Nadal ötéves mélyponton

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Kínában pénteken, újabb focista marad le sérülés miatt a focivébéről, hatalmas szobrot kapott Albert Flórián, Lassana Diarrát pedig al-Kaida harcosnak nézték. Sporthírek pénteken percről percre.
09:50
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Lábát törte, kihagyja a focivébét

Júnior Fernándes is lemarad a labdarúgó-világbajnokságról, a Bayer Leverksuentől kölcsönben a Dinamo Zagrebben játszó chilei válogatott csatár szárkapocscsonttörést szenvedett az RNK Split elleni horvát bajnokin.

09:56
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

A felcsúti focicsapatot és egy spanyol bajnokit is láthatunk ma a tévében. A mai programot itt találja.

10:01
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Diarra al-Kaida harcos?

Az al-Kaida terrorszervezet egyik harcosának nézték Lassana Diarrát, a Real Madrid, a Chelsea és az Arsenal korábbi klasszis focistáját - írja a Daily Mail. Egy felvételen egy maszkos férfi Szíriában harcra buzdítja az al-Kaida híveit, és néhány internetes oldalon olyan hírek láttak napvilágot, hogy a videón Diarra szónokol, aki már korábban is szélsőséges nézeteket vallott, de csak most vállalta fel. A jelenleg az orosz Lokomotív Moszkvában játszó sportoló és az ügyvédje természtesen tagadta a vádakat, és jogi lépéseket fontolgat.

10:14
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Szoborral kárpótol a Fradi

Több mint háromméteres, egész alakos bronzszobrot készíttetett a Ferencváros a klub legendájáról, Albert Flóriánról. A szobrot az új stadion előtt állítják majd fel, erre vélhetően azért kerül majd sor, mert az új arénát valószínűleg nem Albert Flórián Stadionnak fogják hívni, hanem egy szponzor által lesz elnevezve. "Ilyen monumentális művet még nem készítettem. Különleges érzésekkel fogtam neki a létrehozásához, hiszen rajongtam Albert Flóriánért" - nyilatkozta a Blikknek Kligl Sándor szobrász, képzőművész. A szobrot itt nézheti meg.

10:29
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Halálos lavina a Mount Everesten

Több hegymászót elsodort egy lavina a Mount Everesten, hatan meghatak, kilencen eltűntek, de Klein Dávid csapatát nem érte a lavina. Részletek itt.

10:35
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Történelmi csata

A címvédő Chicago Blackhawks háromszori hosszabbítás után kapott ki a St. Louis Blues otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójában. A párharc nyitófelvonását Alexander Steen döntötte el, a kanadai támadó a harmadik ráadás első percében talált a kapuba. Ez volt a St. Louis Blues történetének leghosszabb mérkőzése, a korábbi csúcsot a Detroit Red Wings elleni 1984-es összecsapás tartotta, az a második hosszabbítás végén fejeződött be.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 4-1

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 5-4 - hosszabbítás után
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4-3 - háromszori hosszabbítás után
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 6-3

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.

10:45
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Alonso nyert, Hamilton szenvedett

A Forma-1-es világbajnokság a Kínai Nagydíjjal folytatódik, az első szabadedzésen kisebb meglepetésre Fernando Alonso győzött, Lewis Hamiltonnak pedig műszaki problémái voltak. A tréningről részleteket itt olvashat, a második szabadezést pedig itt követheti nyomon élőben.

11:11
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Ej, de bebőrözték!

A Southampton edzésén Dejan Lovren nagyon átverte Harrison Reedet, megadva ezzel az alaphangulatot az edzésnek.

11:25
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Nagy Laciék két napig videóztak

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém kézilabdázója a Telekom Sporthír Szolgálatnak elmondta, hogy a PSG elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első, párizsi meccsén is győzni akarnak, nem a döntetlenre hajtanak. (A meccsről, a Veszprém esélyeiről itt olvashat bővebben.)

„Tudásunk legjavát szeretnénk kihozni magunkból, és erre most képesnek is érezzük magunkat. Az ellenfél csapatában több olyan játékos szerepel, aki egymaga is képes egy mérkőzést megnyerni, és ezek közül példaként elég a dán Mikkel Hansen, valamint a francia Luc Abalo és Daniel Narcisse nevét említenem. Azonnal hozzá kell tennem, hogy a mi oldalunkat is több hasonló képességű kézilabdázó erősíti. Idehaza két napon át néztük a meccseik felvételeit, és a vetítés Párizsban, még a meccs napjának délelőttjén is folytatódni fog. Nem látok a PSG játékosaiba, de nem hinném, hogy mi egy csöppet is kevésbé motiváltak lennénk náluk" - mondta Nagy László.

11:39
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Végy egy jó kapust, majd hosszabbíts vele!

