A 94. percben döntött a Juve

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Fradi nem tudta megszorítani az újdonsült BL-győztes Győrt a női kézilabda NB I döntőjében, a férfi arany zsinórban hetedszer a Veszprémé lett. Michelisz Norbert először állhatott dobogóra a Hondával, az NFL-ben egy másságát vállaló játékost draftolt a St Louis, angol bajnok a ManCity, még nem dőlt el a spanyol La Liga. A vasárnapi sporthírek egy helyen.
14:24
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Négyből négyszer a vendég nyert

A Boston Bruins kétgólos győzelmet aratott hazai pályán a Montreal Canadiens ellen, s így már csak egy sikerre van a továbbjutástól az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. Nyugaton az Anaheim Ducks - azt követően, hogy a párharc első két mérkőzését hazai környezetben elvesztette - másodszor is nyert a Los Angeles Kings otthonában, így 2-2-re módosította az állást.

eredmények, főcsoport-elődöntők:
Kelet:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-2
A párharc állása: 3-2, a Boston javára

Nyugat:
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0-2

A párharc állása: 2-2

A párharcok az egyik fél negyedik győzeleméig tartanak.

14:26
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Meglepetés: kikapott a Miami!

Elszenvedte első vereségét az NBA rájátszásában a címvédő Miami Heat: a floridai együttes szombaton alulmaradt a Brooklyn Nets otthonában a Keleti főcsoport elődöntőjében, amelyben azonban továbbra is vezet, mégpedig 2-1-re.

Az alapszakaszgyőztes San Antonio Spurs ezzel szemben harmadik meccsét is megnyerte a Portland TrailBlazers ellen - ezúttal idegenben diadalmaskodott -, s így már csak egy győzelemre van a továbbjutástól.

főcsoport-elődöntők, 3. mérkőzések:
Kelet:
Brooklyn Nets - Miami Heat 104-90
A párharc állása: 2-1, a Miami javára.

Nyugat:
Portland TrailBlazers - San Antonio Spurs 103-118
A párharc állása: 3-0, a San Antonio javára.

A párharcok az egyik fél negyedik győzeleméig tartanak.

14:36
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

NFL-játékos lett, megcsókolta a barátját

Michael Sam személyében a St. Louis Rams egy olyan játékost draftolt, aki nyíltan vállalja másságát. A Missouri Egyetem védőjátékosát a draft utolsó körében választotta ki a St. Louis, a 256 kiválasztottból ő volt a 249. Amikor a Rams egyik edzője felhívta Samet a jó hírrel, a játékos örömében megcsókolta barátját.

Sam egy februári interjúban vallotta be, hogy meleg, és sokan akkor azt gondolták, ezzel az NFL-es karrierjét kockáztatta. "Nem akartuk elszalasztani az esélyt, hogy egy ilyen kiváló játékost megszerezzünk" - mondta Jeff Fisher, a St. Louis edzője, jelezve, hogy nekik nem Sam szexuális hovatartozása, hanem a tudása számított.

14:39
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Két hetest már kihagyott a Fradi

A nőikézi-döntő első meccsén az első félidő közepén 7-4-ra vezet a Győr a Fradi otthonában. A Fradi Pena és Tomori révén már két büntetőt is elhibázott.

14:44
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Ebédre egy jó milánói

Az Európa Ligát érő hatodik helyre még odaérhet az elég gyászos szezont maga mögött tudó Milan, ehhez az kell, hogy a csapat nyerjen Bergamóban, az Atalanta ellen. Kaká és Balotelli is a pályán, és Seedorf Hondának is bizalmat szavazott.

14:46
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Szórja a gólokat a Győr

22 perc után 14-7-re vezet a Győr az FTC ellen. Nagyon úgy tűnik, hogy az első félidőben eldől a női NB I első döntője.

14:51
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák nélkül vezet a Dinamo

Az orosz focibajnokság rangadóján a Dinamo Moszkva 2-1-re vezet a második félidő közepén a Zenit otthonában. A Dinamo magyar szélsője, Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdett.

