Schumacher reagált, Simpsont eltiltották

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Knézy Jenőt elítélték felesége bántalmazásáért, nyert a Tottenham, a Juve és a Milan is. Elhunyt az egykori válogatott Fradi-kapus, Török Zsolt megérkezett az Annapurnára, Szivós Márton jól van, hamarosan edzésbe áll, Schumacher is reagál a hangokra, szemkontaktusra is képes. Mourinhót többen is támadják, de ő magabiztos a BL-meccs előtt. Kövesse velünk a keddi sporthíreket egész nap. 
10:09
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Knézy Jenő nem lesz ott a vb-n

Kikerült a brazíliai futballvébére utazó kommentátori csapatból Knézy Jenő, akit korábbi felesége bántalmazása miatt felfüggesztett börtönre ítéltek. A részletekről cikkünkben olvashat

10:09
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Keddi élő sportközvetítések

Összejön-e a BL-csoda a Dortmundnak? A keddi élő sportközvetítések a hazai televíziókban.

10:15
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Idegenben nyert a Bilbao

Aritz Aduriz első félidei találataival idegenben is győzni tudott a negyedik helyezett Athletic Bilbao a középmezőnyt erősítő Levante ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Eredmények:
Levante-Athletic Bilbao 1-2 (0-2)
vasárnap játszották:
Sevilla-Espanyol 4-1 (2-0)
Elche-Getafe 1-0 (0-0)
Málaga-Granada 4-1 (2-0)
Real Valladolid-Valencia 0-0
szombaton játszották:
Rayo Vallecano-Celta Vigo 3-0 (1-0)
Real Sociedad-Real Madrid 0-4 (0-1)
FC Barcelona-Real Betis 3-1 (1-0)
Atlético Madrid-Villarreal 1-0 (1-0)
pénteken játszották:
Almería-Osasuna 1-2 (0-2)

10:23
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Milan-győzelem Genovában

Az AC Milan vendégként egy góllal jobbnak bizonyult hétfőn a Genoánál az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának utolsó mérkőzésén. A Milan ezzel 11. a tabellán.

Eredmények:
Genoa-AC Milan 1-2 (0-1)
korábban:
Juventus-Livorno 2-0 (2-0)
vasárnap játszották:
Cagliari-AS Roma 1-3 (0-1)
Atalanta-Sassuolo 0-2 (0-1)
Catania-Torino 1-2 (1-0)
Fiorentina-Udinese 2-1 (1-0)
Lazio-Sampdoria 2-0 (1-0)
Parma-Napoli 1-0 (0-0)
szombaton játszották:
Internazionale-Bologna 2-2 (1-1)
Chievo-Verona 0-1 (0-0)

10:33
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Bedarálta a Sunderlandet a Tottenham

Az első félidőben hátrányba került, de aztán a szünetig egy, a második játékrészben pedig további négy gólt szerzett a Tottenham Hotspur, így magabiztos győzelmet aratott a sereghajtó Sunderland ellen hétfőn az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.


Eredmények:
Tottenham Hotspur-Sunderland 5-1 (1-1)
vasárnap játszották:
Everton-Arsenal 3-0 (2-0)
West Ham United-FC Liverpool 1-2 (1-1)
szombaton játszották:
Chelsea-Stoke City 3-0 (1-0)
Aston Villa-Fulham 1-2 (0-0)
Cardiff City-Crystal Palace 0-3 (0-1)
Hull City-Swansea City 1-0 (1-0)
Newcastle United-Manchester United 0-4 (0-1)
Norwich City-West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Manchester City-Southampton 4-1 (3-1)

10:43
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Brizgalov megint hibátlan

A Minnesota Wild 1-0-ra nyert a Winnipeg Jets otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Ilja Brizgalov, a vendégek Stanley Kupa-győztes, világbajnok kapusa 24 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, és sorozatban második találkozóján nem kapott gólt.


Eredmények:
New Jersey Devils-Calgary Flames 0-1
Winnipeg Jets-Minnesota Wild 0-1
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 0-3

10:55
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Karlovic búcsúzott Houstonban

A 2007-ben győztes horvát Ivo Karlovic két sima szettben, mindössze 55 perc alatt vereséget szenvedett az amerikai Jack Socktól a 474 ezer dollár (103 millió forint) összdíjazású houstoni salakpályás férfi tenisztorna hétfői nyitófordulójában.


Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
 
Sock (amerikai)-Karlovic (horvát, 8.) 6:1, 6:4
Brown (német)-Williams (amerikai) 6:1, 6:2
Gonzalez (kolumbiai)-Bagdatisz (ciprusi) 4:6, 6:2, 6:1
Querrey (amerikai)-Bogomolov (orosz) 6:4, 7:6 (8-6)

11:04
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Elhunyt a Fradi legendás kapusa

87 évesen elhunyt Henni Géza válogatott labdarúgó, kapus, edző. Kiskunhalason kezdte a pályafutását, a helyi MOVE csapatában védett. Kiskunhalasról került a Ferencvárosi TC-hez. Tagja volt az FTC 1948–1949-es bajnokcsapatának, bajnoki ezüstérmet és bronzérmeket is nyert a klubbal. Védett a már ÉDOSZ-nak (Élelmiszeripari Dolgozók Országos Szakszervezete Sport Egyesület) nevezett Fradiban is, majd a Bp. Dózsa csapatában folytatta a pályafutását. Fizikai adottságai és kiváló képességei alapján a legjobb magyar kapusok méltó utódjának ígérkezett. 1956-ban az Egyesült Államokba távozott, ahol egy ideig még játszott, majd befejezte az aktív labdarúgást. 


