Kilenc másodperc alatt összehozta a 11-est

Vágólapra másolva!
Az új Nagyerdei Stadion díszkivilágítását tesztelték Debrecenben
Az új Nagyerdei Stadion díszkivilágítását tesztelték Debrecenben
Cikkünk folyamatosan frissül
A magyar birkózók két arannyal zárták az Eb-t, Huszti Szabolcs csapata legutóbbi tíz meccséből csak egyet nyert meg, a Liverpool két büntetővel tornászta vissza magát a tabella élére, Oxford hatalmas fölénnyel győzött Cambridge ellen, és a sikerben az összeakadt evezők is szerepet játszottak. A vasárnapi sporthírek egy helyen.
10:20
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Ezt láthatja ma a tévében

Képernyőre kerül az Arsenal, a Liverpool, a Napoli és a Roma labdarúgócsapata is. Ha a részletes tévéprogramra kíváncsi, kattintson ide.

10:29
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Hat meccse veretlen az Avalanche

Sorozatban hatodszor győzött a Colorado Avalanche jégkorongcsapata az NHL-ben, amely ezúttal a St. Louis Blues otthonában nyert 4-0-ra

Eredmények, NHL, alapszakasz:
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 5-2
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 0-4 
New York Islanders - Washington Capitals 3-4 - szétlövéssel
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1-3
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 5-3
New York Rangers - Ottawa Senators 2-3
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 2-5
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 2-4
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 4-0
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2-1
San Jose Sharks - Nashville Predators 0-3

10:37
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Rájátszásban a Charlotte

Eredmények, NBA, alapszakasz
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 100-92
Washington Wizards - Chicago Bulls 78-96
Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats 94-96 - hosszabbítás után
Detroit Pistons - Boston Celtics 115-111
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 101-105
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 98-102

10:42
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Sorsoltak a Magyar Kupában

A címvédő Debrecen a Diósgyőrrel csap össze a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. A másik ágon az MTK Budapest az Újpest FC együttesével találkozik. A párharcok első felvonását április 15-16-án rendezik, míg a visszavágókra május 6-7-én kerül sor.

10:54
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Meccs nélkül a döntőben

Megvédheti tavalyi címét Babos Tímea az 500 ezer dollár összdíjazású monterreyi tenisztorna párosviadalán, miután a fehérorosz Olga Govorcova oldalán bejutott a döntőbe. A legjobb négy között a Date-Krumm Kimiko, Karolina Plisková kettős következett volna, ám a 43 éves japán kimerültségre hivatkozva visszalépett. A döntőben a Darija Jurak, Megan Moulton-Levy horvát-amerikai kettős lesz az ellenfél.

10:57
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

15,15 Bajban az Arsenal

Nem megy Liverpoolban az Arsenalnak, most éppen az Everton ellen kerültek a szünetre kétgólos hátrányba. Nem mellékes, hogy az utolsó (4.) BL-helyen álló Arsenalt egy pontra megközelítheti az Everton, ha legyőzi. Íme az első gól.

11:01
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Fényözön Debrecenben

Szombat este világításpróbát tartottak az átadás előtt álló debreceni Nagyerdei Stadionnál. A létesítményt május elsején adják át.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

11:09
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Rajtol az Everest-expedíció

Kora délután indul útnak Klein Dávid hegymászó, aki a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készül a SPAR Everest Expedíció keretében. A hegymászó hétfőn reggel érkezik meg Nepál fővárosába, Katmanduba, ahonnan a különböző engedélyek megszerzése után indul tovább Tibetbe. Az 5200 méteres magasságban lévő alaptábort a tervek szerint - a szükséges akklimatizációs szünetek beiktatása után - április 15-én vagy 16-án éri el, majd néhány nap múlva megkezdi az előretolt alaptábor kiépítését 6400 méteres magasságban.

A következő hetekben építi ki a hegyi táborokat - 7050, 7800 és 8300 méteren -, a csúcstámadás május végén, június elején várható. Amennyiben Klein Dávid sikerrel jár, akkor ő lesz az első magyar hegymászó, aki oxigénpalack nélkül jut fel a világ legmagasabb pontjára, a Mount Everest 8848 méteres csúcsára. Ez a világon eddig összesen csak mintegy 200 embernek sikerült.

11:32
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Cepelova-Petkovic döntő lesz

A szlovák Jana Cepelova és a német Andrea Petkovic vívja az egyesült államokbeli Charlestonban zajló, 710 ezer dollár összdíjazású női salakpályás torna döntőjét.

Eredmények, elődöntő:
Cepelova (szlovák) - Bencic (svájci) 6:4, 5:7, 7:6
Petkovic (német, 14.) - Bouchard (kanadai, 6.) 1:6, 6:3, 7:5

11:49
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Anelka Brazíliában?

A Libertadores-kupa 2013-as győztese, az Atletico Mineiro lehet Nicolas Anelka új munkaadója. A brazil klub elnöke, Alexandre Kalil már bejelentette a Twitteren, hogy szerződteti a West Bromwich Albiontól márciusban kiebrudalt Európa-bajnok csatárt.

