el a kapuig, 2-0-ra vezet a Diósgyőr labdarúgócsapata a Videoton ellen a Ligakupa döntőjében. A 8. percben Kostic szerzett vezetést, a 12. percben Futács is betalált.

21:23
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Hemingway odacsap

A futball és a huliganizmus nem szinonimák, a rasszizmus nem a jó focidrukker ismérve. George F. Hemingway, a kispesti klub tulajdonosa a SportKlub Dodzsem című műsorában elmondta, nem szabad kibújni a felelősség alól, fel kell lépni a rasszizmus ellen. Ebben a Budapest Honvéd az élen szeretne járni, a cél pedig az, hogy a Bozsik Stadion a béke szigete legyen. A részletekről itt olvashat.

21:31
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Fűrészt ragadott a hokivébé miatt

Rossz volt a vétel, ezért lefűrészelte az ablaka előtt álló nyírfa és fenyő koronáját a nyitrai lakótelep egyik lakója, írja a pozsonyi Új Szó. A férfi többször is kérvényezte a városi közterület-fenntartó vállalatnál, hogy vágják le az ablakáig érő ágakat, ám ezt a dendrológusok nem ajánlották. A férfi erre maga rendelt emelőkosaras autót, és saját kezével vágta le az ágakat a szomszédok buzdítása közepette. Hasonló indíttatásból, vagyis a rossz vételre hivatkozva minden évben levágnak a lakók néhány ágat. Az utóbbi három évben ez mindig a jégkorong-világbajnokság ideje alatt történt.

21:49
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

2-0 a félidőben

Nem sikerült szépítenie a Videotonnak, így az első 45 perc után a Diósgyőr 2-0-ra vezet a labdarúgó Ligakupa-döntőben.

21:55
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Az MTK nyerte a női MK-t

Az MTK labdarúgócsapata nyerte a női Magyar Kupát, mivel a kedden rendezett miskolci fináléban 4-3-ra legyőzte a Ferencvárost. A magyar szövetség honlapja szerint a zöld-fehéreknél Kaján Zsanett Bernadett mesterhármast ért el, de ez is kevésnek bizonyult. Első góljára ugyanis a szünetig hárommal válaszolt az MTK, a 4-1 után született újabb góljai pedig csak a szépítéshez voltak elegendők.

22:02
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Elődöntős a Szolnok

A Szolnok jutott elsőként a férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjébe, megnyerte ugyanis a Körmend ellen harmadik mérkőzését is. A kedden hazai pályán játszó szolnokiak magabiztos, 21 pontos győzelmet arattak.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 83-62 (17-12, 24-19, 25-13, 17-18)
A végeredmény: 3-0 a Szolnok javára.

 

22:26
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Prandelli még a bő keretnél jár

Kihirdette bő, 30 fős keretét Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki kisebb meglepetésre Giuseppe Rossit és Antonio Cassanót is beválogatta. A részletekről itt olvashat.

22:27
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Szépített a Vidi

A 68. percben egy szabadrúgás után Juhász Roland szépített, így a Disógyőr már csak 2-1-re vezet a Videoton ellen a hazai pályán rendezett labdarúgó Ligakupa-döntőben.

22:38
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

A Kaposvár se húzta tovább

A Kaposvár férfikosárlabda-csapata tizenegy ponttal legyőzte a vendég Kecskemétet, ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot az NB I negyeddöntőjében.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések:
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 91-80 (22-18, 18-21, 25-17, 26-24)
A párharc végeredménye: 3-0 a Kaposvár javára.

22:52
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Ligakupa-győztes a Diósgyőr

34 év után ismét kupát nyert a Diósgyőr, az 1980-as Magyar Kupa-siker után ezúttal története első Ligakupa-elsőségét szerezte meg a Videoton 2-1-es legyőzésével.

23:03
2014. május 13.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, kövesse szerdán is a sportvilág híreit az Origón!