1948 és 1953 között 16 alkalommal szerepelt a válogatottban. Háromszoros B-válogatott (1946–53), egyszeres Budapest válogatott (1946).1965 és 1967 között az Egyesült Államok labdarúgó válogatottjának szövetségi kapitánya, majd a Houston Stars vezetőedzője volt.  

11:15
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Török Zsolt megérkezett az Annapurnára

Az aradi Török Zsolt által vezetett román hegymászó expedíció megérkezett az Annapurna 4200 méter magasan fekvő alaptáborába. A csapat a Föld tizedik legmagasabb csúcsát, a Himalájában található, 8091 méter magas Annapurnát akarja meghódítani.

Az Annapurnát a K2, a Kancsendzönga, a Nanga Parbat és a Dhaulagiri mellett a világ legveszélyesebb csúcsai közé szokták sorolni az ott életüket vesztett alpinisták száma alapján. A statisztikában a tavalyi balesetek (többek között Erőss Zsolt és Kiss Péter halála) után a Kancsendzönga lépett az élre. Török Zsolt, aki tavaly sikeresen meghódította a 8126 méter magas Nanga Parbatot, idén új csapattal vág neki az Annapurna-expedíciónak, amelynek Cristian Tzecu temesvári fotós, hegymászó, Catalin Neacsu bukaresti hegymászó és George Porancia meteorológus, hegymászó tagja még. Az expedíció előrehaladása a 4BAKANCS hegymászó portálon követhető nyomon.

11:21
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Szivós Márton hamarosan edzésbe áll

A kezdődő szívinfarktussal megműtött Szivós Márton jobban van, és hamarosan elkezdheti az edzéseket. "Sziasztok! Minden rendben, már nem kell az intenzíven lennem, elvileg szerda reggel haza is mehetek. Két hét múlva könnyített edzésekkel megkezdhetem a munkát. Puszi mindenkinek" – posztolta Szivós a Facebook-oldalán.

11:34
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Rudolf és Futács is elhagyta a válogatott edzőtáborrát

Hétfőn reggel kezdetét vette az A-válogatottnál számításba vett itthon játszó labdarúgók telki edzőtáborozása. A napi munka egy megbeszéléssel, majd egy taktikai jellegű feladatokat tartalmazó edzéssel kezdődött, ezt követően Pintér Attila az NB I-es edzőkkel ült le egy megbeszélésre.


A meghívott kerettagok közül Futács Márkó sérülése miatt nem utazott el Telkibe, míg Rudolf Gergely és Szatmári Lóránd megjelent ugyan az MLSZ edzőközpontjában, de egy orvosi vizsgálat után mindketten elhagyták az edzőtábort, és visszamentek klubjukhoz. Helyükre még vasárnap Nagy Gábort hívta meg a kapitány, így a Haladás középpályása első keretedzésén vett részt a csapattal. Kedden zárt kapus gyakorló mérkőzéssel zárul az edzőtáborozás, a válogatott keret tagjai a Vasas ellen próbálhatják ki a hétfőn elsajátított taktikai elemeket.

11:43
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

A Connecticut nyerte az egyetemi kosárlabda-bajnokságot

Közel 80 ezer néző előtt a Connecticut Huskies 60-54-re nyert a Kentucky Wildcats ellen az Egyesült Államok egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságának (NCAA) döntőjében.

A profi liga (NBA) előszobájának is tartott NCAA történetében ez volt a 76. finálé, a Connecticut pedig 2011 után diadalmaskodott újra. A mérkőzés hőse Shabazz Napier volt, aki 22 ponttal segítette csapatát a dallasi fináléban, amelyet 79 238 néző tekintett meg a helyszínen. Napier-t - aki már a 2011-es bajnokcsapatnak is a tagja volt - egyben a négyes döntő legjobbjának is megválasztották.
A Connecticut tavaly nem játszhatott a rájátszásban, miután a szövetség szabálysértés miatt eltiltotta a gárdát a playofftól. A meccs érdekessége volt, hogy a Conncticut hetedik, míg a Kentucky nyolcadik kiemeltként jutott el egészen a döntőig, márpedig korábban soha nem fordult még elő, hogy a két finalista kiemelési száma együttesen (15) ilyen magas legyen.

12:01
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Schumacher reagál a hangokra

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a december végi síbalesete óta a grenoble-i Egyetemi Kórházban fekvő Michael Schumacher állapota folyamatosan javul, már reagál a hangokra és szemkontaktust is fel tud venni.


Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint először jobb szemével kezdte követni a mozgásokat, majd a bal is reagálni kezdett a különböző ingerekre. Mindezt azután közölték, hogy menedzsere, Sabine Kehm közleményben tudatta: jól halad Schumacher ébresztése, és egyre több biztató jelet mutat.