14:56
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Nyolccal vezet a Győr a szünetben

18-10-re vezet a BL-győztes Győr a Fradi elleni a nőikézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén.

15:03
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

374 kör=harmadik hely

Major Veronika bronzérmet szerzett a futócéllövők 40 vegyes számában a plzeni nemzetközi sportlövő versenyen. A csapattól származó információ szerint a magyar lövő 374 körös teljesítménnyel lett harmadik.

15:07
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Kiüti a Dinamo a Zenitet

Noboa és Kuranyi is betalált, a moszkvaiak már 4-1-re vezetnek az éllovas Zenit otthonában. Dzsudzsák továbbra is a padon vár bevetésre.

15:18
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Nincs változás a Fradi-Győr döntőn

Továbbra is azt csinál a Győr, amit akar, a második félidő 10. percében 24-15-re vezetnek Görbiczék.

15:19
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Szakadó esőben rajtolnak Micheliszék

A szlovákiai pályán nem túl ideálisak a körülmények, a pályán ugyanis áll a víz. Michelisz a 4. helyről rajtol az első futamon.

15:21
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Csak kapufáig jutott a Milan

Nem esett gól az Atalanta-Milan Serie A-meccs első félidejében. A Milan elvileg az EL-re hajt, ehhez képest a csapat nagyon kényelmes tempóban focizott, és mindössze egy Balotelli-szabasdrúgás utáni kapufát tudott felmutatni.

15:24
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Michelisz lerajtolta Mullert

Loeb és Lopez meglógott a rajtnál, Michelisz pedig megelőzte a francia Yvan Mullert, aki kiugrott a rajtnál, és ezért áthajtásos büntetést kapott, így hiába üldözte a magyar versenyzőt, ki kellett mennie a második kör végén a bokszba.

15:34
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Hosszú gólcsend is belefért

A Győr hosszú perceken keresztül nem szerzett gólt, de így sincs veszélyben a győzelme, a BL-győztes hat perccel a vége előtt 31-22-re vezet a Fradi ellen.

15:37
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Bejött a safety car

A nagy esőtől komoly vízátfolyások vannak a pályán, így Micheliszék futamára beküldték a biztonsági autót. A magyar versenyző jelenleg a 3. helyen áll.

15:42
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A második félidőt megnyerte a Fradi

1-0-ra vezet a nőikézilabda NB I döntőjében a címvédő Győr, amely 32-25-re győzött az FTC otthonában. A Fradi annak azért örülhet, hogy a második félidőt 15-14-re megnyerte.

15:50
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Michelisz első dobogója a Hondával

A nagyon rossz időjárási körülmények miatt nem ment végig a 11 kör a szlovákiai WTCC-futamon, Michelisz Norbert harmadik lett, így először állt dobogóra a Hondával. Loeb győzött, Lopez lett a második. Michelisznek 40 pontja van, így a 9. helyen áll összetettben.

15:56
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Öngóllal vezet a Milan

Kellett hozzá a csereként beálló El Shaarawy, aki labdát szerzett, majd a kontra végén Muntari beadásába Bellini ért bele szerencsétlenül, róla került a labda a hálóba.

16:01
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Tizenegyesből egyenlített az Atalanta

Constant szabálytalansága miatt ítélt büntetőt Rizzoli a bergamói csapatnak, a házi gólkirály Denis pedig könnyedén gurított a bal sarokba. Megint fel van adva a lecke a Milannak.

16:05
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Balhéztak a szurkolók Dzsudzsákék meccsén

A Zenit szurkolói nehezen viselték, hogy a Dinamo lepofozta a csapatukat, és a hosszabbításban berontottak a pályára, így a játékvezető idő előtt lefújta a meccset. A lényegen ez nem változtat, a Dinamo 4-2-re győzött, Dzsudzsák nem lett becserélve. A Zenit pedig várhatóan komoly büntetést kap majd a szövetségtől.

