Benteke nyolc, Ibra egy hónapig nem játszhat

Vágólapra másolva!
vitorlázás Aranysekli Adria Kupa
Cikkünk folyamatosan frissül
A FIFA főtitkára szerint rengeteg tennivaló van még a brazil vb-stadionokban, Wayne Rooney azt mondja, nem akarta kiállítatni a Bayern manchesteri gólszerzőjét, Bastian Schweinsteigert. A csütörtöki sporthírek percről percre.
13:09
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Rájátszásban a 2012-es NHL-bajnok

A 2012-es Stanley-kupa-győztes Los Angeles Kings bejutott az NHL rájátszásába, miután a szerdai játéknapon 4-0-ra legyőzte a vendég Phoenix Coyotes alakulatát. A playoffért küzdő csapatok közül fontos két pontot gyűjtött be a Detroit Red Wings, amely az előző idényben finalista Boston Bruinst győzte le. Az Ottawa Senators ugyanakkor fájó vereséget szenvedett a New York Islanderstől, és így minimálisra csökkent továbbjutási esélye.

eredmények:
Ottawa Senators - New York Islanders 1-2
Detroit Red Wings - Boston Bruins 3-2
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 3-2
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 4-0

13:12
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Ki állítja meg a San Antoniót?

A San Antonio Spurs sorozatban 19. győzelmét aratta az NBA-ben, miután a szerdai játéknapon könnyedén verte a vendég Golden State Warriorst. A Washington Wizards szintén simán nyert a Boston Celtics ellen, és ezzel 2008 után először bejutott a rájátszásba.

eredmények:
Indiana Pacers - Detroit Pistons 101-94
New York Knicks - Brooklyn Nets 110-81
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 98-119
Philadelphia 76ers - Charlotte Bobcats 93-123
Toronto Raptors - Houston Rockets 107-103
Washington Wizards - Boston Celtics 118-92
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 92-105
Miami Heat - Milwaukee Bucks 96-77
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 102-88
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 111-90
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 137-107
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 108-112
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 107-102

13:22
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Rooney magyarázkodik

Bastian Schweinsteiger nem játszhat a Bayern München-Manchester United BL-negyeddöntő visszavágóján, miután a 90. percben a második sárga lappal kiállította a bíró. Schweinsteiger a második sárgát egy becsúszás miatt kapta, amely után azért reklamált, mert szerinte nem találta el Wayne Rooneyt, a MU csatára azonban feldobta magát.

"Meg is sérülhettem volna a becsúszásnál, a bíró pedig úgy döntött, hogy sárga lapot ad a megmozdulás miatt, úgyhogy a kiállítás nem rajtam múlt. Nem az volt a célom, hogy megpróbáljam őt kiállítatni. Csak a testi épségem védtem, a többi a bírón múlt" - nyilatkozta Rooney.

Az esetet itt nézheti meg:

13:28
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Két vb-stadion nagyon rosszul áll

Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint egyelőre nem lehet megnyugodni, mert több stadion nincs még kész a június 12-én rajtoló brazíliai világbajnokságra; közben az egyik helyszínen - az építkezés miatt fél ház előtt - már mérkőzést rendeztek.

Valcke jelenleg Johannesburgban tartózkodik a FIFA és az afrikai szövetség közös konferenciáján, és ott mondta el, hogy például a nyitómeccsnek otthont adó Sao Pauló-i stadionban - ahol a múlt szombaton egy munkás életét vesztette -, illetve a Porto Alegre-i létesítményben több munka van még hátra, mint a másik tíz arénában összesen.

"Összefoglalva: még nem vagyunk készen!" - mondta a FIFA-főtitkár. A cuiabai Arena Pantanalban szerdán már brazil kupa-találkozót játszott a Santos és a Mixto, de a nézők csak az alsó karéjban foglalhattak helyet. A stadion a vb-n 41 ezer férőhelyes lesz, eddig azonban csak 20 ezer széket szereltek fel. A helyi szervezők ígérete szerint április 26-ára mindennel készen lesznek.

13:34
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Elszökött a szél az Adriáról

Jelentősen le kellett rövidíteni az Aranysekli Adria Kupa vitorlás túraverseny harmadik, kedd-szerdán rendezett futamát. Az előrejelző állomások által ígért szél ugyan megérkezett, de meggyengült, mire a mezőny Korcula szigetéhez ért, így még a legjobb hajók is alig tudtak 10 óra alatt 10 mérföldnél többet teljesíteni (1 tengeri mérföld 1,852 km).

Forrás: Origo

A versenybíróság szerda 11 óráig várt, addig még volt elméleti lehetősége annak, hogy a csapatok 6 csomóval vitorlázva elérjenek a célig. 11 óra után azonban ennek már semmi esélye nem volt, ezért lefújták a futamot. A végeredményt az utolsó, hajnali 4 órai bejelentkezéskori pozíció alapján állapították meg, így annak ellenére, hogy 11 óráig hat csapat is feladta a futamot, az utolsó bejelentkezési pontjuk érvényben maradt.