Az olasz lap arról is említést tesz, hogy Felipe Massa, Schumacher korábbi csapattársának elmondása szerint hangokra is reagál a német expilóta. Massa rendszeresen látogatja barátját a kórházban, és állítása szerint a német abba az irányba próbál nézni, amerről a hangokat hallja. "Tudom, hogy így van, és ettől nagyon boldog vagyok. Imádkozom érte minden nap, és bízom benne, hogy hmarosan még ennél is jobb hírek érkeznek róla" - mondta Massa. 

12:15
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Toni Krooson megy a harc

Toni Kroos jelenleg a Bayern München játékosa, de szerződése 2015-ben lejár, és akkor ingyen igazolhatóvá válik. A kialakult helyzet hatalmas harcot indított el: David Moyes, a Manchester United menedzsere mindenképpen szeretné megszerezni a középpályást, és nem sajnál 40 millió fontos klubrekordot jelentő összeget ajánlani a játékosért. Karl-Heinz Rummenigge, a németek klubelnöke viszont magabiztos, szerinte Kroos a bajorok játékosa marad, és egyáltalán nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy a középpályás még nem hosszabbította meg a szerződését. Marouane Fellaini és Juan Mata után Kroos lehet a harmadik középpályás, akit Moyes megszerez csapatának.  

12:25
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Wenger senkinek sem beszél a jövőjéről

Arséne Wengernek a szezon végén lejár a szerződése az Arsenalnál, de egyelőre még a saját edzői stábjának sem beszélt a lehetséges folytatásról. A helyzet azért is érdekes, mert az Arsenalnál kialakult klubgyakorlat szerint a segítők szerződése is mindig Wengerhez igazodva, tehát jelenleg ők sem tudják, mi lesz a sorsuk jövőre. Wenger döntése azon is múlhat, hogy megszerzik-e az indulási jogot a Bajnokok Ligája selejtezőiben, ehhez a negyedik helyen kell végezniük a PL-ben. A bajnokság mellett az FA-kupa megszerzésére van még reménye a klubnak, amely hosszú évek óta nem nyert egy trófeát sem. 

12:35
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Jay Rodriguez nem megy a vb-re

Az angol válogatott és a Southampton támadója, Jay Rodriguez súlyos térdsérülést szenvedett a Tottenham elleni PL-mérkőzésen, és emiatt hathónapos kihagyásra kényszerül. A válogatottban is számításba vett játékos így biztosan kihagyja a brazíliai vébét. 

12:47
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Mourinho biztos a továbbjutásban

José Mourinho magabiztosan nyilatkozott PSG elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt. Csapata 3-1-es vereséget szenvedett Párizsban a PSG ellen, de a Chelsea menedszere bízik a csapatában. 

"Hiszek benne, hogy bejutunk a legjobb négy közé, és így vannak ezzel a játékosaim is. Ez most a legfontosabb dolog. Ha engem kérdeznek, szerintem meg fogjuk nyerni a keddi meccset. Győzni fogunk, és a párharc végén a mi nevünk mellett lesz majd a több rúgott gól" - nyilatkozta Mourinho, aki a Porto, a Chelsea, az Internazionale és a Real Madrid edzőjeként sem veszített BL-negyeddöntős párharcot. 
 

12:57
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Benedek Tibor csapatot hirdetett

Kijelölte csapatát Benedek Tibor a jövő keddi (április 15-i) Világliga-selejtezőre, amelyet Pécsett játszunk a horvát válogatott ellen. Hat világbajnokunk nincs nevezve, de a cél így is a győzelem. 

A csapat:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok),
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

"Hárai és Gór-Nagy a sérülése miatt fog hiányozni, Szivós Marci története ismert, Varga Dani és Varga Dénes a Jadranska Liga négyes döntőjében szerepel a hétvégén, s Nagy Viktor is pihenőt kapott. A csapat vasárnap találkozik, este már Pécsen edz, hétfőn két újabb edzésen gyakorolunk és a meccs napján, kedden délelőtt is lesz még egy átmozgató edzés. Az elvárás az, hogy szoros meccset játsszunk és ezen belül, akár ötméteresekkel is, győzzünk. Egyúttal ez egy bizonyítási lehetőség, sok játékos mutathatja meg, hogy helye van a nyári keretben. Ezen kívül már csak a bajnoki rájátszás meccsein lesz erre módjuk. Bármennyire is nem tűnik fontosnak ez a találkozó, hiszen a Világliga-csoportot már megnyertük, úgy gondolom, azoknak, akik most a helyükért küzdenek, életük eddigi egyik legfontosabb meccse kell, hogy legyen" - nyilatkozta Benedek a VLV-nek.  

13:11
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Folytatódhat a Sao Pauló-i stadion építése

A munkaügyi minisztérium hétfőn engedélyt adott, hogy folytassák a munkát a nyári labdarúgó-világbajnokságra épülő Sao Pauló-i stadionnak azon a részén, ahol egy munkás másfél hete életét vesztette.

A tárca múlt hétfőn utasította a szervezőket arra, hogy állítsák le a munkát, amíg a kivitelező cég nem áll elő biztonsági garanciákkal. Az elhunyt munkás, aki székeket szerelt fel, nagy magasságból zuhant le. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia. Az Itaquerao Stadionban mintegy húszezer széket helyeznek el a kapuk mögötti ideiglenes lelátórészre, amivel csaknem hetvenezresre nő a létesítmény befogadóképessége. 