16:25
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Balotelli óriási kapufája

Mázlija volt az Atalantának, Balotelli a 16-os csücskétől váratlanul lövésre szánta el magát, és a labda a jobb kapufán csattant. Az 5 perc hosszabbítás maradt a Milan számára.

16:30
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Őrült nagy góllal bukott a Milan

A Milan nyomott a hajrában, mégis a 95. percben az Atalanta szerezte meg a győzelmet, a csereként beállt Brienza elképesztően nagy gólt akasztott a jobb felsőbe. Amelia repült, de semmi esélye nem volt. A Milan ezzel könnyen lehet, hogy elbukta az esélyét az EL-indulásra.

16:40
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Banánt dobtak a Milan-védőnek

Az Atalanta tizenegyese előtt szabálytalankodó Kevin Constant-nak banánt dobtak be a bergamói szurkolók. Mexes és De Jong gúnyosan megtapsolták a rasszista provokációt.

17:06
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Sikertörténet a Családbarát-kampány

Szombat estére immár 15 különböző helyszínen zajlott le a Sport TV és az MLSZ közös Családbarát Mérkőzés-kampánya. A rendezvénysorozat a korábbi Családbarát Stadion-verseny örökébe lépett, de ahelyett, hogy versenyeztette volna a klubokat, inkább lehetőséget biztosított minden csapatnak, hogy igazi családi eseményt szervezzen.

"Sikeres eseménysorozaton vagyunk túl, a klubok összefogása és együttműködése rendkívüli volt, hogy közösen tegyünk a családi szurkolás élményéért. Ennek az egyik részeredménye, hogy az eddig lejátszott tizenhárom Családbarát Mérkőzésen, az összes csapat hazai átlagnézettségével összehasonlítva május 4-ig 5,2 százalékkal nőtt a helyszíni nézőszám. Célunk, hogy ez a hangulat, élmény tovább terjedjen és a kilátogató nézők visszatérő, rendszeres látogatói legyenek a magyar stadionoknak" - árulta el Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

17:08
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Nemesapáti nem kegyelmezett

A veretlen fiatal magyar profi bokszoló, Nemesapáti Norbert a legjelentősebb és legelismertebb profi világszervezet, a Bokszvilágtanács (WBC) „youth silver” bajnoki övét tette kockára szombat este horvát kihívója, Ivan Stupalo ellen. A budapesti ökölvívó a meccs első pillanatától ellenállhatatlanul küzdött, s a harmadik menet egy rövid szakaszát leszámítva végig egyértelmű fölényben küzdött. Stupalo az ötödik menetben tört meg, a hatodik felvonásra Nemesapáti fokozta a tempót, és három alkalommal számoltatott riválisára, majd néhány másodperccel a menet vége előtt Flórián Bála mérkőzésvezető TKO-val beszüntette az egyenlőtlenné vált párharcot. Ezzel a sikerrel Nemesapáti Norbert megvédte tavaly megszerzett WBC-övét, s rekordja továbbra is makulátlan; mind a 14 mérkőzését megnyerte, melyek közül 13 alkalommal kiütötte aktuális ellenfelét.

17:13
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Pongrátz jól lőtt a Berettán

Pongrátz Bianka a harmadik helyen végzett skeetben a Sarlóspusztán zajló Beretta Kupa nemzetközi koronglövő versenyen, a júniusi Európa-bajnokság főpróbáján. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első és második helyet két szlovák koronglövő, Danka Bartekova és Monika Stibrava szerezte meg. A másik magyar résztvevő, Józsa Kovács Kinga tizedik lett. A Beretta Kupán trap- és skeet-versenyeket rendeztek, illetve rendeznek. A férfi skeetesek versenye hétfőn zárul. A koronglövő Európa-bajnokság június 16-án kezdődik.