A 3. futam végeredménye
Dufour 445/455 GL-ös hajóósztály:
1. Johnny Bravo Xailing
2. Davy Jones
3. Mobilitas Team

Dufour 375/385 GL hajóosztály:
1. Aquillas
2. TT Cleaning
3. Hullámtörők

Bavaria 32-es hajóosztály:
1. F Sailing Team
2. Relax Fat Cat
3. HarmaTeam

13:42
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Kassai ezentúl tengerészkékben fújja

A pénteki Újpest-Ferencváros rangadón viselik először a hazai labdarúgó-játékvezetők az új szerelést. Kassai Viktor FIFA-bíró a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy Farkas Ádám segítőivel együtt abban a szerelésben fut majd ki a Szusza Ferenc Stadion gyepére, amelyet a nyári, brazíliai világbajnokság játékvezetői is viselni fognak. A hétvégén már nemcsak az NB I-ben, hanem az NB II-ben és az NB III-ban, valamint a futsal-bajnokság legfelső két osztályában is ugyanezt a szerelést húzzák magukra a bírók.

Az új szerelésben a játékvezetők nadrágja és sportszára egységesen tengerészkék lesz, fölül pedig négyféle színárnyalatú - a tengerészkék mellett égszínkék, élénk citromsárga, valamint téglapiros - mez közül választhatnak. Kassai szerint azt még nem lehet tudni, hogy a fővárosi derbi játékvezetői pontosan melyiket használják.

"Ez attól függ, hogy az Újpest és a Ferencváros mezőnyjátékosai és a két kapus milyen mezt viselnek majd. A lényeg, hogy a játékvezetők jól megkülönböztethetőek legyenek a játékosoktól" - jelentette ki a legismertebb magyar FIFA-bíró, aki hozzátette: a hétvégétől már több mint 200 aktív játékvezető viseli majd az új szerelést, a távlati cél pedig az, hogy a megyei osztályokban közreműködő bírókkal együtt mind a 3500 játékvezetője is ebben az egységes szerelésben vezessen majd.

13:57
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Ez nagyon gyenge volt

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel meglepően simán, technikai tussal kikapott orosz riválisától a negyeddöntőben, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a finnországi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Az Eb ezüst- és bronzérmes szombathelyi nehézsúlyú a macedón Boban Danov magabiztos legyőzésével kezdte szereplését, ám Alan Anatoljevics Kugaljov ellen nem tudta megismételni korábbi teljesítményét. A mérkőzés nagyon egyoldalúan alakult. Az orosz gyorsan leültette és szőnyegen kívülre tette a magyart, aki láthatóan megzavarodott egy kicsit. A 3-0-s hátrányban Ligeti meggondolatlanul birkózott, amit Kugaljov kíméletlenül kihasznált, s még az első szakaszban eldobta őt (7-0), majd a pihenő után gyorsan eldöntötte a meccs kimenetelét: kevesebb mint négy perc alatt 11-1-es technikai tussal diadalmaskodott.

"Ez nagyon gyenge volt, nagyon. Az a baj, hogy ha valami a meccs elején nem úgy alakul, ahogy kellene, akkor elkezd összevissza csapkodni. Most már minden az oroszon múlik" - bosszankodott Gulyás István szövetségi kapitány, utalva arra, hogy Ligeti csak akkor kerülhet vigaszágra, ha Kugaljov döntőbe jut.

14:10
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Puskásra emlékeznek a meccs előtt

A héten ünnepelte volna a 87. születésnapját Puskás Ferenc. A szombaton 14 órakor kezdődő Honvéd-Diósgyőr meccs előtt a kispesti szurkolók koszorúzással emlékeznek az Aranycsapat legendájára, írja a Honvéd honlapja.

14:28
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Hatékony madridi Bale-működés

A Real Madrid a mostani BL-sorozat egyenes kieséses szakaszában három meccsen összesen tizenkét gólt szezett (kilencet a Schalke, hármat a Dortmund ellen), és a nagy nyári szerzemény, Gareth Bale ezek közül hatban vállalt szerepet: hármat ő lőtt, hármat előkészített.

14:40
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Engedte, hogy aláforduljon a francia

A tavaly világbajnoki és Eb-bronzérmes Barka Emese fordulatos mérkőzésen kikapott a francia Aureliet Basset-től, így nem jutott be az elődöntőbe csütörtökön a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Az 55 kilósok között egyértelműen éremesélyesnek számító Barka az első meccsen aratott sima győzelme után a folytatásban már korántsem tudott olyan magabiztosan birkózni, ennek ellenére sokáig volt reménye a továbblépésre. A találkozó gyors pontváltással kezdődött, a francia egyszer ügyesen fogott vissza, majd Barka mögé került, másfél perc után pedig már a magyarnál volt az előny egy szép mögé kerülés után (3-1).