12:05
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Jól nyitottak birkózóink

Három magyar győzelemmel indult a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó napja, melyen Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Szabó László is nyert és bejutott a legjobb 16 közé. A tavaly 66 kilóban Eb-első Lőrincz Tamás a 71 kg-osok között a szerb Aleksandar Maksimovicot győzte le, a kötöttfogásúak 80 kilós kategóriájában a 2008-as Eb-győztes Bácsi könnyedén verte a szerbiai Báló Pétert, míg a 75 kg-os Szabó László a finn Valtteri Moisiót búcsúztatta. A folytatásban még a tavaly világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor (85 kg) is érdekelt lesz. Ő a nyolcaddöntőben kezd majd az örmény Makszim Manukjan ellen.

12:17
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Tágasabb lesz a Camp Nou

A klubtagok megszavazták a Camp Nou átépítését, így a Barcelona labdarúgócsapatának stadionját 98 ezresről 105 ezresre bővítik. A szombati közgyűlésen megjelent tagok 72 százaléka támogatta a nagyjából 420 millió euróba (127 milliárd forint) kerülő tervet. A munkálatok 2017-ben kezdődnek majd. A 2021-ig tartó építkezés során kívülről teljesen megújulna az aréna, valamint nagyjából hatvanezer négyzetmétert be is fednének. A csapat ez idő alatt is ott tudná játszani mérkőzéseit. Az új stadionban a kosárlabda-, a kézilabda-, a gyeplabda- és a futsalcsapat is új pályát kapna.

12:35
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Ilyen szemsérüléssel nem lehet bokszolni

A szombat esti rostocki Sauerland-gálán első ízben tette kockára tavaly december közepén begyűjtött WBA félnehézsúlyú reguláris világbajnoki címét Jürgen Brähmer. A német bunyósra ezúttal a korábbi cirkálósúlyú világelső, a walesi Enzo Maccarinelli várt. A Profiboksz.hu beszámolója szerint a találkozót a címvédő kezdte agresszívabban, és a heves ütésváltások közepette nem csak az irányítást ragadta magához, de - kihívójával együtt - meg is sérült a jobb szemén. Az gyorsan kiderült, hogy Maccarinelli járt rosszabbul, ugyanis míg Brähmer szemöldökét el tudták látni, addig a walesi öklöző szeme gyakorlatilag teljesen lezárult a vérömlenytől. Bár a ringorvos többszöri vizsgálat után sem javasolta a vezetőbírónak a mérkőzés beszüntetését, Maccarinelli stábja az 5. menetet követően feladta a csatát, így Brähmer technikai KO-győzelemmel tarthatta meg koronáját.

12:49
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Heuberger hét világbajnokra számít

A magyarok elleni két győzelem után a német férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Martin Heuberger kijelentette, hogy csapata együtt van, és nagyon örül, hogy a 2007-es világbajnok válogatott öt játékosa - Oliver Roggisch, Dominik Klein, Carsten Lichtlein, Michael Haass, Holger Glandorf - mellé sikerült visszahívott Michael Kraus és Johannes Bitter kapus is kiválóan játszott. „A lengyelek elleni júniusi vb-selejtezőre ez két nagyon jó tesztmérkőzés volt, stabilizálódott a teljesítményünk, és sikerült önbizalmat szereznünk” - mondta a német kapitány.

13:09
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Bácsi már negyeddöntős

Bácsi Péter második mérkőzésén is könnyed győzelmet aratott és bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 80 kilogrammos kategóriájában a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó versenynapján. A cseh Artur Omarov ellen az első pillanattól lényegesen aktívabban birkózott, 4-0-s előny tudatában sem állt meg, 1:50 percnél riválisa mögé került (6-0), majd a három percet követő szünet után tíz másodperccel kiléptette Omarovot (7-0). Már csak egy pont kellett volna a technikai tushoz Bácsinak, aki azonban innentől már takarékoskodott az erejével, s végül 7-0-ra győzött. Az elődöntőbe kerülésért a svéd Kristoffer Berg következik.

13:27
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Jobbulást, Marci!

A Szeged KKSE-Chance-Exicom másodosztályú nőikézilabda-csapata a Facebookon kívánt jobbulást Szivós Márton világbajnok vízilabdázónak. A szegedi pólós a pénteki bajnoki mérkőzése után került kórházba, ahol kezdődő infarktus miatt meg is műtötték.

13:50
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Barry csalódott

Hiába van jó formában, gyakorlatilag semmi esélyt nem lát a világbajnoki szereplésre Gareth Barry, az Everton labdarúgócsapatának 53-szoros válogatott játékosa.

"Két éve nem beszéltem Roy Hodgson szövetségi kapitánnyal" - nyilatkozta Barry a Sunday People című lapnak. "Amikor az Evertonhoz szerződtem, nem gondoltam a válogatottságra. De ahogy hétről hétre jó formában voltam, reménykedtem. Amikor hallottam, hogy a dánok ellen 30 fős keretet hirdet a kapitány, azt gondoltam, jó esélyem lesz arra, hogy bekerüljek. Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltam csalódott, amikor ez nem történt meg."