17:19
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Olasz és német hokisiker

A tavalyi, budapesti divízió I-es tornáról feljutott olasz csapat egy góllal nyert a pénteken a kanadaiakat szétlövés után legyőző francia gárda ellen a minszki jégkorong-világbajnokság vasárnapi játéknapján.

Eredmények, 3. játéknap, A csoport:
Olaszország - Franciaország 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

B csoport:
Németország - Lettország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

 

18:00
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Indul az angol őrület

A Manchester Citynek egy pont is elég a West Ham ellen a bajnoki címhez. A Newcastle ellen játszó Liverpool bízik a City botlásában. A manchesterieknél ott van a kezdőben a sérülése után visszatérő Agüero.

18:18
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A Chelsea meccsén már van gól

A Manchester City és a Liverpool 0-0-ra áll, a Chelsea viszont meglepetésre hátrányba került a Cardiff otthonában, a walesiek gólját Bellamy szerezte.

18:22
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A Liverpool-védő öngólja

A Liverpool hiába szerzett egy gólt, Luis Suárez túl korán végezte el a szabadrúgást, majd az ellentámadásból a Newcastle megszerezte a vezetést, Skrtel tette bele szerencsétlenül a lábát egy beadásba. Jelen állás szerint ezzel a City a bajnok.

18:37
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Evra az Interben?

A Sports.fr portál elmélete szerint, amennyiben Louis van Gaal lesz a Manchester United labdarúgócsapatának új edzője, akkor minden bizonnyal nem tart majd igényt Patrice Evrára. A 32 éves francia játékos így követheti Nemanja Vidicet az Interhez, a helyére pedig a Southampton 18 éves védője, Luke Shaw érkezhet. Már ha a Telegraphnak igaza van, és a MU tényleg 33 millió eurót is megadna érte.

18:40
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Kézben a City aranya

A Newcastle még mindig vezet a Liverpool ellen, és most már a Manchester City is előnybe került: Samir Nasri 22 méteres lövése a jobb alsóban kötött ki. Ha a City nyer, akkor teljesen mindegy, mit játszik a Liverpool, megvan a bajnoki cím.

19:07
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Gyors City-gól a második félidő elején

Már 2-0-ra vezet a Manchester City a West Ham ellen: Dzeko vette le a labdát egy szöglet után, de mire lőhetett volna, Kompany már lecsapott a labdára, és közelről bevágta. Bajnok lesz a City, ez lassan teljesen biztos.

19:10
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A Győr jobb a vízifociban

2-0-ra vezet a Győr a borzasztó formában lévő Honvéd ellen az NB I-ben. Előbb Rudolf szabadrúgása akadt be, amelynél Kemenest megzavarta egy berepülő győri, majd Pátkai lőtte ki a jobb alsót 16 méterről.

19:11
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Megvannak a kiesők

Az olasz bajnokság 37. fordulójában eldőlt, hogy a Catania, Bologna és a Livorno búcsúzik az élvonaltól.

Eredmények, Serie A, 37. forduló:
Atalanta – Milan 2-1 (0-0)
gól: Denis (68., büntetőből), Brienza (90.), illetve Bellini (51., öngól)

Bologna - Catania 1-2 (1-0)
gól: Monzón (22.), illetve Morleo (79.), Bergessio (84.)
piros lap: Paponi (84.), illetve Peruzzi (29.)

Cagliari - Chievo 0-1 (0-0)
gól: Dainelli (72.)

Livorno - Fiorentina 0-1 (0-0)
gól: Cuadrado (57.)
piros lap: Borja (90., Livorno)

Sampdoria - Napoli 2-5 (1-3)
gól: Eder (30.), Wszolek (88.), illetve Zapata (19.), Insigne (27.), José Callejón (32.), Hamsík (47.), Mustafi (61., öngól)

Sassuolo - Genoa 4-2 (1-1)
gól: Floro Flores (16., 89.), Biondini (66.), Sansone (86.), illetve Calaio (40.), Gilardino (76.)