A recept egyértelműnek tűnt ekkor: Barkának riválisa karja alá kellett nyúlnia, s a teljesen lerogyó Basset mögé mennie. A megvalósításba azonban ezek után folyamatosan hiba csúszott, mivel a francia rendre riválisa alá tudott fordulni, amiből válldobásokat csinált, a meccs során legalább négyet. A szünetre 5-3-as francia vezetéssel mentek a felek, majd a pihenő után előbb Barka egyenlített, aztán egy újabb válldobás után ismét hátrányba került. Ahogy fogyott az idő, egyre kapkodóbbá vált a magyar birkózó, a francia pedig rendre ügyesen kontrázott, s végül 13-7-re győzött.

"Nem igazán tudok mit mondani" - nyilatkozott Wöller Ákos az MTI-nek feldúltan. - "Nem értem, össze kellett fogni, felrántani a kart, s menni mögé. Emese magán csinált legalább öt-hat pontot, állandóan engedte, hogy aláforduljon a francia. Erről az ágról simán döntőbe kellett volna jutnia. Nagyon dühít a dolog." Mivel az ellenfele nem jutott a döntőbe, így Barka nem folytathatta vigaszágon a versenyt.

14:50
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

300 milliós atlétikai stadion Kecskeméten

Mintegy 300 millió forintos beruházással atlétikai stadion épül Kecskeméten – közölte Zombor Gábor, a város polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Azért van szükség az új építményre, mert a korszerűsítés előtt álló Széktói-stadion futballpályáját arénajellegűvé kell átalakítani, így az atlétikai pálya kikerül a játéktér mellől – indokolta a stadion megépítését a polgármester.

A létesítmény 4-es pályájának átépítésekor nyolcsávos rekortánt fektetnek le és 400 fős lelátót alakítanak ki. A tömegsport keretében sportolni és futni vágyók is igénybe vehetik majd az új létesítményt, az atétikai stadion a labdarúgó-stadiontól teljesen elkülönül és attól függetlenül lesz használható. Zombor Gábor szólt arról, hogy egy magyar nagyvárosban már megvalósult atlétikai stadion mintájára épül a kecskeméti, mely várhatóan a futballstadion korszerűsítésével egy időben, 2015 júniusára készül el.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntésével 800 millió forintot biztosított a labdarúgó-stadion korszerűsítésére, így összesen 1,1 milliárdos beruházás valósul meg a jövő év közepéig a központi költségvetés támogatásával.      

14:58
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Ez a nap szörnyű, de jól végződhet

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a bronzéremért léphet szőnyegre a finnországi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapjának esti programjában, miután a vigaszágon legyőzte román ellenfelét. Az Eb ezüst- és bronzérmes szombathelyi nehézsúlyú a negyeddöntőben technikai tussal kapott ki Alan Anatoljevics Kugaljovtól, az orosz azonban később a fináléba jutott, így Ligetinek esélye nyílt a vigaszágon.

A bronzmérkőzést egy változatos, végletekig izgalmas találkozón harcolta ki Ligeti. Rares Daniel Chintoan ellen nem kezdett jól, gyorsan hátrányba került, majd a szünetig hol ő, hol riválisa tudott akciót csinálni. A pihenőre a román mehetett 4-3-as előnnyel, a folytatásban azonban Ligeti gyorsan fordított (5-4), riválisa pedig azon nyomban csinált egy pontot. Már csak másfél perc volt a meccsből, de a java még ezután következett: Ligeti két pontért átforgatta a románt, aki vissza tudott fogni, s a magyar mögé került. A zsűri 2-2 pontot adott, ám Gulyás István videózást kért, aminek végén versenyzője megkapta a mögé kerülésért járó pontot. A 8-7-es előny az addig látottak alapján nem tűnt megnyugtatónak, ám 45 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek birkózója szépen összefogta ellenfelét, és a hátára dobta, amiért négy pont járt, ezzel pedig a meccs eldőlt.

A vége 12-8 lett, ám sem a magyar versenyző, sem a kapitány nem volt elégedett. "Ez a nap eddig szörnyű, de szerencsére, akár még jól is végződhet" - foglalta össze teljesítményét Ligeti.

15:05
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Vébé után vébé a női hokisoknál

Alighogy véget ért a budapesti A csoportos U18-as világbajnokság, máris új kihívások elé néznek női jégkorongozóink. Ezúttal már a felnőtt korú játékosokkal kiegészülve. Vasárnaptól Lettországban lépnek jégre a divízió 1/B-s világbajnokságon. Eddig sosem látott magasságokban kell helyt állniuk.

A beharangozót itt olvashatja.

15:22
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Amikor Gera győztes gólt fejelt a PL-ben

2005-ben ezen a napon a West Bromwich Albion Gera Zoltán fejesgóljával 1-0-ra győzött az Everton ellen. A győzelem nagyon fontos volt a WBA számára, amely óriási menekülésben volt, és végül elmondhatta magáról, hogy az első csapat lett, amely karácsonykor kiesőhelyen állt, de végül bennmaradt az angol élvonalban.