A minisztérium munkatársa hétfőn ellenőrizte a helyszínt, s jelezte hogy ott, ahol a tragédia történt, azaz a déli oldalon, megtették a szükséges intézkedéseket, így engedélyt adott a munka folytatására. Ugyanakkor még mindig nem folyhat tovább mindenhol az építkezés, mivel a stadion északi részén előbb védőhálót kell felszerelnie a kivitelező vállalatnak. A brazíliai vb-stadionépítések halálos áldozatainak száma a legutóbbi esettel hétre emelkedett. A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével.

13:25
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

A vb miatt kritizálják Neymart

Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: a világbajnokság közelsége magyarázza, hogy a spanyol sajtóban gyakran kritizálják Neymart. "Neymar esete nagyon egyszerű, csak azok nem látják, hogy mi történik, akik behunyják a szemüket" - idézte a Globo internetes kiadása a trénert, aki a portugál nyelvről tartott lisszaboni konferencián érintette ezt a témát.


"Neymart azért kritizálja nagyon gyakran a spanyol sajtó, mert a világbajnokságra tekintve érdeke fűződik ehhez. Nevezetesen ahhoz, hogy ne nagyon emelje ki" - utalt arra, hogy a spanyolok számára nem lenne szerencsés dicsérni a fiatal brazil támadót, mert ezzel is csak az önbizalmát növelik.

"Tudjuk, hogy jó játékos, egy bajnok. Meghatározó volt a szerepe a Real Madrid, az Espanyol és a legutóbbi meccsen, az Atlético ellen is. Kimozdítja csapatát az állójátékból. Ha úgy tekintünk rá, mint a világ legjobb labdarúgójára, akkor ezt a minősítést megérdemli, mert nagyon jól futballozik" - tette hozzá Scolari.
 

13:40
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Menesztették Dzsudzsákék edzőjét

Menesztették Dan Petrescut a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva vezetőedzői posztjáról. A fővárosi klub kedden Twitter-oldalán közölte, hogy megvált a román szakembertől, arról azonban nem számolt be, hogy ki lesz az utódja.


A Dinamo az Európa Liga-indulást érő negyedik helyen áll az orosz bajnokságban, vasárnap azonban 4-0-s vereséget szenvedett a sereghajtó Anzsi Mahacskala otthonában. Petrescut valószínűleg Sztanyiszlav Csercseszov, az Amkar Perm mostani vezetőedzője váltja. A korábbi válogatott kapus megerősítette, hogy egy tárgyaláson már túl van a Dinamo Moszkva vezetőivel.

14:02
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Cruyff kritizálja Mourinhót

Johan Cruyff, a Barcelona és a holland válogatott egykori sztárja, a katalán klubmodell megalkotója hevesen kritizálta José Mourinhót, a Chelsea edzőjét. 

"Mindig ugyanaz a műsor megy. Ha jól mennek a dolgok, akkor az az ő érdeme, de ha nem, akkor a játékosait kezdi szapulni. A Real Madridnál is emiatt veszítette el az öltözőt, és várhatóan ez fog történni a Chelsea-nél is. A legnagyobb gond az, hogy mindent az eredményeknek rendel alá, más nem érdekli, emiatt a legjobb játékosait is képes feláldozni, ami rövidtávú gondolkodásra utal" - mondta Cruyff a kedd esti BL-negyeddöntők kapcsán. 

14:19
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Szurkolói buszt indít a Veszprém Párizsba

Megfelelő létszám esetén szurkolói buszt indít az MKB-MVM Veszprém a PSG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre. A részvételi díj: 43.000 Ft + belépő. További részletek a klub honlapján olvashatóak. 

14:28
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Ibra nélkül is nyerhet a PSG

Ezequiel Lavezzi, a PSG támadója szerint a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül is jó esélyük van a győzelemre a Chelsea elleni BL-negyeddöntőben, amelynek első mérkőzését 3-1-re nyerte a francia csapat. 

"Szerintem Zlatan a világ legjobb játékosa, hiányozni fog nekünk, mert ő a nagy meccseket is képes eldönteni. Most ugyanakkor egy kicsit könnyebb dolgunk lesz, mert a Chelsea szeret kontrázni, de a hátrányuk miatt fel kell adni azt a harcmodorukat. Nekünk ezt kell kihasználnunk, biztosan mondhatom, hogy nem bekkelni megyünk Londonba" - nyilatkozta a mérkőzés kapcsán az argentin csatár.

14:35
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Német mentalitás kell a horvátoknak

Niko Kovac, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a németek győztes mentalitását szeretné ötvözni a horvátokra jellemző temperamentumos hozzáállással a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A 42 éves Kovac tagja volt a horvátok 1990-es évekbeli aranygenerációjának, és az 1998-as vb-n bronzérmes csapatnak. A kiváló középpályás Németországban született, ott is nőtt fel, és játékoskarrierje nagy részét is a Bundesligában töltötte. Futballozott többek között a Hertha BSC-ben és a Bayern Münchenben is. A szakember most kapitányként azt szeretné, ha sikerülne a német professzionalitást átültetnie a nemzeti válogatottba.