A kapus Tim Howard két évvel, 2018-ig meghosszabbította szerződését az Everton labdarúgócsapatánál - közölte az angol élvonalbeli klub. A 35 éves amerikai kapus 2006-ban, a Manchester Unitedtől kölcsönbe került a liverpooli egyesülethez, amely egy évvel később végleg megvásárolta a játékjogát. A futballista eddig összesen 343 alkalommal védte a csapat kapuját - ebben az idényben 33-szor, 13 alkalommal nem kapott gólt. Az Everton négy körrel a zárás előtt az ötödik helyen áll a Premier League-ben, s harcol a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik pozícióért.

11:51
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Hamilton az élen Kínában

Az első szabadedzésen technikai problémákkal küzdő Lewis Hamilton nyerte a második tréninget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A második az első első edzésen győztes Fernando Alonso lett. További részletek itt.

12:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Fa Nándornak ki kellett menekülnie

Az árbocot is helyére emelték, így már útra kész Fa Nándor új hajója, a Spirit of Hungary, amellyel visszatér az óceáni versenyvitorlázáshoz. A hajót felborították, a magyar vitorlázónak ki kellett belőle jönnie, ez egy kötelező teszt volt. További részletek itt.

12:35
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Bevehetetlen a Juve-vár?

A Serie A 34. fordulójában újabb nagy lépést tehet a Juventus labdarúgócsapata a címvédés felé: a torinóiak a kiesés elől menekülő Bolognát fogadják. Antonio Conte legénysége hazai környezetben eddig mind a 16 bajnokiját megnyerte, így mindenképpen a bombameglepetés kategóriába tartozna, ha a Bologna akár egyetlen pontot is elcsenne a Zebráktól. A Juventus első számú üldözőjére, az AS Romára ugyanakkor nehéz feladat vár, ugyanis a fővárosiak a negyedik helyen álló Fiorentina otthonában lépnek pályára. A rendkívül gyenge szezont maga mögött tudó AC Milan egy hatalmas hajrával és némi szerencsével még odaérhet az Európa Liga-indulást érő ötödik helyre, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a Livorno elleni találkozón begyűjtse sorozatban ötödik győzelmét is.

Serie A, 34. forduló, szombat:
AC Milan-Livorno 15.00
Atalanta-Verona 15.00  
Catania-Sampdoria 15.00
Chievo-Sassuolo 15.00
Genoa-Cagliari 15.00
Lazio-Torino 15.00
Parma-Internazionale 15.00  
Udinese-Napoli 15.00  
Juventus-Bologna 18.30  
Fiorentina-AS Roma 21.00

12:58
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Három métert zuhant a huligán

A Novi Pazar és a Red Star Belgrad egymás elleni szerb bajnokiján a vendég belgrádi szurkolók komoly rendbontásba kezdtek a lelátón. Egyikük át is akart mászni a kerítésen, de leesett, három métert zuhant, egyelőre nem tudni, milyen súlyos sérüléseket szenvedett.

13:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Utazhat a vébére az egyik legjobb magyar hokis

Vas Márton ott lehet a magyar jégkorong-válogatottban a vasárnap kezdődő dél-koreai divízió I/A-világbajnokságon. Vas csapatával, a Frankfurt Löwennel csütörtökön 4-2-re nyert az Eispiraten Crimmitschau otthonában, így két fordulóval az osztályozó vége előtt biztosította helyét a jövőre már 14 csapatos német másodosztályban. A jegkorongblog.hu honlap beszámolója szerint a megállapodás értelmében Vas így pénteken repülőre ülhet, s legkésőbb szombaton megérkezhet a világbajnokság helyszínére, Gojangba, vasárnap pedig ott lehet a magyar válogatott védelmében a házigazda dél-koreaiak elleni nyitómérkőzésen.

13:49
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

32 éves válogatott védő Felcsúton

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia csapatában folytatja pályafutását Szélesi Zoltán. A felcsúti klub honlapjának pénteki beszámolója szerint a 27-szeres válogatott futballista a szezon végéig szóló szerződést kötött. A 32 éves védő legutóbb az Újpestben szerepelt, azonban a klubtulajdonossal való vitája miatt alig kapott lehetőséget, így szabadon igazolható volt. Szélesi szerződtetésére azért is volt szükség, mert sérüléshullám sújtja a felcsúti csapat védelmét, Margitics Andor, Lorentz Márton, Vaszilejosz Aposztolopulosz és Vaskó Tamás is hosszabb időre kidőlt.

14:18
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Már 300-an meghaltak az Everesten

Legalább tizenegy nepáli hegyi vezető meghalt pénteken a Mount Everest történetének legtöbb halálos áldozatát követelő lavinaomlásában - közölték nepáli tisztségviselők. Több mint háromszáz ember meghalt a Mount Everesten azóta, hogy az új-zélandi Edmund Hillary és serpa hegyi vezetője, Tendzing Norgaj 1953-ban elsőként megmászta azt. Részletek a mostani tragédiáról ide kattintva.