14:14
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Berbatov filmsztár lenne

Ha visszavonul az aktív labdarúgástól, akkor Eric Cantona útját szeretné járni Dimitar Berbatov. A Monacóban futballozó bolgár csatár kijelentette, minden vágya, hogy filmcsillag legyen.

"Egész életemben játszottam, sok mindent kipróbáltam, és azt hiszem, egész jól is csináltam" - nyilatkozta Berbatov. "Csodáltam Cantonát a Manchester Unitedben, ahogy felcsapta a gallérját, és csak lőtte a gólokat. Aztán elment a filmes világba, én pedig nagy rajongója lettem ott is. Ha egyszer befejezem a futballt, feltétlenül kipróbálom a színészkedést. azt hiszem, nagyon jó lennék a filmekben is."

14:27
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Bekele nyerte a párizsi maratont

Kenenisa Bekele 2:05:04 órás új versenycsúccsal nyerte meg a párizsi maratonit. Az 5000 és 10 ezer méteren összesen háromszoros olimpiai bajnok etióp futó a kenyai Stanley Biwott 2012-ben elért 2:05:10 órás rekordját adta át a múltnak, a kenyai Wilson Kipsang 2:03:23 órás világcsúcsa (2013, Berlin) azonban nem forgott veszélyben. A 31 éves Bekele teljesítményének értékét növeli, hogy először teljesítette a 42,195 kilométeres távot. Mögötte honfitársa, Limenih Getachew (2:06:49) és a kenyai Luka Kanda (2:08:02) ért célba a második és harmadik helyen. A nőknél kenyai Flomena Cheyech 2:22:42 órával bizonyult a leggyorsabbnak. A 38. párizsi maratonon 42 ezren álltak rajthoz.

14:44
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Megállíthatatlan Bácsi

Bácsi Péter harmadik győzelmével bejutott a kötöttfogásúak 80 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe, míg Lőrincz Tamás (71 kg) és Szabó László (75 kg) a nyolc közé került a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó versenynapján. Bácsi a fináléért a grúz Giorgi Cirakidzével küzdhet majd.

15:02
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

6000 futó beintett a sheffieldi rendőröknek

Botrányos körülmények között ért véget a Sheffield városába tervezett félmaraton, a szervezők ugyanis a rajthoz felsorakozott 6000 futóval azt közölték, nincsen elég ivóvíz, amivel biztosítani lehetne a frissítőpontokon az ellátást. A futók azonban hallani sem akartak erről és a rendőrség útlezárásai ellenére nekivágtak a távnak, és teljesítették.

"Megpróbáltuk meggyőzni a futókat, hogy ne folytassák a versenyt, de végül beláttuk, hogy kisebb kockázatot jelent, ha lefutják a távot" - nyilatkozta a BBC-nek Neil Mutch rendőrfelügyelő. Az elsőként célba érő Toby Spencer annyit mondott, először és utoljára indul sheffieldi futóversenyen.

15:10
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Bácsi döntős a birkózó-Eb-n

A kötöttfogású Bácsi Péter döntőbe jutott, míg Lőrincz Tamás és Szabó László elődöntős a vantaai birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. Lőrincz Viktor ugyanakkor első meccsén kikapott. A részletekről itt olvashat.

15:35
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Két érem már biztos

Bácsi Péter (80) után a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás is döntőbe jutott, Szabó László (75 kg) pedig a bronzéremért léphet majd szőnyegre a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A részletekről itt olvashat.

15:47
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Még mindig tudja

Így kell szabadrúgásgólt lőni, ahogy Alessandro del Piero megmutatta a Sydney FC- Wellington Phoenix 4-1-es mérkőzésen.

15:59
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Sima málagai siker

A Málaga hazai pályán simán nyert a Granada ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.

Primera División, 32. forduló:
Málaga - Granada 4-1 (2-0)
gól: Ignacio Camacho (14., 37.), Amrabat (50., büntetőből), Juanmi (74.), illetve El-Arabi (78.)

16:14
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Ranieri le, Bento be?

A Le Parisien információja szerint szezon végén edzőváltás lesz az AS Monaco labdarúgócsapatának. A francia bajnokság második helyén álló együttest jelenleg Claudio Ranieri irányítja, de a lap úgy tudja, hogy utódja Paulo Bento, a portugál válogatott szövetségi kapitánya lesz.

16:27
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Magabiztosan nyert a Lazio

A Lazio végig magabiztosan futballozva győzte le a vendég Sampdoriát vasárnap az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

Serie A, 32. forduló:
Lazio - Sampdoria 2-0 (1-0)
gól: Candreva (42.), Lulic (73.)
piros lap: Biglia (57., Lazio)

16:52
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Nem tudsz mindig győzni

Miközben kollégái közül néhányan kritizálták rotációs taktikáját, Pep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az 1-0-s vereséggel semmi különleges nem történt Augsburgban, egyszerűen pihentette kulcsembereit. A részletekről itt olvashat.