"Akkor tudunk igazán jó csapat lenni, amikor szenvedélyes hozzáállásunkat hidegvérrel tudjuk ötvözni a kulcsfontosságú pillanatokban" - fogalmazott Kovac, aki októberben, a vb-selejtezők végén vette át az együttes vezetését, és irányításával novemberben sikerrel vívta meg az izlandiak elleni pótselejtezőt a válogatott.


A horvát csapat Brazíliával, illetve Kamerunnal és Mexikóval van azonos csoportban a világbajnokságon, amelynek nyitómérkőzésén a házigazdák együttesével csap majd össze. "Nyilvánvalóan a brazilok a csoport favoritjai, de a második helyért óriási lesz a harc" - mondta a szakember hozzátéve, hogy már amikor elvállalta a kapitányi posztot, tudta, élete legkeményebb hetei várnak rá Brazíliában, mert Horvátországban óriásiak a várakozások a válogatott vb-szereplését illetően.

14:45
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Gyémántot készítettek Pelé hajából

A világhírű brazil labdarúgó, Pelé hajából készített gyémántot vásárolhatnak a rajongók és gyűjtők, a bevétel egy részét jótékonysági célokra fordítják.


A brazíliai futball-világbajnokság előtt két hónappal piacra dobott szuvenír úgy készül, hogy a Pelé hajából kivont szénmolekulákat nagy nyomás alatt, magas hőmérsékleten gyémánttá alakítják. A természetes körülmények között bányászottal azonos tulajdonságú drágaköveket számozott díszdobozban árusítják, amelyen Pelé gólt lövő alakja is szerepel. Összesen 1283 gyémántot készítettek, Pelé minden gólja után egyet. A félkarátos változat 7500 dollárba (1,66 millió forint) kerül, de létezik 0,7 és 1 karátos verzió is. A különleges példányokat elárverezik. A ritkaságokat maga Pelé mutatta be Sao Paulóban hétfőn. Bejelentették azt is, hogy a gyémántokból származó bevétel egy részét egy gyermekbetegségeket kutató klinikának adományozzák. A 73 éves Pelét - eredeti nevén Edson Arantes do Nascimento - sokan minden idők legnagyobb futballistájának tartják.

14:53
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Háromnaposra bővül a CET

Háromnaposra bővül Magyarország legjelentősebb nemzetközi országúti kerékpáros versenye, a Central European Tour, amelyet idén július 25. és 27. között rendeznek meg.


Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mezőny az első napon Kassáról Miskolcra (122 km), a másodikon Szerencsről Ibrányra (136 km), a harmadikon pedig Isaszegről Budapestre (127 km) teker. A befutó ezúttal is a pesti rakparton lesz. Az eseményre 15 nemzet 25 csapatának 150 versenyzőjét várják. Az elnök azt is bejelentette, hogy a Central European Tour nagykövete 2014-ben is az üzbég Dzsamolidin Abduzsaparov lesz, aki pályafutása során mindhárom nagy körversenyen - Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana - kiérdemelte a leggyorsabb sprinternek járó zöld trikót.

15:03
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Roberto Carlost egy magyar csatár érdekli

A Fanatik nevű török napilap azt írja, hogy a Sivasspor érdeklődik a Diósgyőr csatára, Futács Márkó iránt. Az ügy részleteiről cikkünkben olvashat

15:27
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Nagy Nikoletta 196 kilót emelt

A női 63 kilogrammos kategória B csoportjában Nagy Nikoletta 196 kilóval a második legjobb eredményt produkálta összetettben a Tel-Avivban zajló súlyemelő Európa-bajnokságon. Az ózdiak korábbi Európa-bajnoki ezüstérmesének kilenc ellenfele volt, és szakításban 88, lökésben pedig 108 kilogrammig jutott. Hogy eredményei mit érnek a teljes rangsorban, arra csak a kategória 10 versenyzőt felvonultató A csoportjának délutáni küzdelmei végeztével derül fény.

Nagy Nikolettától ezúttal nem várt el dobogós helyezést a szakvezetés, mivel tavalyi térdműtétje és a féléves kihagyás után a mostani Eb-ig nem érte utol önmagát. A 29 éves versenyző a 2012-es antalyai Eb-n 210 kilogrammal végzett összetettben a második helyen, s akkor ugyancsak ezüstérmet ért számára szakításban a 94, lökésben pedig a 116 kilogramm.

15:35
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Szivóssal reklámozzák a nagy pólómeccset

Véletlen, de szimbolikussá vált: Szivós Márton fotója díszíti a jövő keddi magyar-horvát Világliga-selejtező plakátját - írja a vlv.hu.

Forrás: PSN
15:52
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Ingyen motorozhatnak a magyar fiatalok

Története során először tud ingyenes tesztlehetőséget biztosítani a Magyar Motorsport Szövetség a gyorsaságimotoros utánpótlás-bajnokságban szereplő versenyzőknek egy támogató segítségének köszönhetően. A szakág történetében először az elmúlt év végén készült középtávú utánpótlás-nevelési terv, s a rendszerhez egy hároméves együttműködési megállapodás keretein belül a szlovák szövetség is csatlakozott. Várhatóan a csehek, a szlovének és a románok is társulnak majd a magyar szisztémához.