15:47
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Klopp kiviharzott a kérdés miatt

Nem volt jókedve Jürgen Kloppnak, a Dortmund edzőjének a Real Madridtól a BL-negyeddöntőben elszenvedett 3-0-s vereség után. A ZDF riportere, Jochen Breyer azt kérdezte Klopptól, kimondható-e, hogy a háromgólos hátrány miatt eldőlt a továbbjutás.

"Hogyan fizetné bárki a béremet, ha egy csapat edzőjeként azt nyilatkoznám, hogy már minden eldőlt. Az is butaság lenne a részemről, ha azt mondanám, hogy kimegyünk, és földbe döngöljük őket, de azért nem maradok a stúdióban, hogy hülye kérdésekkel provokáljanak. Hülye kérdésre csak hülye választ tudok adni" - mondta Klopp, és a kiment a stúdióból.

16:08
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Nadal megvédte C. Ronaldót

A teniszezők világranglistáját vezető Rafael Nadal is a helyszínen szurkolt szerda este a Real Madridnak, amely a BL-negyeddöntőben 3-0-ra győzött a Dortmund ellen. Nadalt megkérdezték a meccs után arról, mit szól hozzá, hogy Cristiano Ronaldót kifütyülték a Real-szurkolók a Rayo Vallocano elleni, 5-0-ra megnyert bajnokin.

"Nem volt jogos a szurkolók kritikája. Soha nem fütyülnék ki valakit, aki kimegy a pályára, és mindent belead. A sport ugyanúgy működik, mint a sport, néha minden összejön az embernek, néha semmi. Azt üzenem a szurkolóknak, hogy nyugodjanak meg, mert a csapat nagyszerűen teljesít a mostani szezonban" - mondta Nadal.

16:45
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Makra itthon is megmutathatja

Az elmúlt világkupákon remeklő Makra Noémi és Böczögő Dorina is indul a tornászok hagyományos női nemzetközi Matolay Emlékversenyén, hétvégén a Tornacsarnokban. Ez a női viadal az egyetlen olyan magyarországi megmérettetés, amelyen három korosztály, felnőtt, ifi és serdülő egyszerre versenyez.

Draskóczi Imre női kapitány tájékoztatása szerint az idei verseny nagyon rangos lesz, és nemcsak azért, mert a legjobb magyar tornászok lépnek a szerekhez, hanem azért is, mert 11 ország versenyzői indulnak. A hazai szövetség csütörtöki közleményéből kiderül, hogy az emlékverseny szombaton 10 órakor kezdődik, és az első napon egyéni összetett és csapatverseny lesz.

Utóbbit klubok között rendezik, egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő alkot egy együttest. A magyar felnőtt és ifjúsági tornászok számára külön téttel bír a szombati nap, mivel az aznapi verseny Eb-válogató is lesz egyben. Vasárnap 10.30-kor a szerenkénti finálékat rendezik.

17:09
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

A Barca lemondhat a magyar tiniről?

A FIFA Barcát érintő büntetése miatt a felcsúti Tajti Mátyásnak most már nagyobb esélye van arra, hogy a Real Madrid kínáljon számára új szerződés. "Arról nincs hivatalos információnk, hogy a FIFA szankciója mennyire veszélyezteti Tajti esetleges barcelonai szerződését" - nyilatkozta a fourfourtwo.hu-nak Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója. "A Real Madriddal kapcsolatos tárgyalásokkal viszont új információ, hogy a Puskás-Suzuki-Kupára Felcsútra látogat a Real Madrid játékosmegfigyelő-hálózatának a vezetője, Franscisco de García." A Puskás-Suzuki-Kupa április 18-án kezdődik, a döntőt 21-én, húsvéthétfőn rendezik. 

Olvasnivaló: Így focizik a Realba tartó magyar tini

17:15
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Gulácsi két-három hetet kihagy

Két-három hétig nem játszhat Gulácsi Péter, a Red Bull Salzburg magyar kapusa, aki csapata szombati bajnoki mérkőzésén szerencsétlenül ütközött az ellenfél egyik futballistájával, és rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A friss osztrák bajnok 23 éves hálóőre a Wacker Innsbruck elleni, gól nélküli meccs első félidejének hajrájában sérült meg. Az ütközés következtében elvesztette az eszméletét, a hírek szerint a nyelvét is lenyelte, és súlyos agyrázkódás gyanújával szállították kórházba, ahonnan hétfőn engedték ki.

"Péter jól van, a mindennapokban már remekül elboldogul, de mivel rövid időn belül ez volt a második agyrázkódása, adunk neki elegendő időt, hogy kipihenje magát" - közölte csütörtökön Roger Schmidt vezetőedző. Gulácsit a korábbi első számú kapus, a német Alexander Walke helyettesíti a következő bajnokikon.

17:25
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Súlyos vádakkal illetik a Chelsea-t

A Vitesse Arnhem korábbi vezetői azzal vádolják a klubot pénzügyileg támogató londoni Chelsea-t, hogy befolyásolja a holland labdarúgó-bajnokság végkimenetelét. Merab Jordania, a holland klub volt grúz elnöke azt állította a De Telegraaf című napilapnak, hogy a Chelsea vezetősége megtiltotta a Vitesse-nek, hogy bajnok legyen. Bővebben itt olvashat az ügyről.