17:30
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Vezet a Roma

A délutáni Serie A-meccsek az első félidő vége felé járnak, Mattia Destro révén vezet a Roma Cagliariban, a Fiorentina az Udinese, a Catania pedig Toro ellen vezet. A déli meccsen a Lazio 2-0-ra legyőzte a Sampdoriát. 

17:51
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Szétverik az Arsenalt

Már 3-0-ra vezet az Everton. Az Arsenal ezzel valószínűleg végleg kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből. 20 perc van hátra. 

17:58
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsákékat oktatta az Anzsi

Dzsudszák Balázs egykori klubja, az Anzsi Mahacskala pont a magyar játékos jelenlegi csapata, a Dinamo Moszkva ellen szerezte meg szezonbeli második győzelmét. Az utolsó helyen álló Anzsi 4-0-ra nyert, a magyar válogatott balszélsője végigjátszotta a mérkőzést. A Dinamo a 4. helyen áll. 

18:08
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Iváncsik Gerivel beszélgettünk

PSG, védekezés, csapatszellem. Ilyenekről

18:13
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Husztiék sem kezdtek jól

Az első félidő végén a Bundesliga utolsó helyén álló Braunschweig 2-0-ra vezet a Huszi Szabolccsal felálló Hannover ellen. 

18:27
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Az Arsenal BL-helye is veszélyben

Az Everton nem kegyelmezett, a gyenge formában játszó Arsenal 3-0-ra kikapott, és már az utolsó BL-helyért is aggódhat. Bővebben

18:36
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Anelka Brazíliába szerződik

Brazíliában, az Atlético Mineiro labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Nicolas Anelka. A 2000-ben Európa-bajnok francia támadóval született megállapodásról Alexandre Kalil, a Libertadores Kupában címvédő Belo Horizonte-i klub elnöke számolt be saját Twitter-oldalán.

Anelkát, aki legutóbb Gera Zoltán csapatában, a West Bromwich Albionban futballozott, februárban öt mérkőzésre eltiltotta az Angol Labdarúgó Szövetség (FA), mert december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után olyan kézmozdulatot tett, amelyet Dieudonné M'bala M'bala antiszemita megnyilvánulásairól is elhíresült francia komikus szokott. A gesztust "fordított náci tisztelgésként" is szokták értelmezni. Az FA után a klubja is eltiltotta a francia játékost, aki erre március közepén felbontotta szerződését. A 69-szeres válogatott, 35 éves Anelka - a kölcsönadásokat is figyelembe véve - Brazília előtt hat ország 11 klubjában - köztük a Paris Saint-Germainben, az Arsenalban és a Real Madridban - fordult meg.

18:56
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Grazie, Roma!

Serie A, 32. forduló, délutáni eredmények: Atalanta-Sassuolo 0-2, Cagliari-Roma 1-3, Catania-Torino 1-2, Fiorentina-Udinese 2-1. A Roma 19 év után nyert Szardínián.

19:01
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Marka Noémi tovább brillírozik

A szombati egyéni összetettbeli győzelmét követően ugrásban, felemáskorláton és gerendán sem talált legyőzőre Makra Noémi a női tornászok Budapesten rendezett 20. Matolay Elek nemzetközi emlékversenyének vasárnapi napján. A szerenkénti finálék közül így csak talajon nem sikerült nyernie a TC Békéscsaba versenyzőjének, aki ebben a számban második lett a horvát Ana Derek mögött. "Elégedett vagyok a mai három arannyal, de a talaj miatt kicsit el vagyok keseredve" - idézte a magyar szövetség közleménye Makra Noémit.

"Kicsit elfáradtam a verseny végére, úgy érzem, még a kondimon javítanom kell." Unyatinszkyné Karakas Júlia, Makra Noémi edzője kiemelte: a májusi Európa-bajnoki felkészülés fontos állomása volt ez a verseny, amelyen az volt a cél, hogy kijavítsák a cottbusi világkupán tapasztalt hibákat."Ez többé-kevésbé sikerült is, most a fináléban a talaj volt bosszantó. Nincs megállás, a hétvégén jön a szerenkénti országos bajnokság, majd az eszéki világkupa, öt hét múlva pedig az Eb" - nyilatkozta a tréner.

19:10
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Cancellara nyert Flandriában

Fabian Cancellara megvédte a címét, és pályafutása során harmadszor győzött a Flandriai körversenyen. A svájci bringás két belgát, Greg Van Avermaetet és Sep Vanmarckét sprintelte le a hajrában.

19:28
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

A sereghajtó pofozta Husztiékat

A forduló előtt utolsó helyen álló Braunschweig 3-0-ra győzött a Hannover ellen, amelyben Huszti Szabolcs végig a pályán volt. A Hannover legutóbbi tíz bajnokijából csak egyet nyert meg, és nehéz helyzetben van, mert öt körrel a vége előtt csak három ponttal gyűjtött többet, mint a kiesőhelyen álló Nürnberg. Ezzel a győzelemmel a Braunschweig pedig még reménykedhet, hogy megússza a kiesést.