Torino - Parma 1-1 (1-0)
gól: Immobile (42.), illetve Biabiany (71.)
piros lap: Immobile (73), illetve Lucarelli (63.)

19:12
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A Viborgé a KEK-trófea

A Viborg nőikézilabda-csapata nyerte a KEK-et: a dán együttes a finálé vasárnapi visszavágóján 24-23-ra győzött az orosz Zvezda Zvenyigorod vendégeként, így kettős sikerrel hódította el a trófeát. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes klub története során először diadalmaskodott a KEK-ben. Ezt megelőzően mindössze egyszer, 2012-ben szerepelt a sorozat döntőjében, akkor azonban alulmaradt a Ferencvárossal szemben.

19:22
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Ez még mindig kevés a Poolnak

Gerrard szabadrúgása után a hosszú oldalon berobannó Agger akrobatikus mozdulattal küldte a labdát a kapuba. Ezzel a Liverpool egyenlített a Newcastle ellen. Az egy pont kevés, a Vörösöknek nyerniük kéne, és abban bízniuk, hogy a West Ham valami csoda folytán 0-2-ről fordít a Manchester City ellen. Elég reménytelen helyzet.

19:25
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Két ugyanolyan gól két perc alatt

Újabb Gerrard-szabadrúgás, és újabb Liverpool-gól: ezúttal Sturridge piszkálta be közelről a labdát, ezzel fordítottak a Vörösök a Newcastle ellen.

19:27
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Megrázta magát a Honvéd

Kellett nekünk mondani, hogy jobb a Győr a vízifociban: előbb Vécsei Bálint szépített szép egyéni alakítás végén, majd a félidő utolsó percében a kezdőként mindössze másodszor pályára lépő Kapacina Velér csodálatos szabadrúgásgóllal egyenlített. Győr-Honvéd 2-2 a félidőben.

19:52
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Bajnok a ManCity

Bár az éllovas Manchester Citynek egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki címhez, az együttes kiszolgálta a szurkolókat, és 2-0-ra legyőzte a West Ham Unitedet. A Liverpool 2-1-re nyert a Newcastle ellen, a bronzérmes a Cardiffban 2-1-es sikert elérő Chelsea lett. A részletekről itt olvashat.

20:10
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Búcsú a kazahok ellen

Június 7-én, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen lép utoljára pályára a Puskás Ferenc Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott, mielőtt megkezdik a létesítmény teljes újjáépítését. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint Pintér Attila együttese három nappal korábban ugyanitt fogadja az albán csapatot. Az albánok elleni mérkőzésre 1000-2000 forintos áron lehet megvásárolni a jegyeket, míg a kazahok elleni összecsapásra egységesen 500 forintért lehet belépőket váltani. A jegyek árusítása szerdán kezdődik.

20:17
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Matthews bukott, de élen maradt

A harmadik szakaszt is Marcel Kittel nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen. A német kerekes a 26. születésnapján aratta újabb diadalát. Mögötte sprintbefutóban a brit Ben Swift és az olasz Elia Viviani érkezett célba a második, illetve harmadik helyen. Az összesítettben élen állónak járó rózsaszínű trikót annak ellenére meg tudta őrizni az ausztrál Michael Matthews, hogy szakasz közben bukott.

Eredmények, 3. szakasz, Armagh-Dublin, 187 km:
1. Marcel Kittel (német, Giant) 4:28:43 óra
2. Ben Swift (brit, Team Sky) azonos idővel
3. Elia Viviani (olasz, Cannondale) a. i.

Az összesített élcsoportja:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 10:06:37 óra
2. Alessandro Petacchi (olasz, Omega Pharma - Quick-Step) 8 mp hátrány
3. Daniel Oss (olasz, BMC Racing) 10 mp h.

20:20
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Ismét vezet az ETO

A 77. percben újra megszerezte a vezetést a Győri ETO a Honvéd ellen: Pátkai góljával 3-2 a hazaiaknak.