14:37
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Gergely István visszavonul

A bajnoki rájátszás zárultával befejezi pályafutását a RacioNet-Honvéd vízilabdacsapatának kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István. A játékos - aki 2004-ben és 2008-ban nyert az ötkarikás játékokon - a vlv.hu szaklapnak nyilatkozva pénteken elmondta: már régebben döntött erről, de a végső lökést az adta, hogy azok a dolgok, amelyekkel a játék mellett foglalkozik, egyre jobban szaporodnak és egyre jobban is érdeklik.

"Kapusként, vízilabdázóként már nincs nagyon perspektívám, válogatott nem leszek, jobban nem fogok tudni védeni, többet nem fogok akarni vagy tudni edzeni, úgyhogy hosszú távon nincs túl sok értelme, hogy sok időt töltsek el a vízben, mint kapus. Ezt az energiát, amit a védésbe és az edzésekbe fektettem eddig, inkább már a sportvezetői munkára meg a tanulásra fordítom" - fogalmazott a 37 éves sportember, aki az utóbbi időben a válogatott kapusedzőjeként is tevékenykedik.

15:00
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Babosék a döntőben

Babos Tímea a tajvani Hao Csing-csannal az oldalán bejutott a döntőbe a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású, Kuala Lumpur-i női keménypályás tenisztorna párosversenyében. A WTA honlapjának beszámolója szerint az első kiemelt páros az elődöntőben a Jarmila Gajdosova, Szu Vej-hszieh (ausztrál, tajvani) duó ellen 6:3, 6:3-ra győzött, 1 óra 4 perc alatt. A fináléban egy tajvani, kínai vagy egy ukrán párossal találkoznak majd.

Babos idei negyedik döntőjére készülhet párosban: januárban Sydneyben a cseh Lucie Safarovával az oldalán nyert, majd a francia Kristina Mladenoviccsal Párizsban, a múlt hónapban pedig a fehérorosz Olga Govorcovával Mexikóban kikapott.

15:05
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Csapattagnak lenni jobb, mint a szex

A napokban jelent meg Andrea Pirlo önéletrajzi könyve, remek részletekkel. Tudta, hogy Pirlo valójában Barcelona-rajongó? Bővebben itt.

15:32
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

3500 rendőr a Boston Maratonon

A Boston Maraton történetében még soha nem készültek olyan komoly biztonsági tervvel, mint a hétfőn sorra kerülő, 118. versenyre. A tavaly a célegyenesben alkövetett bombamerényletben három ember meghalt, több mint 260-an megsebesültek. Az idei futásra 36 ezer versenyzőt és egymillió nézőt várnak. Az útvonal mentén 130 elitkatona és 3500 rendőr - közülük 500 inkognitóban - ügyel majd a biztonságra.

15:41
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Van Basten lesz az Alkmaar edzője

A nyáron Marco van Basten veszi át a vezetőedzői posztot Dick Advocaattól a holland labdarúgó-bajnokságban hetedik helyen álló AZ Alkmaarnál. A klub 2016-ig szóló megállapodást kötött a 49 éves korábbi holland szövetségi kapitánnyal.

Van Basten játékosként 1988-ban Európa-bajnok volt, és háromszor nyerte el az Aranylabdát. 2012 óta a szintén élvonalbeli Heerenveent irányította, január végén azonban bejelentette, hogy a szezon után elhagyja az együttest.

15:48
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Győzött a Puskás Akadémia

A házigazda Puskás Akadémia U17-es csapata 2-1-re nyert a görög Panathinaikosz ellen a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna pénteki nyitómérkőzésén. A csapat mindkét gólját az utánpótlás-válogatott Sallai Roland szerezte. 14.15-től a Real Madrid a Budapest Honvéddal játszik.

16:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Babos örül, de nem pihen

"Nagyon jól ment ma a játék! Jól ritörnöztem, és jól is adogattam. Ez kulcs volt a mai párosban, hiszen mégiscsak egy világranglista-második volt a túloldalon" - nyilatkozta Kuala Lumpur-i tenisztorna páros versenyében a döntőbe jutó Babos Tímea, Hszieh Szu-vejre utalva. Hozzátette, szombaton meccset ugyan nem játszik, de lesz három edzése - kettő a pályán, egy a konditeremben.

16:27
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Ki lesz a legjobb a PL-ben?

Közzétették az angol Premier League idei szezonjának legjobb játékosa és legjobb fiatal játékosa díjára jelölt futballisták névsorát. A bajnokság élén álló Liverpool adja a jelöltek többségét.

Az Év játékosa: Steven Gerrard (Liverpool), Luis Suárez (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Daniel Sturridge (Liverpool), Yaya Touré (Manchester City), Adam Lallana (Southampton).

Az Év fiatalja: Raheem Sterling (Liverpool), Aaron Ramsey (Arsenal), Luke Shaw (Southampton), Ross Barkley (Everton), Eden Hazard (Chelsea), Daniel Sturridge (Liverpool).

16:47
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Allegri Angliában?