Fekete János, a MAMS gyorsasági szakágvezetője azt mondta, a program fő célja, hogy átszoktassák a fiatal pilótákat a négyütemű motorokkal való versenyzésre, mert a világ motorsportjából a kétütemű motorok már kiszorultak. Az utánpótlás-bajnokság történetének első tesztjére Kecskeméten kerül sor szombaton.

16:09
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Hogy lesz ebből olimpia Rióban?

 

A nyári olimpiai sportágak szövetségének (ASOIF) vezetője szerint komoly aggodalmakra adnak okot a 2016-os riói játékok előkészületeinél tapasztalható csúszások. A 28 sportágat tömörítő szervezet első embere, Francesco Ricci Bitti az amerikai hírügynökségnek azt mondta, azonnali beavatkozásra van szükség, mert a munkálatok üteme több létesítmény esetében is messze elmarad a tervezettől, s ha továbbra is így haladnak a dolgok, fel kell készülni lehetséges új helyszínek kijelölésére.

Az olasz sportvezető - aki a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnöke és tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) riói játékokat koordináló testületének - úgy gondolja, az egyik legnagyobb probléma, hogy a brazil kormány nem támogatja megfelelően az olimpiai projektet, a szervezőbizottság pedig nem tud hatni a politikai vezetésre.

16:25
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Barátságos meccs helyett tömegbunyó

A New York-i rendőrök-tűzoltók barátságos, jótékonysági jégkorongmeccse a legkevésbé sem volt barátságos. A magasztos eszmék háttérbe szorultak miközben New York legbátrabb közszolgái péppé verték egymást a jégen. A videót cikkünkben nézheti meg.

16:38
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Veszélyben Ian Thorpe karja

Az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál úszó, Ian Thorpe vállát a közelmúltban harmadszor is meg kellett operálni, ám a műtétet követően a seb elfertőződött. Az ausztrál sajtó úgy tudja, hogy intenzív osztályon kezelik a sportolót, ám a sportoló ügynöke, James Erskine szerint erről nincs szó, csupán erős antibiotikum-kúrának vetik alá. A helyzet súlyosságát illetően is megoszlanak a vélemények, de az ausztrál Hetes csatorna beszámolója szerint még az is elképzelhető, hogy Thorpe a jövőben nem lesz képes használni a bal karját. Az úszót depresszió is gyötri, 2014 januárjában orvosi segítséget is kért, miután antidepresszánsok és a vállsérülésére szedett antibiotikumok hatása alatt zavart állapotban találták rá a szülők sydneyi otthona közelében.

16:58
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Kassai vezeti a Valencia-Baselt

Kassai Viktor vezeti a Valencia-Basel párharc csütörtöki visszavágóját a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapjának beszámolója szerint a magyar játékvezető segítője Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Szabó Sándor és Kispál Tamás lesz. Az első mérkőzést a svájci alakulat nyerte 3-0-ra.

17:15
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Megverte a Vasast a válogatott

Pintér Attila minden kerettagnak lehetőséget adott a Vasas elleni meccsen. Az A-válogatott kereténél számításba vett itthon játszó labdarúgóknak tartott kétnapos összetartás zárásaként Pintér Attila együttese kedden délelőtt a Vasassal játszott gyakorló mérkőzést. A szövetségi kapitány 23 játékost szerepeltetett az edzőmeccsen, amelyet a válogatott 3-0-ra nyert meg, Kalmár Zsolt egy, Nikolics Nemanja két gólt szerzett.

"A részletes elemzésre a meccs videófelvételének visszanézése után kerül sor, de az biztos, hogy a mérkőzés elérte azt a célt, amit szántunk neki" - mondta a táborzárás után Pintér Attila. - Olyan játékosokat is megnézhettem, akiket meccskörülmények között eddig nem tudtam kipróbálni. Igyekeztünk kijavítani a finnek elleni meccs hibáit, az edzéseken előkerülő hiányosságokat, és élesben is kipróbálni az edzésen begyakorolt taktikai elemeket. Gratulálok a Vasasnak, jó felfogású, sokra hivatott fiatal csapata van, akik bátor játékot mutattak, remek edzőpartnerek voltak. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!"

A-válogatott keret - Vasas 3-0
A-válogatott keret: Balogh János (Verpecz István, 33., Rózsa Dániel, 66.) - Szolnoki Roland (Lázár Pál, 52.), Lipták Zoltán (Guzmics Richárd, 52.), Juhász Roland (Zsidai László, 52.), Korhut Mihály (Szabó János, 52.) - Pátkai Máté (Lang Ádám, 80.), Sándor György (Kovács István, 52.), Kalmár Zsolt (Lang Ádám, 40., Fiola Attila, 60.) - Gyurcsó Ádám (Gosztonyi András, 52.), Nikolics Nemanja (Radó András, 52.), Varga Roland (Nagy Gábor, 52.)

17:33
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Chile nem hibázhat a vb-n

Erős kerettel készül a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra a chilei válogatott, amely a címvédő spanyolokkal, a legutóbb ezüstérmes hollandokkal, valamint az ausztrálokkal csap majd össze a csoportkörben.