20:27
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Szelfi a City-öltözőből

20:31
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Csak kiszenvedte a Győr

Ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a Győri ETO az NB I 28. fordulójában a Honvéd ellen, hátránya továbbra is három pont a listavezető Debrecen mögött.

Eredmény, NB I, 28. forduló: 
Győri ETO FC - Budapest Honvéd 4-2 (2-2)
gól: Rudolf (11.), Pátkai (29., 77.), Burgos (93.), illetve Vécsei (32.), Kapacina (45.)

20:33
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Ribéry fizetésének a feléből a Bundesligába

A feljutását már korábban bebiztosító 1. FC Köln mögött a Paderborn labdarúgócsapata végzett a második helyen a német Bundesliga másodosztályában, így a következő szezontól utóbbi együttes is az élvonalban folytathatja szereplését. A Paderborn vasárnap 2-1-re verte az Aalent, ezzel története során először jutott fel az első osztályba. Az 1985-ben alapított észak-rajna-vesztfáliai klub éves költségvetése mindössze hatmillió euró - ahogy a helyiek mondják, a fele a Bayern Münchent erősítő Franck Ribéry éves fizetésének. A harmadik helyen a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth végzett, amely így a jövő héten osztályozót játszhat az élvonal 16. helyezettjével, a Hamburger SV-vel.

20:47
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

WTCC: Azért a víz az úr

Már az első futamot is előbb leintették a szervezők a heves esőzés miatt a túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovák Nagydíján, de a szörnyű időjárás miatt a második futamot végül törölték is a diósförgepatonyi Slovakiaringen.

20:57
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Nem a Dnyepropetrovszk az ukrán bajnok

Története során kilencedszer ukrán bajnoki címet szerzett a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata. Újabb elsőségét azzal biztosította be, hogy az utolsó előtti fordulóban, vasárnap 3-1-re legyőzte a Zorja Luganszk együttesét, így behozhatatlan előnyre tett szert közvetlen üldözőjével, a Dnyepropetrovszkkal szemben.

21:27
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Real, Atlético vagy Barca?

A Primera División első mai meccsén az Athletic Bilbao 1-1-re végzett otthon a Real Sociedaddal. Huszonöt perce a többi meccs is megy, de egyelőre nincs gól a dobogósok találkozóin: Atlético-Málaga 0-0, Elche-Barca 0-0, Celta-Real 0-0.

21:30
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Sarapova legyőzte a mellkisebbítő műtéten átesett románt

A nyolcadik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova nyerte a madridi salakpályás tenisztorna női versenyét, miután a döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a negyedikként rangsorolt román, egykoron mellkisebbítő műtéten átesett Simona Halepet. A korábbi világranglista-vezető, 27 éves játékos idei második, pályafutását tekintve pedig 31. végső sikerét aratta WTA-viadalon.

Eredmény, döntő:
nők (3,67 millió euró összdíjazás):
Sarapova (orosz, 8.)-Halep (román, 4.) 1:6, 6:2, 6:3

21:36
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Marad Rómában a bosnyák támadó

Meghosszabbította szerződését az AS Roma labdarúgócsapatánál Miralem Pjanic. A bosnyák támadó középpályás, akinek ez eddigi kontraktusa 2015 nyaráig szólt, az új megállapodással 2018-ig kötelezte el magát. A 24 éves Pjanic az egyik alapembere a csapat francia vezetőedzőjének, Rudi Garciának, és ugyancsak meghatározó tagja hazája válogatottjának, amelyben minden bizonnyal szerephez jut majd a világbajnokságon is.

21:37
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Remeklő norvég hokisok

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta a norvég válogatott a minszki jégkorong-világbajnokságon. A hazai közönség előtt szereplő fehéroroszok a pénteki vereségük után először nyertek.