Bundesliga, 29. forduló:
Braunschweig - Hannover 3-0 (2-0)
gól: Kumbela (14.), Nielsen (21.), Hochscheidt (89.)
piros lap: Hoffmann (62., Hannover)

19:32
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

1998 óta először fordul elő

Andreas Seppi 6:4, 6:3, 6:4-re győzött James Ward ellen, így Olaszország 3-2-re verte Nagy-Britanniát, és ezzel 1998 óta először jutott az elődöntőbe a tenisz Davis-kupában.

19:37
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Ha még a kapufa is velük lenne

A Liverpool 32 forduló alatt 88 gólt szerzett a Premier League-ben, de a West Ham ellen egyelőre csak kapufáig jutott, Luis Suárez látványos emelésénél a kapus már verve volt. Ez volt a 25. kapufája a Liverpoolnak a szezonban, ha csak kicsit szerencsésebbek lennének, már bőven 100 gól fölött járnának.

19:45
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Buta kezezés után Gerrard-gól

A West Ham védőjétől, Tomkinstól kapott segítséget a Liverpool, aki beleütött a labdába, amikor Suárez el akarta emelni mellette. A jogos büntetőt Gerrard gurította a bal alsóba, a kapitány szezonbeli 11. góljával a Pool 1-0-ra vezet.

19:48
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Csak a bíró szerint volt szabályos

Érdekes góllal egyenlített a West Ham az első félidő hosszabbításában: egy szöglet után a korábban a Liverpoolban is megfordult Andy Carroll egyértelműen lökte Mignolet kapust, aki kiejtette a labdát, Demel pedig a hálóba emelt szemfüles módon. A partjelző jelezte a szabálytalanságot, a bíró azonban megadta a gólt, annak ellenére, hogy az egész Liverpool vehemensen reklamált. Az állás így 1-1 a félidőben.

19:55
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Lőrincz Tamás Európa-bajnok

Aranyérmet nyert Lőrincz Tamás a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában a birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján a finnországi a Vantaában. A tavaly 66 kilóban győztes ceglédi sportoló a fináléban Raszul Csunajevvel csapott össze, és tussal verte azeri ellenfelét. Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Eb-érmét szerezte meg, 2006-ban és tavaly is első, míg 2011-ben második helyen végzett a 66 kilogrammosok mezőnyében. A 27 éves versenyző a magyar csapat harmadik dobogós helyét harcolta ki Vantaában, korábban a szabadfogású Ligeti Dániel (125 kg) és Veréb István (86 kg) bronzérmet nyert.

20:01
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Nagyon megy a Roma

Most éppen egy 19 éves átkot törtek meg. Megfogható még a Juve? 

20:10
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

0-2-ről egyenlítettek a franciák

Negyedszer fordult elő a tenisz Davis-kupában, hogy a francia csapat 0-2-es hátrányról egyenlített. A vasárnapi első meccsen Jo-Wilfried Tsonga tíz ászt és negyvenöt nyerőt ütve 6:3, 6:2, 6:4-re nyert a német Tobias Kamke ellen. A mindent eldöntő egyest Gael Monfils vívja majd Peter Gojowczyk ellen.

20:13
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Szabó László 5. a birkózó Eb-n

Szabó László ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos kategóriájában a Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A 22 éves, Eb-újonc versenyző - aki három győzelem után az elődöntőben szenvedett először vereséget - a harmadik helyért Elvin Murszalijev ellen lépett szőnyegre. Az azeri birkózó lényegesen határozottabb volt nála, szorgosan gyűjtögette pontjait, fél perccel a mérkőzés vége előtt már 8-0-ra vezetett, azaz összejött a technikai tus.

20:19
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Női kézilabda: vendégsikerek a 9-12. helyért

A Veszprém az MTK vendégeként, míg a Debrecen Egerben nyert a női kézilabda NB I vasárnapi, alsóházi programjában.

Eredmények, a 9-12. helyért:
MTK Budapest - Veszprém Barabás-Duna Takarék 16-27 (8-13)
Eszterházy KFSC-Globál Safe - DVSC-TVP 33-41 (15-18)

20:21
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Az utolsó Bundesliga-meccsen

A Hoffenheim 1-1-re áll a Hertha otthonában. Éppen szünet van. 

20:28
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Pólóbajnok a BGF

A Budapesti Gazdasági Főiskola csapata nyerte a második alkalommal kiírt magyar egyetemi-főiskolai vízilabda-bajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben 16-9-re legyőzte az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttesét. A budapesti Nyéki Imre uszodában rendezett kétnapos ob-n 11 diákalakulat vett részt. A mérkőzéseket a megszokottól eltérő szabályok szerint játszották, például kisebb labdával, kisebb pályán, a hét méteren kívülről szerzett találat kettőt ért, a kiállított játékos pedig egyből visszajöhetett. Az ob-n játékvezetőként csupa olimpiai bajnok működött közre, köztük a bajnokság egyik fővédnöke, Faragó Tamás és a világbajnoki címvédő férfiválogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor.