"Nem hibázhatunk, mert a riválisainkat ismerve egyértelmű, hogy ez egy erős négyes" - nyilatkozta Jorge Sampaoli, a chileiek szövetségi kapitánya. A dél-amerikai gárda ugyanakkor bízhat sztárjátékosaiban, a Juventusban szereplő Arturo Vidalban, valamint az FC Barcelonában futballozó Alexis Sanchezben, ugyanis vezetésükkel a csapat a közelmúltban figyelemreméltó eredményeket ért el.


Chile a selejtezőben a harmadik helyen végzett, barátságos meccsen döntetlent játszott Spanyolországgal, legyőzte Angliát, és tavaly 15-ből csupán két találkozón szenvedett vereséget.
Márciusban 1-0-ra kapott ki a németektől, de Sampaoli akkor azt mondta, bárkivel fel tudják venni a harcot, ha úgy játszanak, mint azon a meccsen, melyen egyébként több nagy helyzetet kidolgoztak.
Chile az 1962-es, hazai rendezésű vb-n bronzérmes volt, a 2010-es tornán a nyolcaddöntőig jutott. Akkor a legjobb 16 között a brazilok állították meg őket, s ha most túljutnak a csoportkörön, ismét találkozhatnak az ezúttal rendező, ötszörös vb-győztessel.
"A sorsolás kétségkívül nem kedvező a számunka" - mondta erről Sergio Jadue, a chilei szövetség elnöke.

17:45
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Destrót a videó buktatta le

Hárommeccses eltiltást kapott Mattia Destro, a Roma olasz válogatott labdarúgója, amiért a hétvégi Cagliari–Roma (1–3) olasz bajnokin megütötte Davide Astorit, és ezt a büntetést fejelik meg még egy mérkőzéssel az összegyűjtött sárga lapjai miatt. Az ütést a mérkőzés játékvezetője a helyszínen nem vette észre.

18:02
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Még mindig van jegy a Final Fourra

Szerdán indul a május 3-4-i női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjére a jegyértékesítés újabb, utolsó szakasza. A címvédő, házigazda Győri Audi ETO KC keddi közleménye szerint a 10 ezer jegy nagy része már elkelt, az utolsó értékesítési hullámban a BL hivatalos internetes oldalán, a www.ehfFINAL4.com-on lehet belépőt vásárolni. A jegyárak 9 900 forinttól 34 990 forintig terjednek. A belépők továbbra is a teljes hétvégére szólnak.

A Papp László Sportarénában május 3-án az elődöntőket rendezik. A Győr 15 órakor a dán Midtjyllanddal, 17.30-kor pedig a montenegrói Buducnost Podgorica a macedón Vardar Szkopjéval találkozik. Másnap 14.30-kor kezdődik a bronzmérkőzés, a finálé pedig 17 órakor.

18:20
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Klose négy hétre kidőlt

Combizomsérülése miatt körülbelül négy hétig nem játszhat Miroslav Klose, a Lazio német válogatott labdarúgója. A 35 éves támadó kihagyta csapata vasárnapi, Sampdoria elleni bajnokiját, és hétfőn, Münchenben megvizsgáltatta fájós bal combját. A diagnózis szerint húzódással bajlódik, így két hónappal a nyári, brazíliai világbajnokság előtt a hátralévő hat bajnoki meccsből legalább négyet kénytelen lesz kihagyni. Klose a mostani idényben többször is kidőlt kisebb sérüléssel.

 

18:51
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Az első kalapban a magyarok

Az első kalapból húzzák ki a magyar férfikézilabda-válogatottat a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki, varsói sorsolásán. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 2016 januárjában sorra kerülő tornára a hét selejtezőcsoport első két-két helyezettje, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki. A rendező Lengyelország automatikusan Eb-résztvevő. A selejtezők első fordulójára idén októberben kerül sor.

A 2016-os férfi Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelése:
1. kalap: Dánia, Spanyolország, Horvátország, Franciaország, Szerbia, MAGYARORSZÁG, Szlovénia
2. kalap: Izland, Németország, Macedónia, Oroszország, Svédország, Fehéroroszország, Norvégia
3. kalap: Ausztria, Csehország, Montenegró, Szlovákia, Litvánia, Portugália, Hollandia
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Izrael, Lettország, Svájc, Ukrajna, Törökország, Finnország

19:01
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Megvan az Újpest új hokiedzője

Megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Újpest jégkorongcsapata, amelyet 2014-15-ben Szilassy Zoltán irányít majd. A részletekről itt olvashat.

19:09
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Csercseszov ül le a Dinamo-kispadra

Ahogy várni lehetett, Dan Petrescu menesztése után az Amkar Perm eddigi trénere, Sztanyiszlav Csercseszov lett a Dinamo Moszkva edzője.

19:31
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Két kerékről négy kerékre

A britek hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpárosa, Chris Hoy a jövőben autóversenyzőként szerepel. A bringázástól tavaly visszavonult 38 esztendős sportember célja, hogy 2016-ban már a híres Le Mans-i 24 órás autóversenyen indulhasson. Előtte azonban kisebb viadalokon méretteti meg magát: először, idén a brit túraautó-bajnokság futamain szerepel egy Nissannal.