Eredmények, 3. játéknap:
A csoport:
Norvégia-Dánia 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)
Olaszország-Franciaország 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

B csoport:
Fehéroroszország-Kazahsztán 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Németország-Lettország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

21:56
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Végleg elszállt a Real?

A Celta vezet a Real Madrid ellen a szünetben.

22:09
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

A 94. percben döntött a Juve

Osvaldo 94. percben lőtt góljával nyert 1-0-ra a Serie A bajnoka, a Juventus az AS Roma vendégeként.

22:28
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Bukásra áll az Atlético

A Málaga vezet az Atlético Madrid otthonában Samu 65. percben szerzett góljával. Érdekes, hogy ha a Barca egy pontot szerez az Elche ellen, akkor nincs jelentősége, hogy most az Atlétic kikap vagy ikszel. A zárófordulóban a Barca az Atléticót fogadja, és hazai siker esetén a katalánoké lenne az arany, döntetlen és madridi diadal esetén a fővárosiaké - függetlenül attól, hogy ma ikszelnek vagy kikapnak.

22:31
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Máris egyenlített az Atléti

Alderweireld a 74. percben egyenlített: Atlético-Málaga 1-1. Ne feledjük, egy gólra van az Atléti a bajnoki címtől (már ha a Barca nem rúg gólt az Elchének). Nem csoda, hogy Simeone nagyon örült a gólnak.

22:35
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Celta Vigo-Real Madrid 2-0

Ez még csak részeredmény, Charles a 63. percben is betalált. Óriási madridi hiba után született a gól.

22:43
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Emberelőnyben az Atlético

Angeleri egy kemény becsúszásért megkapta a második sárga lapját a 88. percben. Az Atlético így emberelőnyben küzdhet az aranyat jelentő gólért a hátralévő időben. A megítélt szabadrúgást Sosa csavarta rá, és a labda érintette a hálót - de csak kívülről.

22:52
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Történelmet írt a Veszprém

Korábban egy klub sem produkált még olyan szériát a férfikézilabda-bajnokság történetében, mint a Veszprém, amely sorozatban hetedszer - összesítésben pedig huszonkettedik alkalommal - nyert aranyérmet. Carlos Ortega tanítványai a két győzelemig tartó döntő második mérkőzésén 28-24-re nyertek Szegeden. A részletekről itt olvashat.

22:59
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Szombathelyen is nyert, így bennmaradt a Paks

A Paks 1-0-ra legyőzte idegenben a Szombathelyi Haladást, így bennmaradt az NB I-ben. OTP Bank Liga, 28. forduló: Szombathelyi Haladás-Paks 0-1 (gól: Simon 23. - 11-es). (Részletek itt.)

23:11
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Most nem lett bajnok az Atlético

Végül a Barca és az Atlético is ikszelt, így a Camp Nouban dől el a bajnokság. Pedig a Madridnak a 95. percben volt még egy nagy helyzete, de Caballero óriási bravúrral kitolta a labdát a bal felsőből. A képlet egyszerű lesz Barcelonában, az Atlético egy döntetlennel vagy egy győzelemmel bajnok, hazai diadal esetén megvédik címüket a katalánok az utolsó fordulóban. (Bővebben.)

23:24
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Kikapott, de továbbjutott a magyar válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott ötszettes csatában kikapott a norvég csapattól a Kecskeméten rendezett Európa-bajnoki selejtezőtorna vasárnapi zárófordulójában, ám így is továbbjutott. A kvalifikációs sorozat első fordulójában három tornát rendeztek, Demeter György együttese pedig összesítésben a legjobb második lett, ami azt jelenti, hogy a gárda a görögökkel, az észtekkel, valamint a szlovákokkal találkozik majd a második fordulóban. Itt már két tornára kerül majd sor, előbb május 23. és 25. között Szlovákiában, egy héttel később pedig Görögországban lépnek pályára az együttesek. Innen az első helyezett jut ki a kontinensviadalra, míg a második pótselejtezőt játszik. Az Európa-bajnokságot jövőre Olaszország és Bulgária közösen rendezi.