Az olasz Corriere dello Sport azt írja, nyártól Massimiliano Allegri lesz a Tottenham edzője, aki viszi magával Mauro Tassottit, akivel a Milannál együtt dolgoztak. Allegri a Milannal három év alatt egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, majd idén év elején a Sassuolo elleni vereség után menesztette őt az olasz klub. A Tottenhamet jelenleg Tim Sherwood irányítja, de többször is lehetett olvasni, hogy a vezetőség egy nagyobb nevet szeretne elcsábítani, korábban Louis van Gaalról lehetett olvasni.

16:57
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Nadal kikapott. Salakon!

Rafael Nadal nyolcszor nyerte meg eddig a monacói tenisztornát, de a kilencedik győzelemre még várnia kell, mert David Ferrer 7:6 (7-1), 6:4-re legyőzte őt a negyeddöntőben.

Ferrer tíz év után győzte le újra salakon a Monte-Carlóban 2004 és 2012 között sorozatban nyolcszor első Nadalt: eddigi egyetlen sikerét ezen a borításon még 2004-ben, a stuttgarti viadal negyeddöntőjében aratta a mallorcai klasszissal szemben. Ferrer a négy között a idei Australian Open győztesével, a svájci Stanislas Wawrinkával találkozik. Nadallal utoljára 2009-ben fordult elő, hogy egy salakos tornán ilyen korán búcsúzzon, akkor Söderling verte a 8 között a Roland Garroson.

eredmények, negyeddöntő:
Ferrer (spanyol, 6.) - Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-1), 6:4
Wawrinka (svájci, 3.) - Raonic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 6:2

17:10
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

20 éves focistát gyászol a West Ham

A West Ham csatára, Dylan Tombides elvesztette a harcot a rák ellen. Mindössze 20 éves volt. Nyugodjon békében!

17:21
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Mindenkit visszavet a halálos lavina

Klein Dávid hegymászó szerint a Mount Everest mindkét oldalán folyó expedíciókra rányomja bélyegét a hegy nepáli részén pénteken lezúdult lavina, amely több ember halálát okozta. A hegymászó azt követően nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy pénteken visszatért a világ legmagasabb, 8848 méteres hegyének tibeti alaptáborába. Elmondta: reggel óta több serpáról is kiderült, hogy közeli vagy távolabbi rokona érintett a tragédiában. A tábor élete felbolydult, mert a tragédia miatt néhányan hazaindultak családjukhoz.

Megjegyezte, hogy a Mount Everest déli, nepáli oldalán gyakoribbak a lavinák, ám tudomása szerint még soha nem történt egyszerre ennyi emberéletet követelő hóomlás a hegyen. Legalább tizenegy nepáli hegyi vezető halt meg a tragédiában, amely nepáli tisztségviselők szerint is a legtöbb halálos áldozatot követelő lavinaomlás volt a hegy történetében. A hógörgeteg helyi idő szerint 6 óra 45 perckor zúdult le mintegy 5800 méteres magasságban a Mount Everest nepáli oldalán, azon a területen, amelyet pattogatottkukorica-földnek (popcorn field) becéznek, a Kumbu gleccserhez vezető részen.


A mostani baleset rávilágít azokra a veszélyekre, amelyek a külföldi alpinistákat a csúcs elérésében segítő serpákra (nepáli teherhordókra, hegyi vezetőkre) leselkednek. Több mint háromszáz ember meghalt a Mount Everesten azóta, hogy az új-zélandi Edmund Hillary és serpa hegyi vezetője, Tendzing Norgaj 1953-ban elsőként megmászta azt.

Klein Dávid a SPAR Everesr Expedícióról szólva elmondta, hogy alaptábor-vezetője, Török Edina már sokkal jobban van, a péntek éjszakát még Tingriben tölti, majd szombat reggel visszatér az alaptáborba. Török Edinát csütörtökön kellett visszavinni 5200 méterről a 4200 méteren fekvő településre, mert a magashegyi betegség tünetei jelentkeztek rajta. Klein Dávid szerint társának sem oxigénre, sem speciális gyógykezelésre nem volt szüksége.

17:30
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Öröm és boldogság a MU-nál

David Moyes bejelentette, hogy Wayne Rooney visszatér a csapatba, és a hétvégi, Everton elleni bajnokin pályára lép. Moyesnak és Rooneynak is pikáns meccs lesz, mindkettőjüket erős kötelék fűzi az Evertonhoz. Moyes 2002 és 2013 között volt az Everton edzője, Rooney pedig onnan igazolt át a MU-hoz.

17:41
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Jó lesz vigyáznia a Juventusnak

Az olasz bajnokságot nyolc pont előnnyel vezető Juventus szombat kora este - a húsvét miatt minden meccset szombaton játszanak a fordulóban - a Bolognát fogadja, amely azt a bravúrt mondhatja el, hogy a legutóbbi négy torinói fellépéséből csak egyszer adta meg magát a Juvénak.