20:30
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Újra vezet a Liverpool

Steven Gerrard büntetőből vette vissza a vezetést a West Ham ellen. Így igazságos, mert a WHU gólja igencsak szabálytalanra sikeredett.

20:41
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Na, mit csinál Torghelle Sanyi a választás napján?

Hát ezt

20:49
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Két 11-essel nyert a Liverpool

A West Ham otthonában 2-1-re nyerő Pool újra a Premier League élén áll. Van néhány érdekes statunk is hozzá.

- A Liverpool eddig 97 tizenegyesgólt szerzett, amióta Premier League-nek hívják az angol bajnokságot, amivel holtversenyben első a Chelsea-vel együtt.

- A Liverpool a negyedik csapat, amely eljutott 90 gólig a PL-ben. Előtte a Chelsea (2009-10),a Manchester United (1999-2000) és a Manchester City (2011-12) volt képes hasonlóra.

20:53
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Újabb magyar arany a birkózó Eb-n

Lőrincz Tamás után Bácsi Péter is aranyérmet nyert vasárnap a finnországi birkózó Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a török Selcuk Cebivel csapott össze a kötöttfogásúak 80 kilogrammos kategóriájának döntőjében, ahol 1-0-ra nyert. Az FTC birkózója pályafutása negyedik Eb-érmét szerezte meg: 2008-ban első, 2010-ben harmadik, 2011-ben pedig második lett 74 kilogrammban. Bácsi a magyar csapat negyedik dobogós helyét harcolta ki Vantaában, mivel Lőrincz aranyát megelőzően csütörtökön a szabadfogású Ligeti Dániel, majd pénteken a szintén szabadfogású Veréb István bronzérmet nyert.

21:12
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

1-1 a Bundesliga zárómeccse

Bundesliga, 29. forduló:
Hertha BSC - Hoffenheim 1-1
gól:
Allagui (11.), ill. Polanski (30.)

Ezzel a góllal vezetett a Hertha:


Polanski okosan csavart a jobb alsóba:

A tabella:
1. Bayern München 29 82-17 78 pont - már bajnok
2. Borussia Dortmund 29 64-32 58
3. FC Schalke 04 29 54-38 55
4. Bor. Mönchengladbach 29 51-34 48
5. Bayer Leverkusen 29 48-36 48
6. VfL Wolfsburg 29 49-44 47
7. FSV Mainz 05 29 41-45 44
8. FC Augsburg 29 41-43 42
9. 1899 Hoffenheim 29 64-63 37
10. Hertha BSC 29 37-40 37
11. Eintracht Frankfurt 29 37-48 35
12. Werder Bremen 29 34-55 33
13. Hannover 96 29 36-54 29
14. SC Freiburg 29 33-52 29
15. VfB Stuttgart 29 44-57 27
16. Hamburger SV 29 45-60 27
17. 1. FC Nürnberg 29 34-54 26
18. Eintracht Braunschweig 29 28-50 25

21:19
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

A hajrában nyert az Elche

Az Elche a hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a bennmaradásért vívott küzdelemben közvetlen riválisának számító vendég Getafét a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

eredmények:
Elche - Getafe 1-0 (0-0)
gól: Boakye (93.)

korábban:
Málaga - Granada 4-1 (2-0)

21:45
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Van még kérdés?

Mit gondolnak, ki ítélte ebben a szezonban a legtöbb büntetőt a Premier League-ben? Persze, hogy Anthony Taylor, aki a West Ham-Liverpool meccsen kétszer is a tizenegyespontra mutatott - Gerrard mindkettőt belőtte -, és összesen már nyolc büntetőt ítélt.

21:57
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Hosszú, de vidám lesz a hazaút

A Körmend 11 pontos különbséggel győzött Nyíregyházán a férfikosárlabda NB I középszakaszának vasárnap rendezett alsóházi mérkőzésén.

eredmény, középszakasz, alsóház:
MARSO Nyíregyházi KK - EGIS Körmend 81-92 (20-23, 18-21, 21-23, 22-25)

22:15
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Két arany és két bronz a birkózóknál

Lőrincz Tamás 71, illetve Bácsi Péter 80 kilogrammban aratott diadala mellett orosz és ukrán birkózó szerzett vasárnap aranyérmet a finnországi Európa-bajnokságon. Az Eb zárónapján szintén érdekelt Szabó László (75 kg) ötödik lett, míg Lőrincz Viktor (85 kg) első meccsén kikapott, így kiesett.