19:50
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Húsvétvasárnap kezd a Szeged

Április 20-án, húsvétvasárnap magyar idő szerint 18 órakor lép pályára a Pick Szeged a portugál Sporting otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első összecsapásán. A Tisza-parti klub honlapján olvasható, hogy a lisszaboniak elleni visszavágóra április 27-én, 19.15 órakor kerül sor Szegeden. A párharc győztese vehet részt a május 17-18-i berlini négyes döntőben.

20:09
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Djokovicék, a megmentők

Februárban hazai környezetben szenvedett 3-2-es vereséget szerb válogatott, amely a Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjic összeállításban nem tudta megállítani a Stanislas Wawrinkával és Roger Federerrel felálló svájciakat. Kedden sorsoltak a Világcsoportban maradásért rendezendő playoffra, Szerbia Indiában lép majd pályára, de Bogdan Obradovic szövetségi kapitány reméli, hogy akkor már számíthat legjobbjaira.

Novak Djokovic pihenés (és síelés), Janko Tipszarevic sérülés, míg Viktor Troicki eltiltás miatt nem játszhatott két hónapja. „Jano és Novak is jelezte, szeretnének visszatérni a válogatottba” - mondta Obradovic.

A Világcsoport playoff-párosítása:
India - Szerbia
Brazília - Spanyolország
Kanada - Kolumbia
Izrael - Argentína
Ausztrália - Üzbegisztán
Egyesült Államok - Szlovákia
Hollandia - Horvátország
Ukrajna - Belgium

20:44
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Simpsont elmeszelték

Doppingvétség miatt másfél éves eltiltással sújtották Sherone Simpson olimpiai bajnok jamaicai vágtázót. A 2004-es athéni játékokon a 4x100-as női váltóval aranyérmes atléta szervezetében a tavaly júniusi országos bajnokságon bukkantak tiltott teljesítményfokozó szerre az ellenőrök. A 29 éves Simpson azzal védekezett, hogy kanadai edzőjétől kapta a lebukását okozó táplálékkiegészítőt, és hogy az összetevők között nem talált olyat, amelyik szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) listáján.

Ugyancsak a júniusi válogatón szolgáltatott pozitív mintát Allison Randall, aki országos csúcstartó női diszkoszvetésben. A 25 esztendős versenyző - akinek a szervezetében vízhajtót találtak - kétéves eltiltást kapott.

20:52
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

750 ezerbe került az Újpest-FTC rangadó

A két klubot összesen 750 ezer forintra büntette meg a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén a pénteken rendezett Újpest-Ferencváros bajnoki rangadó kapcsán. A testület rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 450 ezer, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint a bírságok közötti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.

21:03
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Itt a vb-dal

Íme a focivébé hivatalos dala, a We are one. Aki előadja: Jennifer Lopez és Pitbull.

21:16
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Di María, Ronaldo

Real Madrid-féle statisztikák a Dortmund-meccs előtt. A legtöbb BL-gólt Cristiano Ronaldo lőtte idén, a legtöbb gólpasszt Angel di María adta.

21:20
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Mégis olasz lett a Leeds United

Bár az angol futball-liga (FL) két hete nem járult hozzá az üzlethez, mégis Massimo Cellino lett a második vonalban szereplő Leeds United többségi tulajdonosa. Az olasz üzletember - a Cagliari elnöke - a múlt hónapban állapodott meg 75 százaléknyi részesedés megvásárlásáról, de a tranzakciót az FL nem hagyta jóvá, mivel egy olasz bíróság adóelkerülés miatt márciusban 600 ezer euróra büntette Cellinót. A szardíniai klub tulajdonosát azért marasztalták el, mert Amerikában vásárolt jachtja után, melyet Olaszországba vitt, nem fizetett adót. Angliában viszont elmarasztaló bírósági ítélettel senki sem lehet igazgatója egyetlen klubnak sem, s 30 százaléknál nagyobb tulajdonrésszel sem rendelkezhet benne.

Cellino sikeresen megfellebbezte az FL döntését, így már nem maradt akadálya annak, hogy családjának egyik cége, az Eleonora Sport Ltd. kedden többségi tulajdonhoz jusson. A Leeds fennmaradó 25 százaléka egy bahreini befektető kezében van.

21:32
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Hol a legjobb bérletet venni?

Mármint melyik Premier League-csapat bérletese láthatja a legolcsóbban a gólokat? A BBC zseniális statisztikája.

21:40
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Simázott a bajnok Veszprém

A címvédő Veszprém férfikézilabda-csapata könnyedén, 38-26-ra legyőzte a vendég Balatonfüredet az NB I elődöntőjének első mérkőzésén. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart. A következő találkozót április 22-én Balatonfüreden rendezik. A másik NB I-es elődöntős ágon a Szeged a Csurgó-Tatabánya párharc győztesével találkozik majd. Jelenleg a Csurgó 1-0-ra vezet, a második felvonás szerdán lesz Tatabányán.

21:55
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Pécsi siker a ZTE ellen

A Pécs 12 ponttal legyőzte a vendég ZTE-t kedden a férfi kosárlabda NB I középszakaszának alsóházában.

Eredmény:
Pécsi VSK-Pannonpower - Zalakerámia-ZTE KK 83-71 (33-9, 14-22, 21-21, 15-19)

22:00
2014. április 8.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, kövesse szerdán is a sporthírözönt!