17:58
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Újabb magyar készül nyolcezer fölé

Ismét magyar hegymászó indult a világ 14. legmagasabb hegycsúcsára, a 8027 méteres Sisapangmára: a szolnoki Szlankó Zoltán egy nemzetközi csapat tagjaként kelt útra azzal a céllal, hogy alpesi stílusban, oxigénpalack nélkül hódítsa meg a Himalája kínai területen lévő hegyének legmagasabb pontját, a Főcsúcsot (Main Peak). A szolnoki hegymászó pénteken érkezett Katmanduba, ahol az expedíció többi tagja várta. Az amerikai Cleo Weidlich és társai pár nappal korábban érkeztek, és már el is indították a hivatalos ügyintézéseket - közölte az expedíció kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Barabás László emlékeztetett arra, hogy Szlankó Zoltán a harmadik magyar, aki az idei szezonban nyolcezres csúcs megmászására vállalkozik: az aradi Török Zsolt jelenleg az Annapurna 2-es táborában, míg Klein Dávid a Mount Everest alaptáborában tartózkodik. A mostani Sisapangma-expedíció magyar viszonylatban egyedülálló: a Főcsúcson még nem járt magyar állampolgárságú mászó, és a csapat tagjai olyan utat választottak, amelyen magyarok még nem is próbálkoztak. Szlankó Zoltán legutóbb 2011-ben vágott neki a Főcsúcsnak, akkor a 6600 méter magasságban lévő második táborig jutott, társával a kedvezőtlen időjárás miatt kellett visszafordulniuk. Idén eredetileg ketten indultak volna a hegyre az amerikai Cleo Weidlichhel, ám a kínai hatóságok már nem engedélyezik a kéttagú expedíciókat, a csapathoz ezért egy argentin hegyi vezető és további mászók is csatlakoztak.

Szlankóék a normál út helyett a nem túl népszerű "osztrák úton" kísérlik meg a feljutást. Cleo Weidlich már háromszor próbálkozott ezzel, legutóbb 2013-ban, amikor 7800 méterről fordult vissza. Felszerelésének egy részét akkor a hármas táborban hagyta, így ezeket az expedíciónak most nem kell felcipelnie. Az amerikai mászó korábban megsérült, így elképzelhető, hogy igénybe veszi egy teherhordó segítségét. Szlankó Zoltán azonban most is külső segítség nélkül szeretne mászni. A Sisapangma a Föld 14. olyan hegycsúcsa, amely 8000 méter fölé magasodik. A nepáli határtól néhány kilométerre, Tibet déli részén található, olyan területen, amelynek hovatartozása a mai napig vitatott Nepál is Kína között. A hegy neve azt jelenti, tető a füves síkságok fölött.

18:02
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Cibulkova nagy nehezen nyert

Az első helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkova nehezen, három játszmában nyert a szerdai negyeddöntőben a hatodikként rangsorolt kazah Zarina Dijasz ellen a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású, Kuala Lumpur-i női keménypályás tenisztornán.

Eredmények, negyeddöntő:
Cibulkova (szlovák, 1.)-Dijasz (kazah, 6.) 4:6, 6:2, 6:4
Csang Suaj (kínai, 2.)-Linette (lengyel) 6:2, 2:6, 6:1
Vekic (horvát, 7.)- Mayr-Achleitner (osztrák, 4.) 6:4, 7:5
Korábban:
páros, elődöntő:
Babos Tímea, Hao Csing-csan (magyar, tajvani, 1.)-Jarmila Gajdosova, Hszieh Szu-vej (ausztrál, tajvani) 6:3, 6:3

18:16
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

A Real legyőzte a Honvédot

A címvédő Real Madrid kétgólos sikert aratott a háromszoros győztes Budapest Honvéd felett a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna pénteki nyitófordulójában.


Eredmény:
B csoport:
Real Madrid (spanyol)-Budapest Honvéd 2-0
Korábban:
A csoport:
Puskás Akadémia-Panathinaikosz (görög) 2-1

A további program:
szombat:
B csoport: Real Madrid-Melbourne Football Institute (ausztrál) 12.00
A csoport: Puskás Akadémia-Dinamo Zagreb (horvát) 14.15
vasárnap:
A csoport: Panathinaikosz-Dinamo Zagreb 14.00
B csoport: Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute 16.15
hétfő:
az 5. helyért: 11.00
a 3. helyért: 13.15
döntő: Pancho Aréna 19.00

18:22
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Kovács 4. az öttusa vk-n

Kovács Sarolta a negyedik helyen végzett az öttusázók kínai világkupaversenyén, Csengtuban. A pénteki női döntő másik két magyar résztvevője közül Földházi Zsófia tizedik, Alekszejev Tamara pedig - aki megnyerte a lovaglást - 18. lett. Győzött a 2009-ben világbajnok kínai Csen Csien. A 2011-ben vb-ezüstérmes Kovács - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a vívásban 14 ellenfelét győzte le, 21-től viszont kikapott, így a 24. helyről kellett megkezdenie a felkapaszkodást.