A magyar válogatott két arany- és két bronzéremmel zárta a tornát, melyen a szabadfogásúaknál Ligeti Dániel (125 kg) és Veréb István (86 kg) bronzérmes lett.

eredmények, férfi kötöttfogás, 71 kg, Európa-bajnok:
1. LŐRINCZ TAMÁS
2. Raszul Csunajev (Azerbajdzsán)
3. Yunus Özel (Törökország) és Alekszandr Dzemjanovics (Fehéroroszország)

a döntőben:
LŐRINCZ - Csunajev tus győzelem, 4:02 percnél

75 kg, Európa-bajnok:
1. Alekszandr Csekirkin (Oroszország)
2. Arszen Dzsulfalakjan (Örményország)
3. Elvin Murszalijev (Azerbajdzsán) és Mark Madsen (Dánia)
5. SZABÓ LÁSZLÓ

a döntőben:
Csekirkin - Dzsulfalakjan 4-3

80 kg, Európa-bajnok:
1. BÁCSI PÉTER
2. Selcuk Cebi (Törökország)
3. Olekszandr Sisman (Ukrajna) és Giorgi Cirekidze (Grúzia)

a döntőben:
BÁCSI - Cebi 1-0

85 kg, Európa-bajnok:
1. Zsan Belenjuk (Ukrajna)
2. Rami Hietaniemi (Finnország)
3. Amer Hrustanovic (Ausztria) és Damian Janikowski (Lengyelország)

a döntőben:
Belenjuk - Hietaniemi 2-1

22:33
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Megcsinálták a franciák

A továbbjutást a japánokkal szemben már szombaton kiharcoló csehek után vasárnap az olaszok, a franciák és a svájciak biztosították helyüket az elődöntőben a tenisz Davis-kupában. Az olaszok, akik 1998 után először lettek tagjai a legjobb négy mezőnyének, 1-2-ről fordítottak a britek ellen, akárcsak elődöntős ellenfeleik, a svájciak a kazahokkal szemben. Utóbbiak 11 év elteltével játszhatnak majd ismét a fináléért.

A másik ágon a tavaly és 2012-ben is végső győztes csehek vereség nélkül léptek tovább, míg a franciák 0-2-ről harcolták ki az elődöntős szereplést a németek ellen. Ez volt a negyedik alkalom, hogy a franciák 0-2-ről nyertek a DK-ban.

Eredmények:
Nápoly: Olaszország - Nagy-Britannia 3-2
Fabio Fognini - Andy Murray 6:3, 6:3, 6:4
Andreas Seppi - James Ward 6:4, 6:3, 6:4

Genf: Svájc - Kazahsztán 3-2
Stanislas Wawrinka - Mihail Kukuskin 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 6:4
Roger Federer - Andrej Golubjov 7:6 (7-0), 6:2, 6:3

Nancy: Franciaország - Németország 3-2
Jo-Wilfried Tsonga - Tobias Kamke 6:3, 6:2, 6:4
Gael Monfils - Peter Gojowczyk 6:1, 7:6 (7-0), 6:2

Tokió: Japán - Csehország 0-5
Ucsijama Jaszutaka - Lukas Rosol 3:6, 6:3, 4:6
Taro Daniel - Jiri Vesely 4:6, 4:6

Az elődöntős összecsapásokat szeptember 12. és 14. között rendezik, a döntő pedig november 21-től 23-ig lesz.

22:53
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Petkovic vitte a trófeát és a pénzt

A német Andrea Petkovic nyerte az egyesült államokbeli Charlestonban rendezett, 710 ezer dollár összdíjazású női salakpályás tenisztornát. A vasárnapi fináléban két játszmában győzte le a szlovák Jana Cepelovát, ezzel pályafutása harmadik WTA-tornáján diadalmaskodott.

eredmény, döntő:
Petkovic (német, 14.) - Cepelova (szlovák) 7:5, 6:2

23:04
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Közelít a BL-helyhez a Sevilla

A Sevilla 4-1-re győzött az Espanyol ellen a Primera Divisón 32. fordulójában. A hazai csapat a 18. percben szerzett vezetést, egy szöglet után a berobbanó Mbia olyan erővel fejelt, hogy Germán kapus csak érinteni tudta a labdát, védeni nem. A félidő végén Vitolo beadása után Gameiro vette le a labdát 11 méterre a kaputól, majd kapásból bevágta.

A szünet után mindössze 9 másodperc telt el, amikor Fazio felrúgta Stuanit, a 11-esből pedig Sergio García közelebb hozta az Espanyolt. A barcelonai csapat hiába próbálkozott, a hajrá a Sevilláé volt, előbb Gameiro lőtt okos gólt egy szép kényszerítőzés után, majd a 89. percben Rakitic tüzelt a rövid sarokba. A Sevilla három pontra megközelítette a negyedik helyen álló Bilbaót, amely hétfőn játszik majd a Levantéval.

Primera División, 32. forduló:
Sevilla - Espanyol 4-1 (2-0)
gól: Mbia (18.), Gameiro (44., 84.,), Rakitic (89.), illetve Sergio García (46., 11-es)

23:19
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Négygólos hokivereség a lettektől

A magyar nőijégkorong-válogatott 4-0-ra kikapott a házigazda, és magasabb osztályból érkező lettektől a divízió I/B-s vébé nyitómeccsén. A meccsről itt olvashat részletesebben, folytatás hétfőn a Koreai NDK ellen.

23:39
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Repült a Kanárik edzője

A Norwich vezetősége kirúgta Chris Hughton edzőt. A csapat szombaton 1-0-ra kikapott a West Bromtól, és már csak öt pontra van a veszélyes zónától, de még játszik a Manchester Uniteddel, a Liverpoollal, a Chelsea-vel és az Arsenallal. Hughton helyét egyelőre Neil Adams, az ifjúsági csapat edzője vette át.