17:52
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Javult Schumacher állapota

Javult a több mint 90 napja mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher állapota. A hétszeres Forma-1-es világbajnok menedzsere, Sabine Kehm úgy fogalmazott: vannak jelek, amelyek bizakodásra adnak okot. Kehm csütörtökön gyakorlatilag megismételte a néhány héttel ezelőtt elmondottakat, megerősítve a Bildnek adott nyilatkozatát. A bulvárlap arról írt, hogy a 45 éves expilótánál "észrevehető javulás" tapasztalható. A menedzser legutóbbi, március 12-i hivatalos közleményében is úgy fogalmazott, hogy vannak olyan apró jelek, amelyek bizakodásra adhatnak okot, ugyanakkor hozzátette, a felébresztés továbbra is hosszú és lassú folyamat, és türelmesnek kell lenni.

17:55
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Fradi-DVTK a Ligakupa elődöntőjében

A címvédő Ferencváros a Diósgyőrrel, a bajnokságban listavezető Debrecen pedig a Videotonnal találkozik a labdarúgó Ligakupa elődöntőjében. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint az első mérkőzésekre április 22-én kerül sor, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.

17:59
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Elképesztő játékvezetői rekord

Sorozatban 2633 mérkőzéssel rekordot állított fel az észak-amerikai ligák történetében Dick Bavetta, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) egyik játékvezetője. A 74 éves bíró szerdán, a New York Knicks-Brooklyn Nets találkozón döntött csúcsot. Az elképesztő sorozat 1975-ben kezdődött, azóta egyetlen megbízatásáról sem hiányzott. Bavetta 29 idény során 270 rájátszásbeli meccsen működött közre, emellett 27 döntős összecsapáson, három All Star-gálán és az 1992-es barcelonai olimpián is fújta a sípot. Az észak-amerikai ligák összesített rekordere eddig a baseballozó Cal Ripken Jr. volt, aki egymás után 2632 MLB-mérkőzésen lépett pályára 1981 és 2001 között.

18:09
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Telt ház lesz az Újpest-Fradin

Mindössze 1038 jegy maradt a pénztárakban a pénteki Újpest-Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzésre. A lila-fehérek honlapjának beszámolója szerint csütörtökön 17 órától lehet ismét belépőkhöz jutni, az eddigi komoly érdeklődés alapján pedig  pénteken várhatóan már nem nyitnak ki a pénztárak. Ezzel szinte biztos, hogy telt ház fogadja majd a csapatokat, ez a szektorlezárások miatt nagyjából tízezer nézőt jelent.

18:18
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Kirabolták a PSG-sztár házát

Betörés áldozata lett szerdán Blaise Matuidi, a Paris Saint-Germain labdarúgója. A francia válogatott középpályás végigjátszotta a Chelsea elleni, 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-negyeddöntős mérkőzést, s ezalatt ismeretlenek behatoltak a Párizs melletti Saint-Nom-la-Breteche-ben lévő házába. A 26 éves futballistától személyes tárgyak mellett egy autót és ékszereket loptak el.

18:22
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Újabb madárembert ért baleset

A három balesetet szenvedett extrémsportoló közül ketten a helyszínen életüket vesztették, harmadik társuk a kórházban halt bele sérüléseibe. Bővebben

18:29
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Mancini visszatérhet az Interhez

Hector Cuper, az Inter egykori edzője úgy tudja, "Mancini nem boldog a Galatánál, és a klub is tudja ezt, ezért már meg is kezdték a tárgyalásokat". Mancini továbbvitte a BL-csoportból a Galatát, és nem teljesít rosszul, de az Interrel öt bajnoki címet szerzett, és ha a milánóiak úgy döntenek, kirúgják Walter Mazzarit, biztosan szívesen visszatérne. 

18:43
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

A brit sajtóval keménykedik a Bayern

A Bajnokok Ligájában címvédő Bayern München két brit médium akkreditációs kérelmét elutasította a Manchester United elleni jövő heti negyeddöntős visszavágóra, mivel azok sértegették Bastian Schweinsteigert, a németek válogatott középpályását. A Sun című napilap sportrovatában a játékos nevének jelentésével "viccelődve" a "Te Disznó" (You Schwein), a Daily Mirroréban pedig a "Te mocskos Disznó" (You Dirty Schwein) címeket lehetett olvasni. Az egyenlítő gólt szerző Schweinsteiger az 1-1-re végződött összecsapás utolsó pillanataiban egy rossz ütemű becsúszásával elkaszálta Wayne Rooneyt, a hazaiak kedvencét, amiért megkapta második sárga lapját, így nem játszhat a visszavágón. Az Allianz Arénában sorra kerülő összecsapást jövő szerdán rendezik.