A medencében 2:12.66 perces idővel csapott a célba a 200 méteres táv végén, ezzel ebben a számban a harmadik legjobb volt, majd lovaglásban még előrébb, a második helyen végzett, mivel nem hibázott, mindössze időtúllépésért kapott minimális levonást. Jól sikerült neki a lövészetekkel kombinált futás is, 13:23 perces eredménnyel a nyolcadik leggyorsabb volt ebben a számban, ezzel pedig nagy küzdelemben a negyedik helyen ért célba. A tavaly Európa-bajnok Földházi ugyanilyen vívással kezdett, 2:13.90-es úszással ő is az élmezőnyben fejezte be a második tusát, lovaglása és a kombinált száma viszont kicsit gyengébb lett, mint Kovácsé.

Eredmények:
női verseny:
1. Csen Csien (kínai) 1333 pont
2. Oktawia Novacka (lengyel)1300
3. Liang Van-hszia (kínai) 1286
4. Kovács Sarolta 1281 (vívás: 14 győzelem/21 vereség/184 pont, úszás: 2:12.66 perc/302 pont, lovaglás: 298 pont, lövészet-futás: 13:23/497 pont)
...10. Földházi Zsófia 1257 (14/21/184, 2:13.90/299, 286, 13:32/488)
...18. Alekszejev Tamara 1231 (12/23/172, 2:22.45/273, 300, 13:34/486)
Szombaton a férfiak döntőjét rendezik a Pierre de Coubertin öttusaközpontban, többek között három magyarral, Kasza Róberttel, Tibolya Péterrel és Demeter Bencével a 36 fős mezőnyben.

19:30
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Tragédia a West Hamnél

Elhunyt az angol élvonalban szereplő West Ham United daganatos betegségben szenvedő ausztrál futballistája, Dylan Tombides pénteken. A londoni klub 15 éves korában igazolta le a húszesztendősen elhunyt csatárt, akinél 2011-ben diagnosztizáltak hererákot. Tombides egyszer lépett pályára a West Ham United felnőtt csapatában 2012 szeptemberében, a Ligakupában. Idén januárban még játszott az U22-es ausztrál válogatottban az Ázsia-bajnokságon, de márciusban már azt írta twitter-oldalán, hogy 20. születésnapját a kórházban tölti.

19:59
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Ma hét éve lettünk átverve

Tudjuk, hogy nincs önök között, aki nem hallotta, de ez azon kevés performanszok egyike, amik elhangzásuk pillanatában legendássá váltak.

20:10
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Federer fordított és elődöntős

A korábbi világelső Roger Federer szetthátrányból fordítva legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében. A negyedik helyen kiemelt svájci játékos az első játszmát viszonylag simán elvesztette, a másodikat rövidítésben nyerte meg, ezt követően riválisának játéka szétesett, így könnyedén hozta a továbbjutást eldöntő harmadik szettet. Ez volt Federer pályafutásának 950. sikere ATP-tornán, ennél több nyert meccse csak két teniszezőnek van: az amerikai Jimmy Connors 1253, míg a csehszlovákiai születésű amerikai Ivan Lendl 1071 győzelem után vonult vissza.

Eredmények, negyeddöntő:
Federer (svájci, 4.)-Tsonga (francia, 9.) 2:6, 7:6 (8-6), 6:1korábban:
Ferrer (spanyol, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-1), 6:4
Wawrinka (svájci, 3.)-Raonic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 6:2

20:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Veszprémben nyert a Debrecen

Egy góllal győzött vendégként a Debrecen a Veszprém ellen a női kézilabda NB I rájátszásának pénteki mérkőzésén. Az eddigi mindhárom meccsét megnyerő DVSC biztosan vezet a Veszprém előtt az alsóházi négyesben, amelyben még az MTK és az Eger szerepel.

Eredmény, a 9-12. helyért:
Veszprém Barabás-Duna Takarék - DVSC-TVP 25-26 (13-14)

20:39
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Azokhoz a kevesekhez szólunk

akik értik a baseball szabályait. Ők értékelik majd, a többieknek pedig annyit, hogy egy akción belül három támadót kiejteni akkora dolog, hogy ez volt az első az idei szezonban.

20:49
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Üdv az északi oldalról

A Toronto Raptors hangulatos kis videót tett közzé a csapat playoff-szereplése előtt. Nem sikerült rosszul.

21:05
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Még Fehérváron, de vezet a Puskás

a Pécs ellen. A 6. percben Szakály Dénes büntetőből volt eredményes. 

 

21:11
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Kajakkal az óceánon át

Elmondása szerint kajakkal, egyedül szelte át az Atlanti-óceán északi részét egy 67 éves lengyel férfi. Aleksander "Olek" Doba csütörtökön Floridában, Cape Caneveralnél ért partot. Doba 2013. október 5-én vágott neki a veszélyes útnak Olo nevű sárga-fehér kajakján Lisszabonból. Egy ízben meg kellett állnia a Bermuda-szigeteknél, hogy megjavítsa különlegesen kialakított hajóját. A Daytona Beach News-Journal című lap szerint a lengyel férfi kimerülten, de egészségileg jónak mondható állapotban ért célba.