23:57
2014. április 6.
Vágólapra másolva!

Parmában meglepetés készül

Az 55. percben megszerezte a vezetést a Parma a Napoli ellen, Cassani beadását Parolo küldte a bal felsőbe.

00:24
2014. április 7.
Vágólapra másolva!

Oxford-Cambridge: összeakadtak az evezők

Több mint négy évtizede nem mért hatalmas előnnyel nyert az Oxford a Cambridge ellen vasárnap este a két város egyetemi együttesének hagyományos londoni evezősversenyén. Ez volt a két ősi angol egyetemi város 160. összecsapása. Oxford és Cambridge amatőr diákversenyzői évente mérik össze erejüket a Temzén.

A verseny az egyik legpatinásabb és legnépszerűbb sportesemény Nagy-Britanniában. A Temze nyugat-londoni kanyargós szakasza mentén és a hidakon az esős, szeles, hűvös idő ellenére az idén is hozzávetőleg negyedmillióan nézték a 4 mérföld és 374 yard, vagyis 6,779 kilométer hosszú futamot. Az oxfordi egyetem 78. győzelmét aratta, és az utóbbi hét versenyből ötöt megnyert. Tavaly is az oxfordi hajó érkezett elsőként a célba. Az összesítésben azonban még mindig a cambridge-iek állnak jobban: az 1829 óta - időnkénti megszakításokkal - megrendezett versenyek közül eddig 81-et nyertek meg.

Döntetlent egyszer hirdettek a sportrendezvény 180 éves történetében: 1877-ben, amikor a két hajó egyszerre érkezett a célba. Az idei futam már az elején eldőlt: a cambridge-i legénység evezői az 5. percben összeakadtak a riváliséival, a Cambridge egyik evezőse le is esett üléséről, evezőjének rögzítőgyűrűje pedig eltört. Az ilyen fizikai összecsapásokat - ha nem szándékos szabálytalanság okozza - a versenyszabályzat nem tiltja, és a táv végén a versenyt felügyelő bírói testület nem is fogadta el a Cambridge tiltakozását.

Az oxfordiak az incidens után ütemesen elhúztak az addig néhány orrhosszal vezető ősi ellenféltől, végül 11 hajóhossznyi - 1973 óta példátlan - előnnyel haladtak át a célvonalon. Oxford 18:36 perc alatt teljesítette a távot, valamivel kényelmesebb tempóban a tavalyi eredménynél: akkor 17:27 perc alatt ért célba. A rekordot továbbra is Cambridge tartja, az 1998-ban felállított 16:19 perccel.

00:31
2014. április 7.
Vágólapra másolva!

Már tudjuk, miért ilyen kapós

A Sevilla legutóbbi feljutása óta a horvát Ivan Rakitic az első játékos, aki egy idényen belül tíz gólig és tíz gólpasszig is eljutott. A 26 éves középpályást a nyáron az Atlético Madrid és a Real Madrid is vinné.

00:38
2014. április 7.
Vágólapra másolva!

Oda-vissza verték a Napolit

Ahogy ősszel, úgy most is 1-0-ra győzött a Parma a Napoli ellen a Serie A-ban. A győztes gólt Parolo szerezte az 55. percben. A Napoli a vereség ellenére is maradt a harmadik helyen, míg a Parma pontszámban beérte az ötödik helyezett Intert.

Serie A, 32. forduló:
Parma - Napoli 1-0 (0-0)
gól: Parolo (55.)

00:55
2014. április 7.
Vágólapra másolva!

Hiányzott a gól

A Valencia gól nélküli döntetlent ért el a bennmaradásért küzdő Real Valladolid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Primera División, 32. forduló:
Real Valladolid - Valencia 0-0

korábban:
Sevilla - Espanyol 4-1 (2-0)
Elche - Getafe 1-0 (0-0)
Málaga - Granada 4-1 (2-0)

hétfőn játsszák:
Levante - Athletic Bilbao 22.00

A tabella:
1. Atlético Madrid 32 70-22 79 pont
2. FC Barcelona 32 92-26 78
3. Real Madrid 32 90-32 76
4. Athletic Bilbao 31 53-34 56
5. Sevilla 32 59-47 53
6. Real Sociedad 32 54-48 50
7. Villarreal 32 51-38 49
8. Valencia 32 44-45 41
9. Espanyol 32 35-40 40
10. Levante 31 29-38 40
11. Málaga 32 35-40 38
12. Rayo Vallecano 32 37-68 36
13. Celta Vigo 32 34-47 36
14. Elche 32 26-42 35
15. Granada 32 29-46 34
16. Osasuna 32 28-53 33
17. Real Valladolid 32 32-50 31
18. Getafe 32 29-49 31
19. Almería 32 34-60 30
20. Real Betis 32 28-64 22

01:08
2014. április 7.
Vágólapra másolva!

Zárás

Zárjuk a vasárnapi sportos hírfolyamot, köszönjük a figyelmet! Folytatás hétfő reggel.