18:48
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Szalai elégedetlenkedik

A Kicker cikkéből kiderül, az idén mindössze 58 percet kapó Szalai Ádám nehéz helyzetben van a Schalkénál. Bár a csapatnak rengeteg a sérültje, Huntelaar visszatérésével pont a csatárposzton áll elég jól a Schalke, és az újság leszögezi, hogy a kétcsatáros játék sem valószínű, mert a klub a 4-2-3-1-es formációhoz vásárolt játékosokat. A lap kiemeli Szalai érdemeit, és a megszólaltatott edző is dicséri a magyar csatár hozzáállását, de mindkét fél tudja, hogy a játékos ebben a helyzetben nem számíthat több játéklehetőségre. A Kicker szerint Szalai már jelezte az ügynökének, hogy keressen neki csapatot, de hozzáteszi, túl sok pénzt fizetett érte a Schalke ahhoz, hogy könnyen lemondjon róla. 

18:57
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Amerikai F1-csapat jöhet

Jövőre 12. csapatként egy egyesült államokbeli istálló csatlakozhat a Forma-1-es világbajnoki mezőnyhöz, legalábbis Bernie Ecclestone, a sorozat kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember szerint. A 83 éves Ecclestone a vasárnapi Bahreini Nagydíj helyszínén beszélt arról, hogy az amerikai NASCAR-sorozatban szereplő egyik együttes alapítója, Gene Haas az F1-ben is indíthatna egy istállót. "Úgy gondolom, Haast elfogadnák a mezőnyben, ráadásul a pénze is megvan egy csapat megalapításához, a kérdés csak az, hogy elköltené-e erre" - nyilatkozta a Forma-1 vezetője a The Independent című brit napilapnak. A jelenlegi szabályok szerint legfeljebb 13 istálló állhat rajthoz az F1-es világbajnokságon. Most 11 gárda szerepel a mezőnyben, legutóbb 2010-ben került be - egyszerre három - új alakulat.

19:28
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Öt ezredre a kamionos bajnok mögött

Jól sikerült a szezon előtti első teszt a kamion Európa-bajnokságban szereplő magyar csapat, az OXXO Energy Truck Race Team szempontjából. Kiss Norbert a háromnapos gyakorlás két napján is a legjobb időt érte el. A spanyolországi Jaramában rendezett teszten Kiss Norbert két esős gyakorláson utasította maga mögé a többi versenyzőt, az egyetlen száraz napon pedig csupán öt ezredmásodperccel maradt el a címvédő és háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn legjobb idejétől.

A magyar csapat másik pilótája, a tavaly az év újoncának választott 17 éves Major Benedek tapasztalatgyűjtésre használta a tesztet, mivel vizes pályán az előző idényben kevés lehetősége volt körözni. A fiatal versenyző ráadásul erre az évre megkapta az erősebb motort a MAN-től, ezt most próbálhatta ki először. "Öt hónap szünet után picit szokni kellett a kamiont, a motor pedig érezhetően jobb, mint a tavalyi volt" - idézte a közlemény a 2013-ban az összetett tizedik helyen zárt Major Benedeket. "Sokkal több mindent ki tudtunk próbálni, mint azt reméltem" - mondta a teszt után Kiss Norbert. "Számos beállítást teszteltünk, voltak rövid- és hosszabb távú kifutásaink, mentünk szárazon és vízen is, így rendkívül eredményes és sikeres három napot zártunk." Az Eb - amely a kategória legmagasabban jegyzett sorozata - május végén, az olaszországi Misanóban rajtol.

19:39
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Május elsején avatják az új Loki-stadiont

Május elsején, nagyszabású gálaműsor keretében adják át az új debreceni Nagyerdei Stadiont - jelentette be Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere. Este háromnegyed hétkor nyitják meg a stadion kapuit, az egyórás zenés műsor - amelyben fellép mások mellett Tóth Vera, Tóth Gabi, Heincz Gábor, Radics Gigi, Király Viktor, Miklósa Erika, Sasvári Sándor és Keresztes Ildikó - este nyolc órakor kezdődik. A zenei produkciók után focigálát rendeznek, előbb "Loki-Loki" bemutató lesz, a csapat jelenlegi játékosai egymás ellen futballoznak. A második meccsen a DVSC öregfiúi játszanak a magyar válogatott öregfiúival.

Kósa Lajos a további menetrendről elmondta: "ha szerencséjük lesz", május 6-án Magyar Kupa-elődöntőt láthatnak a szurkolók, míg május 10-én az Újpestet, június 1-jén pedig Budapest Honvédot fogadja a DVSC a Nagyerdei Stadionban, utóbbi meccsel zárják a bajnokságot. Ha sikerrel veszi a Debrecen a Videoton elleni elődöntőt, akkor a Ligakupa fináléjának hazai mérkőzését is az új stadionban tartják. Ezekre az összecsapásokra április 8-án kezdik árusítani a jegyeket és bérleteket, és akiknek bérletük van az Oláh Gábor utcai stadionba, csak regisztrálniuk kell.

19:47
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Kabáttól nem kell félni

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtöki ülésén elutasította az Újpest fellebbezését, így érvényben maradt Kabát Péternek, a lila-fehérek támadójának két mérkőzésre szóló eltiltása, azaz a játékos nem léphet pályára pénteken a Ferencváros ellen. A részletekről itt olvashat.