21:34
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a ZTE

Hazai mérkőzését megnyerte a ZTE a Szekszárddal szemben, így egyenlített a női kosárlabda NB I 5-8. helyéért zajló párharcban.

Eredmény:
az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:
ZTE NKK - Atomerőmű KSC Szekszárd 73-63 (24-5, 13-20, 17-17, 19-21)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Később:
elődöntő, 2. mérkőzések:
PINKK Pécsi 424-Aluinvent DVTK Miskolc 18.00
PEAC-PÉCS - Uniqa Euroleasing Sopron 18.30

21:46
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Vezetnek a németek a bridzs vk-n

Az első napi partikat követően a világbajnok német válogatott vezet az olimpiai bajnok magyar csapat ellen a budapesti szenior bridzs világkupán, amelyhez kapcsolódóan szóba került a magyar Eb-rendezés. A '30-as években igen sikeres magyar bridzs második világháború utáni legjobb nemzetközi eredményét érte el 2012-ben - Bárány György csapatkapitány vezetésével - a Dumbovich Miklós, Kovács Mihály, Magyar Péter, Szappanos Géza összeállítású szeniorválogatott Lille-ben megnyerte az olimpiát. Ugyanebben az összeállításban játszik a Gellért Szállóban a magyar csapat a pénteken kezdődött és vasárnapig tartó vk-n a tavaly, Balin világbajnok német válogatott ellen. Az első napi 32 leosztás után 12 ponttal vezetnek a németek, amely akár egy partin belül is ledolgozható.

A versennyel összefüggő sajtótájékoztatón elhangozott, hogy Magyarország két év múlva szívesen rendezne Európa-bajnokságot, amelyen a nyílt verseny mellett női, illetve szeniorküzdelmekre is sor kerülne. A tervhez pozitívan viszonyul az Európai Bridzs Liga. Elnöke, Yves Aubry már szándéknyilatkozatot is adott arra vonatkozóan, hogy a szervezet támogatja a magyar rendezést. Ő, valamint Harsányi József, a német szövetség alelnöke - akitől a mostani összecsapás ötlete származik -, illetve Homonnay Géza, a magyar szövetség elnöke már a lehetséges budapesti helyszíneket is bejárták. A bridzs Eb lebonyolításához olyan létesítményt kell találni, melyben 2000 négyzetméteres egybefüggő tér áll rendelkezésre. A most zajló világkupa fővédnöke az évek óta rendszeresen bridzsező Áder János köztársasági elnök.

A magyar-német összecsapáshoz kapcsolódó érdekesség, hogy a magyar versenybridzs első jelentős sikere éppen Németországhoz köthető. Az 1932-es berlini győzelemről Ottlik Géza író, kiváló bridzsjátékos és világszerte nagyra tartott bridzsszakíró emlékezett meg abban a cikkében, melyet "A magyar bridzs világhegemóniája" címmel írt - kiküldött tudósítóként - a Budapesti Hírlap 1934. június 14e-i számában: "Bajnokságunk annyival inkább értékes, mert először vettünk részt a Liga versenyén. Ez a győzelem fényes betetőzése annak a nemzetközi sikersorozatnak, amely mintegy két évvel ezelőtt megindult. Az első nemzetközi versenyünk Berlinben imponáló győzelmünkkel végződött s akkor kezdtek felfigyelni a magyar bridzssportra" - írta.

21:58
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

A Kaposvár legyőzte a KTE-t

 A Kaposvár tíz ponttal verte a Kecskemétet a férfi kosárlabda NB I középszakaszában, a felsőház pénteki mérkőzésén.

Eredmény:
Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 72-62 (19-15, 20-12, 10-17, 23-18)

22:10
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Vezet a Szolnok a Honvéd ellen

A Szolnok nyerte az első mérkőzést a Honvéd ellen a férfi vízilabda ob I rájátszásának pénteken elrajtolt elődöntőjében. A párharc nyitótalálkozóján a bajnoki alapszakaszgyőztes Tisza-parti gárda magabiztos játékkal, hat góllal bizonyult jobbnak a negyedik helyezett fővárosi alakulatnál. A második meccset szerdán vívják a felek a Kőér utcában 18 órától. A másik elődöntős párban az alapszakasz második és harmadik helyezettje, vagyis az Eger és a Szeged szombaton kezd. A döntőbe jutáshoz három győzelem szükséges.

Eredmény:
elődöntő, 1. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - RacioNet-Honvéd 12-6 (3-1, 2-1, 6-2, 1-2)

22:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Vízumgondok a magyar mászóknál

Váratlan vízumproblémák miatt le kellett mondania eredeti céljáról: a világ 14. legmagasabb hegye, a 8027 méteres Sisapangma főcsúcsának megmászásáról a szolnoki Szlankó Zoltánnal pénteken kiegészült nemzetközi hegymászócsapatnak. Az expedíció tagjai azonban nem fordulnak vissza, új célként a 8516 méter magas Lhoce északi gerincét tűzték ki. Szlankó Zoltán társának, Cleo Weidlich-nak és az expedíció másik két amerikai tagjának Kína nem engedélyezte a belépést, így le kellett mondaniuk a Sisapangma megmászásáról. Barack Obama amerikai elnök nemrég a Fehér Házban fogadta a dalai lámát, amire Kína az amerikai állampolgárok belépésének megnehezítésével válaszolt – közölte az expedíció kommunikációs vezetője az MTI-vel pénteken.