23:27
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Latvala győzött, Ogier maradt az élen

A finn Jari-Matti Latvala nyerte az Argentin-ralit, a világbajnoki sorozat ötödik versenyét. A második helyen a francia Sébastien Ogier végzett, aki ezzel összetettben megőrizte vezető pozícióját. A 29 éves Latvala a mostani idényben a második diadalát aratta, előzőleg, február elején, Svédországban győzött. A harmadik helyen a brit Kris Meeke fejezte be az argentin viadalt.

Eredmények:
1. Jari-Matti Latvala, Mikka Anttila (finn, Volkswagen Polo-R) 4:41:24.8 óra
2. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Volkswagen Polo-R) 4:42:51.7
3. Kris Meeke, Paul Nagle (brit, ír, Citroen DS3) 4:47:19.5

Az összetett állása 5 futam után (még 8 van hátra): 1. Ogier 112 pont, 2. Latvala 88, 3. Andreas Mikkelsen (norvég, Volkswagen Polo-R) és Mads Ostberg (norvég, Citroen DS3) 48-48.

23:53
2014. május 11.
Vágólapra másolva!

Nadalnak voltak gondjai a japán teniszező ellen

Tavalyi sikerét megismételve Rafael Nadal nyerte a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyét, ellenfele, Nisikori Kej a döntő harmadik szettjében hátfájdalmai miatt feladta a küzdelmet. A japán játékos remek teljesítménnyel 6:2-re hozta az első szettet, majd a másodiknak a feléig tudott jó teljesítményt nyújtani, onnantól viszont a világelső spanyol sorozatban nyerte a gémeket. Nisikori a harmadik játszmában, Nadal 3:0-s vezetésénél jelezte, hogy nincs értelme folytatnia a mérkőzést.

férfiak (3,67 millió euró összdíjazás):
Nadal (spanyol, 1.)-Nisikori (japán, 10.) 2:6, 6:4, 3:0-ás állásnál Nisikori feladta

00:09
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Eldőlt a dán focibajnokság

Története során negyedszer megnyerte a dán labdarúgó-bajnokságot az Aalborg. A bajnoki cím az utolsó előtti fordulóban, vasárnap dőlt el, amikor az FC Midtjylland, az Aalborg közvetlen üldözője egy, a hosszabbításban esett góllal 3-2-re kikapott otthon az FC Köbenhavntól, az éllovas pedig 0-0-s döntetlent játszott a Vestsjaelland vendégeként, s ezzel négypontosra növelte előnyét. Sokáig a Midtjylland állt az élen a bajnokságban, márciusban azonban igen rossz sorozatot produkált, emiatt visszacsúszott az Aalborg mögé, amely most 2008 után végzett ismét az élen.

00:53
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

A svédek szétlövésben nyertek a hokivébén

A svédek szétlövésben győzték le a cseheket a minszki jégkorong-világbajnokságon, míg az oroszok a rendes játékidőben gyűjtötték be második győzelmüket a finnek ellen.

Eredmények, 3. játéknap:
A csoport:
Svédország-Csehország 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

Az állás: 1. Norvégia 6 pont, 2. Svédország 5, 3. Kanada 4, 4. Csehország 3 (6-6), 5. Olaszország 3 (2-4), 6. Franciaország 2, 7. Szlovákia 1, 8. Dánia 0

B csoport:
Oroszország-Finnország 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Az állás: 1. Oroszország 6 pont (9-2), 2. Egyesült Államok 6 (9-3), 3. Németország 5, 4. Lettország 3 (5-5), 5. Fehéroroszország 3 (5-7), 6. Kazahsztán 1, 7. Finnország 0 (4-7), 8. Svájc 0 (2-8)

01:00
2014. május 12.
Vágólapra másolva!

Vége

Ezzel véget ért a mai sportos hírzuhatag, viszlát holnap.