20:13
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Olimpiai bajnokok fújják a sípot

Új szerepkörben, olimpiai bajnokok egész sora látogat el április 5-6-án a Kondorosi úti uszodába, az egyetemi és főiskolai vízilabda országos bajnokságra. Idén - a tavalyi kilenccsapatos sikeres debütálás után - tizenegy férfi csapat küzd a bajnoki címért.  A játékvezetők között ott lesz Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is.

Az április 5-6-án a Kondorosi úti Nyéki Imre uszodában zajló MEFOB külön színfoltjának ígérkezik a Kelet-Nyugat elnevezésű női viadal, amelyen felsőfokú tanulmányaikat végző pólós hölgyek szállnak medencébe Merész András, illetve Faragó Tamás irányításával.

Merész Andrásnak, a női válogatott szövetségi kapitányának elmondása szerint a csapatokban helyet kap több olyan játékos is, aki a nemzeti együttes színeiben 2013-ban világbajnoki bronzérmet szerzett, így Menczinger Kata és Miskolczi Kitti, vagy a 2012-ben olimpiai negyedik és Eb-harmadik, valamint 2013-as Universiade-ezüstérmes Csabai Dóra, Gangl Edina, és Kisteleki Hanna.

A kétnapos bajnokság mérkőzései ingyen tekinthetők meg a Nyéki uszodában.

20:31
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Krakkó lakói szavazhatnak

Május 25-én Krakkó lakossága szavazhat arról, hogy a város megpályázza a 2022-es téli olimpiai megrendezését, jelentette meg Jacek Majchrowski polgármester. Hozzátette, amennyiben a polgárok a nem mellett döntenek, Krakkó visszavonja előzetes jelentkezését. Krakkó a norvég Oslóval, a kazah Almatival, az ukrán Lvivvel és a kínai Pekinggel van versenyben a 2022-es téli játékokért. Korábban München is pályázott, de a tavaly novemberi népszavazás eredményeként visszalépett rendezési szándékától. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 8-9-én jelöli ki az úgynevezett döntősöket, majd a győztest jövőre, július 31-én választja ki.

20:47
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Ibra egy hónapig nem játszhat

Biztossá vált, hogy sérülés miatt nem játszhat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének jövő keddi visszavágóján Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd futballistája. "Nem játszik majd a Chelsea ellen. Lehetetlen" - jelentette ki csütörtök délután Nasszer al-Helaifi, a párizsiak klubelnöke. A sportvezető hozzátette, várják a vizsgálatok eredményeit, de úgy gondolja, legalább négyhetes kihagyás vár a csatárra. A BL mostani kiírásában tíz gólnál járó Ibrahimovic combja a szerda esti első találkozón sérült meg, emiatt a 68. percben le kellett cserélni. A találkozót a PSG nyerte 3-1-re.

21:03
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Ligeti-bronz a birkózó-Eb-n

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel Ligeti Dániel szerezte a magyar csapat első érmét a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon, ugyanis a a bronzmérkőzésen 5-2-re legyőzte a grúz Davit Modzmanasvilit. A 24 éves Ligeti - a 2011-es bronz és a 2012-es ezüst után - pályafutása harmadik Eb-érmét szerezte.

21:29
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Benteke-KO

Angol lapértesülések szerint a csütörtöki edzésen Achilles-ín-szakadást szenvedett Christian Benteke, az Aston Villa csatára, így a belga játékos nem lehet ott a nyári, brazíliai világbajnokságon.

21:51
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a Dunaferr

A Dunaferr férfiröplabda-csapata négy szettben nyert a MAFC vendégeként az NB I bronzcsatájának negyedik felvonásán, ezzel egyenlített a párharcban. A mindent eldöntő ötödik mérkőzés vasárnap lesz.

22:01
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

A Barca-elnök igazságtalanságról beszél

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke szerint súlyos igazságtalanság áldozata lett a klub, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két átigazolási időszakra, azaz egy évre kizárta az egyesületet a hazai és nemzetközi átigazolásokból. Bartomeu szerint a FIFA egy olyan modellt büntetett meg, amely 35 éve sikeresen működik, és hozzátette, hogy nem kívánnak változtatni a rendszeren. Bartomeu azt is elmondta, hogy a Barcelona példáján számos más nagy klubot meg lehetne büntetni, ugyanakkor neveket nem árult el. Az ügyről részletesen itt olvashat!

22:20
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Minden jegy elkelt a rangadóra

Minden jegy elkelt a pénteki Újpest-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzésre. A lila-fehérek honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az utolsó belépők is gazdára találtak, így a találkozó napján már nem nyitnak ki a pénztárak. A 19 órakor kezdődő összecsapáson telt ház fogadja majd a csapatokat, ez a szektorlezárások miatt nagyjából tízezer nézőt jelent.

22:37
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Itt a sokadik Pintér-keret

Pintér Attila szövetségi kapitány a jövő hét elején kétnapos edzőtáborozást tart a válogatottnál figyelembe vett, itthon játszó labdarúgók számára.

A keret:
kapusok: Balogh János (Nyíregyháza), Verpecz István (Debrecen), Rózsa Dániel (Haladás)
védők: Szolnoki Roland (Videoton), Lázár Pál (Debrecen), Lipták Zoltán (Győr), Fiola Attila (Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Lang Ádám (Győr), Juhász Roland (Videoton), Korhut Mihály (Debrecen), Szabó János (Paks)
középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton), Szakály Péter (Debrecen), Kovács István (Videoton), Szatmári Lóránd (Pécs), Pátkai Máté (Győr), Zsidai László (Debrecen), Sándor György (Videoton), Kalmár Zsolt (Győr), Gosztonyi András (Diósgyőr)
csatárok: Varga Roland (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Radó András (Haladás), Futács Márkó (Diósgyőr), Nikolics Nemanja (Videoton)

23:05
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Kezdődnek az EL-negyeddöntők

Az Európa Liga-negyeddöntő első mérkőzései most kezdődnek, íme a párosítás:
AZ Alkmaar (holland) - Benfica (portugál)
Olympique Lyon (francia) - Juventus (olasz)
Basel (svájci) - Valencia (spanyol)
Porto (portugál) - Sevilla (spanyol)

23:25
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Hol a gól?

Lassan indulnak be az Európa Liga-negyeddöntői, húsz perc már eltelt, de egyelőre sehol sem született még gól.

23:31
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Sarapova bikiniben

Egy kis tengerparti fürdőzéssel vezette le múlt heti, miami kiesését Marija Sarapova. Az orosz teniszezőnő a floridai torna elődöntőjében 6:4, 6:3-ra kikapott Serena Williamstől, ezt követően pár napra leugrott a mexikói Cancún tengerpartjára.

23:43
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Vezet a Porto és a Basel

Megvan az Európa Liga-negyeddöntők első gólja, Portóban a hazaiak szereztek vezetést a 31. percben Mangala révbén a Sevilla ellen. A példa ragadós volt, Bázelben a 34. percben Delgado juttatta előnyhöz a hazaiakat a Valencia ellen.

23:46
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Delgado duplázott

Négy perc alatt megduplázta előnyét a Basel, már 2-0-ra vezet a Valencia ellen, és a gólt ismét Delgado szerezte.

23:51
2014. április 3.
Vágólapra másolva!

Félidő az EL-ben

Félidei eredmények, Európa Liga-negyeddöntő, első mérkőzések:
AZ Alkmaar (holland) - Benfica (portugál) 0-0
Olympique Lyon (francia) - Juventus (olasz) 0-0
Basel (svájci) - Valencia (spanyol) 2-0
Porto (portugál) - Sevilla (spanyol) 1-0

00:01
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

A Győr olyan, mint a Bayern vagy a Barca

A távozó Katarina Bulatovic helyére Susann Müllert szerződtette a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata. A Lipcséből érkező játékos az EHF hivatalos honlapján elmondta, már magyarul tanul, és nagyon örül, hogy ilyen nívós együttesben folytathatja pályafutását.

"A világbajnokság után megkeresett a Győr és a Vardar Szkopje, de én akkor hosszabbítottam Lipcsében, és azt terveztem, hogy hosszabb ideig ott maradok. Aztán amikor Bulatovicról kiderült, nem marad, megnyílt előttem a kapu. Ha ő maradt volna, nem lettem volna az ETo játékosa" - nyilatkozta. "Amikor az ember ilyen ajánlatot kap, nem mondhat nemet. Olyan ez, mintha futballistaként a Bayern München vagy a Barcelona hívna."

00:11
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

Bajban az AZ

48 percig bírta a nyomást otthon az AZ Alkmaar, de a Benfica végül megszerezte a vezetést Salvio révén.

00:28
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

Balic hosszabbított

Mégsem vonul vissza Ivano Balic, a HSG Wetzlar férfikézilabda-csapatának világklasszis irányítója. A 35 éves horvát ugyan megsérült a legutóbbi bajnokin, és felmerült, hogy befejezi pályafutását, de végül egy évvel meghosszabbította a szerződését.

00:48
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

Bonucci, a nyerőember

Megszerezte a vezetést a Juventus, Bonucci a 85. percig várt a góllal az Olympique Lyon otthonában.

01:00
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

Nyerő helyzetben a Basel

Eredmények, Európa Liga-negyeddöntő, első mérkőzések:
AZ Alkmaar (holland) - Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
gól: Salvio (48.)

Olympique Lyon (francia) - Juventus (olasz) 0-1 (0-0)
gól: Bonucci (85.)

Basel (svájci) - Valencia (spanyol) 3-0 (2-0)
gól: Delgado (34., 38.), Stocker (91.)

Porto (portugál) - Sevilla (spanyol) 1-0 (1-0)
gól: Mangala (31.)
piros lap: Fernando (87., Porto)

01:05
2014. április 4.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyit már a sport világából, pénteken folytatjuk.