Barabás László elmondta: a nap folyamán telefonon beszélt a jelenleg társaival együtt Nepál fővárosában, Katmanduban tartózkodó Szlankó Zoltánnal, aki arról tájékoztatta: a történtek ellenére nem fordulnak vissza, hanem új célként a nepáli területen fekvő, tehát határátlépést nem igénylő Lhoce északi gerincének megmászását tűzték ki. Ez az eredetinél jóval nehezebb feladatnak ígérkezik, hiszen eddig mindössze négy amerikai mászónak sikerült a csúcsot elérni ezen az útvonalon – fogalmazott a kommunikációs vezető. Jelezte: a csapat hétfőn indul tovább, tehát mindössze ennyi idő marad a felkészülésre. A nemzetközi Lhoce-expedíciót Szlankó és amerikai társa mellett az ugyancsak amerikai John Gray és egy helyi serpa mászó alkotja.

Barabás László emlékeztetett: Szlankó Zoltán a harmadik magyar, aki az idei szezonban egy nyolcezres csúcs megmászására vállalkozik: az aradi Török Zsolt jelenleg az Annapurna 2-es táborában, míg Klein Dávid a Mount Everest alaptáborában tartózkodik. Szlankó Zoltánék is az Everest nepáli alaptáborából indulnak majd a Lhocéra. A Lhoce a Mount Everest, a K2 és a Kancsendzönga után a világ negyedik legmagasabb hegycsúcsa. Magyar hegymászók 2011. május 21-én hódították meg először: akkor Erőss Zsolt és Gál László jutott fel a 8516 méteres magasságba.

22:38
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Djokovics elődöntős Monte Carlóban

A korábbi világelső Novak Djokovic szetthátrányból fordítva legyőzte a spanyol Guillermo Garcia-Lopezt a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

Eredmények, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 2.)-Garcia-Lopez (spanyol) 4:6, 6:3, 6:1
korábban:
Ferrer (spanyol, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-1), 6:4
Wawrinka (svájci, 3.)-Raonic (kanadai, 8.) 7:6 (7-5), 6:2
Federer (svájci, 4.)-Tsonga (francia, 9.) 2:6, 7:6 (8-6), 6:1

22:42
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Döntős a Pécs a nőikosár NBI-ben

A PINKK Pécsi 424 csapata jutott be elsőként a fináléba a női kosárlabda NB I-ben, mivel elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a DVTK-t. A másik ágon még folytatódik a küzdelem, a PEAC-Pécs ugyanis fordulatos összecsapáson egy ponttal nyert a címvédő Sopron ellen, ezzel egyenlített. Ezen a találkozón a vendég Sopron két negyed után 16 ponttal vezetett, a negyedikben viszont már kilencpontos hátrányban is volt. Innen ugyan még visszakapaszkodott és tíz másodperccel a vége előtt visszavette a vezetést, a hazai csapat azonban két büntetővel fordított, az utolsó támadásból pedig már nem született kosár.

Eredmények, elődöntő, 2. mérkőzések:
PINKK Pécsi 424-Aluinvent DVTK Miskolc 70-54 (12-22, 15-4, 22-10, 21-18)
A párharc végeredménye: 2-0 a PINKK Pécsi 424 javára

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron 75-74 (13-29, 15-15, 23-10, 24-20)
A párharc állása: 1-1
A harmadik mérkőzést vasárnap játsszák.

22:53
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Magyar a hátúszók ranglistájának élén

Bernek Péter érte el a legkiemelkedőbb eredményt az úszók Budapest-bajnokságának második napján: a Kőbánya SC versenyzője 200 méter háton 1:56.79 perces idővel nyert, amellyel átvette a vezetést az európai ranglistán, a világrangsorban pedig az ötödik helyre lépett előre. A Kőbánya SC úszói közül mások is jeleskedtek: a pénteki 11 szám közül hatot nyertek. Köztük a 4x100 méteres vegyes vegyesváltót, vagyis a két férfi és két nő alkotta staféták újszerű versenyét, amely első ízben szerepelt a Budapest-bajnokság programjában.

23:03
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Az utolsó meccs a Sóstóiban

A Pécs 1-1-es döntetlent ért el Székesfehérváron a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Puskás Akadémia-Pécs 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Szakály 6. 11-esből, ill. Pölöskey 24.
Kiállítva: Pölöskey 84.

23:19
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Szenved az Atlético Madrid

Vége az első félidőnek az Atlético Madrid-Elche mérkőzésen, egyelőre csak helyzetekig jutott a listavezető Atléti. 

23:34
2014. április 18.
Vágólapra másolva!

Mára ennyi volt

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek